Menü
Kövess minket Facebookon
Hajhullás kezelése

HAJHULLÁS

 

Ahogy egy régi mondás szerint a szem a lélek tükre, úgy az ember bőre és haja testének és egészségének tükre. Ugyanúgy, ahogyan a bőr szervezetünk elsődleges védelmi vonala a külső hatásokkal szemben, úgy a haj is védelmi vonal, fontos szerepe van fejünk védelmében.

 

Elsőként mindig a bőrünk és a hajunk árulkodhat egészségügyi állapotunkról, és pontos figyelésével már akkor felderíthetjük esetleges problémáinkat, amikor más tünetei még nincsenek is egy esetleges betegségnek.

 

hajhullás kezelése

A hajhullás: bizonyos szintig természetes
A hajunk egészségéről elsősorban külleme és a hajhullás mértéke árulkodik. Azt azonban tudnunk kell, hogy egy egészséges ember esetében bizonyos mértékű hajhullás mindig természetes. Ez a mérték az életkortól és a haj „tömörségétől" függően napi 60-150 szál is lehet, ami fésülködéskor és hajmosáskor akár megduplázódhat. Tehát normálistól eltérő hajhullásról csak akkor beszélhetünk, ha azt vesszük észre, hogy a korábbinál jobban hullik a hajunk, elveszti fényét, töredezése visszafordíthatatlan, reggel a párnánkon sok hajszálat találunk ébredés után, vagy már kisebb fizikai hatás alkalmával is csomókban szakad ki hajunk. Ezekben az esetekben minden alkalommal érdemes kideríteni, hogy mi áll a hajhullás hátterében.


Ne essünk kétségbe

Soha ne essünk kétségbe egy váratlan hajhullástól, mielőtt tudnánk, mi okozza. Éppúgy állhat a hátterében egy rosszul megválasztott kozmetikum, nők esetében egy rosszul megválasztott fogamzásgátló tabletta, mint férfiak esetében családi hajlam. Ugyanakkor időnként a hajhullás komoly betegségek kísérőjelensége, vagy éppen arra figyelmeztet bennünket: ilyenek például a pajzsmirigybetegségek. Sokszor pszichés okra vezethető vissza a hajveszteség. A stressz, zaklatott életmód és rendszertelen táplálkozás éppúgy vezethetnek tünetekhez, mint a komoly betegségek.

 

A HAJHULLÁS fő okai

 

  • Örökletes okok

Mivel elsősorban öröklött tulajdonságaink határozzák meg, hogy mennyire érzékeny fejbőrünk illetve hajhagymáink az androgén hormonokra, ezért a hajvesztés okait főleg öröklött tulajdonságaink között kell keresnünk. Az öröklött tényezők jelentőségét azok a megfigyelések is alátámasztják, melyek szerint a kopaszodás egyes formái halmozottan fordulnak elő egyes családokon belül. Más családoknál a fokozott hajvesztés fel sem lelhető.

  • Hormonális tényezők

Mik tartoznak a kopaszodás hormonális tényezői közé? Azt tudjuk, hogy a férfi hormonok lerövidítik, míg a női hormonok meghosszabbítják a haj növekedési szakaszát. Nőknél mindkét fajta hormon megtalálható, de a női hormonok jelentős túlsúlyban vannak. Ha a hormonháztartás felborul, több férfihormon kezd el termelődni. Ez elsősorban olyan nőknél jelent problémát, akik fokozottan érzékenyek a dihydro-tesztoszteron hormonra. Náluk általában olyan hajhullás alakul ki, ami elsősorban a férfiakra jellemző. A nőknél a petefészekben és a mellékvesékben termelődik a tesztoszteron hormon, de sokkal kevesebb mennyiségben, mint a férfiaknál. Olyan nőknél okozhat ez problémát, akik erősebb, mélyebb hangfekvéssel rendelkeznek és a testszőrzetük is egy kicsit férfiasabb az átlagnál.

  • Klimax

A klimaxtól annak kellemetlen tünetei miatt sokan tartanak. Sok nő életében érzelmi és fizikai fordulópontot is jelent ez az időszak. De mi zajlik le ilyenkor a szervezetben?
Ebben az időszakban szabálytalanná válik a petefészek működése, lecsökken a női nemi hormonok termelődése, majd a menstruáció megszűnik. Mivel megemelkedik a férfi nemi hormonok szintje, a hajszálak élettartama megrövidül, azok megújulási üteme lelassul. Ilyenkor megindul a fejbőr egészére kiterjedő lassú, de állandó hajhullás.


Ha Önnél kizárhatóak a fentebb említett tényezők, akkor mezoterápiás vagy dermarolleres kezelések segítségével veheti fel a harcot a hajhullás ellen.

 

Mit jelent a mezoterápiás vagy dermarolleres kezelés?

hajhullás

A mezoterápia és a dermarolleres kezelés ideális megoldás mindazoknak, akik egy gyors, viszonylag fájdalommentes, nem műtéti eljárással szeretnének hatékonyan harcolni a hajhullás, a hajritkulás ellen.
A mezoterápia során speciális vitamin- és hatóanyag komplexumot célzottan juttatunk mikroinjekciózással a hajas fejbőrbe. Az eredmény 6-8 kezelés után nyilvánvaló: erősíti a gyenge hajhagymákat, serkenti a fejbőr vérellátását, a haj növekedését, javítja a haj szerkezetét, rugalmasabbá, erősebbé, fényesebbé teszi a hajat.

A fejbőr dermarolleres kezelése során stimuláljuk a hajhagymák működését, mivel helyi vérbőséget idézünk elő. Fokozza még a hatást, hogy a kezelőfej segítségével behatolva a bőrbe, a többi kezelt területhez hasonlóan mikrocsatornákat nyitnak meg, így biztosítva a hatóanyagok bejutását.
A kezelés alkalmas a hajhullás csökkentésére, ill. megszüntetésére, sőt legtöbb esetben 5-10 kezelést követően új hajszálak jelennek meg.

Az ajánlott kezelésszám: A javasolt kezelések száma: 5-10 alkalom. A kezelések közötti idő: 7 nap. A haj hullásának csökkenését kb. 1 hónap múlva fogjuk tapasztalni, új hajszálak megjelenésére, ill. a haj sűrűsödésére kb. 3-6 hónapot szükséges várnunk a haj élettani ciklusa miatt.


Áraink
Bőrgyógyászati konzultáció/vizsgálat:
10.000 Ft
A konzultációt követő azonnali kezelés esetén a vizsgálati díjtól eltekintünk.
Dermaroller hajhullás kezelésére:
20.000 Ft/alkalom
Mezoterápai hajhullás kezelésére:
15.000 Ft/alkalom
Receptírás:
1.000 Ft
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!