Menü

Amikor akasztják a hóhért...3.rész

2016. november 07
0
8287
Amikor akasztják a hóhért...3.rész

41.nap:

A múltkori kukoricaevős kalandomat leszámítva már alig adódik nehézségem a fogszabályozó készülékemmel. Hisz minden csoda három napig tart., így a hozzászokás időszaka is lejárt, már minden nagyon gördülékenyen és relatív gyorsan megy. Sőt, most már élvezem is a fogszabi áldásos hatását: mivel kezdetben a készülék kicsit kikezdte a szám belső részét, hozzászoktam egy kissé rendellenes szájtartáshoz, aminek hatására viszont kisimultak a szám körüli ráncok! És ezt mások is észrevették! Kaptam is óvatos kérdéseket afelől érdeklődve, hogy esetleg valamilyen esztétikai (plasztikai vagy bőrgyógyászati) kezelésem volt-e, de akkor most szeretném kategorikusan kijelenteni: nem volt sem ránc-, sem ajakfeltöltésem, csak élvezem a fogszabályozás napos oldalát. Nem kell mindig plasztika, elég a fogszabályozás. Így két legyet is üthetünk egy csapásra. Mire végzünk a kezeléssel, meglesz a hollywood-i mosoly és a ráncmentes arc is! Hát nem nagyszerű?! Kíváncsian várom, hogy mi lesz a következő pozitív meglepetés, amit ez a kis kütyü okoz nekem!
(Lehet, hogy a fogszabályozás eme pozitív „mellékhatását” bőrgyógyász barátnőm előtt nem kellene majd feszegetnem, mert különben kideríti, hogy a babérjaira török! Hiszen ezen szépészeti beavatkozásokat ő végzi a legjobban!)

50.nap:

Egy kis kikapcsolódás, hát mozi!
Film: Förtelmes főnökök (akiket – megjegyzem – nem rólam mintáztak)
Ha röviden kellene összefoglalnom a filmet: a munkahelyi stressz igen nagy, a terv: nyírjuk ki a főnököt! (Remélem azért a lányok nem így vélekednek rólam?!)
Akár az elmúlt egy év legemlékezetesebb és legszórakoztatóbb mozifilmje is lehetett volna számomra ez a vígjáték, ha nem árnyékolja be a fogszabályozóm nem rendeltetésszerű használata. Mondjuk, gondolthattam volna, hogy nem lesz zökkenőmentes a pattogatott kukorica nasizása, hisz popcorn evés után normális esetben is tele lesz az ember szája száraz maradékokkal, még másnap is előkerülhetnek darabkák a száj rejtett zugaiból, na de fogszabályozó készülékkel ez hatványozottan érvényesül!! Nos, nem vagyok egy mohó típus, de mivel a tiltott dolgok mindig olyan vonzóak, így alig vártam, hogy végre elkezdődjön a film és belemarkolhassak a jókora adag kukoricába. De egy-két mámorító rágcsa után aztán tudatosult bennem, hogy ha így folytatom tovább a popcorn evést, lassan úgy megtelik a fogszabályozóm darabkákkal, hogy nem fogom tudni bezárni a számat. Mondanom sem kell, hogy a film hátralévő részén (márpedig még messze volt a vége) folyton a nyelvemmel matattam a kis zugokat, hogy megszabadítsam a fogaimat és a készüléket a milliónyi részecskéktől. Még szerencse, hogy a film poénjai elég gyakran elterelték a figyelmemet és sikerült megfeledkeznem a számban uralkodó káoszról. Mindaddig, míg fel nem kapcsolták a villanyokat…

2011. szeptember 08. csütörtök:

Egy szemfüles blog-olvasó rávilágított arra, hogy az egyik legfontosabb információt még nem osztottam meg Önökkel: fogaim „megrendszabályozását” a Damon Clear nevezetű készülék végzi. És ha már itt tartunk, akkor engedjenek meg nekem egy kis „szakmázást” – hétköznapi nyelvre lefordítva.
Ha élhetek hasonlattal, akkor én a fogszabályozó készüléket leginkább egy-egy autótípushoz tudnám hasonlítani. Vegyünk egy Trabantot és egy minőségi limuzint. Mindkettővel el lehet jutni A-ból B-be, de más minőségben és más időintervallumban. A fogszabályozó készülékeknél sincs ez másképp, hisz egy hagyományos „Sztk-s” fogszabival is el tudjuk érni a kívánt fogsort, de az út a célig hosszú és rögös: az alkalmazott technika kényelmetlen és macerás mind a páciens, mind a kezelőorvos számára, a több éves hordási időtartamról nem is beszélve. Na már most egy Damon Clear-rel ez az idő minimálisra csökken (akár fél év alatt látványos eredmények érhetők el), a csúcstechnológia és kényelem pedig nagyban megszépíti az „utazást” élményét. Arról nem is beszélve, hogy az esztétikus készülékek rendkívül diszkrétek és finomak (már ami a kivitelezést illeti)!
Amennyiben igazi luxusra vágyik, ajánlom figyelmébe az Inspire Ice készüléket, melyet leginkább egy gyönyörű kabrióhoz tudnék hasonlítani – hogy az autóknál maradjak -, biztos lehet benne, mindenki Önt fogja irigyelni érte.
Ha pedig egyáltalán nem szeretné mások orrára kötni, hogy került A pontból B-be, akkor egyértelműen a fogak belső felszínére ragasztott STB készülék az ideális vákasztás!
Ezek után mindenki eldöntheti, „mivel” szeretne „utazni” fogai rendbetétele alatt.

2011. szeptember 16. péntek:

Fekete betűs nap a tegnapi nap most számomra. Megtörtént az első ívcsere, megkaptam az új 0,018-as drótomat, de a ma reggeli poklot, amit átéltem, nem kívánom senkinek. Arra ébredtem, hogy iszonyatosan lüktet a fejem, tudják, mint mikor elhaladunk egy hatalmas mélynyomó mellett, grrrrr…. az állkapcsom mintha 5kg-os súlyként húzná lefelé az egész arcomat, a feszítő érzést pedig a számban leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mintha minden egyes fogam közé egy-egy fél centis vas lapot akarnának közé erőszakolni. Tudom, utólag minden meg fog szépülni, de most aztán tényleg verem a fejem a falba, hogy miért is kellett ez nekem. És hát tisztában vagyok vele, hogy ez még csak a kezdet, mert a második, harmadik ívcsere – pácienseim elmondása alapján – a csúcsok csúcsa, tehát a java még csak ezután jön. Minden elismerésem a fogszabályozáson átesett vendégeimé!
(Remélem, a mai bejegyzésem után nem fog hirtelen megcsappanni a leendő fogszabis vendégeim száma, de hát: ami szívemen, az a számon!)

 

Amikor akasztják a hóhért...4.rész