Menü
Kövess minket Facebookon

ARCI ÉRTÁGULATOK, ROSACEA

 

arci értágulatok rosacea kezelésMik azok az értágulatok?
Nők és férfiak millióinak életét keserítik meg az arcon és a lábon kialakuló értágulatok.
Megjelenésük változatos: vékony, különálló vonalak (seprűvéna), hálószerű labirintus, vagy törzsből elágazó ágakhoz is hasonlíthat. Becslések szerint a 18 évesnél idősebb nők több mint 75%-ának van valamilyen formában értágulata. A vörös, kék vagy lila fonalszerű vonalak a test bármely részén kialakulhatnak, akár az arcon is, de leggyakrabban a csípőn, a vádlin vagy a fenéken jelennek meg.

Az arci értágulat a vénákban uralkodó magasabb nyomással függ össze.

 

Rosacea: más néven kivörösödött bőr
Nagyon gyakori jelenség; az orron, az orcákon, az állon és a szemek körül a bőr kivörösödik, égő érzés kíséretében gyulladt lesz. Később értágulatok, gyulladt, gennyet tartalmazó csomók keletkeznek a faggyúmirigyek környékén, az arcon, nyakon.


Értágulat: I.stádium

Kezdetben az arc kipirulása rövid ideig, szinte rohamszerűen jelentkezik. Az orron, orcákon, álltájon, esetleg szemhéjak bőrén szimmetrikusan megjelenő 2-4 mm-es piros foltok (rosacea erythematosa) a későbbiekben összefolynak, maradandó értágulatok keletkeznek (rosacea teleangiectatica).

Értágulat: II.stádium
Ezt követi a faggyúmirigyek környékének gyulladása (rosacea papulopustulosa), a II. stádium az, amikor az arcon piros, gyulladt, tömött csomók keletkeznek.

Értágulat: III.stádium
Később, a III. stádiumban ezek a csomók összefolynak, csoportokban helyezkednek el, a faggyúmirigyek burjánzásnak indulnak. Férfiaknál a faggyúmirigyek és az orr kötőszövetének túltengésével járó, karfiolszerű ún. rhinophyma alakulhat ki, mely kívülről megnöveli és eltorzítja az orrot.


Az arci értágulat kezelése

A pontos diagnózis felállításához alapos orvosi szemrevételezés szükséges, miután kezelési megoldásként szóba jöhet a helyileg alkalmazott ichtyolos, kénes rázókeverékek, antibiotikum tartalmú oldatok. Az ún. szteroid tartalmú krémek, bár nagyon hatékonyak, mégsem javasoltak rosaceában, ugyanis a betegséget csak tünetileg kezelik. Használatuk abbahagyásakor a betegség kiújul. Az arcbőr gyulladását csökkentik a demodex atka ellenes oldatok.

Az arcbőr értágulatai lézeres kezeléssel eltüntethetők, a lézeres kezelésre alkalmasabbak az őszi-téli hónapok.

Súlyos, gennyes tünetek esetén tartósan, akár hetekig, hónapokig adnak kis mennyiségben bizonyos antibiotikumokat (doxycyclin, metronidazol). Hasonlóan alkalmazzák előrehaladott rosaceában a szájon át adott retinsav-származékokat (isotretinoin). Jó hatású a csomók szénsav-havas vagy folyékony nitrogénes fagyasztása.

Minden csütörtök délelőtt 20%-os kedvezményt biztosítunk a lézeres kezelések árából!

Áraink
Bőrgyógyászati konzultáció/vizsgálat:
10.000 Ft
A konzultációt követő azonnali kezelés esetén a vizsgálati díjtól eltekintünk.
Értágulatok lézeres kezelése:
15.000 Ft-tól
Az értágulatok számától és nagyságától függően számolunk árat.
Receptírás:
1.000 Ft
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!