Menü

Bocskai Magda – Pokrovenszki Gergely
Igaz történetek alapján


„Nem is történt meg. De ha mégis, nem volt olyan súlyos.
Ha mégis az volt, nem olyan nagy dolog.
Ha mégis az, nem az én hibám. Ha mégis, nem szándékosan tettem. Ha mégis…, akkor megérdemelted”
(Missy Sterling)


mi lenne veled nélkülem
Bántalmazó kapcsolatokból szabaduló áldozatok történetei szakértők elemzésével
Ára: 3.000 ft.-

 

 

Az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum munkatársai a szépség és egészség nagykövetei, akik számára kiemelten fontos nem csupán az egyén fizikai jóléte, hanem mentális egészsége is.


Az érzelmi bántalmazás sokáig megfoghatatlan. Hosszú ideig fennállhat anélkül, hogy az abban élő meg tudná fogalmazni, hogy valami nincs rendben a kapcsolatával. Súlyos sérüléseket okozhat, egyes pszichológusok úgy vélik, hogy súlyosabbat, mint a tényleges fizikai bántalmazás, mivel az ember egész világról alkotott képét és az önmagába vetett hitét aprítja millió darabbá.

Az erőszak dinamikája legtöbbször ugyanazt az ívet járja végig: a pszichológiai hadviselést verbális erőszak követi, ami legtöbbször fizikai agresszióba torkollik.

A bántalmazott és az agresszor között végül kialakul egy sajátosan beteg függőség, az áldozat egyedül senkinek érzi magát, az elkövető pedig ettől az agresszív viselkedéstől érzi erősnek magát. „Mi lenne veled nélkülem?” – kérdezi a bántalmazó fél a magát egyre erőtlenebbnek és tehetetlenebbnek érző áldozattól mindaddig, amíg az el nem hiszi, hogy egyedül semmi esélye.

 

bántalmazó kapcsolatok
Nyíltan kell beszélni erről a sajnos mindennapi témáról, tudatni minden bántalmazottal, hogy nincsen egyedül!

 

Vajon van-e kiút ebből a függőségből? 


Meddig tart a szerelem, meddig lehet és kell harcolni egy kapcsolatért, és mikor jön el az a pont, ahol nem marad más, mint a menekülés?

Ezekre a kérdésekre keres és ad választ a könyv!

 

További információk a könyvről: https://milenneveled.hu/

Dr. Békés Annamária
Szívügyünknek tekintjük a bántalmazottak melletti kiállást.