Menü
Kövess minket Facebookon
Mikrodermabrázió
Mikrodermabrázió - Idealmed


Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 45 perc

Kezelés igénybevehető: Ősszel, télen, tavasszal

Hány alkalmas a kezelés: 2 - 6

Kezelés ára: 10.000 Ft/alkalom

A kezelést végzi: Nagy Andrea kozmetikus, Dr. Békés Annamária

Előkezelés: Nincs

Utókezelés: Nincs

 

Mikrodermabrázió

mikrodermabrázió debrecen budapest

 

A mikrodermabráziós kezelés vagy más néven bőrcsiszolás során a bőr legfelső, elhalt hámrétegét távolítjuk el. Szükség van az időszakos bőrcsiszolásra, hisz az elhalt hámréteg jelenléte megakadályozza a napi bőrápoló kozmetikumok hatóanyagainak bejutását a bőr mélyebb rétegeibe, ahol a még életképes sejtek igazán hasznosítani tudnák az értékes összetevőket.

A bőr élettani tulajdonsága, hogy folyamatosan sejteket termel. Mégpedig olyan formában, hogy az alsóbb rétegekben keletkező új sejtek a bőr felszíne felé vándorolnak, közben fokozatosan elhalnak, kiszáradnak, majd normál esetben leválnak hámlás formájában.

Ez a hámlási folyamat azonban viszonylag kevés embernél zajlik le ilyen tökéletes formában.

A mikrodermabráziós kezelés felgyorsítja ezt a folyamatot azáltal, hogy pillanatok alatt eltávolítja ezeket az elhalt sejteket, ezáltal jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását.

Ha pedig a mikrodermabráziós kezelést több alakalommal megismétlik, a sejtek állandó megújulásának eredményeképpen csökkennek a ráncok, hízási csíkok és hegek, bőrünk látványosan megújul, megfiatalodik.

A mikrodermabrázió tehát önmagában is egy eredményes bőrmegújító eljárás, de szinte kötelező alkalmazása olyan esztétikai kezelések (mezoterápia, Drakula terápia) elvégzése előtt, amely során a bőr mélyebb rétegeibe akarunk hatóanyagot bejuttatni, mivel a felső, elhalt hámréteg a bőrcsiszolás után már nem akadályozza bejutásukat, és nem szívja fel az értékes összetevőket.

A mikrodermabrázió alkalmazhatósága:

Aknés sebhelyek, öregedési foltok, bőrmegnyúlás (stria), finom vonalak és ráncok, nap által károsított bőr, egyenetlen bőrtextúra, durva bőrtextúra, bőr pórusok méretének minimalizálása, bőr tónusának megfiatalítása esetén.

Gyémántfejes mikrodermabrázió

A bőrcsiszolás legmodernebb formája a gyémántfejes mikrocsiszolás. A hámlasztás oly módon megy végbe, hogy a gyémántszemcséket tartalmazó fejet az egyenletes, szabályozott vákuum odaszívja a bőrhöz, majd a kezelőfejet az előírt irányokban mozgatva a gyémántszemcsék segítségével ledörzsöli az elhalt hámréteget, amit a készülék leszív a bőr felszínéről.


A kezelés előnyei:

 • Gyengéd hámlasztás, irányított és egyenletes

 • Tiszta, fertőzésektől mentes

 • Nincs szükség altatásra, nincs bőrpirosság és kérgesedés

 • Veszélytelen, nincs egészségkárosító hatása

 • Nincs gyógyulási idő, akár ebédidőben is elvégezhető

 • A testen is alkalmazható

 • Nincs kémiai behatás

 • Teljesen fájdalommentes

 • Nincs mellékhatás


A kezelés nem ajánlott:

 • Nyáron, mert a fokozott UV- sugárzás miatt pigmentálódhat a bőr

 • Akne, ekcéma, és egyéb a bőr gyulladásos, fertőző állapotai esetén

 • Lázas állapot, betegségek

 • Cukorbetegség

 • A bőrt átmenetileg vékonyító gyógyszerek, pl. Roacuttan szedése esetén.


Milyen fajtái vannak a mikrodermabráziónak?

Alapvetően két típust különböztetünk meg, ez lehet kristályporos, illetve gyémántszemcsés. A kristályporos szó szerint apró szemcseméretű porral történik (alumínium-oxid), amelyet a bőrfelületre szórva történik a radírozás. Ennek a módszernek több hátránya is van, mint például a szemcsék pórusokba való jutása, melynek köszönhetően gyulladást válthatnak ki, vagy netalántán a por belélegzése a páciens által, ami szintén nem egészséges. Szem környékén kifejezetten ellenjavallt poros mikrodermabrázió kezelés, hiszen a nagy sebességgel bőrre csapódó részecskék könnyen megsérthetik a szaruhártyát. Ezen okok miatt rendelőinkben kizárólag a másik fajtát, azaz a gyémántfejes csiszolást alkalmazzuk, ugyanis ennél a készüléknél a szemcsék a fejen találhatók, így a vákuum csak a leradírozott hámsejteket szívja fel.  Ezen felül mára már létezik vízzel csiszolás is vagyis hidroabrázió, ami furcsán hangozhat, viszont a nagy nyomású vízsugár képes eltávolítani a felső elhalt hámsejteket.

 

Mikor alkalmas elvégeztetni a mikrodermabráziót?

A szakemberek legtöbbször az őszi (leginkább októbertől) és téli hónapokat ajánlják mikrodermabrázió kezelés elkezdésére, hiszen ezekben az időszakokban sokkal kevésbé intenzív a napsugárzás. Ez miért befolyásolja a kezelést? Azért, mert a nap által kibocsájtott sugarak egy része UV (ultra violet, azaz ibolyán túli) sugárzás károsítja a bőrt, ezáltal ha a felső hámrétegét lecsiszoljuk, még védtelenebbé válik. Mikrodermabrázió után könnyebben bejut a bőr mélyebb rétegeibe, tartós károsodást idézhet elő, valamint hamarabb kialakulhatnak pigmentfoltok is. Késő ősszel és télen sokkal kevésbé ér bennünket napsugárzás, ezért a kezelés is gond nélkül kivitelezhető.

 

Mikor nem érdemes a mikrodermabrázió kezelés elkezdése?

Nyári időszakban, amikor sokat vagyunk a szabadban, ennek következtében sokkal több fénysugárzás éri bőrünket. Az UV sugárzás különböző fajtái eltérő módon ugyan, de együttesen károsíthatják bőrünket és a mélyebben fekvő szöveteket. Az UV-A sugárzás elsősorban a bőr kollagénrost állományát teszi tönkre, melynek hatására könnyebben ráncosodunk és hamarabb öregszik bőrünk. Mikrodermabrázió hatásai következtében egy réteg bőrrel kevesebb védelmünk marad, ezért kell óvakodunk az erős napfénytől, illetve magas faktorú fényvédő krémet használnunk. Másodsorban roncsolja a DNS-t, vagyis a sejtek örökítőanyagát, melynek következtében sokkal kevésbé leszünk regenerálódóképesek. Az UV-B sugárzás hatására indul be a melanin termelődés bőrünk alsóbb rétegeiben, emiatt barnulunk, viszont a túlzásba vitt napozás szemkárosodáshoz és bőrrákhoz vezethet. Közvetlenül mikrodermabrázió kezelés után bőrünk érzékenyebb lesz, ezért sokkal intenzívebben reagál a külső behatásokra.

 

mikrodermabrázió ára kezelést követően

Bőrünk már az első kezelést követően érezhetően üdébb lesz


Mitől függ a mikrodermabrázió ára?

Mivel a mikrodermabrázió kezelés alkalmazása elég széleskörű, a páciens bőrének állapotától, a kezelni kívánt felület méretétől és a bőrhiba típusától függ a mikrodermabrázió ára. A kezelés egyaránt alkalmazható pigmentfoltok halványítására, pattanás utáni hegek és akár stria kezelésére is, természetesen a mikrodermabrázió árak így minden esetben eltérőek lehetnek. Teljes arc gyémántcsiszolása esetén a mikrodermabrázió ára fix. Az interneten fellelhető mikrodermabrázió árak felettébb eltérőek lehetnek, ami főleg a szalonok és az általuk kínált együttes kezelések függvényében változik. Azonban, ha nagyon alacsony összegért ajánlják a bőrcsiszoló kezelést, inkább lépjünk tovább és csak megbízható kezekre bízzuk magunkat. Kifejezetten erre szakosodott, gyakorlott szakemberrel biztosan nem lövünk mellé, ha már a mikrodermabrázió ára rá van szánva, így nem lesz kérdéses az sem, hogy milyen eredménnyel távozunk.

 

Milyen eredményt várhatunk a kezeléstől?

Már az első mikrodermabrázió kezelés után is érezhető különbségeket tapasztalhatunk, hiszen bőrünk az elhalt hámsejtektől megszabadulva az alatta lévő réteg fellélegzik, könnyedebb érzést biztosítva. A mikrodermabrázió hatásai között megnyilvánul a bőr intenzívebb felszívóképessége is, ezért ajánlott elvégeztetni olyan kezelések előtt, amelyek során valamilyen hatóanyagot kívánunk bejuttatni a bőr mélyebb rétegeibe. Számos esztétikai beavatkozás előtt – mint például a mezoterápia – megelőző mikrodermabrázió kezelés ajánlott pontosan abból a célból, hogy minél fokozottabban szívódjanak fel a szérumok és ágensek. A kezelés hatására célzottan és hihetetlen mértékben növelhető a tápanyagbevitel, amelyet látványosan meg fog hálálni arcbőrünk. Az erős ráncok mélysége csökken, míg a kisebb ráncok akár el is tűnhetnek. Alkalmazásával a dehidratált bőr újra élettel telivé válik, az egyenetlen bőr textúrája látványos javulást mutat, a napkárosodott bőrt helyrehozza, valamint a tág pórusokat is képes normalizálni. A mikrodermabrázió hatásai közé tartozik még az is, hogy javítja a bőr szellőzését, továbbá a kollagéntermelődés fokozódik a sejtek felgyorsult regenerációjának köszönhetően. A mikrodermabrázió kezelés következtében a vérkeringés és nyirokkeringés is fokozódik, ezáltal elindul egy öntisztulási folyamat. A terápiát követően a bőr selymesen puhává és simává válik, üde színt kölcsönözve arcunknak. Már néhány kezelés alkalmával (olykor csak egy után is) olyan jelentős javulást érhetünk el arcbőrünk összképét tekintve, amilyet előtte el sem képzeltünk volna. Azonban mikrodermabráziót követően meglehetősen ellenjavallott a napozás, ha napra megyünk, minimum 50 faktoros fényvédő krémmel kenjük be a kezelt felületet, valamint szolárium használata tilos a kúra időtartama alatt. Amennyiben ezeket az ajánlásokat betartjuk és odafigyelünk bőrünk jelzéseire és igényeire, a rááldozott mikrodermabrázió árak sokszorosan megtérülnek majd.

 

Milyen gyakran végeztethető mikrodermabrázió?

Köztudott, hogy szervezetünk folyamatosan megújítja önmagát, így tesz bőrünkkel is, hiszen elszarusodó hám révén fokozatosan ellaposodnak a sejtek, majd az elhalt részek egyszerűen leválnak (azaz lehámlunk). Azonban ez a hámlás koránt sem zajlik le tökéletesen az emberek nagy hányada esetében, erre kínál kiváló megoldást a mikrodermabrázió, amivel kicsit rásegítünk a folyamatra. A szakemberek általában kúraszerűen javasolják a gyémántcsiszolást a tartós és kiváló eredmény elérése érdekében, bár egyes esetekben már az egy alkalmas mikrodermabrázió hatásai feltűnő javulást okozhatnak. A bőrhiba/bőrprobléma jellegét tekintve hetente-kéthetente 2-4 kezelés ajánlott (ez persze eltérhet), majd ezt követően elegendő egy-két havonta utókezelést végeztetni. Bőrtónusonként eltérő, hogy hány kezelésre és milyen gyakorisággal lesz szükségünk, előfordulhat, hogy a kezeléssorozatot követően már elegendővé válik évszakonként egyszer megismételni. Amennyiben mezoterápiás vagy hasonló kezelést szeretnénk végeztetni, mely során a hatóanyag a bőr mélyebb rétegeibe való juttatása a cél, úgy megelőzőleg szinte kötelezően ajánlott egy mikrodermabrázió elvégeztetése.

 

mikrodermabrázió hatékony tápanyag felszíváshoz

Mikrodermabráziót követően a bőr sokkal hatékonyabban szívja fel a tápanyagokat


Mennyire fájdalmas kezelési módszer?

A mikrodermabrázió, amennyiben képzett szakember végzi megfelelő munkaeszközzel, teljes mértékben fájdalommentes kell, hogy legyen, így érzéstelenítést sem igényel. Legnagyobb előnye, hogy a beavatkozás végeztével szinte azonnal folytathatjuk a napi teendőket, nem fog befolyásolni a mikrodermabrázió kezelés semmilyen utóhatása. Mikrodermabrázió kezelés által érintett bőrfelületen jelentkezhet némi bőrpír, ám egyéb kellemetlen mellékhatásoktól fölösleges tartanunk, nem okoz kérgesedést. Sajnos sok esetben előfordul, hogy kedvezményes kezelést ígérnek, akár a mikrodermabrázió árak harmadáért, amiről hamar kiderül, hogy nem eléggé képzett kozmetikus vagy gyakornok végzi a procedúrát. Ennek sokféle következménye lehet, ami legjobb esetben csak kidobott pénz, de rosszabb esetekben a bőrünk sínyli meg, amelyet még költségesebb lesz helyrehozatni. A mikrodermabrázió ára a kezeléshez mérten egyáltalán nem szélsőséges, pláne ha a testünkről és egészségünkről van szó. A gyémántfejes mikrocsiszoló modern kialakításának köszönhetően a lecsiszolt hámot a vákuum felszívja, amennyiben az előírt irányokban mozgatják a készüléket. A mikrodermabrázió a test bármely részén biztonsággal alkalmazható, hiszen semmiféle egészségkárosító hatása nincsen, illetve kémiai szerekkel való behatástól sem kell tartanunk. Még az érzékeny bőrűek számára sem okoz fájdalmat, esetleg bőrpírt tapasztalhatunk a kezelést követő pár órában a vákuum használatának következtében, ami hamar enyhül. Természetesen a különböző bőrtípusok különböző erősségű hámlasztást igényelnek, ezért a készüléket is ennek megfelelő fokozatra állítjuk be, ami azonban nem okoz változást a mikrodermabrázió árak terén sem.

 

Kiknek nem ajánlott a mikrodermabrázió?

Beteg pácienseken nem végeztethető el a kezelés (különös tekintettel a cukorbetegekre és daganatos megbetegedésben szenvedőkre), valamint azok számára sem ajánlott, akik bármilyen fertőző bőrbetegségben szenvednek (a páciens saját érdekében sem), mint például a fertőző akné, ekcéma, gyulladásos megbetegedések, valamint rosacea esetén. Ellenjavallott a mikrodermabrázió kezelés azok számára is, akik olyan gyógyszert szednek, amely a bőrt átmenetileg vékonyítják (pl: Roaccutan), hiszen az amúgy is vékony bőrréteget hiba lenne tovább vékonyítani. Ezen felül érdemes tesztkezelést végezni abban az esetben, ha a páciens keloidképzésre hajlamos, nehogy másként játszódjon le a regenerációs folyamat a mikrodermabrázió hatásai révén.

 

MIKRODERMABRÁZIÓ

 

Áraink
Teljes arc:
10.000 Ft
Pigmentfolt:
5.000 Ft
Stria:
1.000 Ft/db
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Mikrodermabrázió
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!