Menü
Kövess minket Facebookon
Arci értágulatok, rosacea kezelése
Arci értágulatok, rosacea kezelése


Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 30 perc

Kezelés igénybevehető: Ősszel, télen

Hány alkalmas a kezelés: 4 - 8

Kezelés ára: 15.000 Ft/alkalom

A kezelést végzi: Nagy Andrea kozmetikus, Dr. Békés Annamária

Előkezelés: Nincs

Utókezelés: Van

 

ARCI ÉRTÁGULATOK, ROSACEA

 


Mik azok az értágulatok?

Nők és férfiak millióinak életét keserítik meg az arcon és a lábon kialakuló értágulatok. Megjelenésük változatos: vékony, különálló vonalak (seprűvéna), hálószerű labirintus, vagy törzsből elágazó ágakhoz is hasonlíthat. Becslések szerint a 18 évesnél idősebb nők több mint 75%-ának van valamilyen formában értágulata. A vörös, kék vagy lila fonalszerű vonalak a test bármely részén kialakulhatnak, akár az arcon is, de leggyakrabban a csípőn, a vádlin vagy a fenéken jelennek meg.

 

Az arci értágulat a vénákban uralkodó magasabb nyomással függ össze.


Rosacea: más néven kivörösödött bőr

Nagyon gyakori jelenség; az orron, az orcákon, az állon és a szemek körül a bőr kivörösödik, égő érzés kíséretében gyulladt lesz. Később értágulatok, gyulladt, gennyet tartalmazó csomók keletkeznek a faggyúmirigyek környékén, az arcon, nyakon.

Értágulat: I. stádium

Kezdetben az arc kipirulása rövid ideig, szinte rohamszerűen jelentkezik. Az orron, orcákon, álltájon, esetleg szemhéjak bőrén szimmetrikusan megjelenő 2-4 mm-es piros foltok (rosacea erythematosa) a későbbiekben összefolynak, maradandó értágulatok keletkeznek (rosacea teleangiectatica).

Értágulat: II. stádium

Ezt követi a faggyúmirigyek környékének gyulladása (rosacea papulopustulosa), a II. stádium az, amikor az arcon piros, gyulladt, tömött csomók keletkeznek.

Értágulat: III. stádium

Később, a III. stádiumban ezek a csomók összefolynak, csoportokban helyezkednek el, a faggyúmirigyek burjánzásnak indulnak. Férfiaknál a faggyúmirigyek és az orr kötőszövetének túltengésével járó, karfiolszerű ún. rhinophyma alakulhat ki, mely kívülről megnöveli és eltorzítja az orrot.

 


Az arci értágulat kezelése

A pontos diagnózis felállításához alapos orvosi szemrevételezés szükséges, miután kezelési megoldásként szóba jöhet a helyileg alkalmazott ichtyolos, kénes rázókeverékek, antibiotikum tartalmú oldatok. Az ún. szteroid tartalmú krémek, bár nagyon hatékonyak, mégsem javasoltak rosaceában, ugyanis a betegséget csak tünetileg kezelik. Használatuk abbahagyásakor a betegség kiújul. Az arcbőr gyulladását csökkentik a demodex atka ellenes oldatok.

Az arcbőr értágulatai lézeres kezeléssel eltüntethetők, a lézeres kezelésre alkalmasabbak az őszi-téli hónapok.

Súlyos, gennyes tünetek esetén tartósan, akár hetekig, hónapokig adnak kis mennyiségben bizonyos antibiotikumokat (doxycyclin, metronidazol). Hasonlóan alkalmazzák előrehaladott rosaceában a szájon át adott retinsav-származékokat (isotretinoin). Jó hatású a csomók szénsav-havas vagy folyékony nitrogénes fagyasztása.


ARCI ÉRTÁGULATOK, ROSACEA

 

Áraink
Bőrgyógyászati konzultáció/vizsgálat:
10.000 Ft
A konzultációt követő azonnali kezelés esetén a vizsgálati díjtól eltekintünk.
Értágulatok lézeres kezelése:
15.000 Ft-tól
Az értágulatok számától és nagyságától függően számolunk árat.
Receptírás:
1.000 Ft
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Arci értágulatok, rosacea kezelése
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!