Menü
Kövess minket Facebookon
Waterlase – a fogászat aduásza
Waterlase – a fogászat aduásza


Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 30 perc

Kezelés igénybevehető: Egész évben

Hány alkalmas a kezelés: 1

Kezelés ára: 26.000 Ft/fog

Előkezelés: Nincs

Utókezelés: Nincs

 

Waterlase – a fogászat aduásza

 

A korszerű fogászathoz - mint ahogyan a gyógyítás más területeihez is -
ma már hozzátartozik a lézerek használata is. 

A lézer nagy energiájú fénynyaláb, amellyel a fogorvos a szájsebészeti, illetve fogászati praxisban a hagyományos és elterjedt módszereknél kíméletesebben tudja a száj vagy fogíny betegségeit kezelni.

A fogászatban használatos lézerrel a beavatkozásokat sokszor pontosabban, fájdalom- és vérzésmentesen lehet elvégezni.

A világ leginnovatívabb fogászati lézere már Budapesten, az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrumban is elérhető.

A fogászatban már régóta használatos lágylézerek nagyszerű hatásain túl a Waterlase készülék (ami már hard laser-rel is dolgozik) alkalmazásával gyakorlatilag észrevehetetlen a páciens számára, hogy kezelik a fogát, a nyálkahártyáját: teljesen fájdalommentes, nincs érzéstelenítés, nincs szükség fúró és szike használatára, nincs vérzés, a kezelt felület 100 %-osan steril, baktériummentes, nem beszélve arról, hogy tökéletesen precíz, megbízható eredményesség érhető el vele.

 

Waterlase a korszerű fogászathoz budapest


A készülék használatának lehetőségeiről Dr. Békés Annamária számol be:

„Sok páciens azt hiszi, hogy amikor fogszínű tömést készít neki a fogorvos, és azt polimerizációs, kék fényű lámpával megvilágítja, akkor "lézeres" tömés készül. Ez tévhit, a lézer teljesen másképp működik, használatához az orvosnak vizsgával kell rendelkeznie, a kezelés idején a rendelőben a szakszemélyzeten kívül más nem tartózkodhat. A különböző lézerkezelések többnyire csak "bizsergető" érzéssel járnak, ezért csak nagyon ritkán szükséges érzéstelenítő injekciót adni a páciensnek.

Rendelőnkben lágy lézerrel és sebészeti lézerrel dolgozunk. A lágy (soft) lézeres készülékből már van az országban, s ez a lézertípus alkalmas a különböző fogászati beavatkozások (gyökértömés, foghúzás, műtét stb.) után fellépő fájdalom csökkentésére, a hámosodás meggyorsítására, afták, herpeszek gyógyulásának elősegítésére.

A másik sebészeti lézer a diódalézer, amellyel a lakosság körében oly gyakori fogágy betegségek fájdalom-, vérzés- és komplikációmentesen kezelhetők. Például a fogak mellett - akár rossz tömés, akár nem jól záró korona, akár az életkor előrehaladtával fellépő ínysorvadás miatt - kialakuló úgynevezett fogínytasakok sterilizálására, kezelésére vagy megszüntetésére is használjuk a diódalézert. Ezzel a hagyományos módon végzett tasakműtétek (amelyek hosszadalmasak, vérzéssel, varrással, utófájdalommal, varratszedéssel járnak) elkerülhetők. Az íny visszahúzódása miatti fognyaki érzékenység, fájdalom hagyományos módon csak az ideg eltávolításával oldható meg, ám a diódalézerrel a fognyaki túlérzékenység végérvényesen megszüntethető.

Ezzel a lézertípussal különböző szájnyálkahártya-elváltozásokat, kinövéseket, daganatokat ambuláns módon, vérzés, varrás és fájdalom nélkül lehet eltávolítani. További előny, hogy nem alakul ki heg. A WaterLase kiválóan alkalmas a hagyományos fogfúrás felváltására, hiszen a lézer fájdalommentesen elpárologtatja a beteg fogszövetet. Az impulzus leégeti a felszínt, de nem hat olyan sokáig, hogy az egészséges szövet fölhevüljön. Így sikerül megelőzni, hogy a drasztikus behatás elérje a fogideget, ami a kínzó fájdalmat kiváltja a hagyományos kezelés során.

Nálunk elérhető, hogy pácienseink ne hallják a fúró hangját (és a legtöbb emberben éppen az váltja ki a szorongást a fogorvosi rendelőben), nincs kellemetlen szuri és így elmondhatjuk, itt tényleg vidám dolog a fogászati kezelés.  Természetesen a gyermekfogászati kezeléseket is nagymértékben megkönnyíti, hiszen az ő minőségi kezeléseik megalapozzák igényüket egy életen át a szép, egészséges fogak fenntartására.

Hagyományos módon az elhalt, gennyes fogak gyökérkezelése hetekig-hónapokig is eltarthat, a gyökértömés után a gyökércsúcs körüli gócos elváltozást műtéttel (úgynevezett rezekcióval) lehet megszüntetni. A gyökérkezelést, -tömést és a gyökércsúcs körüli elváltozás megszüntetését a diódalézer használata egyetlen alkalom során megoldhatóvá teszi, ha megfelelőek az anatómiai viszonyok. Tehát a gyökérkezelés egyszeri, nem kell visszajárni, időtakarékos, valamint nem lép fel utófájdalom, nem dagad fel az arc.

Egyre többen vannak, akik kivehető fogpótlás, vagy a fix pótlás elkészítéséhez szükséges fogcsiszolás helyett a fogbeültetést választják. Az állcsontba beültetett műgyökér vagy implantátum berakása után összevarrjuk az ínyt, és megvárjuk az implantátum és az állcsont összecsontosodását. Pár hónappal később kerül sor az íny felnyitására, vagyis az implantátum felszabadítására, hogy a fogpótlást (korona, híd) el lehessen készíteni. Ezt a feltárást is gyorsan, vérzés nélkül lehet elvégezni a sebészeti lézerrel.”


Kinek ajánlott a Waterlase kezelés?

•  aki nem bírja a fájdalmat
•  aki nem kaphat érzéstelenítő injekciót
•  aki gyors gyógyulást szeretne
•  aki nem akar kétszer ugyanazzal a problémával a fogorvoshoz menni
•  aki gyors, hatékony, megbízható megoldást szeretne
•  gyermekeknek, hisz nincs kellemetlen érzés, élmény

 

WATERLASE -  A FOGÁSZAT ADUÁSZA

 

Áraink
Lézeres fogtömés – fényre polimerizálódó anyaggal:
26.000 Ft
Lézer kezelés - soft:
5.000 Ft/alkalom
Lézeres ínykorrekció:
15.000 Ft/fog
Konzultációs díj
15.000 ft
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Waterlase – a fogászat aduásza
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!