Menü
Kövess minket Facebookon

Arcfiatalítás – mit ajánlunk bőrünk szépségének és rugalmasságának megőrzésére?

2020. január 07
0
382
Arcfiatalítás – mit ajánlunk bőrünk szépségének és rugalmasságának megőrzésére?

A szépségápolás és a fiatalság megőrzésének számos módja nem új keletű dolog, hiszen már Kleopátrának is megvoltak a trükkjei a hamvas bőr megőrzése érdekében. Egyik legismertebb talán a mézes szamártejben való fürdőzés volt, azonban napjainkra ezt felváltották a testápolók és hidratáló krémek. Ezek a külsőleg bevitt hatóanyagok főként megelőzés céljára alkalmasak, ugyanis a megfelelő krémek használatával később alakulhatnak ki ráncok és szarkalábak.

Az idő előbb-utóbb mindenkit utólér, ugyanis hidratálás ide vagy oda, egyes ráncok kivétel nélkül megjelennek és a kor előrehaladtával mélyen bevésődnek. Ilyenek például a mimikai ráncok, amelyek olyan izmokhoz köthetők, melyeket nap mint nap használunk. Szinte észre sem vesszük, de ráncoljuk a homlokunkat, vagy önkéntelenül nevetünk, ami a szemek környékén szarkalábakat, és a száj mentén nevetőráncokat eredményez. Vegyük figyelembe a bőr és a kötőszövetek öregedését is, ugyanis idővel vizet veszít, valamint egyre kevésbé termelődik a bőr rugalmasságáért felelős kollagén. Egyes környezeti tényezők is hathatnak ránk negatívan, mint az erős és hosszútávú napsugárzás, ami szintén elősegíti a rugalmasság elvesztését, sőt, egyenlőtlen és maradandó pigmentációhoz is vezethet. A vékony bőr – mint például a szemek környékén – sokkal hamarabb megérzi a kedvezőtlen behatásokat, ezért is kezd el szinte elsőként ráncosodni.

 

Megnézem az arcfiatalító kezeléseket

 

Botox kezelés

Mindezek után feltesszük magunkban a kérdést: hogyan őrizhetem meg bőröm fiatalosságát? Szerencsére manapság erre számos jobbnál jobb módszer létezik. Kezdjük is az egyik legismertebb beavatkozással, amely a 2000-es évek nagy divatja: a botox kezelés. A hatóanyag mikrobiális eredetű, klinikai használata több, mint 100 évre nyúlik vissza, amikor még kizárólag gyógyászati célra alkalmazták. Szépészeti beavatkozások alapanyagaként mindössze 30 évvel ezelőtt kezdték bevetni, hiszen a tökéletes végeredményhez nagyfokú szakértelmet igényel. A botox kezelés népszerűségének titka a rövid kezelési idő és ezzel fordítottan arányos sikerességi ráta, hiszen a ’mérges’ ráncokat is könnyedén megszelídíti.

 

Hyaluronsavas ráncfeltöltés

Ehhez meglehetősen hasonló, bár anyagában eltérő, de természetesebb kezelési mód a hyaluronsavas ráncfeltöltés. A hyaluronsav szervezetünkben alapjáraton megtalálható, a beavatkozás során ennek stratégiai pontokon történő beinjektálásával érünk el szép eredményt. A ráncok hamar kisimulnak, így a kezelt bőrfelület üdévé és fiatalossá válik. Hyaluronsavas ráncfeltöltés kezeléssel azonban nem csak a makacs szarkalábakat lehet eltüntetni, de kiválóan alkalmas ajakfeltöltésre is. Egy rövid beavatkozással és apró korrekcióval is látható változást érhetünk el, hogy aztán nőiesebb és érzékibb ajkakkal távozhassunk.

 

arcfiatalító és ránctalanító kezelések

Fiatalodjon személyre szabott ránctalanító kezeléssel, hogy mosolya ne árulja el a korát


Lézeres arckezelés

Azok számára is létezik optimális bőrfiatalítási módszer, akik tartanak a tűszúrástól. Ilyen beavatkozás a lézeres arckezelés, amely során egyszerre több lézersugár éri a bőrfelületet a másodperc töredéke alatt. A beavatkozás folyamatában nagyon apró sebek keletkeznek a kötőszövetes állományig, ami azonnali regenerációt vált ki a szervezetből. A lézeres arcfiatalítás fokozza a kollagéntermelést, ezért a kezelt bőrfelület rugalmasabbá válik, mint előtte. Fontos megjegyezni, hogy egyes bőrproblémák esetén – mint gyulladások, herpesz vagy fertőző akné – lézeres arckezelés nem alkalmazható, illetve  megfontolandó tetovált felületek és keloidképzésre hajlamos páciensek esetében. Másrészt lényeges jól megválasztani a kezelés időszakát, hiszen napfénymentes hónapokban sokkal könnyebben és gyorsabban regenerálódik az érintett bőrfelület. Nyári hónapokban érdemes elkerülni az ilyen és ehhez hasonló beavatkozásokat. A lézeres arcfiatalítás esetében nem csak az arc ráncai csökkenthetők, de a test más területén, de például dekoltázson is alkalmazható.

 

Bioszálas arcfiatalítás

Végül említést érdemel a bioszálas arcfiatalítás is vagy másnéven Fine Thread Contouring, amely testszerte kiválóan alkalmazható kontúrterápia. A beültetett szálak biológiai úton lebomlanak, ezért nem kell idegen testtől tartanunk a bőrünk alatt. A szálbehúzásos arcfiatalítás során a tartását vesztett bőr a lifting technológia segítségével visszanyeri eredeti alakját, illetve a mikorsérülések hatására megindul a kollagéntermelődés is. A megemelt területen javul a vérkeringés, üdévé és életteltelivé varázsolva a kezelt területet. A bioszálas arcfiatalítás alkalmával használt szálak fajtája és mennyisége személyre szabottan változó, a minél eredményesebb hatás elérése érdekében. A rövid felépülést követően a szálbehúzásos arcfiatalítás kedvező hatása hosszútávon élvezhető.

 

Tovább a bőrfiatalító kezelésekhez

 

 

címkék: