Menü
Fogkőeltávolítás
Fogkőeltávolítás - Ultrahangos fogkőeltávolítás


Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 20 perc

Kezelés igénybevehető: Egész évben

Hány alkalmas a kezelés: 1

Kezelés ára: 25.000 - 35.000 Ft/alkalom

Előkezelés: Nincs

Utókezelés: Nincs


 

 

Fogkőeltávolítás


fogkőeltávolítás Budapest

Mi valójában a fogkő?

Elsőre talán furcsán hangzik, hogy fogainkon, melyeket rendszeresen használunk, illetve (jobb esetben) napjában többször tisztítunk is, fogkőlerakódás keletkezik. Ez a lerakódás többféle anyagból tevődik össze, ilyenek például az ételmaradékok, a szájban élő baktériumok vagy éppen a nyálban lévő ásványi sók (foszfátok, kalciumsók, magnézium sók, fluor sók). Létezik íny feletti és íny alatti fogkő (calculus), amelyek összetételükben nem különböznek ugyan, viszont élettani hatásukban jelentős eltérés mutatkozik. Az íny felett keletkező fogkő a szemmel is jól látható lerakódás, amely a fogak elszíneződéséért felel. Ezzel szemben az íny alatti fogkő alig észrevehető, viszont annál nagyobb veszélyeket rejt. A kezdődő ínygyulladást követően vérzés és fájdalom alakulhat ki, majd, ha kezeletlen marad, az íny elkezd visszahúzódni, amely a fogak lazulásához és elvesztéséhez vezet. A fogkőeltávolítás ára azonban sokkal kedvezőbb annál, mint amennyit az íny és a fogak rendbetételére kellene szánni.

A fogkő kialakulását, a lerakódás intenzív növekedését számos tényező befolyásolja. Ilyen például a dohányzás, amely a fogak elszíneződése mellett a fogkő felszaporodását is gyorsítja. A szabálytalan fogsor szintén hozzájárul a tartós lepedékképződéshez, hiszen ebben az esetben a fogak sokkal összetettebb tisztítást igényelnek, mivel a fogtorlódásoknak köszönhetően több a nehezen megközelíthető hely. A rosszul elkészített fogtömések, valamint a szabálytalanul illeszkedő koronák is a baktériumok gyűjtőhelyévé válhatnak, s ennek következtében sokkal gyakrabban alakul ki fogkő. Ezekben az esetekben érdemes gyakrabban felkeresni fogorvosunkat, hiszen egy fogkőeltávolítás ára, még ha gyakrabban is kell ezzel az eszközzel élni, sokkal inkább megéri az árát, mint utólag kezeltetni az érintett fogakat.

 

A fogkőmentes fogazat és gyulladásmentes íny minden fogászati beavatkozás elengedhetetlen előfeltétele.

Ennek érdekében dentálhigiénikusunk ultrahangos depurálást és intraorális homokfúvást alkalmaz.

A szervezet maga is jelzi, ha valami nincs rendben a fogakkal, így van ez fogkő esetében is. Ha az alábbi tüneteket tapasztalja, akkor a legtöbb esetben azonnal segít az ultrahangos fogkőeltávolítás: 

 

  • Kellemetlen szájszag: a fogkőlerakódást előidéző és az abban felszaporodó baktériumok okozzák.
  • Vastag elszíneződés a fognyaknál: a fogak külső, jól látható felszínén esztétikai problémákat okoz, míg a belső felszínen általában jelentősebb a lerakódás.
  • Ínyvérzés: a fogmosáskor vagy rágáskor rendszeresen jelentkező fogínyvérzés nagyon gyakori jele a fogkő jelenlétének.
  • Mozgó fogak: az íny visszahúzódásával kevésbé lesznek stabilak a fogak, ez a fogkőlerakódás előrehaladott jele, ami hosszútávon fogvesztéshez vezethet.

Kedvező fogkőeltávolítás ár
Az ínygyulladás okozta fogfájdalom a fogkőlerakódás előrehaladott jele lehet, amelyet többe kerül helyrehozni, mint az egyszeri fogkőeltávolítás ár

A fenti felsorolásból is jól látható, hogy fogászati kezelést csak egészséges fogakon lehet végrehajtani, ezzel adva minél nagyobb esélyt a teljes gyógyulásnak. Ultrahangos fogkőeltávolítás nélkül a fogászati kezelések hatékonysága nagyon lecsökkenne, gondoljunk csak egy egyszerű fogfehérítésre: a fehérítő szer hiába kezeli a fogakat, a fogkőre hatástalan marad, és a fehérítés foltos, egyenetlen fogszínt eredményez. A kezelést követően a fogínynek megfelelően regenerálódnia kell, hiszen közvetlenül a fogkő helyén érzékenyebb lehet. Fogászati kezelést csak ezt követőn lehet elvégezni, hiszen a fogak egészségét mindennél előbbre való. A fogkőeltávolítás ár attól függően változik, hogy egy-egy kezeléses változatban, vagy csomagban igényli a páciens.

Ultrahangos fogkőeltávolítás

Az ultrahangos fogkőeltávolítás során az ultrahang rezgése pattintja le a fogkövet a fog felszínéről oly módon, hogy a fog nem sérül. A fogkőeltávolítás után polírozás következik, melynek során a fogak felszíne sima lesz. A fogak teljesen így teljesen megtisztulnak, a fogkőeltávolítás eredménye pedig hosszantartó lesz. A polírozás és a fogkőeltávolítás ára külön-külön kerül meghatározásra. Az ultrahangos depurátor magas frekvenciájú rezgése kíméletes az élő szövetekhez, de kíméletlen a fogkővel szemben. Ez azért is lényeges, mert a nehezen hozzáférhető helyekről is könnyedén lepattintja a tartós lerakódást anélkül, hogy kárt tenne a fogakban vagy a fogpótlásokban. Az eszköz vége egy nagyon vékony szárba fut, amely képes elérni a legkisebb fogközöket is, a kezelés végeredményeként pedig teljesen tisztává válnak a fogak. A fényesítés során (amely az ultrahangos fogkőeltávolítás mellett pluszban kérhető) homokfúvásos polírozással varázsoljuk simává és ragyogóvá a fogakat, melynek köszönhetően bizonyos mértékű fehérítő hatás is megfigyelhető lesz. Ezt követően a sima fogfelszínen sokkal nehezebben tapad majd meg a lepedék, így csökken annak az esélye is, hogy ismételten fogkő alakuljon ki. Az ultrahangos fogkőeltávolítás ára attól függ, hogy hány alkalmas kezelést kíván meg a páciens fogazata, illetve hogy milyen extra beavatkozást kér a fogkőlevétel mellé. Együtt is kérhető az ultrahangos fogkőeltávolítás és fogfehérítés, valamint igény szerint akár fogékszert is felhelyezünk!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Budapest
Az ultrahangos fogkőeltávolítás ár akkor éri meg igazán, ha az megfelelő mindennapi szájhigiéniával párosul, így fogaink akár életünk végéig megmaradhatnak

 

A fogkőeltávolítás több, mint esztétikai kezelés

A fogkőeltávolítás nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem a fogak megóvása miatt is. Azt is fontos tudni, hogy a fogkő nem mindig látszik.  A fogkő eltávolítása után megszűnik a fogkő okozta irritáció és a fogkőben megtelepedett baktériumok által okozott ínygyulladás, fogínyvérzés vagy rossz lehelet. A hosszú időn keresztül fennálló ínygyulladás gyakori következménye a tasakképződés, ami annyit jelent, hogy a fogkő benyomul az íny alá és szó szerint kinyújtja azt. Ennek következtében egy rés alakul ki a fog és az azt körülvevő íny között, ahol sokkal könnyebben megtapad a lepedék és elszaporodnak a baktériumok. Ezt sajnos házi praktikákkal nem lehet hatásosan megoldani, viszont az ultrahangos fogkőeltávolítás és a tasakkezelés kombinációja orvosolja ezt a problémát. Ilyenkor egyrészt eltávolításra kerül a problémát okozó, íny alatti fogkőréteg, majd egy gyógyszeres fertőtlenítő átöblítés következik az adott területen. A még idejében megfelelően kezelt íny ezt követően képes lesz magától visszatapadni a fogra és a tasak megszűnik. Fogköve mindenkinek képződik, azonban nem ugyanolyan gyorsan és ugyanannyira látható mértékben, ezért átlagosan félévente ajánlott egy ultrahangos fogkőeltávolítás, hogy megelőzhető legyen a fogíny- és fogágygyulladás. Érdemes odafigyelni a fogpótlásokra is, hiszen a lepedék nem csak a valódi fogakon képes megtapadni, hanem fogászati hídon és koronán egyaránt. A fogkőeltávolítás ár fogpótlások esetén sem változik, valamint ugyanolyan hatékonyan működik a kezelés rajtuk is. A megfelelő otthoni fogápolással hosszú ideig megőrizhető a fogak természetes állapota és segít csökkenteni a fogzugokban felhalmozódó lepedéket.

 

Homokfúvással a fogkőeltávolításért

Az intraorális homokfúvás során nagy nyomású vízsugárral abrasív anyagot (Ca-bikarbonát, Na-bikarbonát-oldatot) fújunk a fogfelszínre. Így a nehezen megközelíthető fogtorlódások, a fogak felszínén lévő behúzódások és barázdák is megtisztításra kerülnek. Az ízesített tisztító por a fogfelszín károsítása nélkül távolítja el a legmakacsabb szennyeződéseket, a foglepedéket. Kiegészítő kezelése lehet a fogkőeltávolításnak, de alkalmas barázdazárás és fogfehérítés előtti tisztításra is. Hasonló a pasztával történő fogpolírozáshoz, azonban hatékonyabb annál, hiszen a szemcsék képesek bejutni a legapróbb helyekre is. A procedúra végén a fogak teljesen simává válnak és kiváló komfortérzetet biztosítanak. Az íny vérkeringése helyreáll, újra élettel teli rózsaszínné válik és biztosan tartja a fogakat a helyükön. Az esetek többségében (az íny állapotától függően) teljesen fájdalommentes kezelés javítja a fogak esztétikai megjelenését. A homokfúvásos polírozás és a fogkőeltávolítás ára a személyes konzultációt követően állapítható meg pontosan.

 

az ultrahangos fogkőeltávolítás kiegészítő kezelése
A fogak árnyalatnyi fehéredése is megfigyelhető polírozást követően

 

Fájdalommentesen az ép fogakért

Vannak, akik a fogorvostól való félelmük (extrém esetben dentál fóbia) következtében kerülik az ilyen beavatkozásokat, vagy egyszerűen csak tartanak a fájdalomtól. Tudjuk, hogy ez egy teljesen reális és emberi dolog, ezért kezeljük minden páciensünket úgy, hogy biztos kezekben érezzék magukat. Az otthonos környezet, a komfortosan kialakított rendelő és a maximálisan hozzáértő személyzet mind azt a célt szolgálják, hogy mindenkit nyugodt körülmények között kezelhessünk és gyógyíthassunk. Természetesen arra törekszünk, hogy a beavatkozások minimális fájdalommal járjanak, s ez az ultrahangos fogkőeltávolítás esetében is igaz. Ha nagyon régóta fennáll a fogkő probléma, apró kellemetlenség vagy érzékenység tapasztalható lesz, hiszen a fognyak hosszú időn át el volt zárva a külvilágtól. Ezt követően azonban az íny hamar megnyugszik és beindulnak a regenerációs folyamatok. A gyulladás szépen lassan visszahúzódik, majd teljesen elmúlik. Fogmosáskor, étkezéskor az íny nem fog többé vérezni és a fogak is stabilabban állnak majd a helyükön, ennyit pedig biztosan megér a fogkőeltávolítás ára. Amennyiben a páciens extrém érzékeny fogakkal rendelkezik, a teljes fájdalommentesség érdekében érzéstelenítőszert is biztosítunk számára. Egy szó, mint száz, a fogkőlevételtől egyáltalán nem kell tartani, gyors és fájdalommentes kezelés, amelyet célszerű 3-6 havonta elvégeztetni, fogtípustól függően. A fogkőeltávolítás ár csak a levételt tartalmazza, amelyet ki lehet egészíteni fogpolírozással vagy fogékszer felhelyezéssel is.

 

Mitől függ az ultrahangos fogkőeltávolítás ár?

Budapesten a fogkőeltávolítás ár nagyon széles skálán mozog attól függően, hogy hol és milyen körülmények között végzik el. A nagyon olcsón, szinte ingyen kínált szolgáltatásnak sokszor nincs is minősége, a kezelésre szánt idő is minimális. A hosszú évek óta nagy szakértelemmel rendelkező fogorvosok számára azonban alapvető, hogy megfelelő időt szánjanak a kezelésekre, hiszen a legfontosabb a páciensek egészsége. A fogkőeltávolítás ára ehhez képest is igen kedvező, és ahhoz, hogy hosszútávon hatásos legyen az eredmény, érdemes a szakember által javasolt időben elvégeztetni az ismétlő kezeléseket. A precíz kivitelezés nélkülözhetetlen eleme a minőségnek, és az ultrahangos fogkőeltávolítás ár híven tükrözi ezt. A fogak és a fogíny megóvása érdekében ez jelenti az első lépést, és sok esetben a megoldást is, ha már jelentkeznek az első tünetek.

A fogkőeltávolítás ára kedvezőbb
A fogak elvesztése és azok pótlása nagy anyagi terhet jelenthet, az ultrahangos fogkőeltávolítás ár azonban minimális összeget jelent, ha megelőzésről van szó

Érdes, elszíneződött fogfelszín vagy fogmosáskor vérző íny fogmosáskor? Ilyen és ehhez hasonló tünetekkel érdemes mihamarabb felkeresni minket, hiszen a fogkő lassan, de annál fájdalmasabb módon vezet a fogak elvesztéséhez. A fogkőeltávolítás ár a kezelések számától és a fogak állapotától egyaránt függ, pontos összegét a személyes konzultációt követően lehet megállapítani.


 

FOGKŐELTÁVOLÍTÁS

 

Áraink
Fogkőeltávolítás:
25.000 Ft/száj
Lézer kezelés - soft:
20.000 Ft/alkalom
Fogak polírozása intraoralis homokfúvással:
35.000 Ft/száj
Konzultációs díj
20.000 ft
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Fogkőeltávolítás
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!


Ezért érdemes rendszeresen ismételni a fogkő leszedést


A fogkövet mindenki jól ismeri, de még ha nem is kellett megtapasztalnia, a fogkő akkor is több veszélyt rejt magában, mint hogy elszínezi a fogakat. Fogkő még a megfelelő szájápolás és fogselymezés mellett is kialakulhat, ezért is javasolt legalább fél évente fogászati kontrollra járni és szükség esetén leszedetni a fogkövet. A fogkőleszedés nem jár fájdalommal, viszont általa rengeteg probléma kialakulása megelőzhető.

 

fogkő eltávolítás ár budapest
Kedvezményes fogkőeltávolítás ár Budapest belvárosában található rendelőnkben

A fogkövet sokszor az esztétikai problémák közé sorolják, azonban sokkal hangsúlyosabbak azok az egészségügyi tünetek, amelyek kialakulásában jelentős szerepet játszik a megkeményedett plakk. Nem feltétlenül az elégtelen szájhigiénia váltja ki a megjelenését, hiszen vannak, akik alapvetően fogékonyabbak rá, náluk jellemzően hamarabb alakul ki újra a fogkő eltávolítás után is. Állapotára sokszor az elszíneződés árnyalatából lehet következtetni, a kialakuló fogkő eleinte ugyanis inkább áttetsző, majd fokozatosan alakul át sárgás és barnás megjelenésűvé az elásványosodásnak köszönhetően. Szerencsére az ultrahangos fogkő eltávolítás minden fázisban segít eltávolítani a lerakódást, azonban az okozott fog- és ígykárosodást egyesével kell helyrehozni. Az ultrahang hatására a nehezen elérhető zugokban megtelepedett fogkő is lepereg, így az eljárás teljes mértékben eredményes és biztonságos, a fogkő eltávolítás ár pedig kedvező.

Láthatatlan fogkő? Igen, létezik!


A fogkőnek több fajtája van és az esetek többségében ezek a lerakódások látható formában a fogak között és/vagy a fognyaknál halmozódnak fel. A szájban lévő ételmaradékok, baktériumok és ásványi sók mind-mind hozzájárulnak a fehéres-szürkés-sárgás fogkő képződéséhez. Azonban előfordul olyan is, hogy a fognyak ínnyel takart részén, esetenként szinte teljesen láthatatlanul képződik lerakódás, ami különböző problémákhoz vezet. A fogak belső felületén kialakuló lerakódások nehezebben észrevehetők ugyan, viszont az ultrahangos fogkő eltávolítás ebben az esetben is sikeresen alkalmazható, a fogkő eltávolítás ár érték arányban alacsonynak számít. Elsősorban ínygyulladás jelezheti a fogkő meglétét, azonban ha kezeletlenül marad, akkor könnyűszerrel ínysorvadáshoz vezethet. Az íny lazává válik, úgynevezett tasak képződik közte és az adott fog között, majd a fogak kilazulhatnak és kihullhatnak, ezért is fontos idejében feltérképezni és kezelni a problémákat. Sajnos számos élettani tényező befolyásolja a fogkőképződés gyakoriságát, hiszen van, aki eredendően hajlamosabb rá, viszont például a dohányzás kifejezetten hozzájárul a létrejöttéhez. A fogkő leszedés egy egyszerű rutin beavatkozás, fájdalommentesen és gyorsan zajlik, fogkő eltávolítás ár pedig igen kedvező.

 

A szervezetünk jelez, érdemes hallgatni rá


A fogkő kialakulása során sokszor még észre sem vehető a lerakódás vagy a színelváltozás, azonban a szervezet szinte mindig jelez valahogy. A kezdeti fogínyvérzés – például fogmosáskor vagy keményebb ételek fogyasztásakor – figyelmeztető jel lehet. A kellemetlen szájszag már jobban befolyásolja a hétköznapokat, és ha nem múlik vagy akár romlik ez az állapot, az egyértelműen utalhat fogkő jelenlétére. A fogak külső és belső felszínén egyaránt megjelenő elszíneződéses lerakódás pedig már maga a fogkő, amelyet jobb minél hamarabb leszedetni, hogy biztosan ne okozzon foglazulást és a későbbiekben fogvesztést. A fogkő eltávolítás ár sokkal alacsonyabb és a procedúra is lényegesen egyszerűbb, mint később rendbe rakatni a már károsodott fogakat. Előrehaladott vagy rejtett fogkő esetén is van megoldás, például a kitágult fogíny rendbetételére tasakkezelést is lehet alkalmazni. Lényeges tudnivaló, hogy bármilyen fogászati beavatkozás is esedékes, azt megelőzően minden esetben fogkő eltávolítást kell végezni ultrahanggal vagy homokfúvással. Erre azért is van szükség, hogy a fogászati kezelések hatékonysága minél nagyobb legyen. A félévenkénti fogkőeltávolítással megelőzhető az ebből adódó fogínygyulladás, fogszuvasodás, a kellemetlen szájszag, a különböző fogágybetegségek, valamint jelentősen lecsökkenti a fogvesztés esélyét is. Az ultrahangos fogkő eltávolítás ár költséghatékony, emellett pedig a kezeléssel hosszútávon megőrizhető a fogak egészsége.

 

fogkőeltávolítás szakszerűen
Ha már láthatóvá válik a lerakódás, az a fogkő előrehaladtát jelzi

 

A fogkőeltávolítás technikája


Minden fogkőleszedésnek egy az alapja: maradéktalanul eltávolítani a lerakódást anélkül, hogy a fogakban bárminemű kár keletkezzen. Napjainkban egyre nagyobb teret hódít az ultrahanggal történő fogkő eltávolítása, melynek során a vibrációnak köszönhetően a rugalmatlan fogkő kisebb-nagyobb darabokban leválik a fogfelszínről. Hatalmas előnye, hogy a nehezen hozzáférhető vagy nem látható helyeken lévő lerakódásokat is felettébb hatékonyan távolítja el, miközben kíméletes marad a fogakhoz. Az ultrahangos depurálást követi egy fogfelszín polírozási folyamat, melynek köszönhetően az esetlegesen fennmaradó apró fogkövek is eltűnnek. Emellett a fogak felülete rendkívül simává válik, ami nehezíti és lassítja az újabb fogkövek kialakulását, valamint néhány árnyalatnyit világosít a fogak színén. A fogkőeltávolítás ebből adódóan sokkal inkább egészségügyi kérdés, azonban a fogak esztétikai megjelenése sem másodlagos dolog. A rendelői fogkő eltávolítás ára magában foglalja a dentálhigiéniai szakkonzultációt, valamint az alapos és fájdalommentes ultrahangos kezelést. Emellé pedig igény szerint kérhető homokfúvásos fogpolírozás is, ami teljesen simává varázsolja a fogfelszínt, így a későbbiekben a lepedék nehezebben tapad meg rajta. Amennyiben több, mint fél év eltelt a legutóbbi kontroll és/vagy fogkőleszedés óta, úgy ajánlott felkeresni egy szakembert. A fogkőmentesség megőrzéséhez jelentősen hozzájárul a kezelést követő mindennapi minőségi fogápolás, hiszen minél tovább megmaradnak eredeti fogaink, annál jobb!Otthoni fogkőleszedés veszélyeiAz interneten már szabadon forgalmaznak számos csodát ígérő fogkőeltávolító szert és eszközt, amelyek szerencsés esetben hatástalanok maradnak és csak pénzkidobásnak bizonyulnak, nem úgy mint az ultrahanggal történő fogkő eltávolítás ára. A kevésbé szerencsés eset pedig az, ha ezek az eszközök és anyagok maradandó károsodást okoznak a fogakon, ekkor azt kívánjuk bár fogorvoshoz fordultunk volna. Sok otthoni fogkőeltávolítónak beígért készülék csupán rezeg, de nincs meg az az intenzitás, ami valóban leszedné a lerakódásokat. Amennyiben a nagyobb fogköveket le is szedik, az apró zugokban lévőkhöz nem férnek hozzá, így a fogkő eltávolítás ár csak részlegesen éri meg.

Ezzel szemben a különböző paszták és porok a súrolóerőt használják ki, gyakori és elterjedt tévhit, hogy a szódabikarbónás fogmosás segít a fogkövektől megszabadulni. A durva szemcsék azonban sokkal inkább összekarcolják a fogfelszínt, kárt tesznek a fogzománcban, érzékenyebbé teszik az ínyt. Az otthoni kísérletezésekkel ellentétesen rendelői fogkő eltávolítás ár magában foglalja a szakértői és biztonságos kezelést, hogy a fogak semmiképp se sérüljenek.

fogkő eltávolítás ár
A szájhigiéniai eszközök, mint ez a kis fogköztisztító kefe segítenek megelőzni a fogkő kialakulását


Megelőzés, avagy mi a teendő fogkő eltávolítás után?Rengetegszer mondják, hogy a legjobb védekezés a fogkő kialakulása ellen a megelőzés, lássuk ezt milyen módszerekkel lehet elérni otthon.
  • Szájhigiéniai rutin kialakítása: egyértelműen hangozhat, azonban előfordul, hogy nem megfelelő az egyén szájhigiéniai kezelése. A napi kétszeri fogmosás, fogselymezés (a fogorvosok szinte kivétel nélkül mindig javasolják), illetve szájvíz használata. Léteznek kifejezetten fogkő kialakulásának megelőzésére javasolt szájvizek is.
  • Fogköztisztító kefék: ez egy pici dentálhigiéniai szett, apró, különböző méretű kefécskékkel, amelyek beférnek a fogak közé, amik segítenek a fogközöket és a nehezen elérhető helyeket is megtisztítani.
  • Fogászati kontroll: évente egyszer-kétszer javasolt fogorvoshoz járni akkor is, ha nincsen semmi gond, hiszen a szakavatott szem hamar kiszúrja, ha valami nincs rendben. A fogkő eltávolítás ára jelentősen olcsóbb kiadás, mintha a károsodott fogakat kéne kezeltetni a jövőben.
  • Életmód változtatás: ez az egyik legnehezebben betartható, ha a fogkő kialakulásának oka valamilyen életmódbeli tényező, mint például a dohányzás.

+1 tipp: A fogkő jelenléte egyszerűen letesztelhető, ha a tükörben semmi feltűnőt nem látunk. Alapost fogmosást követően simítsuk végig fogainkat a nyelvünkkel: ha simán végigfut, akkor nincs jelen fogkő, ám ha érdes vagy barázdált a fogfelszín, akkor érdemes fogkő eltávolítás után nézni.

Bejelentkezés