Menü
Kövess minket Facebookon
Fogkőeltávolítás
Fogkőeltávolítás - Ultrahangos fogkőeltávolítás


Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 20 perc

Kezelés igénybevehető: Egész évben

Hány alkalmas a kezelés: 1

Kezelés ára: 16.000 - 25.000 Ft/alkalom

Előkezelés: Nincs

Utókezelés: Nincs


 

 

Fogkőeltávolítás


fogkőeltávolítás Budapest

Mi valójában a fogkő?

Elsőre talán furcsán hangzik, hogy fogainkon, melyeket rendszeresen használunk, illetve (jobb esetben) napjában többször tisztítunk is, fogkőlerakódás keletkezik. Ez a lerakódás többféle anyagból tevődik össze, ilyenek például az ételmaradékok, a szájban élő baktériumok vagy éppen a nyálban lévő ásványi sók (foszfátok, kalciumsók, magnézium sók, fluor sók). Létezik íny feletti és íny alatti fogkő (calculus), amelyek összetételükben nem különböznek ugyan, viszont élettani hatásukban jelentős eltérés mutatkozik. Az íny felett keletkező fogkő a szemmel is jól látható lerakódás, amely a fogak elszíneződéséért felel. Ezzel szemben az íny alatti fogkő alig észrevehető, viszont annál nagyobb veszélyeket rejt. A kezdődő ínygyulladást követően vérzés és fájdalom alakulhat ki, majd, ha kezeletlen marad, az íny elkezd visszahúzódni, amely a fogak lazulásához és elvesztéséhez vezet. A fogkőeltávolítás ára azonban sokkal kedvezőbb annál, mint amennyit az íny és a fogak rendbetételére kellene szánni.

A fogkő kialakulását, a lerakódás intenzív növekedését számos tényező befolyásolja. Ilyen például a dohányzás, amely a fogak elszíneződése mellett a fogkő felszaporodását is gyorsítja. A szabálytalan fogsor szintén hozzájárul a tartós lepedékképződéshez, hiszen ebben az esetben a fogak sokkal összetettebb tisztítást igényelnek, mivel a fogtorlódásoknak köszönhetően több a nehezen megközelíthető hely. A rosszul elkészített fogtömések, valamint a szabálytalanul illeszkedő koronák is a baktériumok gyűjtőhelyévé válhatnak, s ennek következtében sokkal gyakrabban alakul ki fogkő. Ezekben az esetekben érdemes gyakrabban felkeresni fogorvosunkat, hiszen egy fogkőeltávolítás ára, még ha gyakrabban is kell ezzel az eszközzel élni, sokkal inkább megéri az árát, mint utólag kezeltetni az érintett fogakat.

 

A fogkőmentes fogazat és gyulladásmentes íny minden fogászati beavatkozás elengedhetetlen előfeltétele.

Ennek érdekében dentálhigiénikusunk ultrahangos depurálást és intraorális homokfúvást alkalmaz.

A szervezet maga is jelzi, ha valami nincs rendben a fogakkal, így van ez fogkő esetében is. Ha az alábbi tüneteket tapasztalja, akkor a legtöbb esetben azonnal segít az ultrahangos fogkőeltávolítás: 

 

  • Kellemetlen szájszag: a fogkőlerakódást előidéző és az abban felszaporodó baktériumok okozzák.
  • Vastag elszíneződés a fognyaknál: a fogak külső, jól látható felszínén esztétikai problémákat okoz, míg a belső felszínen általában jelentősebb a lerakódás.
  • Ínyvérzés: a fogmosáskor vagy rágáskor rendszeresen jelentkező fogínyvérzés nagyon gyakori jele a fogkő jelenlétének.
  • Mozgó fogak: az íny visszahúzódásával kevésbé lesznek stabilak a fogak, ez a fogkőlerakódás előrehaladott jele, ami hosszútávon fogvesztéshez vezethet.

Kedvező fogkőeltávolítás ár
Az ínygyulladás okozta fogfájdalom a fogkőlerakódás előrehaladott jele lehet, amelyet többe kerül helyrehozni, mint az egyszeri fogkőeltávolítás ár

A fenti felsorolásból is jól látható, hogy fogászati kezelést csak egészséges fogakon lehet végrehajtani, ezzel adva minél nagyobb esélyt a teljes gyógyulásnak. Ultrahangos fogkőeltávolítás nélkül a fogászati kezelések hatékonysága nagyon lecsökkenne, gondoljunk csak egy egyszerű fogfehérítésre: a fehérítő szer hiába kezeli a fogakat, a fogkőre hatástalan marad, és a fehérítés foltos, egyenetlen fogszínt eredményez. A kezelést követően a fogínynek megfelelően regenerálódnia kell, hiszen közvetlenül a fogkő helyén érzékenyebb lehet. Fogászati kezelést csak ezt követőn lehet elvégezni, hiszen a fogak egészségét mindennél előbbre való. A fogkőeltávolítás ár attól függően változik, hogy egy-egy kezeléses változatban, vagy csomagban igényli a páciens.

Ultrahangos fogkőeltávolítás

Az ultrahangos fogkőeltávolítás során az ultrahang rezgése pattintja le a fogkövet a fog felszínéről oly módon, hogy a fog nem sérül. A fogkőeltávolítás után polírozás következik, melynek során a fogak felszíne sima lesz. A fogak teljesen így teljesen megtisztulnak, a fogkőeltávolítás eredménye pedig hosszantartó lesz. A polírozás és a fogkőeltávolítás ára külön-külön kerül meghatározásra. Az ultrahangos depurátor magas frekvenciájú rezgése kíméletes az élő szövetekhez, de kíméletlen a fogkővel szemben. Ez azért is lényeges, mert a nehezen hozzáférhető helyekről is könnyedén lepattintja a tartós lerakódást anélkül, hogy kárt tenne a fogakban vagy a fogpótlásokban. Az eszköz vége egy nagyon vékony szárba fut, amely képes elérni a legkisebb fogközöket is, a kezelés végeredményeként pedig teljesen tisztává válnak a fogak. A fényesítés során (amely az ultrahangos fogkőeltávolítás mellett pluszban kérhető) homokfúvásos polírozással varázsoljuk simává és ragyogóvá a fogakat, melynek köszönhetően bizonyos mértékű fehérítő hatás is megfigyelhető lesz. Ezt követően a sima fogfelszínen sokkal nehezebben tapad majd meg a lepedék, így csökken annak az esélye is, hogy ismételten fogkő alakuljon ki. Az ultrahangos fogkőeltávolítás ára attól függ, hogy hány alkalmas kezelést kíván meg a páciens fogazata, illetve hogy milyen extra beavatkozást kér a fogkőlevétel mellé. Együtt is kérhető az ultrahangos fogkőeltávolítás és fogfehérítés, valamint igény szerint akár fogékszert is felhelyezünk!

Ultrahangos fogkőeltávolítás Budapest
Az ultrahangos fogkőeltávolítás ár akkor éri meg igazán, ha az megfelelő mindennapi szájhigiéniával párosul, így fogaink akár életünk végéig megmaradhatnak

 

A fogkőeltávolítás több, mint esztétikai kezelés

A fogkőeltávolítás nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem a fogak megóvása miatt is. Azt is fontos tudni, hogy a fogkő nem mindig látszik.  A fogkő eltávolítása után megszűnik a fogkő okozta irritáció és a fogkőben megtelepedett baktériumok által okozott ínygyulladás, fogínyvérzés vagy rossz lehelet. A hosszú időn keresztül fennálló ínygyulladás gyakori következménye a tasakképződés, ami annyit jelent, hogy a fogkő benyomul az íny alá és szó szerint kinyújtja azt. Ennek következtében egy rés alakul ki a fog és az azt körülvevő íny között, ahol sokkal könnyebben megtapad a lepedék és elszaporodnak a baktériumok. Ezt sajnos házi praktikákkal nem lehet hatásosan megoldani, viszont az ultrahangos fogkőeltávolítás és a tasakkezelés kombinációja orvosolja ezt a problémát. Ilyenkor egyrészt eltávolításra kerül a problémát okozó, íny alatti fogkőréteg, majd egy gyógyszeres fertőtlenítő átöblítés következik az adott területen. A még idejében megfelelően kezelt íny ezt követően képes lesz magától visszatapadni a fogra és a tasak megszűnik. Fogköve mindenkinek képződik, azonban nem ugyanolyan gyorsan és ugyanannyira látható mértékben, ezért átlagosan félévente ajánlott egy ultrahangos fogkőeltávolítás, hogy megelőzhető legyen a fogíny- és fogágygyulladás. Érdemes odafigyelni a fogpótlásokra is, hiszen a lepedék nem csak a valódi fogakon képes megtapadni, hanem fogászati hídon és koronán egyaránt. A fogkőeltávolítás ár fogpótlások esetén sem változik, valamint ugyanolyan hatékonyan működik a kezelés rajtuk is. A megfelelő otthoni fogápolással hosszú ideig megőrizhető a fogak természetes állapota és segít csökkenteni a fogzugokban felhalmozódó lepedéket.

 

Homokfúvással a fogkőeltávolításért

Az intraorális homokfúvás során nagy nyomású vízsugárral abrasív anyagot (Ca-bikarbonát, Na-bikarbonát-oldatot) fújunk a fogfelszínre. Így a nehezen megközelíthető fogtorlódások, a fogak felszínén lévő behúzódások és barázdák is megtisztításra kerülnek. Az ízesített tisztító por a fogfelszín károsítása nélkül távolítja el a legmakacsabb szennyeződéseket, a foglepedéket. Kiegészítő kezelése lehet a fogkőeltávolításnak, de alkalmas barázdazárás és fogfehérítés előtti tisztításra is. Hasonló a pasztával történő fogpolírozáshoz, azonban hatékonyabb annál, hiszen a szemcsék képesek bejutni a legapróbb helyekre is. A procedúra végén a fogak teljesen simává válnak és kiváló komfortérzetet biztosítanak. Az íny vérkeringése helyreáll, újra élettel teli rózsaszínné válik és biztosan tartja a fogakat a helyükön. Az esetek többségében (az íny állapotától függően) teljesen fájdalommentes kezelés javítja a fogak esztétikai megjelenését. A homokfúvásos polírozás és a fogkőeltávolítás ára a személyes konzultációt követően állapítható meg pontosan.

 

az ultrahangos fogkőeltávolítás kiegészítő kezelése
A fogak árnyalatnyi fehéredése is megfigyelhető polírozást követően

 

Fájdalommentesen az ép fogakért

Vannak, akik a fogorvostól való félelmük (extrém esetben dentál fóbia) következtében kerülik az ilyen beavatkozásokat, vagy egyszerűen csak tartanak a fájdalomtól. Tudjuk, hogy ez egy teljesen reális és emberi dolog, ezért kezeljük minden páciensünket úgy, hogy biztos kezekben érezzék magukat. Az otthonos környezet, a komfortosan kialakított rendelő és a maximálisan hozzáértő személyzet mind azt a célt szolgálják, hogy mindenkit nyugodt körülmények között kezelhessünk és gyógyíthassunk. Természetesen arra törekszünk, hogy a beavatkozások minimális fájdalommal járjanak, s ez az ultrahangos fogkőeltávolítás esetében is igaz. Ha nagyon régóta fennáll a fogkő probléma, apró kellemetlenség vagy érzékenység tapasztalható lesz, hiszen a fognyak hosszú időn át el volt zárva a külvilágtól. Ezt követően azonban az íny hamar megnyugszik és beindulnak a regenerációs folyamatok. A gyulladás szépen lassan visszahúzódik, majd teljesen elmúlik. Fogmosáskor, étkezéskor az íny nem fog többé vérezni és a fogak is stabilabban állnak majd a helyükön, ennyit pedig biztosan megér a fogkőeltávolítás ára. Amennyiben a páciens extrém érzékeny fogakkal rendelkezik, a teljes fájdalommentesség érdekében érzéstelenítőszert is biztosítunk számára. Egy szó, mint száz, a fogkőlevételtől egyáltalán nem kell tartani, gyors és fájdalommentes kezelés, amelyet célszerű 3-6 havonta elvégeztetni, fogtípustól függően. A fogkőeltávolítás ár csak a levételt tartalmazza, amelyet ki lehet egészíteni fogpolírozással vagy fogékszer felhelyezéssel is.

 

Mitől függ az ultrahangos fogkőeltávolítás ár?

Budapesten a fogkőeltávolítás ár nagyon széles skálán mozog attól függően, hogy hol és milyen körülmények között végzik el. A nagyon olcsón, szinte ingyen kínált szolgáltatásnak sokszor nincs is minősége, a kezelésre szánt idő is minimális. A hosszú évek óta nagy szakértelemmel rendelkező fogorvosok számára azonban alapvető, hogy megfelelő időt szánjanak a kezelésekre, hiszen a legfontosabb a páciensek egészsége. A fogkőeltávolítás ára ehhez képest is igen kedvező, és ahhoz, hogy hosszútávon hatásos legyen az eredmény, érdemes a szakember által javasolt időben elvégeztetni az ismétlő kezeléseket. A precíz kivitelezés nélkülözhetetlen eleme a minőségnek, és az ultrahangos fogkőeltávolítás ár híven tükrözi ezt. A fogak és a fogíny megóvása érdekében ez jelenti az első lépést, és sok esetben a megoldást is, ha már jelentkeznek az első tünetek.

A fogkőeltávolítás ára kedvezőbb
A fogak elvesztése és azok pótlása nagy anyagi terhet jelenthet, az ultrahangos fogkőeltávolítás ár azonban minimális összeget jelent, ha megelőzésről van szó

Érdes, elszíneződött fogfelszín vagy fogmosáskor vérző íny fogmosáskor? Ilyen és ehhez hasonló tünetekkel érdemes mihamarabb felkeresni minket, hiszen a fogkő lassan, de annál fájdalmasabb módon vezet a fogak elvesztéséhez. A fogkőeltávolítás ár a kezelések számától és a fogak állapotától egyaránt függ, pontos összegét a személyes konzultációt követően lehet megállapítani.


 

FOGKŐELTÁVOLÍTÁS

 

Áraink
Fogkőeltávolítás:
20.000 Ft/száj
Lézer kezelés - soft:
10.000 Ft/alkalom
Fogak polírozása intraoralis homokfúvással:
30.000 Ft/száj
Konzultációs díj
15.000 ft
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Fogkőeltávolítás
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!