Menü
Kövess minket Facebookon
Fogpótlások
Fogpótlások


Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 15 - 90 perc

Kezelés igénybevehető: Egész évben

Hány alkalmas a kezelés: 1

Kezelés ára: 5.000 - 130.000 Ft/fog

Előkezelés: Nincs

Utókezelés: Nincs

 

Fogpótlások

fogpótlás budapest

Az ép fogsor nemcsak magabiztossá tesz, de az alapos rágáshoz elengedhetetlen. Érdemes hát fogainkat tisztán tartani, mert az elhanyagolt szájhigiéné súlyos következményekkel, a fogak elvesztésével járhat. A mai civilizált ember fogait túlnyomó többségben idő előtt és kóros okokból (fogszuvasodás, ínygyulladás stb.) veszíti el.

Fontos megemlíteni, hogy egyetlen fog elvesztése 5 másik fog elmozdulását eredményezi! A foghiány következménye a rágóképesség csökkenése, beszédzavar kialakulása, kóros fogelmozdulás és a fogak túlterhelődése, fokozott kopása és természetesen a legzavaróbb tényező a kedvezőtlen esztétikai megjelenés. A fogpótlásokat két nagy csoportba oszthatjuk: rögzített és kivehető fogpótlások.

 

Rögzített pótlások


Koronák:
olyan, a fogak szájüregben megjelenő részének megfelelően előkészített (preparált) felszínét beborító fogmű, melyet abban az esetben készítünk, ha a fog zománca nem megfelelő, elszíneződött, vagy nagyobb része hiányzik. Általában legalább gyökérrel rendelkező fogra helyezhető, hiszen kell egy alap, ami megtartja a fogművet hosszútávon. A gyökérkezelt fogak esetében is közkedvelt megoldásnak számít, ugyanis a mesterséges borítás beilleszkedik a fogsorba és sosem veszít árnyalatából a sérült foggal ellentétben. A korona a fix fogpótlások közé tartozik, azonban egy-egy fogra összpontosul és leginkább esztétikai célokat szolgál.

Hídpótlás:  A foghiány pótlására több alternatíva kínálkozik, természetesen ennek kiválasztása mindig az adott esettől függ. Amennyiben a páciens nem szeretné saját, ép fogait lecsiszoltatni, úgy a hiányzó fogakat implantátummal is lehet pótolni. A hídpótlás két alappillére ennél fogva lehet természetes fog vagy implantátum, illetve a kettő kombinációja. Bizonyos esetekben a fogínysorvadás okozta meglazult fogak megerősítésére is alkalmazható módszer, az így összekötött fogaknál megelőzhető az idő előtti kihullásuk.

A hiányt határoló fogak lecsiszolásával hidat tudunk készíteni. Ez a két szomszédos fog fogja megtartani a pótolni kívánt fogat, ami kevésbé lesz terhelhető mint egy implantátum esetében, viszont gyorsabban felépíthető.  Ennek munkaideje lenyomatvételtől számítottan 5-10 munkanap, mely függ a készítendő fogmű anyagától.

Létezik egy úgynevezett ragasztott híd típusú fogpótlás, amely kizárólag a metszőfogakra korlátozódik. Mivel ezek a fogak vannak legláthatóbb helyen, így fontos, hogy esztétikai szempontból is szép legyen a fogpótlás kivitelezése. A ragasztott hidak lényege, hogy a szomszédos pillérfogakat nem szükséges lecsiszolni a híd rögzítése érdekében, mert azok apró fülecskével vannak ellátva. Ezeket a fülecskéket a mellette lévő fog belsejéhez ragasztják, így a rögzítés láthatatlan marad és a pillérfogak egészségére sincs hatással.

A betéteket hiányzó fogak pótlására is használhatják. Ebben az esetben a pótfogat a hiányt határoló szomszédos fogakban lévő betétek tartják (ún. inlay-inlay elhorgonyzású hidak). Ma az elérhető betét típusok közül a funkcionális és esztétikai igényeket, valamint a financiális lehetőségeket figyelembe véve számtalan megoldás kínálkozik.

 

fogpótlás koronapótlás kezelésfogpótlás utáni végeredmény komplex kezelés
A híd- és koronapótlások elkészítését fogszabályzó kezelés előzte meg.

 

Fogimplantátumok


Egyre nagyobb teret hódítanak a beültetett fogpótlások, hiszen nagyfokú terhelhetőségük végett és részletesen kidolgozott esztétikájuknak köszönhetően képesek pótolni a valódi fogakat. Számos esetben jelenthetnek életre szóló megoldást úgy, hogy ezek a fogak sosem fognak elszuvasodni. Teljes fogsor mellett egyetlen fogpótlás is kivitelezhető, amely szépen belesimul a fogsorba és észrevehetetlenné válik. Amennyiben ez a fajta fogpótlás a befutó, érdemes mihamarabb a fogorvosi székbe ülni, ugyanis az elvesztett fogak helyén időnként csontleépülés következik be. Ebből kifolyólag nehezebb beültetni az implantátumokat, ezért csontpótlásra lehet szükség. Amint a beültetett csavar kellőképpen rögzült az állkapocsban és szépen begyógyult a műtét helye, következik a korona ráhelyezése. Ahogy az íny ránő a beültetett fognyakra, még természetesebb hatást kelt, így senkinek nem tűnik fel, hogy nem valódiak. Anyagának köszönhetően nem kell kilökődéstől, allergiás reakciótól vagy fémes ízérzettől tartanunk, hiszen a cirkon a legmodernebb és leggyakrabban alkalmazott fogpótlószer.

 

Anyaga szerint


Nagyon sok ember számára okozott problémát régebben az az esztétikai hátrány, mely a fémvázas fogpótlásokat (ilyen van jelenleg) jellemezte. Igen gyakori volt az a látvány, hogy a fognyaknál megjelent egy szürke csík, ami valójában a fogpótlás fémvázának széle volt. A cirkon korona esetében ez a látvány lehetetlen, mivel a fogpótlás nem tartalmaz fémmagot, az építmény teljes egészében fémmentes. A régebbi technológiák esetében a szürke csík akkor jelent meg, amikor az íny visszahúzódott, ami bizonyos mértékű gyulladást jelentett. Ez a szervezet tiltakozása volt a fogpótlással szemben, elsősorban a fém jelenléte miatt. Cirkon korona alkalmazásakor ez a jelenség nem fordulhat elő, mivel az alapanyagok biológiailag összeférhetőek. 

A cirkon korona esetén ez a szövetbarát jellemző abban is kifejeződik, hogy az íny képes ránőni a fogra, pontosan olyan módon, mint ahogy az eredeti fog esetében. A hagyományos fémvázas fogpótlás alkalmazásakor több kényelmi szempont is csorbát szenvedett, folyamatosan kompromisszumokra kényszerítette a felhasználót. Az egyik ilyen kényelmi szempont az volt, hogy fémvázas fogpótlás esetén a páciens fémes ízt érzett a szájában, ami eléggé kellemetlen érzést nyújtott. A fémes íz érzékelése abból adódott, hogy a fémvázas fogpótlás vezette az elektromosságot. fogpótlás cirkonnal

Gyönyörű és természetes cirkon pótlások egy- és több fogra is


A cirkon korona


A cirkon korona (hivatalos nevén cirkónium-oxid), mivel teljesen fémmentes, nem vezeti az elektromosságot, ebből adódóan ez a fémes íz nem jelenik meg, ettől nem kell tartani a felhasználónak.  A másik fontos kényelmi szempont a páciens részéről a hőérzékenység, ami igen kellemetlen tud lenni bizonyos élethelyzetekben. A hőérzékenység abból adódott, hogy a hagyományos fogpótlás vezette a hőt, így bizonyos esetekben ez kellemetlen érzéseket kölcsönzött, több lemondással járt.

A cirkon korona használata során ez a jelenség is teljességgel megszűnt, hiszen a cirkon korona olyan alapanyag felhasználásával készült, ami egyáltalán nem vezeti a hőt, ebből adódóan nincs lehetőség arra, hogy hideg vagy meleg túlérzékenység következzen be. A cirkon korona további hatalmas előnye a hagyományos fogpótlásokkal szemben, hogy alapanyaga jóval erősebb és tartósabb, ezáltal a cirkon korona fogpótlás élettartama jóval hosszabb. A cirkon korona hajlítószilárdsága révén teljesen ellenálló a törésre és repedésre, így valóban úgy lehet használni a cirkon korona fogpótlást, mintha a páciens saját, eredeti fogait kapta volna vissza. 

A cirkon korona előnyeinek taglalása akkor válik teljessé, ha arról a néhány jellemzőről is szó esik, ami inkább hátrányként jelenik meg. Érdemes tudni, hogy a cirkon korona fogpótlás valamelyest magasabb költségeket jelent a páciens számára a hagyományos fogpótlásokhoz képest. Mindezek tudatában érdemes végig nézni az előnyöket, melyek hosszútávon szolgálják a pácienst. Minden ember vágyik arra, hogy elveszített fogait visszakapja, a cirkon korona lehetősége ezt most biztosítja, hiszen valóban minden szempontból olyan, mintha az eredeti fogak kerülnének vissza. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani, hogy az új esztétikus fogpótlás Budapest területén lévő rendelőnkben gyakorlott kezek által és megfelelő minőségben készülhessen el, az elvárt igényeknek megfelelően.

 

inlay-inlay elhorgonyzású híd fogpótlás soráninlay fogpótlás híd kialakítás után

Inlay-inlay elhorgonyzású híd, mely esetben a  hiányt határoló fogakból csak egy tömésnyit távolítottunk el.


Kivehető fogpótlások


Amennyiben nincsen elegendő fog a rögzített pótlás elkészítéséhez vagy a páciens nem kéri a költségesebb implantátum beültetését, úgy kivehető pótlást készítünk. Ennek rögzítése (elhorgonyzása) többféle módon történhet, attól függően, hogy a van e fog és annak stabilitása milyen (kapcsos elhorgonyzás, stéges, OT-Cap – ez patentszerűen rögzíti a kivehető pótlást). Az idősebb korosztály körében jellemzően népszerűek ezek a kivehető fogpótlások, műfogsorok, amelyeket különböző műfogsorragasztókkal lehet rögzíteni. Ezek azonban – bármennyire hirdetik a reklámokban – nem biztosítanak teljes mértékű rögzítést, gyakran elmozdulhatnak és idő előtt leválhatnak. Ezek a fogpótlások mára már egyre inkább kimennek a divatból kényelmetlenségük okán, azonban még mindig a legkevésbé drága megoldások közé tartoznak. Kialakításuknak köszönhetően könnyen tisztíthatók, ezért a megfelelő higiénia betartása mellett hosszú ideig jó szolgálatot tehetnek. Viselésüket időbe telik megszokni, illetve meg kell tanulni használni őket rágás terén. A részlegesen kivehető protézisek abban az esetben alkalmazhatók, ha nem teljes foghiányban szenved a páciens, de sem koronával sem pedig híddal nem küszöbölhető ki a hiány. A megmaradt természetes fogak megtartása fő szempont akkor is, ha azok nem elég erősek, hiszen támasztó célra még tökéletesen megfelelnek, valamint kényelmesebbé tehetik a protézis viselését. A rögzítéshez egy alaplemez szükséges, ugyanis ez oszlatja el a rágónyomást, valamint felületet biztosít a műíny számára. A műíny egy szintén személyre szabottan elkészített elem, ami kialakításában, formájában és színében is passzol az eredeti ínyhez. A műfogak tartásán túl a száj és ezáltal az arc kontúrjáért is felel. Alapanyagát tekintve általában tartós műanyag, amely kevésbé törik annak ellenére, hogy egyáltalán nem tartalmaz fémet és esztétikai szempontból sem utolsó választás. Amennyiben nincs egyetlen fog sem, se a rögzítést növelni kell és ez a forgalomban lévő műfogsor rögzítőkkel nem oldható meg, úgy MDI minicsavaros implantátumok beültetése kiváló eredményt hoz. Ezekből elegendő néhány (minimum kettő, de előfordulhat, hogy négy is szükséges) stratégiailag jól elhelyezett beültetett implantátum fogpótlás, amelyekre aztán már fixen rögzíthető akár egy részleges-, akár egy egész műfogsor.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos is a hiányzó fogakat minél előbb pótoltatni, és ennek nem az esztétikai megjelenés az elsődleges oka. Az elmozduló fogsor és az egyenetlen terhelés kihatással van az egész állkapocsra, ami hosszútávon ízületi kopáshoz és életminőség romlásához vezet. A fogpótlás Budapest városában, orvosesztétikai centrumunkban terveztethető és kiviteleztethető számos szép megoldás közül választva.

 

FOGPÓTLÁSOK

 

Áraink
Finommechanikai rögzítőelemek:
30.000 Ft/db
Teljes fogsor készítés:
80.000 Ft
Részleges fogpótlás készítése:
130.000 Ft
Fémkerámia (porcelán) korona készítése:
35.000 Ft/fog
Aranyra égetett kerámia korona:
30.000 Ft/db + arany ára
Zirkon (fémmentes) korona:
75.000 Ft/db
Héjkerámia:
47.000 Ft/db
Lumineers héjkerámia (0.2 mm vastagságú):
170.000 Ft/db
0.2 mm vasagságú magyar héj:
110.000 Ft/db
Fogak kontúrozása:
15.000 Ft/db
Ideiglenes korona:
5.000 Ft/db
Fogsor alábélése:
20.000 Ft
Fogsor javítás lenyomat alapján:
15.000 Ft
Harapásemelő készítése:
20.000 Ft
Fogvédõ készítése:
20.000 Ft
Fix fogpótlás eltávolítása koronánként:
5.000 Ft
Implantátumos korona, hídtag:
60.000 Ft
MDI minicsavaros implantátumhoz fogsor:
110.000 Ft
MDI minicsavaros implantátum-felépítmény fogsor nélkül:
10.000 Ft/db
Konzultációs díj
15.000 ft
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Fogpótlások
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!