Menü
Mezoterápia
Mezoterápia


Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 60 perc

Kezelés igénybevehető: Egész évben

Hány alkalmas a kezelés: 1

Kezelés ára: 25.000 - 40.000 Ft/alkalom

Előkezelés: Nincs

Utókezelés: Nincs

 

Mezoterápiamezoterápia eljárás debrecenA mezoterápiás eljárásról

A név alapvetően egy subcutan (a bőr alatti mélyebb rétegekbe szúrt) injekciós eljárást takar, melynek a célja különféle hatóanyagok, gyógyszerek bejuttatása az emberi testbe.

A technika már csaknem 50 éve ismert, egy francia orvos fedezte fel, kezdeti felhasználási területe kimerült az izom- és ízületi fájdalmak kezelésében.

Maga a technika azóta gyakorlatilag nem sokat változott, hiszen az eljárás alapja továbbra is a bőr alatti különféle szövetek (zsír-, kötőszövet stb.) injekciós kezelése hajszálvékony, pár mm hosszú tűvel.

Az elmúlt évtizedben azonban a beadható anyagok száma 100 fölé nőtt, és a kezelések indikációja is széles skálán mozog.

Mit történik a mezoterápiás kezelés alatt?

Az eljárás magában foglalja a műtét nélküli zsíreltávolítást, a hyaluronsavas kötőszöveti regenerációt, a hajhullás kezelését, illetve a narancsbőr végleges eltávolítását, csak hogy néhányat soroljunk a lehetőségekből.

 

 

Ajánlott kezelésszám


 • Arckezelésnél:

  Bevezető kúra 3-4 alkalom, 10-14 naponta

  Fenntartó kezelés ajánlott, 2-3 havonta

 • Testkezelésnél:

  Zsírszövettől függően: kb. 5 alkalommal, 10-14 naponta

 • Hajkezelésnél:

  5-10 alkalom, 10-14 naponta


A mezoterápia egy személyre szabott eljárás

A maximális eredmény elérése érdekében a bőr típusától és a bőrproblémától függően a mezoterápia teljesen személyre szabott eljárás.

A kezelést végző orvos minden páciensnél egyedi receptúra alapján állítja össze a különböző szinergiában lévő természetes hatóanyagokat, ezért a mezoterápiás kezelés ára is ennek függvényében változhat.

 

A terápia gyors, szinte teljesen fájdalommentes, eredményessége pár alkalom után látványosan megmutatkozik.

 

Milyen esetekben alkalmazható mezoterápiás kezelés?

A test szinte minden részét és pontját kezeltethetjük mezoterápia segítségével, hiszen rengeteg problémára nyújt egységes megoldást, sőt, sejtszintű megújulást biztosít. A tűk által bejuttatott, steril ampullákban tárolt, analitikai tisztaságú anyagok helyileg fejtik ki jótékony hatásukat. Milyen anyagokról lehet szó? Igénytől függően hyaluronsavas feltöltésről, vitaminkomplexek injektálásáról vagy akár a jelenleg több, mint száz hatóanyagból összeválogatható koktélokról.

 

mezoterápia kezelés több féle problémára

Az arc, a nyak, a dekoltázs a legszembetűnőbbek

 

Szemkörnyék- és arckezelés

Kezeltethetjük test különböző területeit ugyanazon módszerrel, sőt, akár ugyanazzal a hatóanyaggal is. Az egyik leggyakoribb alkalmazási mód a ránctalanítás és bőrfeszesítés. Ez általában az arc, a nyak és a dekoltázs köré koncentrálódik, de a kézfej fiatalítása is ide értendő. Külön említést érdemel a szemkörnyék kezelése, hiszen itt hamarabb és feltűnőbben jelennek meg a nemkívánt ráncok és táskák. Ezek lehetnek genetikailag öröklött karikák a szem környékén, de nagy százalékban a negatív környezeti hatások és az öregedés következtében alakulnak ki. A kialvatlanság, a stressz, a dohányzás és az alkohol mind-mind hozzájárulnak a szemkörnyéki vékony, érzékeny bőr károsodásához. A probléma okára figyelemmel választjuk meg a befecskendezni kívánt hatóanyagot, amit a fertőtlenítést és érzéstelenítést követően a kezelendő területbe juttatunk. Már az első kezelést követően láthatóan enyhülnek a ráncok, világosodnak a karikák, az eredmény pedig feszesebb és esztétikusabb szemkörnyék. A ránckisimító mezoterápiás arckezelés feszesebbé és fiatalosabbá teszi az arcot és a megjelenésünket.

Kézfej fiatalítás

A kéz bőre fokozott igénybevételnek van kitéve, hiszen rengeteg vegyszerrel érintkezik nap mint nap. Az állandó mosás, mosogatás, takarítás, vegyszer használat során a kéz kiszárad, megsínyli a kemikáliákat és idővel ez meg is látszik rajta. A bőr megereszkedésével a ráncok is megjelennek, ami rossz közérzetet okoz. Szerencsére a kézfejen végzett mezoterápiás kezeléssel szép eredmények érhetők el, amely után mélyen hidratálttá válik a bőr. Számos koktélban olyan antioxidáns tartalmú hatóanyagok találhatók, amelyek lassítják az öregedési folyamatokat, hogy még sokáig élvezhessük a puha és élettel teli bőr előnyeit.

Stria, növekedési csíkok

Striák számtalan okból megjelenhetnek testünk szinte bármely részén. Legyen az comb, fenék vagy has, és okozza hízás, fogyás vagy terhesség, a fénylő, esetenként lilás stria csíkok sokak önbizalmát megtépázhatják. Mezoterápia alkalmazásával azonban ezek az elváltozások is kezelhetők, sőt, nagymértékben mérsékelhetők.

Hajhullás, hajnövekedés

A hajhullás sajnos rengeteg okra vezethető vissza, a genetikai örökségtől a hormontúltengésig. A hajvesztés mindenkit negatívan érint, ezért igyekszünk minél hamarabb megoldást találni a problémára. A hajhagymák közé, a fejbőrbe fecskendezett hatóanyagokkal látványos eredmény érhető el. A hajhullás fokozatosan megszűnik, majd a haj elkezd visszanőni. A kezelés hajbeültetést megelőzően is előnyös, hiszen segíti a beültetett hajhagymák könnyebb megtapadását.

 

mezoterápiás kezelés ára a kezelendő felület elhelyeződésétől is függ

Mondjon igent a hajnövekedésre!

 

Narancsbőr eltávolítás

Cellulit kezelése során közvetlenül a megnövekedett zsírsejtekbe fecskendezzük a hatóanyagot. A kezelés segít lebontani a zsírt, a szervezet pedig maga szabadul meg tőle zsírsav formájában. A kötőszöveti zsír oldására és a méregtelenítésre ez ma már egy igen kiforrott módszer.

Pigmentfoltok, hegek

A bőrön megjelenő szín- és alakbéli elváltozások, mint például a pattanások után hátra maradt pigmentációk és hegek alig, vagy szinte egyáltalán nem gyógyulnak megfelelően. A bőr anyagcserefolyamatainak felpörgetésével és a regenerálódás felgyorsításával ezek a kellemetlenségek is elhalványíthatók, idővel eltüntethetők. A kötőszövet öngyógyító tevékenységére hatóanyag-koktélokkal segítünk rá, hogy ne csak gyorsabb, de látványosabb is legyen az eredmény.

Milyen sűrűn ajánlott ismételni a kezelést?

Egyes páciensek esetén már az első mezoterápiás arckezelés után jelentős változásokat figyelhetünk meg, a látványos és tartós eredmény érdekében azonban érdemes egy több alkalmas kezeléssorozatba belevágni. A beavatkozás típusának tekintetében, valamint a kívánt végeredménytől függően ez körülbelül 3-5 alkalom, amelyekre kéthetes szünetekkel kerül sor. Ezt követően nagyjából negyedévente érdemes fenntartó kezeléseket végeztetni annak érdekében, hogy a bőr megtartsa fiatalos és feszes állapotát. A mezoterápiás kezelés ára ennek megfelelően változik, ugyanis nem mindegy, hogy egy kezelésre vagy kezeléssorozatra vállalkozunk.

Hogyan hat a beavatkozás a testre?

A bőr öregedéséért a kötőszövet rugalmasságának csökkenése felel, melynek oka az egyre kevesebb kollagén és elasztin. Ezek hiányában az arc veszít a feszes és fiatalos kinézetéből, megjelennek a ráncok. Krémekkel és hidratálókkal sok esetben hiába próbáljuk meg pótolni az elvesztett vizet és hatóanyagokat, hiszen ezek felszívódása bőrön keresztül igen csekély. A folyamat felgyorsítására és hatékonyságának megnövelése érdekében a vitaminkoktélokat és más hasznos hatóanyagokat egyből a kötőszövetbe injektálunk. Mezoterápia során a sejtszintű, helyi bevitelnek köszönhetően igen nagy százalékban eredményes lesz a felszívódás és hamarabb érjük el a látványos végeredményt. Az öregedésgátló antioxidánsok hatástalanítják a méreganyagokat, illetve a mélyhidratáló anyagok kisimítják a vízhiányos ráncokat.

 

mezoterápiás arckezelés a mezoterápia erre is lehetőséget kínál

Szabaduljunk meg a fáradt tekintettől

Mikor válik láthatóvá a javulás?

A test regenerációja már a mezoterápiás arckezelés után megindul, azonban a változás látható jelei csak néhány nap elteltével kezdenek megmutatkozni. Ennek egyrészt az az oka, hogy a kezelt területen apró sebek keletkeznek, amelyeknek először be kell gyógyulniuk. Másrészt a sejtmegújulás és sejtosztódás fokozatosan zajlik, ami hetekig, sőt hónapokig fennáll, így töltődik fel a bőr lassan, de látványosan. A mezoterápiás kezelés során bejuttatott hatóanyagok (összetételüktől függően) elkezdik kifejteni hatásukat, például a hyalruonsav szépen lassan megköti a környezetében lévő nedvességet és feltölti a ráncokat. A mezoterápiás arckezelés kúraszerű megismétlésével fenntartható a beindított regenerációs folyamat, tehát folyamatosan fog termelődni a bőr rugalmasságáért felelős kollagén és elasztin. Ebből következik, hogy a mezoterápiás kezelés ára összeadódik, ha több alkalomra van szükség, azonban bőrünk meg fogja hálálni a törődést.

mezoterápiás kezelés menete
A szérumok és hatóanyagok páciensenként kombinálhatók attól függően, kinek mire van szüksége

Mennyire fájdalmas a mezoterápiás arckezelés?

Annak ellenére, hogy a mezoterápiás kezelés menete során a bőr középső (mezo – ahogyan a kezelés neve is mutatja), vagyis másnéven irharétegébe injektáljuk a hatóanyagokat, a mezoterápia fájdalommentes kezelésnek számít. A beavatkozás megkezdése előtt az érintett bőrfelületet érzéstelenítő krémmel látjuk el, majd egy fertőtlenítési fázis következik. Az így előkezelt bőrön már nem fogjuk érezni a tű okozta apró szúrásokat és nem kell tartanunk az elfertőződéstől sem. Higiénikus körülmények között, szakember keze által történik a mezoterápiás kezelés, hiszen csak minőségi szolgáltatással kínálhatunk minőségi végeredményt.

Mitől függnek a mezoterápia árak?

A mezoterápiás kezelés ára több szemponttól is függ, többek között a kezelendő problémától és a kezeléssorozat hosszától. Az ismétlőkezelések lehetnek egyalkalmasak is, valamint a kezelendő felület is rendhagyó kihívásokat biztosít, ezért az eltérő mezoterápia árak. Ezen felül az ampullák tartalma sem egységes, hiszen a hyaluronsav például merőben más, mint az egyes vitaminkomplexek. Egyes makacs hegek vagy ráncok többszöri terápiát igényelnek, ezért tényleg egyénre szabottan változik a mezoterápiás kezelés ára.

 

MEZOTERÁPIA

 

Áraink
Arc:
45.000 Ft/alkalom
Arc+Nyak-DEKOLTÁZS:
60.000 Ft/alkalom
Fejbőr:
45.000 Ft/alkalom
Dekoltázs:
55.000 Ft/alkalom
Konzultáció:
20.000 Ft
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Mezoterápia
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!

A mezoterápiás kezelés hatékonysága

Mivel a bőr alapvetően védelmi funkciót lát el, így a külsőleg alkalmazott krémek nagyon kis hatékonysággal tudnak csak felszívódni. Azonban, ha a kiválasztott szérumokat közvetlenül a kívánt helyre fecskendezzük, azzal célzottá és hatékonnyá válik a mezoterápiás kezelés menete. A hatóanyag kifejti hatását és a szervezet is elkezd aktívan dolgozni, új hámsejteket és rugalmasságért felelős kötőszöveti anyagokat termelni. Az akné okozta foltok és hegek halványulni fognak a mezoterápiás arckezelés hatására, ahogyan a feltűnő és lassan múló pigmentfoltok is. Nem csak az akné okozhat hegeket, lehetnek azok kisebb sérülések nyomai vagy akár a bárányhimlő okozta kiütések forradásai is. A sokasodó ráncok kisimításában is hatalmas segítséget nyújthat a mezoterápiás kezelés, hiszen a fentebb említett kettős módon (természetes regeneráció és bejuttatott hatóanyagok) töltik fel alulról a bőrt. A száraz bőr kezelésében is éppolyan hatékony kúra, mint a terhességi és hízási csíkok halványításában, a pórusösszehúzó hatásáról nem is beszélve. A problémás bőrnek számtalan megjelenése és formája lehet, amelyre a mezoterápia technológiája egy kézből kínál megoldást, de végtelen kombinációban variálható hatóanyagpalettával, amellyel párhuzamban vannak a mezoterápia árak.

Alakformálás mezoterápia segítségével

A mezoterápiás arckezelés mellett a zsírbontás a másik igen népszerű kezelés, amit ugyanazzal a módszerrel és eszközzel végzünk, azonban más hatóanyaggal. A test meghatározott részeibe fecskendezve kifejezetten a zsírszövetre van hatással, az arc környékén például a tokát is beleértve. A zsírbontó mezoterápia során alkalmazott szérum serkenti a vérkeringést, ezzel egyidejűleg segít eltávolítani a lerakódott méreganyagokat. Emellett pedig nem csak a zsírpárnák csökkentését idézi elő, hanem a vele együttjáró narancsbőrt is képes enyhíteni. A bejuttatott hatóanyag feloldja a zsírsejteket borító membránt, így ezek a sejtek roncsolódnak és kiürülnek a szervezetből. A probléma súlyosságától függően körülbelül egy 10 alkalmas mezoterápia kúrára lehet szükség. Fogyókúra mellé nagy segítség az alakformálásban és a lefogyhatatlan kilók eltüntetésében. A célzott területek általában a toka, a has, a csípő, a derék, a fenék, a karok és a lábak. A mezoterápiás kezelés ára a cellulitisz súlyosságától és a kezelések számától is függ.