Menü
Értágulatok kezelése
Értágulatok kezelése


Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 30 - 60 perc

Kezelés igénybevehető: Ősszel, télen

Hány alkalmas a kezelés: 4 - 8

Kezelés ára: 30.000 Ft-tól/alkalom

Előkezelés: Nincs

Utókezelés: Van

 

Értágulatok kezelése


Lézerrel meg lehet szüntetni a kicsiny, ámde igen zavaró, piros vagy lilás színben előtűnő felületes értágulatokat az a test számos területén. A pókhálószerűen elágazó, apró vörös, vagy kékes lila hajszálerek olyan értágulatok, melyek folyamatos fennállása kórosnak tekinthető, hiszen ezen erekben a vér lelassul, így a normál működését nem végzi. 

A korszerű lézertechnológia segít hatékonyan kezelni ezeket a kórosan tágult ereket a lábszárakon, combokon is egyaránt, miközben a bőrfelszín sértetlen marad.

értágulat kezelése menete

Hogyan zajlik a kezelés?

A fényenergia szelektíven elnyelődik a vérerekben található hemoglobinban, előidézve annak felhevülését, majd a behatoló rádiófrekvenciás áram tovább melegíti a kívánt hőmérsékletre a célstruktúrát annak megsemmisítésére. Mivel a felhám folyamatos hűtést kap, ez megóvja az esetleges sérülések veszélyétől. Az rádiófrekvenciás és lézer energiák kombinációja sokkal intenzívebb melegítést hoz létre a vérerekben, mint a környező szövetekben, így az erek körüli területek károsodásának veszélye minimális.

A kezelés hatása:

A kezelések eredményként az érfal összeszűkül, záródik, a véráramlás így megszűnik, ezt gyakran kíséri az ér színváltozása. A javulás mértéke és a szükséges kezelések száma nagymértékben eltérhet minden vendég és minden érelváltozás esetében. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy néhány makacs érelváltozás nehezen vagy egyáltalán nem reagál a kezelésre.

A kezelést esetleges követő tünetek:

A kezelés után közvetlenül bőrpír, duzzanat jelentkezhet. Az érelváltozások sötétebbé válhatnak, majd fokozatosan elhalványodnak, néhány érelváltozás azonban azonnal kifehéredhet. Amennyiben hyperpigmentatio (a bőr sötétebbé válása) jelentkezik a kezelt területen, több hónap is lehet, amíg elhalványodik.  Az értágulat kiterjedésétől, súlyosságától függően több kezelés is szükséges lehet. 

A kezelés ideje:

Egy kezelés, az értágulat kiterjedésétől függően 30-60 perc lehet.

 

 

Időpontot foglalok >>

 

 

Minden, amit tudnod kell az értágulatokról


A nem csak esztétikai, de egészségügyi problémákat is okozó értágulat sokunk hétköznapjait nehezíti meg, mely a testünk különböző területeit hálózza be. Főleg a nyári időszakban okoznak kényelmetlenséget, amikor is a rövidebb ruhák viselete többet mutatnak a kényes területekből.

Az értágulat okai, kialakulásának konkrét ténye nem tisztázott. Számos tényező befolyásolhatja az erek e fajta megbetegedését. Elsődlegesen az öröklött hajlam, a genetika, az érfalak gyengesége idézi elő ezt a problémát, de nagyban befolyásolja az életmódunk, a különböző gyógyszerek, fogamzásgátló szedése, a terhesség, a dohányzás, a hormonális változások, illetve az életkorunk előrehaladása is.

A bőrünkön is szabad szemmel látható értágulatnak több típusa is ismert, melyek közül a leggyakoribb a tűzfolt, a seprűvéna, melyek leginkább a lábakon jelennek meg, de egyes esetekben a test bármely részén is kialakulhatnak, például a dekoltázson vagy a karokon.

Az értágulat nagyobb arányban a nőknél jelentkező probléma. Jellemzően 40-60 éves kor között alakul ki határozottan, de már a 30-as korosztályban is fellelhetőek a tünetei. A férfiak esetében viszont - bár kisebb számban, de - kellemetlenebb panaszokkal járnak az erek okozta elváltozások.

 

seprűvéna kezelés

 

Az értágulatok hosszú távú hatásai

Az értágulat tünetei hosszú távon komoly egészségügyi és esztétikai problémához vezethetnek. Az arcon vörös foltok, égő érzés, ödéma jelenik meg, egyenetlenné válik a bőr felszíne. A végtagokon előforduló seprűvénás érproblémák kékes, vöröses, lilás színben, mint a fonál szálak, hálózatszerű alakban láthatóak. Sajnos, maguktól nem múlnak el, az idő előrehaladtával pedig csak rosszabbodhatnak a tünetek, ezért érdemes minél hamarabb elkezdeni ezeknek a kezelését, orvoslását.

 


 

Időpontot foglalok >>

 

Miért érdemes a lézeres értágulat kezelést választani?

Az értágulat, a seprűvéna kezelés legeredményesebb és legbiztonságosabb módja a lézeres technológia. Ez egy gyors beavatkozás, mely során nincs szükség a kezelendő terület megvágására, injekciózására. A kezelés során a bőr alá juttatott lézerfényt elnyeli a hemoglobin (a vörösvértest fehérje), aminek hatására a fény energiája átalakul hőenergiává és ez olyan szinten felmelegíti, elzárja az érfalakat, hogy megszűnik benne a keringés, eltűnnek a problémát okozó erek. A lézeres kezelés közben a készülékben lévő hűtés a bőr felületét hűtve tartja, ami megakadályozza, hogy égési sérülések keletkezzenek rajta. A kezelt terület környékén lévő erek és szövetek nem károsodnak, mivel a lézer pontosan, a célzott helyre irányítható. Ez az esztétikai korrekció 15-30 percet vesz igénybe, attól függően, hogy milyen nagy a kezelni kívánt terület. Gyógyulási idő nincs, a kezelés után nyugodtan folytathatjuk a napi tevékenységünket.

A javulás a beavatkozás után szinte azonnal látható. Előfordulhat azonban, hogy a tökéletes eredmény eléréséhez egynél több kezelésre is szükség lesz, ez egyénenként és a probléma állapotától függően változó. A korrekciós eljárás nem jár veszélyekkel, nem okoz különösebb mellékhatást, csak egy kicsit kipirosodhat a bőr, esetleg némileg feldagadhat, de ez természetes velejárója, ami magától eltűnik. Az értágulat kezelést tanácsosabb az őszi, téli hónapokban végezni, hogy ne érje erős napsugárzás a kezelt területet. Ugyanígy néhány napig kerülendő a szoláriumozás és a különböző kozmetikai beavatkozások is. Fontos tisztában lenni azzal, hogy az értágulat lézeres kezelésével csupán a felületi, esztétikai kellemetlenséget lehet megszüntetni, az érprobléma valódi gyökere, kiváltó oka megmarad!

A kezelés lehetséges mellékhatásai:

  • A kezelésnek ritkán és átmenetileg lehetnek mellékhatásai. Amennyiben bármilyen mellékhatást észlel, azonnal értesítse kezelőorvosát! A kezelés ideje alatt illetve nem sokkal a kezelés elvégzése után a következő mellékhatások jelentkezhetnek: 
  • kellemetlen érzés, kismértékű fájdalom a kezelés alatt
  • bőrvörösség (erythema) és /vagy duzzanat 
  • a természetes bőrszerkezet károsodása, felhámsérülés (pörkösödés, hólyag, égés, heg, a kezelt terület bemélyedése)
  • megváltozott pigmentáció (bőr sötétebb illetve világosabb színűvé válik a kezelt területen, ami hetek/ hónapok alatt normalizálódik)


A kezelés után:

  • A kezelés után tapasztalható bármely kényelmetlenség érzet enyhíthető hűsítő készítményekkel, jegeléssel.
  • A kezelést követő két nap során a vendég ügyeljen arra, hogy ne érje semmilyen irritáló behatás, trauma a kezelt területet, a tisztálkodásnál legyen nagyon körültekintő, ne használjon a bőrt bántó, dörzsölő stb. eszközöket, anyagokat, ne tegye ki hőnek a kezelt felületet!
  • A kezelést követő 4 hét során a kozmetikai és egyéb beavatkozások (ide értve: tisztítás, masszírozás, pakolások kezelt területre felvitele, gyantázás, radírozás, hámlasztás, stb.) végzése szigorúan TILOS!!


Tökéletesen higiénikus, gyors eredmény!ÉRTÁGULATOK KEZELÉSE

 

Áraink
Értágulatok kezelése:
30.000 Ft-tól
Az értágulatok számától és nagyságától függően számolunk árat. Több terület kezelése esetén egyéni kedvezményt biztosítunk.
Konzultációs díj
20.000 ft
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Értágulatok kezelése
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!