Menü
Kövess minket Facebookon
Fogpótlások
Fogpótlások


Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 15 - 90 perc

Kezelés igénybevehető: Egész évben

Hány alkalmas a kezelés: 1

Kezelés ára: 5.000 - 130.000 Ft/fog

A kezelést végzi: Dr. Békés Annamária

Előkezelés: Nincs

Utókezelés: Nincs

 

Fogpótlások

fogpótlás debrecen budapest

Az ép fogsor nemcsak magabiztossá tesz, de az alapos rágáshoz elengedhetetlen. Érdemes hát fogainkat tisztán tartani, mert az elhanyagolt szájhigiéné súlyos következményekkel, a fogak elvesztésével járhat. A mai civilizált ember fogait túlnyomó többségben idő előtt és kóros okokból (fogszuvasodás, ínygyulladás stb.) veszíti el.

Fontos megemlíteni, hogy egyetlen fog elvesztése 5 másik fog elmozdulását eredményezi! A foghiány következménye a rágóképesség csökkenése, beszédzavar kialakulása, kóros fogelmozdulás és a fogak túlterhelődése, fokozott kopása és természetesen a legzavaróbb tényező a kedvezőtlen esztétikai megjelenés. A fogpótlásokat két nagy csoportba oszthatjuk: rögzített és kivehető fogpótlások.

 

Rögzített pótlások


Koronák:
olyan, a fogak szájüregben megjelenő részének megfelelően előkészített (preparált) felszínét beborító fogmű, melyet abban az esetben készítünk, ha a fog zománca nem megfelelő, elszíneződött, vagy nagyobb része hiányzik.

Hídpótlás:  A foghiány pótlására több alternatíva kínálkozik, természetesen ennek kiválasztása mindig az adott esettől függ. Amennyiben a páciens nem szeretné saját, ép fogait lecsiszoltatni, úgy a hiányzó fogakat implantátummal is lehet pótolni.

A hiányt határoló fogak lecsiszolásával hidat tudunk készíteni. Ennek munkaideje lenyomatvételtől számítottan 5-10 munkanap, mely függ a készítendő fogmű anyagától.

A betéteket hiányzó fogak pótlására is használhatják. Ebben az esetben a pótfogat a hiányt határoló szomszédos fogakban lévő betétek tartják (ún. inlay-inlay elhorgonyzású hidak). Ma az elérhető betét típusok közül a funkcionális és esztétikai igényeket, valamint a financiális lehetőségeket figyelembe véve számtalan megoldás kínálkozik.

 

fogpótlás koronapótlás kezelésfogpótlás utáni végeredmény komplex kezelés
A híd- és koronapótlások elkészítését fogszabályzó kezelés előzte meg.

 

Anyaga szerint


Nagyon sok ember számára okozott problémát régebben az az esztétikai hátrány, mely a fémvázas fogpótlásokat (ilyen van jelenleg) jellemezte. Igen gyakori volt az a látvány, hogy a fognyaknál megjelent egy szürke csík, ami valójában a fogpótlás fémvázának széle volt. A cirkon korona esetében ez a látvány lehetetlen, mivel a fogpótlás nem tartalmaz fémmagot, az építmény teljes egészében fémmentes. A régebbi technológiák esetében a szürke csík akkor jelent meg, amikor az íny visszahúzódott, ami bizonyos mértékű gyulladást jelentett. Ez a szervezet tiltakozása volt a fogpótlással szemben, elsősorban a fém jelenléte miatt. Cirkon korona alkalmazásakor ez a jelenség nem fordulhat elő, mivel az alapanyagok biológiailag összeférhetőek. 

A cirkon korona esetén ez a szövetbarát jellemző abban is kifejeződik, hogy az íny képes ránőni a fogra, pontosan olyan módon, mint ahogy az eredeti fog esetében. A hagyományos fémvázas fogpótlás alkalmazásakor több kényelmi szempont is csorbát szenvedett, folyamatosan kompromisszumokra kényszerítette a felhasználót. Az egyik ilyen kényelmi szempont az volt, hogy fémvázas fogpótlás esetén a páciens fémes ízt érzett a szájában, ami eléggé kellemetlen érzést nyújtott. A fémes íz érzékelése abból adódott, hogy a fémvázas fogpótlás vezette az elektromosságot. 


A cirkon korona


A cirkon korona, mivel teljesen fémmentes, nem vezeti az elektromosságot, ebből adódóan ez a fémes íz nem jelenik meg, ettől nem kell tartani a felhasználónak.  A másik fontos kényelmi szempont a páciens részéről a hőérzékenység, ami igen kellemetlen tud lenni bizonyos élethelyzetekben. A hőérzékenység abból adódott, hogy a hagyományos fogpótlás vezette a hőt, így bizonyos esetekben ez kellemetlen érzéseket kölcsönzött, több lemondással járt.

A cirkon korona használata során ez a jelenség is teljességgel megszűnt, hiszen a cirkon korona olyan alapanyag felhasználásával készült, ami egyáltalán nem vezeti a hőt, ebből adódóan nincs lehetőség arra, hogy hideg vagy meleg túlérzékenység következzen be. A cirkon korona további hatalmas előnye a hagyományos fogpótlásokkal szemben, hogy alapanyaga jóval erősebb és tartósabb, ezáltal a cirkon korona fogpótlás élettartama jóval hosszabb. A cirkon korona hajlítószilárdsága révén teljesen ellenálló a törésre és repedésre, így valóban úgy lehet használni a cirkon korona fogpótlást, mintha a páciens saját, eredeti fogait kapta volna vissza. 

A cirkon korona előnyeinek taglalása akkor válik teljessé, ha arról a néhány jellemzőről is szó esik, ami inkább hátrányként jelenik meg. Érdemes tudni, hogy a cirkon korona fogpótlás valamelyest magasabb költségeket jelent a páciens számára a hagyományos fogpótlásokhoz képest. Mindezek tudatában érdemes végig nézni az előnyöket, melyek hosszútávon szolgálják a pácienst. Minden ember vágyik arra, hogy elveszített fogait visszakapja, a cirkon korona lehetősége ezt most biztosítja, hiszen valóban minden szempontból olyan, mintha az eredeti fogak kerülnének vissza.

 

inlay-inlay elhorgonyzású híd fogpótlás soráninlay fogpótlás híd kialakítás után

Inlay-inlay elhorgonyzású híd, mely esetben a  hiányt határoló fogakból csak egy tömésnyit távolítottunk el.


Kivehető fogpótlások


Amennyiben nincsen elegendő fog a rögzített pótlás elkészítéséhez vagy a páciens nem kéri a költségesebb implantátum beültetését, úgy kivehető pótlást készítünk. Ennek rögzítése (elhorgonyzása) többféle módon történhet, attól függően, hogy a van e fog és annak stabilitása milyen (kapcsos elhorgonyzás, stéges, OT-Cap – ez patentszerűen rögzíti a kivehető pótlást). Amennyiben nincs egyetlen fog sem, se a rögzítést növelni kell és ez a forgalomban lévő műfogsor rögzítőkkel nem oldható meg, úgy MDI minicsavaros implantátumok beültetése kiváló eredményt hoz.

 

FOGPÓTLÁSOK

 

Áraink
Finommechanikai rögzítőelemek:
30.000 Ft/db
Teljes fogsor készítés:
80.000 Ft
Részleges fogpótlás készítése:
130.000 Ft
Fémkerámia (porcelán) korona készítése:
35.000 Ft/fog
Aranyra égetett kerámia korona:
30.000 Ft/db + arany ára
Zirkon (fémmentes) korona:
75.000 Ft/db
Héjkerámia:
47.000 Ft/db
Lumineers héjkerámia (0.2 mm vastagságú):
170.000 Ft/db
0.2 mm vasagságú magyar héj:
110.000 Ft/db
Fogak kontúrozása:
15.000 Ft/db
Ideiglenes korona:
5.000 Ft/db
Fogsor alábélése:
20.000 Ft
Fogsor javítás lenyomat alapján:
15.000 Ft
Harapásemelő készítése:
20.000 Ft
Fogvédõ készítése:
20.000 Ft
Fix fogpótlás eltávolítása koronánként:
5.000 Ft
Implantátumos korona, hídtag:
60.000 Ft
MDI minicsavaros implantátumhoz fogsor:
110.000 Ft
MDI minicsavaros implantátum-felépítmény fogsor nélkül:
10.000 Ft/db
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Fogpótlások
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!