Menü
Kövess minket Facebookon
Fogpótlások

Fogpótlások

fogpótlás debrecen budapest

Az ép fogsor nemcsak magabiztossá tesz, de az alapos rágáshoz elengedhetetlen. Érdemes hát fogainkat tisztán tartani, mert az elhanyagolt szájhigiéné súlyos következményekkel, a fogak elvesztésével járhat. A mai civilizált ember fogait túlnyomó többségben idő előtt és kóros okokból (fogszuvasodás, ínygyulladás stb.) veszíti el.

Fontos megemlíteni, hogy egyetlen fog elvesztése 5 másik fog elmozdulását eredményezi!
A foghiány következménye a rágóképesség csökkenése, beszédzavar kialakulása, kóros fogelmozdulás és a fogak túlterhelődése, fokozott kopása és természetesen a legzavaróbb tényező a kedvezőtlen esztétikai megjelenés.
A fogpótlásokat két nagy csoportba oszthatjuk: rögzített és kivehető fogpótlások.

 

Rögzített pótlások


Koronák:
olyan, a fogak szájüregben megjelenő részének megfelelően előkészített (preparált) felszínét beborító fogmű, melyet abban az esetben készítünk, ha a fog zománca nem megfelelő, elszíneződött, vagy nagyobb része hiányzik.
Hídpótlás
:  A foghiány pótlására több alternatíva kínálkozik, természetesen ennek kiválasztása mindig az adott esettől függ. Amennyiben a páciens nem szeretné saját, ép fogait lecsiszoltatni, úgy a hiányzó fogakat implantátummal is lehet pótolni.

A hiányt határoló fogak lecsiszolásával hidat tudunk készíteni. Ennek munkaideje lenyomatvételtől számítottan 5-10 munkanap, mely függ a készítendő fogmű anyagától.
A betéteket hiányzó fogak pótlására is használhatják. Ebben az esetben a pótfogat a hiányt határoló szomszédos fogakban lévő betétek tartják (ún. inlay-inlay elhorgonyzású hidak). Ma az elérhető betét típusok közül a funkcionális és esztétikai igényeket, valamint a financiális lehetőségeket figyelembe véve számtalan megoldás kínálkozik.

 

fogpótlás koronapótlás kezelésfogpótlás utáni végeredmény komplex kezelés
A híd- és koronapótlások elkészítését fogszabályzó kezelés előzte meg.

Anyaga szerint

Nagyon sok ember számára okozott problémát régebben az az esztétikai hátrány, mely a fémvázas fogpótlásokat (ilyen van jelenleg) jellemezte. Igen gyakori volt az a látvány, hogy a fognyaknál megjelent egy szürke csík, ami valójában a fogpótlás fémvázának széle volt. A cirkon korona esetében ez a látvány lehetetlen, mivel a fogpótlás nem tartalmaz fémmagot, az építmény teljes egészében fémmentes. A régebbi technológiák esetében a szürke csík akkor jelent meg, amikor az íny visszahúzódott, ami bizonyos mértékű gyulladást jelentett. Ez a szervezet tiltakozása volt a fogpótlással szemben, elsősorban a fém jelenléte miatt. Cirkon korona alkalmazásakor ez a jelenség nem fordulhat elő, mivel az alapanyagok biológiailag összeférhetőek. A cirkon korona esetén ez a szövetbarát jellemző abban is kifejeződik, hogy az íny képes ránőni a fogra, pontosan olyan módon, mint ahogy az eredeti fog esetében. A hagyományos fémvázas fogpótlás alkalmazásakor több kényelmi szempont is csorbát szenvedett, folyamatosan kompromisszumokra kényszerítette a felhasználót.
Az egyik ilyen kényelmi szempont az volt, hogy fémvázas fogpótlás esetén a páciens fémes ízt érzett a szájában, ami eléggé kellemetlen érzést nyújtott. A fémes íz érzékelése abból adódott, hogy a fémvázas fogpótlás vezette az elektromosságot.

A cirkon korona

A cirkon korona, mivel teljesen fémmentes, nem vezeti az elektromosságot, ebből adódóan ez a fémes íz nem jelenik meg, ettől nem kell tartani a felhasználónak.  A másik fontos kényelmi szempont a páciens részéről a hőérzékenység, ami igen kellemetlen tud lenni bizonyos élethelyzetekben. A hőérzékenység abból adódott, hogy a hagyományos fogpótlás vezette a hőt, így bizonyos esetekben ez kellemetlen érzéseket kölcsönzött, több lemondással járt.
A cirkon korona használata során ez a jelenség is teljességgel megszűnt, hiszen a cirkon korona olyan alapanyag felhasználásával készült, ami egyáltalán nem vezeti a hőt, ebből adódóan nincs lehetőség arra, hogy hideg vagy meleg túlérzékenység következzen be. A cirkon korona további hatalmas előnye a hagyományos fogpótlásokkal szemben, hogy alapanyaga jóval erősebb és tartósabb, ezáltal a cirkon korona fogpótlás élettartama jóval hosszabb. A cirkon korona hajlítószilárdsága révén teljesen ellenálló a törésre és repedésre, így valóban úgy lehet használni a cirkon korona fogpótlást, mintha a páciens saját, eredeti fogait kapta volna vissza. A cirkon korona előnyeinek taglalása akkor válik teljessé, ha arról a néhány jellemzőről is szó esik, ami inkább hátrányként jelenik meg. Érdemes tudni, hogy a cirkon korona fogpótlás valamelyest magasabb költségeket jelent a páciens számára a hagyományos fogpótlásokhoz képest. Mindezek tudatában érdemes végig nézni az előnyöket, melyek hosszútávon szolgálják a pácienst. Minden ember vágyik arra, hogy elveszített fogait visszakapja, a cirkon korona lehetősége ezt most biztosítja, hiszen valóban minden szempontból olyan, mintha az eredeti fogak kerülnének vissza.

 

inlay-inlay elhorgonyzású híd fogpótlás soráninlay fogpótlás híd kialakítás után

Inlay-inlay elhorgonyzású híd, mely esetben a  hiányt határoló fogakból csak egy tömésnyit távolítottunk el.


Kivehető fogpótlások


Amennyiben nincsen elegendő fog a rögzített pótlás elkészítéséhez vagy a páciens nem kéri a költségesebb implantátum beültetését, úgy kivehető pótlást készítünk. Ennek rögzítése (elhorgonyzása) többféle módon történhet, attól függően, hogy a van e fog és annak stabilitása milyen (kapcsos elhorgonyzás, stéges, OT-Cap – ez patentszerűen rögzíti a kivehető pótlást). Amennyiben nincs egyetlen fog sem, se a rögzítést növelni kell és ez a forgalomban lévő műfogsor rögzítőkkel nem oldható meg, úgy MDI minicsavaros implantátumok beültetése kiváló eredményt hoz.

Áraink
Finommechanikai rögzítőelemek:
30.000 Ft/db
Teljes fogsor készítés:
80.000 Ft
Részleges fogpótlás készítése:
130.000 Ft
Fémkerámia (porcelán) korona készítése:
35.000 Ft/fog
Aranyra égetett kerámia korona:
30.000 Ft/db + arany ára
Zirkon (fémmentes) korona:
75.000 Ft/db
Héjkerámia:
47.000 Ft/db
Lumineers héjkerámia (0.2 mm vastagságú):
170.000 Ft/db
0.2 mm vasagságú magyar héj:
110.000 Ft/db
Fogak kontúrozása:
15.000 Ft/db
Ideiglenes korona:
5.000 Ft/db
Fogsor alábélése:
20.000 Ft
Fogsor javítás lenyomat alapján:
15.000 Ft
Harapásemelő készítése:
20.000 Ft
Fogvédõ készítése:
20.000 Ft
Fix fogpótlás eltávolítása koronánként:
5.000 Ft
Implantátumos korona, hídtag:
60.000 Ft
MDI minicsavaros implantátumhoz fogsor:
110.000 Ft
MDI minicsavaros implantátum-felépítmény fogsor nélkül:
10.000 Ft/db
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Fogpótlások
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!