Menü
Kövess minket Facebookon

AKNE KEZELÉSE

 

Az akne, mely zsíros bőrön pattanások kialakulását jelenti nagyon gyakori betegség, mely inkább fiziológiás állapotnak tekinthető. A serdülők kb. 85%-át érinti. Serdülőkorban gyakrabban érintettek a fiúk, míg felnőttkorban női dominanciát figyeltek meg.


Aknés, pattanásos, zsíros bőr kialakulásában több tényező együttesen vesz részt:

  • Az első elváltozás, amely beindítja az akne kialakulását a szőrtüsző fokozott hámtermelése és csökkent hámlása, mely a faggyú kiürülését gátolja, miteszer kialakulásához vezet.

  • A másik fontos tényező a fokozott faggyútermelés, melyben legfontosabb szerepe az androgén hormonoknak van.


acne kezeléseAndrogén hormon túlprodukció miatt alakul ki több fiúnál akne, ill. nőkben olyan esetekben, amikor bizonyos kórállapotokban fokozott androgén hormon termelődik.

A fent említett tényezőkön kívül fontosak a genetikai faktorok, melyek meghatározzák a pórusok nagyságát, a bőrtípust, a faggyúmirigyek nagyságát és felépítését és a súlyosabb akne iránti fogékonyságot, mely esetekben már a háton, mellkason, fenék területén és a karokon is megjelenhetnek, és sokszor különböző hegekkel gyógyulnak.


Az akne gyógyszeres kezelése

Az akne kezelését több támadásponton kell indítani, normalizálni kell a follikuláris elszarusodást, csökkenteni a faggyúmirigy aktivitást, gátolni az akne szaporodását, ill. a gyulladást. Sajnos olyan lokális készítmény, mely mind a négy ponton képes beavatkozni nincs, ezért súlyos, hegesedéssel járó, nagy lelki terhet jelentő bőrtünetek esetén szisztémás kezeléssel kell kiegészíteni a lokális kezelést.


A megmaradt hegek elhalványítása

Ha pedig a kezelés befejeződött és a tüneteket sikerült visszaszorítani, az esetleges fennmaradt hegeket kitűnően lehet halványítani, sőt akár el is tüntetni mikrodermabráziós (gyémántfejes bőrcsiszolás) kezeléssel!

 

Áraink
Bőrgyógyászati konzultáció/vizsgálat:
10.000 Ft
A konzultációt követő azonnali kezelés esetén a vizsgálati díjtól eltekintünk.
Acné kezelés:
15.000 Ft
Receptírás:
1.000 Ft
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!