Menü
Dermarolleres kezelés
Dermarolleres kezelés


Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 40 perc

Kezelés igénybevehető: Egész évben

Hány alkalmas a kezelés: 2 - 6

Kezelés ára: 30.000 Ft/alkalom

Előkezelés: Van

Utókezelés: Van

 

Dermarolleres kezelésHazánkban is sok embernek okoznak esztétikai problémát az arcbőrön található apró, kitágult lyukak százai. Ezek a kitágult pórusoknak köszönhetőek. 


Ez lehet egyéni adottság, de általában a zsírosabb bőrtípusok velejárója, illetve korábbi mély, aknés gyulladások visszamaradása is okozhatja.


A bőr öregedése során változik annak állapota

A bőrben található kollagén felelős a bőr feszességéért, az évek múlásával azonban mennyisége fokozatosan csökken, és az állapota is megváltozik. A fiatalkori kollagén rostok hidratáltak, ezáltal lesz feszes az arcbőr.

Az évek múlásával a kollagén rostok megnyúlnak, elveszítik rugalmasságukat, ráncok jelennek meg, majd a bőrfelszín egyre rugalmatlanabbá, petyhüdtebbé válik.

 

dermarolleres kezelés a bőr megfiatalításához


A dermarolleres kezelés az első olyan orvosi kezelés, amellyel kíméletesen, rövid idő alatt hatékonyan alkalmazható:

  • tág pórusú bőrre;

  • aknés hegekre;

  • seborrhoeas bőrre;

  • bárányhimlő után visszamaradt apró hegekre;

  • idősödő bőrre, apró ráncokra, dohányzó ráncokra;

  • terhességi csíkok (stria) elhalványítására;

  • pigmentfoltokra, hyperpigmentációra;

  • cellulit csökkentésére;

  • hajhullás megállítására, zsírosodás, korpa megszüntetésére.

 

A dermarolleres kezelés az orvosi hámlasztó kezelésekkel közel azonos hatékonyságú, viszont kíméletesebb.
Hogyan történik a dermaroller kezelés menete?


A kérdés megválaszolása előtt beszéljünk egy kicsit magáról a dermarollerről. Nevéből adódóan két részre oszthatjuk: a „derma” szó jelentése bőr, míg a „roller” annyit tesz, henger. Ez a kis méretű mikrosebészeti eszköz valójában egy igen egyszerűen, azonban felettébb hatásosan működő dolog. Alkalmazása során végiggörgetik a kezelni kívánt bőrfelületen (hiszen nem csak az arc bőrének javítására használható), ami mechanikáját tekintve leginkább a mezoterápiás kezeléshez hasonlít. A henger felületén körülbelül 200-250 apró tű helyezkedik el, amelyek az enyhe nyomás hatására a bőrbe nyomódnak, apró mikrosebeket ejtve annak felületén. Ennek hatására a bőr intenzív regenerációba kezd a biológiai aktivátorok fokozott termelésével, melynek következménye, hogy a kollagéntermelés többszörösére gyorsul. Ezért is hívjuk ezt a fajta beavatkozást másnéven kollagén indukciós kezelésnek.


 

Miért fontos, hogy szakemberre bízzuk a kezelést?


Manapság már számtalan féle dermaroller kapható a világhálón, amelyek szebbnél szebb ergonómiai kialakításúak, eltérű tűszámmal rendelkeznek és könnyed kezelést ígérnek. Azonban bármennyire csábító a gondolat, hogy olcsón beszerezzük és otthon majd megoldjuk valahogy internetes utasítások alapján, ne tegyük! Nem véletlenül végzik ezt a kezelésfajtát is képzett szakemberek egy higiénikus rendelő falai között, hiszen a fertőzésveszélyt minimalizálni kell. Gondoljunk csak bele, ha nem megfelelőek az előkészületek és a pattanást okozó baktériumokat sorra hengereljük vissza a bőrünkbe. Esetleg túl mélyre nyomjuk a tűket és napokig tartó hámsérüléseket okozunk vele saját magunknak. Éppen ezért is fontos, hogy a megfelelő környezet biztosításával és gyakorlott szakember keze által végeztessük, hiszen bőrünk a tét.Mennyire fájdalmas a beavatkozás?


A dermaroller vélemények szerint inkább kellemetlen, mintsem fájdalmas kezelés. Annak érdekében, hogy minimalizáljuk a szúrások keltette megpróbáltatásokat (főként érzékeny bőrű pácienseinkre igaz ez), lidokainos érzéstelenítő krémet alkalmazunk előzetesen. Attól függően milyen mélyre hatol be a tű a bőrbe (0,5 és 1 mm az átlagos), előfordulhat hogy kisebb mértékű vérzést tapasztalunk a dermaroller kezelés menete során. Az elkövetkezendő pár napban tapasztalhatunk enyhe bőrpírt, esetleg száraz bőrt és ezáltal hámlást, de ezek a tünetek hamar megszűnnek. A bőr ezt követően élettel telivé válik, sokkal rugalmasabb és üdébb textúrát kap. A gyógyulási  folyamat pár napra tehető bőrtípustól függően, azonban az utóhatása hónapokig kitart. Ez annyit jelent, hogy a szervezetünk az apró tűszúrásokra adott válaszként beindítja a regenerációt, amely által fehérjék, kollagén és elasztin termelődik. Ez a felfokozott termelődés akár fél évig is eltarthat, ami alatt bőrünk egyre feszesebbé és tónusosabbá válik. Ezt követően a kollagéntermelődés visszaáll eredeti ciklusába, amelyet egy újabb kezeléssorozattal gyorsíthatunk meg újra.

 
dermaroller kezelés ár több tényezőből tevődik össze
Érzéstelenítést követően észre sem vesszük majd az apró tűket


Milyen esztétikai problémák kezelésére alkalmazható?


Akár a tinédzserkori pattanások által hátrahagyott hegekről legyen szó, akár a szülés során megjelent striákról vagy hízási csíkokról, a dermaroller kezelés kiváló segítséget nyújthat eltüntetésükben. Rengeteg olyan élettani változást sorolhatnánk fel, amelyek valamilyen módon nyomot hagynak a bőrünkön, azonban egy közös bennük: szeretnénk a hegektől megszabadulni. Miért is nem múlnak el maguktól ezek a bőrhibák? A bőr sérülése esetén megváltozik a szövet egységes szerkezete és szervezetünk arra törekszik, hogy minél hamarabb helyrehozza a károsodást. Testünk a gyógyulás során azonban nem veszi figyelembe az esztétikai elemeket, hiszen élettani szempontból ezek egyáltalán nem fontosak. Eredményképp viszont az érintett bőrszövet már nem rendelkezik olyan mikrokeringéssel, mint azelőtt, ami külsőre is meglátszik: a hegek általában világosabbak, mint a környező területek. Dermaroller használata során ezeket a ’csomókat’ is fellazítjuk, újra aktivizálva az adott bőrfelületet. A természetes módon termelődő kollagén és elasztin előállítását többszörös mennyiségben fokozza, amely hatás hónapokon át megmarad.

Ezen felül számos esetben jelenthethetnek problémát a tág pórusok, amelyek legfőképpen a problémás bőrű pácienseknél jelentkezik. Ezek nem csak külsőre feltűnőek az arcon, de további bőrhibák kialakulását is elősegítheti, hiszen sokkal könnyebb bejutást biztosítanak a baktériumok számára. Az ilyen jellegű bőr sokkal hajlamosabb a mitesszerek kialakulására, amelyek begyulladva pattanásokká válnak. A dermaroller vélemények szerint kiválóan alkalmas tág pórusú bőr kezelésére, valamint például a bárányhimlő által hátrahagyott mélyedések terápiájára is. Az eredmény már egy kezelést követően számottevő különbséget mutat, de a probléma jellegétől függően egy több alkalmas kúra javasolt a bőr teljes átalakulásához.

Külön említést érdemel az arcon jelentkező ráncok terápiája, hiszen a dermaroller kezelés ebben is nagy segítségünkre lehet. A szem- és száj környékén megjelenő apró szarkalábak, majd idővel egyre mélyülő ráncok a túlzott igénybevétel jelei. Az idő múlásával bőrünk veszít rugalmasságából, ugyanis a tartást adó kollagén rostok termelődése jelentős mértékben lelassul, így az arc megereszkedik, petyhüdtté válik. Ezt a folyamatot lehet újra beindítani azáltal, hogy mikroszúrásokat ejtünk a bőr felső rétegén, ezzel késztetve a szervezetet a regenerációs folyamatok felgyorsítására.

 
dermaroller kezelés menete során c vitaminnal is felfrissítjük a bőrt
Frissítsük fel bőrünket egy kis C-vitaminos szérummal


Milyen kiegészítő anyagokkal fokozható a hatás?


Dermaroller használatát követően rengeteg kiegészítő termék közül választhatunk, attól függően bőrünknek éppen milyen segítségre van szüksége. Legtöbbször a mezoterápia során is alkalmazott gyógyszereket, ampullákat, hatóanyagokat használjuk, amelyek közül személyre szabottan választhatunk. A különbség itt abban nyilvánul meg, hogy a hatóanyagokat nem beinjektáljuk a bőr különböző rétegeibe, hanem a dermaroller használatát követően bemasszírozzuk azokat. A tűk által megnyitott kis szúrt csatornákon át ezek bejutnak a szükséges mélységbe, ahol sokkal nagyobb mennyiségben szívódnak fel, mintha csak a sima bőrfelületen keresztül próbálnánk meg bejuttatni. Az ampulla paletta számos megoldásra kínál megoldást, mint például túlzott faggyútermelődés ellen, cellulitisz kezelésére a test bármely részén vagy akár a száraz bőr hidratálására.


Mennyi a dermaroller kezelés ár?


Weboldalunkon tájékoztató jellegű dermaroller kezelés ár található, amely egy egy alkalmas terápiát foglal magába. Pontos végösszeget az előzetes konzultációt követően tudunk megállapítani, annak fényében milyen jellegű probléma kezeléséről lenne szó, illetve mekkora kiterjedésű bőrfelületet érint. Komolyabb bőrproblémával, mélyebb ráncokkal, feltűnő hegekkel rendelkező páciensek esetén több kezelés javallott, azonban jelentős javulást érhetünk el már az első terápiával.A dermarolleres kezelés az orvosi hámlasztó kezelésekkel közel azonos hatékonyságú, viszont kíméletesebb.

 

 

Áraink
Dermaroller/dermapen kezelés:
30.000 Ft/alkalom
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Dermarolleres kezelés
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!