Menü

Fiatalodj meg mindössze 15 perc alatt!

2020. december 21
0
4118
Fiatalodj meg mindössze 15 perc alatt!

Ráncokról és ránctalanításról nagyon sokaknak egyből a botox kezelés ugrik be elsőre, hiszen ez a nagy múltú beavatkozás számos ismert híresség arcát simította ki. Szerencsére manapság olyannyira elterjedt és hatásos ránckezelési módszer, hogy már negyed óra alatt képes csodákat művelni a mimikai ráncokkal.

 

Ne mondj le a mosolyodról a ráncok miatt!


A botox hagyománya

Tegyünk egy kis visszatekintést, hogy honnan is ered ez a varázsszer és mire használták eredetileg. Nos a botox valójában egy baktérium (Clostridium botulinum) által termelt úgynevezett Botulinum toxin fehérje, amelyet az izmokba fecskendezve azok gyengítésével fejti ki hatását. Azzal, hogy gátolja az ideg-izom közötti ingerületátvitelt az izmok nem kapnak jelet az agytól, így nem is végeznek majd mozgást. Az orvosok eleinte ténylegesen egészségügyi célokra alkalmazták – és használják a mai napig – mint például a migrénes fejfájás, az erőteljes izzadás vagy az inkontinencia tüneteinek enyhítésére. Rendkívül figyelemreméltó anyag, amely világszerte elterjedt és alkalmazása évről évre egyre több embert érint.

 

Rövid kezelés, hosszútávú hatás

A mimikai ráncok tekintetében azért nagyon hatásos a botox kezelés, mert a napi szinten több százszor használt apró arcizmokat lazítja el. Ezek az izmok főként a homlok, a szemek és a száj körül hagynak igen hamar megjelenő és erősen elmélyülő ráncokat. Az apróbb szarkalábaktól egészen a határozott és berögzült mosolyráncokig minden kezelhető, meglehetősen rövid idő alatt. Annak ellenére, hogy a beavatkozáshoz mindössze körülbelül 15 perc szükséges, ámde eredményként akár 5-10 évet is levesz a látható életkorunkból, jelentősen fiatalabb megjelenést kölcsönözve. Jótékony hatása pácienstől függően 4-6 hónapig élvezhető, aztán szépen fokozatosan visszatér az izommozgás. Az a tévhit járja, hogy botox kezeléssel csak a 40 éves és afeletti korosztály él, hiszen náluk jelennek meg láthatóan a ráncok, ami azonban nem igaz. A kornál sokkal inkább meghatározó az életmód (stresszfaktorok, dohányzás) és a mimika. Természetesen nem az a cél, hogy a teljes arcjátékot megszüntessük és a páciens márványos tekintettel távozzon. Alapvetően hígított hatóanyag (5-10x-es hígítás) kerül bejuttatásra a ráncok alá, ez is csak az indokolt és szükséges mennyiségben, hogy a ráncok eltűnjenek, de a természetes mimika megmaradjon

 

botox kezeléssel a szarkalábak ellen

Ints búcsút a szarkalábaknak!

 

A beavatkozás menete

A botox kezelés a bőrfelület fertőtlenítésével kezdődik, ezt követően pedig a hatóanyag vékony tűvel történő bejuttatása az előre meghatározott pontokba. Mivel nagyon minimális kellemetlenséggel kell csak számolni, így helyi érzéstelenítésre sincs szükség. A szúrások helyén enyhe pirosság jelentkezhet, ami rövid időn belül nyomtalanul eltűnik. A beavatkozást követő 2-3 órában javasolt a mimikai izmok átmozgatása, intenzív grimaszolás annak érdekében, hogy a kezelt izmok képesek legyenek jól felvenni a botoxot. A kezelés után kerülni kell az arc igénybevételét (masszírozás, kozmetikumok használata) és nem szabad erős hőhatásnak kitenni (szauna, szolárium). Az anyag a bejuttatását követő 3-5 napban kezdi el kifejteni hatását, és nagyjából két hét elteltével éri el végleges formáját az arc. A botox hatásának elmúlásával (4-6 hónap) újra végeztethető a kezelés, ami több alkalom után egyre ritkábban lesz majd szükséges.

Ha Te is sokat merengsz a tükör előtt állva, hogy szeretnél eltüntetni néhány makacs ráncot, itt az adandó alkalom! Légy részese egy gyors ránctalanító kezelésnek és fiatalodj éveket!

 

TOVÁBB A KEZELÉSRE