Menü
Hajbeültetés
Hajbeültetés nőknek és férfiaknak - IdealMed

Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 3-4 óra

Kezelés igénybevehető: bármikor

Hány alkalmas a kezelés: 1 tesztbeültetés követően 4-6 hét múlva kerülhet sor az implantációra

Kezelés ára:

Tesztbeültetés 100 db fiber (szál) alkalmazásával: 120.000 Ft

Implantációs árak:

 • 800 db fiber esetén: 800.000 Ft
 • 1.500 fiber esetén: 1.450.000 Ft
 • 2.500 fiber esetén: 2.300.000 Ft
 • Single fiber beültetés komplett implantációt követően: 60.000 Ft/50 szál
 • Tripla fiber beültetés (csak fejtetőre ajánlott- hajvonalba nem!) komplett implantációt követően: 80.000 Ft/50 szál

Előkezelés: Van

2-3 PRP kezelés (2 hetes időintervallumokban) javasolt a tesztbeültetés előtt, hogy a saját vérben meglévő növekedési faktorok előkészítsék a megfelelő fejbőr állapotot, mely nagymértékben növelve az implantáció sikerét

Hajszálak kiválasztása és megrendelése(15 különböző szín, mindegyik 3 különböző hosszban és 4 szálminőségben (egyenes, hullámos, göndör és afro) rendelhető 

1 tesztbeültetés, mely során 100 db fiber kerül behelyezésre

Utókezelés: Van

Antibiotikum, gyulladáscsökkentő szedése javasolt (receptet adunk) és speciális hajápoló termékek használata, mely része az árképzésnek.

 

Hajbeültetés, hajimplantáció


KOPASZSÁG ALOPECIA

Az alopecia egy minden korosztályt érintő rendellenesség, amely a férfiak mintegy 60% -át és a nők 30% -át érinti.

Az alopecia (kopaszság) okai lehetnek genetikai (örökletes), hormonális, traumás és farmakológiai jellegűek. Az okok között vannak még egyes fertőző betegségek, nagyobb stresszhatások és a túl fehérjedús és kiegyensúlyozatlan táplálkozás is. A súlyosbító tényezők között szerepel a korpásodás és a faggyúfelesleg (seborrhoeás dermatitis), az UV sugárzás és a környezetszennyezés, a vegyi ártalom (festékek, tartós hullám) és a mechanikai trauma (túlzott húzás).

Az alopecia (kopaszság) diagnózisa szakorvosi vizsgálatot igényel, és az okától függően lehet:

 

 • Átmeneti (telogen defluvium, alopecia areata, pszichoszomatikus és kemoterápiás alopecia)
 • Végleges (androgén és hegesedő alopecia)

 

Az alopácia számos változatára nyújthat megoldást Az újdonságnak számító Medicap 4.0 hajimplantátum® 

A Medicap® 4.0 hajimplantátum biztonságos és gyors megoldást jelent androgén alopecia (kopaszság), női és férfi hajritkulás, hajhullás, fejbőr hegek, fejbőr égési sérülések elrejtésére, amikor a hajsűrűség növelésére van szükség, ami más technikákkal nem érhető el, és amikor a páciens nem hajlandó parókát használni.

 

Medicap hajbeültetésHajbeültetés Medicap hajimplantátummalAzonnal látványos Medicap hajbeültetés

 

ANDROGÉN ALOPECIA

Az androgén alopecia a kopaszodás leggyakoribb formája, amely a férfiakat és a termékeny korú nőket egyaránt érinti. Ahogy a kórkép elnevezése is sugallja: egyszerre örökletes (genetikai) és a férfi hormonokkal (andro) kapcsolatos.

Az 50 év alattiak mintegy 50%-át, az 50 év felettiek 80%-át érinti. Férfiaknál a betegség körülírt fejbőrterületen jelentkezik.

Nőknél az androgén kopaszodás ritkábban fordul elő (a nők mintegy 30%-ánál), és általában a fejbőr egészén általános hajritkulásként jelentkezik.

A speciális anyagok és a személyre szabott orvosi-trikológiai kezelések bizonyos esetekben csak akkor képesek lassítani a betegség súlyosbodását, ha a betegség korai szakaszában gyorsan és helyesen alkalmazzák őket.  Ebben az esetben a kopaszság végleges formája fokozatosan és visszafordíthatatlanul súlyosbodik.

Amikor az androgén alopecia (kopaszság) diagnózisa egyértelmű és végleges, és a tüszők elsorvadtak, az egyetlen megoldást a műtét jelentheti.

A Medicap® 4.0 hajimplantátum egy egyszerű, ambulánsean elvégezhető hajdúsító megoldás, amely lehetővé teszi a biztonságos és azonnali esztétikai eredmény elérését, a páciens számára pedig az ezzel járó pszichológiai és fizikai jólétet.

Ajánlott androgén alopecia (kopaszság) problémára, férfi és női haj elvékonyodására és hajhullásra, hegek esetén, és amikor nagy hajsűrűségre van szükség rövid idő alatt.

 

 

 

 

 

Női hajhullás

Ez az alopecia (kopaszodás) egy formája, amely az egész fejbőrt érinti, és akkor jelentkezik, amikor a haj növekedési (anagén) és nyugalmi (telogén) szakasza között egyensúlyhiány lép fel, ami átlagon felüli hajhullást okoz (50-80 hajszál naponta), és nagyon hosszú ideig tart.

A telogén hajhullást genetikai hajlam, akut és/vagy krónikus betegségek, hosszan tartó farmakológiai kezelések, valamint pszichológiai és érzelmi stresszhelyzetek okozzák.

Ez az átmeneti kopaszodás egy formája, de az elvesztett haj, valamint annak sűrűsége meglehetősen lassan áll vissza, akár több hónapot vagy évet is igényelhet.

A Telogen Defluvium (női alopecia) leggyakoribb gyógymódja a Dermo trichology kezelés, amely hosszú távú eredményeket hoz, de sajnálatos módon  nem mindig oldja meg a problémát.

Alternatív megoldás lehet a női hajhullás kezelésére is a Medicap® 4.0 hajimplantátum.

Az új generációs biokompatibilis műhaj (implantátum) a férfi és női kopaszodás (alopecia) és a hajritkulás ellenszereként ajánlott, mivel azonnali esztétikai eredményt és kiváló hajsűrűséget biztosít, és más dermo-trikológiai és hajhullási sebészeti technikákkal kombinálva is alkalmazható, rendkívül látványos eredményeket elérve.

 

hajbeültetés az azonnali látványos eredményértHajbeültetés a magabiztos megjelenés érdekébenHajbeültetés: hajimplantátum sokféle típusú hajhoz

 

MEGELŐZÉS

Manapság az alopecia (kopaszodás) tényleges megelőzése nem lehetséges, különösen az androgén és/vagy hegesedő alopecia esetében. A szakorvos látogatása és egy teljes trichológiai vizsgálat lehetővé teszi az okok egyértelmű azonosítását és a legmegfelelőbb kezelések meghatározását.

Ha az alkalmazott terápiák nem hoznak kielégítő eredményt, további mélyreható vizsgálatokat kell végezni a tüszők állapotáról.

Ha a tüszők elsorvadtak, az egyetlen lehetséges megoldás a haj visszaszerzésére a műtét. Ez kétféleképpen lehetséges: transzplantáció révén (saját, megfelelően működő tüsző átültetése révén) vagy implantátum beültetésével.

A Medicap®4.0 hajimplantátum egy egyszerű, modern, lágy sebészeti megoldás a kopaszodás vagy hajritkulás problémájára, amelynek lényege, hogy a természetes hajjal azonos, biokompatibilis műhaj új generációját helyezzük be a kopasz és/vagy ritás területre a kívánt hajsűrűség eléréséig, azonnali esztétikai eredménnyel, a páciens számára fájdalom és kényelmetlenség nélkül. Ez egy kiváló megoldás, amely alkalmazható androgén alopecia (kopaszság), általános hajritkulás, férfi és női alopecia (kopaszság), hajátültetéshez szükséges donorterület kimerülése vagy hiánya, fejbőr hegek vagy égési sérülések esetén.

 

A Medicap®4.0 hajbeültetés egy biztonságos, egyszerű, könnyű esztétikai sebészeti eljárás a férfi és női kopaszság megoldására vagy a haj elvékonyodásának orvoslására, amelyet a Medicap® által gyártott exkluzív Medicap® 4.0 hajbeültető eszközzel és implantátumokkal végeznek.  A helyi érzéstelenítésben lévő fejbőr alá egyesével beültetjük a hajat anélkül, hogy a páciensnek fájdalmat vagy kellemetlenséget okozna, amíg a kívánt hajsűrűséget el nem érjük.

A Medicap ® 4.0 biokompatibilis műhaj új generációja észrevehetetlen a természetes hajhoz képest, és bármilyen színű, hosszúságú (15-45 cm) és formájú (egyenes, hullámos, göndör, afro) igényt kielégít.

 • A fokozatos esztétikai javulás elérése érdekében 800-1500 Medicap® 4.0 Hair mennyiség javasolt egyetlen kezelésenként.
 • A hajkorona területén nagyon rövid idő alatt történő nagyobb hajvastagság eléréséhez az esclusive Medicap High Density 4.0 MHD ® haj javasolt, mely esetébn egy beültetett fiber 3 hajszálat biztosít.

Az implantátum beültetése után a páciens azonnal folytatja társadalmi életét, a kívánt külsővel és a legjobb pszichológiai közérzettel.

Az implantátum beültetése utáni azonnali kezelés magában foglalja a többnapos helyi és általános antibiotikumos kezelést. A páciensnek továbbá ajánlott óvatosan bánni a hajjal, kerülve a hirtelen mozdulatokat, húzgálásokat, hogy a frissen beültetett haj ne mozduljon ki mivel a teljes rögzüléshez hozzávetőlegesen 20-30 napra van szükség.

A Biokompatibilis Medicap's ® műhaj beültetése után a páciensnek speciális hajápoló termékeket kell használnia, megfelelő higiéniát és megfelelő utókezelést kell követnie az eljárást végző orvos tanácsai szerint. 

További implantátumok beültetésére, ha szükséges 5 hét múlva kerülhet sor.

A szakirodalom és az orvosi protokollok tanúsága szerint az ORIGINÁLIS Medicap ® hajimplantátum technikával elért eredmény megtartásához rendszeres orvosi ellenőrzés, szigorú higiénia és éves rostintegráció javasolt.

 

hajbeültetés segítségével elérhető a gyönyörű hajkoronaHajbeültetés férfiaknak: a megoldás a korai kopaszodás ellen is

 

A hajbeültetés menete:

A hajbeültetést egy anamnézisfelvételnek kell megelőznie, amely a hajbeültetési eljárás pozitív kimenetelét akadályozó (jelenlegi vagy korábbi) betegségek azonosítására összpontosít.

A Medicap ® 4.0 hajimplantátumra alkalmas páciens :

 

 • jó egészségi állapotban van és egészséges a fejbőre
 • nem érzékeny a Medicap ® 4.0 tolerancia tesztre: az implantását megelőzően 4-6 héttel 50-100 db fibert ültetünk be a kívánt területre. Ezzel ellenőrizzük, hogy a szervezet képes-e befogadni az implantáumokat.
 • megfelelő fejbőrhigiéniával és megfelelő utókezeléssel rendelkezik: szigorú orvosi protokollt kell betartani a beültetést követő 4 hétben. Ezen szabályok egyébként a tesztbeültetés után is alapkövetlemények
 • tisztában van azzal, hogy az elért esztétikai eredmény megtartása érdekében rendszeresen kisebb mennyiségű implantátumokat kell beültetnie az elvesztett haj pótlására

 

A folyamatos tudományos kutatásoknak köszönhetően az elmúlt évtizedben a következő eredményeket sikerült elérni:

 

 • A hajátültetési technikák tökéletesedtek a természetes esztétikai eredményt biztosító tüszőegységek beültetésével (FUT és FUE), és lényegében elérték a fejlődés csúcsát, teljesen felváltva a kétes eredményeket biztosító "sziget" átültetéseket, amelyek általában a páciens fején szétszórt, kellemetlen kinézetű hajfürtöket eredményeztek.
 • A biokompatibilis műhaj új generációja A Medicap ® 4.0 a CE MDR 0373 által jóváhagyott orvostechnikai eszköz.  A Medicap ® 4.0 hajimplantátum jogilag engedélyezett és elismert orvosi hajhelyreállítási eljárás a férfi és női kopaszság (alopecia) orvoslására és hajritkulás megoldására. Ennek a modern eljárásnak, amely biztonságosnak és hatékonynak bizonyult, NINCS köze ahhoz a veszélyes és invazív eljáráshoz, amelyet a 70-80-as években, különösen az USA-ban, nem orvosi személyzet végzett, és amely abból állt, hogy nem emberi felhasználásra szánt szálak csoportjait egyfajta kampón keresztül a páciensek fejbőrébe szúrták. Ez az agresszív technika 1983-ban az FDA betiltásához vezetett, mivel általában a betegeknek nagy kellemetlenséget és kevés sikert eredményezett.

A mesterséges hajbeültetés első nyilvános elismerése, mint orvosi beavatkozás 1995-ben történt, amikortól is a technika csak képzett orvosok számára volt végezhető, és a szálaknak meg kell felelniük a szigorú orvostechnikai előírásoknak. 1995-től napjainkig számos fejlesztés történt mind a szálak, mind az orvosi protokoll terén. Ezek az eredmények fordulópontot jelentettek a kopaszság kezelésében, és ma sok orvos kombinálja az orvosi minősítésű biokompatibilis mesterséges hajbeültetés előnyeit a modern hajátültetés és más technikák előnyeivel, hogy kielégítse páciensei minden igényét.

 

Hajbeültetés nőknek: Nyerje vissza magabiztosságát hajbeültetésselHajbeültetés férfiak és nők számára isBiofibre hajimplantáció, hajbeültetés

 

Hajbeültetés utógondozás - Néhány gyors tipp

A Medicap®4.0 hajimplantátum hosszútávú sikere elsősorban a személyes higiénián és a megfelelő utógondozáson alapul.

Az emberi fejbőr felszíne (epidermisz) jól vérellátottságú, és faggyút termel, amely hasznos természetes védőpajzs, de ha túl sok, túl vastag réteg képződik belőle, akkor el kell távolítani. A fejbőr ápolásának első elve tehát a túlzott faggyútermelés és izzadás megszüntetése.

A Medicap®4.0 hajbeültetés esztétikai eredménye és időtartama könnyen megőrizhető, ha szem előtt tart néhány egyszerű tanácsot.

 

 • LÉGY TERMÉSZETES

Kérjük, kezelje a Medicap ® 4.0 haját természetesen és ne agresszív módon, hogy teljes mértékben élvezhesse haját és maximalizálhassa az eredményt.

 

 • FÉSÜLKÖDÉS:

Használhat széles fogú fésűt, a beültetett haj irányát követve. 

 

 • MOSÁS

Hajbeültetés után a Medicap®4.0 haj rendszeres, finom mozdulatokkal történő mosása javítja a bőr utókezelését és az esztétikai eredmény időtartamát. Használja a Hair Comfort sampont 3 naponta és egy semleges sampont bármikor, amikor csak szükséges.

 

 • TENGER ÉS MEDENCE

A tengerben való fürdés után friss vízzel és Hair Comfort hajmosással, uszodai fürdés után pedig semleges samponnal mossa meg a haját.

 

 • SAUNA

Ajánlott a hajat nedves, tiszta törülközővel vagy szauna sapkával védeni. Kérjük, szaunázás után frissítse fel az implantátum területét.

 

 • AJÁNLOTT TERMÉKEK A MEDICAP®4.0 HAJHOZ

A Hair Comfort-ot kb. 3 naponta használhatja. Használjon jó minőségű semleges sampont bármikor, amikor csak szüksége van rá. A hajbeültetés utáni első hónapban hetente 3-4 alkalommal, majd átlagosan heti 2-3 alkalommal permetezze be a beültetett területre a DermaClean-t. Az 5. héttől kezdve fújja be a SeboCare-t hetente 1-2 alkalommal a beültetett területre, hogy csökkentse a faggyúdugók esetleges kialakulását.

 

 

 

Mennyibe kerül a hajbeültetés?

Áraink
Tesztbeültetés
100 db fiber (szál) alkalmazásával:
120.000 Ft
Implantációs árak
800 db fiber esetén:
800.000 Ft
1.500 fiber esetén:
1.450.000 Ft
2.500 fiber esetén:
2.300.000 Ft
Single fiber beültetés komplett implantációt követően:
60.000 Ft/50 szál
Tripla fiber beültetés (csak fejtetőre ajánlott- hajvonalba nem!) komplett implantációt követően:
80.000 Ft/50 szál
Időpontfoglalás
Hajbeültetés
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!