Menü
Kövess minket Facebookon

A botox nem csak az arcra jó

2021. június 07
0
511
A botox nem csak az arcra jó

A botoxot elsőként szinte mindenki az arc ránctalanításával társítja. Azonban sok más problémára is megoldást jelent, az arc ráncai mellett a test más területei is kezelhetők botoxszal. Cikkünkben sorra vesszük, mekkora segítséget nyújthat az életminőség javításában egy jól kivitelezett botox kezelés

 

„Nagy mértékben méreg, kis mértékben orvosság”

Tartja a régi mondás, ami nemcsak, hogy igaz, de rengeteg dolog esetében bizonyítottan működik is. A botoxra például kifejezetten érvényes, ugyanis orvosi és orvosesztétikai célokra a Clostridium botulinum által termelt botulinum toxint is kis mennyiségben alkalmazzák. Az anyag több mint 30 éve engedélyezett gyógyszer, amely számos elváltozást képes megállítani és visszafordítani. 

Eleinte csupán a szem izmainak rendellenes működései – pl. a kancsalság vagy az akaratlan szemhéjmozgás (TIC) - normalizálására alkalmazták. 

A túlzott izzadásra való hajlam is sajnos sokaknál megfigyelhető, ráadásul időnként zavarba ejtő lehet és nagyon nehéz házi módszerekkel tenni ellenne. A nagymértékű verejtékezés azonban szerencsére 2004 óta biztonsággal és sikeresen kezelhető a botox segítségével. 

Emellett megfigyelték azt is, hogy azon páciensek, akik migrénre hajlamosak és botox injekciót kaptak az arc-fej-nyak területére, azok fejfájásos tünetei enyhültek, illetve volt, akinél teljesen meg is szűntek. Hölgyek esetében olyan problémákat is hatásosan kezeltek a botox segítségével, mint a méhnyak izomgörcse, vagy a szülés után gyakran fellépő inkontinencia. 

Más kezelések mellékhatásaként fedezték fel a botox azon tulajdonságát is, hogy az anyag képes a glabella (két szemöldök közötti terület) ráncait  kisimítani. Ez lett az alapja a különféle ránckezeléseknek, a mérges ráncok eltüntetésére pedig a mai napig alkalmazzák a szert.

 

Szarkalábak, mély ráncok és mellemelés

A haragos ráncok botox kezeléséről ódákat lehetne zengeni, hiszen nem véletlenül ez az elsőszámú ránctalanító beavatkozás világszerte. Legtöbbször a 30-as éveikben járó nők vetik alá magukat ennek a kezelésnek még azt megelőzően, hogy ráncaik jelentősen elmélyülnének. A szemöldökök mozgásának következtében kialakuló vízszintes homloki ráncok, a glabella ráncai, valamint a hunyorgás okozta szemszéli szarkalábak jelennek elsőként meg az arcon. A dohányzás, a kialvatlanság, a túlzott napsugárzás (vagy szolárium) és összességében a stresszes életmód aztán jelentősen hozzájárul ezen ráncok elmélyüléséhez és megsokszorozódásához. Botox befecskendezése után azonban az érintett izmok ellazulnak, vagyis kevésbé feszíthetők meg, mint azelőtt, így a bőr nem fog redőződni és a ráncok is hamar elsimulnak. A kezelés hatékonysága természetesen a páciens életvitelétől is függ, de általában 4-6 hónap a hatóidő, ezt követően ismétlő kezelés javasolt az elért eredmény fenntartása érdekében.

 

kisimult ráncok, fiatalos bőr

Az eredmény: kisimult bőr és üde tekintet

 

A botoxos mellemelés egy igen érdekes téma, amelyet egyelőre Amerikában alkalmaznak kisebb kosármérettel rendelkező nők esetében. A mellizomba juttatott botox mérsékelten képes a megereszkedett melleket megemelni és feszesebbé tenni. Hatásmechanizmusa a tartásjavításon alapul, amelyet hosszútávon tornáztatással és odafigyeléssel lehet fenntartani.

 

Az örök fiatalság széruma


A számtalan felhasználási mód mellett napjainkban még mindig a ránctalanító botox kezelés a legnépszerűbb. Bár egyesek számára a botox szónak negatív kicsengése lehet, ám egy jól kivitelezett beavatkozással természetes és szép végeredményt lehet elérni. Bár hónapokkal később a kezelt felület visszanyeri eredeti állapotát, a fenntartó kezeléseket korlátlan számban el lehet végeztetni. 

Ne feledd, az életminőséged javítása csak rajtad áll, kérj mihamarabb konzultációs időpontot!

 

Bejelentkezés Botox kezelésre >>