Menü
Kövess minket Facebookon
Fog implantátum
Implantológia - Fog implantátum

Fog implantátum

fog implantátum fogpótláshozFogaink elvesztése mindannyiunkat megvisel, nem tudunk jól rágni, kényelmetlenül érezzük magunkat, rosszkedvűek vagyunk. A hagyományos fogpótlási módszerek (hídpótlások) nem mindig képesek megfelelően orvosolni a meglévő problémáinkat. És valljuk be őszintén, sokszor van olyan eset, hogy hidat csak ép fogak lecsiszolása révén lehet elkészíteni, ez pedig igen nagy vezéráldozat. A legjobb megoldás lehet ezekben az esetekben az implantátumos fogpótlás.

Ez a modern fogpótlási módszer műfoggyökerek (fogorvosi implantátumok) beültetésének segítségével pótolja a hiányzó fogakat.

A beültetés helyi érzéstelenítésben, ambuláns műtét keretében történik. Ezt követően az implantátum a szájüregtől elzártan, a csontban várja, hogy a csontsejtek behatoljanak az implantátum beljesébe, ezáltal összenőjön az álcsonttal, és hosszú időre stabil maradjon. Az implantációt követően 3-4 hónapos gyógyulás után lehet elkezdeni a végleges fogpótlás készítését. Először az implantátum felszabadítása és az ínyformázó behelyezésére kerül sor, mely hozzájárul ahhoz, hogy az íny lefutása megegyezzen az eredeti ínyállapottal, vagyis szép ívelt legyen. Lenyomatvételt követően megkezdődik a fogtechnikai munkafázis. Mindezen lépések pedig lehetővé teszik, hogy az implantátumos fogmű ugyanolyan erős, jól használható és szép lesz, mint az Ön eredeti fogai.

Van új a nap alatt! – Mini-fogimplantátumok
A fogászati beültetés módszerei az utóbbi években óriási fejlődésen mentek keresztül. Emberek milliói nyerték vissza önbizalmukat és mosolyukat a mind igényesebb anyagok, a megbízható rendszerek és az egyre kisebb implantátumoknak köszönhetően.
Az IMTEC Sendax MDI-rendszer (mini-fogimlantátum) egy újabb mérföldkő a fogimplantátumok fejlődéstörténetében. Olyan pácienseknek is megfelelő, akik nem viselik el a hagyományos beültetési operációt, vagy akiknek az álcsontja nem bírja el a nagyobb implantátummal járó megterhelést.
Vége a billegő fogsornak, mely még a legjobb pillanatokban is elronthatja örömünket, legyen szó akár evéséről, beszélgetésről vagy sportolásról.

Az IMTEC mini-fogimplantátum segítségével 2 óra alatt elérjük, hogy az Ön alsó fogsora tartósan és biztosan üljön. És ami a legvonzóbb mindebben: az IMTEC Sendax MDI-rendszerrel nemcsak régi, jól bevált fogsorunkat tarthatjuk meg, de közvetlenül a kezelést követően a mini-fogimplantátumok már megterhelhetőek. Tehetjük mindezt a legnagyobb biztonság érzésével és egy ragyogó mosollyal.

 

fog implantátum a magabiztos mosolyért
Miért az MDI-rendszer?

 • mindössze 1 kezelés

 • kedvező ár és azonnali terhelhetőség

 • stabilan ülő fogsor: nem billeg, nem csúszik el

 • nincs szükség feltétlenül új protézisre

 • egyszerű ápolás

 • nem szükséges ragasztó
Végre biztonsággal lehet beszélni, mosolyogni, enni és sportolni!

 

Széles mosoly még a végleges fogpótlás előtt

A végleges kezelésnek különleges helye van a modern fogászatban. Egy hosszú ideig megfelelően illeszkedő fogsort vagy rögzített pótlás nemcsak attraktív megjelenést kölcsönöz viselőjének, de segít a megelőzésben és az állapot további romlásának megakadályozásában.
A laboratóriumi munkafázis azonban időigényes. Önnek mégsem kell aggódnia megjelenése miatt, hiszen ideiglenes pótlással távozhat, mely maradéktalanul eleget tesz a ma már általános elvárásként mutatkozó funkcionalitásnak és esztétikának.

 

 

Ön mosolyoghat bátran, környezete észre sem veszi, hogy pótlása még csak most készül!

 

 

 

Gyakran ismételt kérdések 

fogbeültetés menete implantátum

 

 • Hány fog pótlása lehetséges? Teljes fogsor hiányát is lehet pótolni?

Egyhiányzó fog helyétől kezdve egészen a teljes fogsor pótlásáiglehetséges a fogászati implantátum beültetés, minden csak az előzetesmegtervezésen múlik. Igyekszünk a lehető legtermészetesebb hatástelérni, hogy fogai minél jobban hasonlítsanak az eredetiekre.Hagyományos fogpótlással azonban nem lehet minden esetben a megfelelőeredményt elérni, ezért érdemes inkább a különböző fog implantátumfajták közül választani. Természetesen a különbség egy vagy többfogpótlás esetén a beavatkozás hosszában rejlik, illetve eltérő a fogimplantátum beültetés menete. A hiányzó fogak számától és helyétőlfüggően határozzuk meg az implantátumok fajtáját és minőségét, amelyekbehelyezésre kerülnek, hiszen fontos az összkép és a természetes hatáselérése.

 

 • Hídkészítés nélkül is megoldható módszer?

Afog implantátum beültetés menete minden esetben hídkészítés nélkülzajlik, úgy gondoljuk teljesen szükségtelen a foghiány melletti kétegészséges fog tönkretétele. Tudva lévő, hogy koronakészítésnél islecsiszolják a fogakat, esetleg fúróval alakítják olyan alakúra, hogy apótlás megfelelően illeszkedjen rájuk. Azonban gondoljunk csak bele, amegfúrt, károsodott fogak idő elteltével romlásnak indulnak, és az egypótolt fog két másik egészséges tönkretételével járna, amire végképpsemmi szükség. Hiány esetén mérföldekkel jobb megoldást kínál a fogimplantátum beültetés, hiszen a környező fogak sérülése nélkülészrevétlenül pótolható. Ezen felül a fog implantáció maradandómegoldást kínál, hiszen biztosan nem esnek ki a helyükről és elromlanisem fognak.

 

 • Mi előzi meg a beavatkozást?

Afogorvos mindennemű sebészeti eljárás előtt egy széleskörű konzultációtfolytat le a pácienssel, amely során kiderülhetnek olyan problémák,amik megnövelnék a fogászati implantátum behelyezésének kockázatát.Ilyen lehet például a vérzékenység, vagy arra hajlamosító gyógyszerek,illetve korábbi betegségből adódó szövődmények lehetségeskövetkezményei. Az előzetes vizsgálat során az orvos felméri a fogakállapotát, melynek érdekében egy panorámaröntgen készül. A szájhigiéniája érdekében először a többi fogat kell rendbe tenni, a lyukakatbetömni, a fogkövet eltávolítani és csak ezután kezdődhet el a fogimplantátum beültetés. A beteg előzetesen tájékoztatást kap, illetve afogorvos segít kiválasztani a fog implantátum fajták közül az Ön számáralegmegfelelőbbet. Ezt követően már csak időpontot kell egyeztetni abeavatkozás elvégzésére, ami gyorsabban elkészül, mint az előzetesenhitte volna.

 

 fogászati implantátum
Panorámaröntgen a teljes fogsor vizsgálata érdekében

 

 • Mennyire fájdalmas eljárás?

Akifogászati implantátum behelyezésén gondolkozik, általában az elsőkérdés, ami megfogalmazódik benne, hogy mennyire lehet fájdalmas egyilyen műtét? Hadd szolgáljunk megnyugtatásul, hiszen a fog implantátumbeültetés minden esetben helyi érzéstelenítéssel végezzük, sőt azérzéstelenítő injekciót megelőzően is elzsibbasztjuk az adott területet,hogy minimalizáljuk a kellemetlen érzést. A műtétet követően, azérzéstelenítés elmúlásával természetesen előfordulhat fájdalom a fogimplantátum környékén, mint a legtöbb sebészeti beavatkozás esetén,hiszen egy seb keletkezik a szánkban, ebben az esetben az orvos írhatfel fájdalomcsillapítót, ha szükséges. Viszont fájdalom nem jelentkezikmindenkinél, inkább csak kellemetlen érzés, hogy érzékeny a kezeltterület és eleinte nehezebben megy a rágás. Ezen felül javasolni szoktuka jeges borogatást, ami hűsít, csökkenti a fájdalmat és segít a műtéthelyén jelentkező duzzanatot mérsékelni.

 

 • Sokáig tart a fogbeültetés menete?

Amennyibencsontpótlásra nincs szükség, egyáltalán nem hosszú idő egy előzetesenjól megtervezett fog implantátum behelyezése, pláne egy ügyes kezű,precíz fogorvos keze által. Csodálkozni fog, de mire rákészül afogorvosi székben a beavatkozásra, már készen is lesz az implantátuma.Egy fog implantátum beültetés menete előfordul, hogy rövidebb idő alattmegvan, mint a hozzá tartozó előkészületek, fájdalomcsillapítássalegyütt. Tehát egy fogra nézve a beavatkozás körülbelül 15 percet veszigénybe.

 

 • Mit nem szabad fogyasztani implantációt követően?

Afogbeültetés menete után a fogorvos ad egy listát arról milyenételt-italt és mennyi ideig nem szabad fogyasztania a műtéti sebmegóvása érdekében. Amellett, hogy 5-7 napig antibiotikumot írnak felÖnnek, fontos hogy az elkövetkezendő napokban (vagy hétben, ahogy azorvos rendelkezik) ne igyon koffein- vagy alkoholtartalmú italokat,illetve szigorúan tilos a tej és tejtermékek, valamint tojás és húsfogyasztása is! Minél inkább sikerül sterilen és tisztán tartani a fogimplantátum helyét, annál gyorsabb és könnyebb lesz a gyógyulásfolyamata. Fontos itt megjegyezni még, hogy a túlzott megerőltetést vagysportolást kerülni kell a kezdeti időszakban, annak érdekében, nehogyfelszakadjon vagy bevérezzen a műtéti heg. Körülbelül egy hét elteltévelazonban nincs semmilyen megvonás, nyugodtan fogyaszthat szokás szerintmindent és sportolhat, mint azelőtt.

 

 fogpótás fog implantátum segítségével
Bármely fog pótolható implantátum segítségével

 

 • Az ideiglenes pótlás mennyire alkalmas mindennapi használatra?

Afogbeültetés menete szerint, az implantációt követően szükség van egykörülbelül 3-4 hónapos gyógyulási időszakra. Ez idő alatt az ideiglenespótlás épp úgy használható, mint a majd elkészülő végleges műfog. A fogimplantátum fajták közül a mini fogimplantátum kiválóan alkalmas márbeültetést követően is a terhelésre, így nem kell kizökkennie mindennapiéletéből, valamint természetes hatást kelt, mintha csak az eredetifogsora volna. Nem kell attól tartania, hogy az új fogsor esetlegkényelmetlen lesz, vagy billegni fog, hiszen ragasztó nélkül is stabilanáll meg az ínyen.

 

 • Mennyi idő után készül el véglegesen a fogmű?

Azemlített 3-4 hónapos gyógyulási időszakot követően felszabadításrakerül a fog implantátum, amit egy ínyformázó behelyezése követ, abból acélból, hogy kialakítsa az íny eredeti, szép ívét. Amint ez megvalósultkövetkezik a lenyomatvétel és a végleges fogmű fogtechnikai eljárássaltörténő elkészítése. A kész műfogsor ezután kerül beépítésre amegfelelően előkészített implantátumokra, ami azon felül, hogy ugyanúgyterhelhető lesz, mint eredeti fogai, esztétikai szempontból is kiválóminőségűek lesznek, hogy ragyogó mosolyt kölcsönözzenek az Ön számára. Arágás újra olyan lesz, mintha saját fogaival enne, nem kell tartania akemény vagy rágós ételektől sem. A fogmű tisztítása szintén nem fogproblémát okozni, hiszen könnyedén ápolható speciális eszközök ésfogtisztító paszták nélkül is.

 

 

Áraink
Implatátum helyének, tipusának meghatározása(vizsgálat)
13.000 Ft
Implantációs műtét darabonként:
65.000 Ft
Implantátum darabonként:
65.000 Ft
Csontpótló anyag (konzultáció alapján):
12.000 Ft.-/gramm
Imtec Mini-fogimplantátum beültetéssel:
45.000 Ft
Implantátum felszabadítása:
14.000 Ft.-/db
Műcsonk:
35.000 Ft.-/db
Implantátumos korona, hídtag:
60.000 Ft
MDI minicsavaros implantátumhoz fogsor:
110.000 Ft
MDI minicsavaros implantátum-felépítmény fogsor nélkül:
10.000 Ft/db
Foggyökér beültetés implantátummal:
130.000 Ft/db
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Fog implantátum
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!