Menü
Kövess minket Facebookon
Lézeres szőrtelenítés
Lézeres szőrtelenítés


Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 15 - 90 perc

Kezelés igénybevehető: Ősszel, télen, tavasszal

Hány alkalmas a kezelés: 4 - 8

Kezelés ára: 15.000 - 95.000 Ft/alkalom

Bikinivonal+hónalj lézeres szőrtelenítés: 50.000 ft

A kezelést végzi: Nagy Andrea kozmetikus

Előkezelés: Nincs

Utókezelés: Van


Minden csütörtök délelőtt 20% kedvezmény lézeres kezeléseink árából!

Lézeres szőrtelenítés

 


 

Felejtse el a borotvát, a fájdalmas epilátorokat, gyantákat és szabaduljon meg örökre a nem kívánt szőrszálaktól.

 

lézeres szőrtelenítés budapest

A lézeres kezelés gyors, biztonságos, teljesen steril és hosszútávú megoldást jelent.


A tartós szőrtelenítés menetének megértéséhez először is szükség van arra, hogy megismerje a szőrzet növekedésének fiziológiáját.

A szőrszálak növekedési ciklusa három szakaszból áll:

  • Anagén (növekedési) fázis: ekkor a szőrszál szorosan kapcsolódik a szőrtüszőhöz.
  • Katagén (átmenetei) fázis: megszűnik a kapcsolat a szőrtüszővel, a szőrszál elkezd vándorolni a szőrtüsző nyílása felé.
  • Telogén (nyugvó) fázis: a szőrszál a szőrtüsző nyílásán keresztül kihullik.

Hogyan működik a lézeres szőrtelenítési eljárás?

A lézeres szőrtelenítő eljárás kizárólag az anagén fázisban lévő szőrszálakra hat. A lézerfényt a szőrszál a hozzá szorosan kapcsolódó szőrtüszőhöz vezeti, ami a keletkezett hőenergia révén elpusztítja azt. Az ily módon elpusztított szőrtüsző soha többé nem képes újabb szőrszálat növeszteni. 

Mivel a test különböző részein lévő szőrszálak növekedési ciklusa eltérő, illetve a test felületén több millió szőrtüsző található, ezért nem lehet azt remélni, hogy már egy kezelés hatására a kezelt területen lévő összes szőrtüsző elpusztul.

Több kezelésre van szükség testtájanként eltérő időközönként, hogy a kezelési területen lévő szőrtüszők mind abbahagyják működésüket.

A végleges szőrtelenítés során alkalmazott lézerfény sajátos tulajdonságának köszönhetően minél sötétebb és pigmentáltabb felületeken nyelődik el a legjobban. Ezért a legszebb végeredményt világos bőrön lévő sötét szőrszálakon lehet elérni, ugyanis a szőr pigmentáltságából adódóan fogja elnyelni a lézerfény nagy százalékát. Szerencsére professzionális gépek használatánál optimalizálható a kibocsátott fény intenzitása, így egyénileg szabályozható a lézeres szőrtelenítés során. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kezeléssorozat háromnegyedénél már a szőrszálak közel 80%-a nem jelenik meg újra, a maradék 20%-át hivatott eltüntetni a fennmaradó 1-2 kezelés. Lézeres beavatkozás előtt az ideális állapot eléréséhez pár milliméteres szőrszálak a legmegfelelőbbek, mint amilyenek pár nappal borotválkozást követően lenni szoktak. Két beavatkozás között is érdemes a előnyben részesíteni a borotvát, hogy a rákövetkezendő alkalommal is minél több szőrszál legyen célozható állapotban. Az érintett szálak a lézerimpulzust követően pár napon belül maguktól kihullanak. Fontos, hogy lehetőleg napfénymentes időszakot válasszunk a kezelésre, vagy legalábbis az érintett bőrfelületet megfelelően takarjuk a napsugárzástól. Ez azt is jelenti, hogy nem csak ne napozzunk, de a szoláriumot is kerülni kell lézeres szőrtelenítés előtt.

 

lézeres szőrtelenítés a tartós eredményért

Selymesen sima bőr az év minden napján

 

Mennyire fájdalmas a lézeres szőrtelenítés?

Az olyan nem hagyományos szőrtelenítési módszerek, mint a gyantázás és epilálás – mint sokan tapasztalják – tényleg fájdalmas procedúrák. Ha mérlegelnünk kellene, hogy melyik a kisebb rossz – ha egyesével tépkedik ki a szőrszálakat, vagy ha egyszerre nagyobb területeken – valószínűleg mindenki mást mondana. Azonban egy valamiben egyetértünk: pár hétnyi sima lábakért nem biztos, hogy megéri órákat szenvedni. Ehhez képest a végleges szőrtelenítés lézerrel szinte leányálom, leginkább apró, elhanyagolható érzésű csipkelődésként írható le. Ez persze függ a páciens fájdalomérzetétől és bőrtípusától, viszont napjainkban a lézerek már nagyon személyre szabhatóan állíthatók be, hogy ez se jelentsen problémát. Biztonsággal mondható, hogy nincs semmilyen összefüggés a lézeres szőrtelenítés és a bőrrák vagy egyéb bőrkárosodás kialakulása között. Egyrészt már közel harminc éve használják a lézerfényt különböző orvosi beavatkozásokra, másrészt pedig pont, hogy elváltozások eltávolítására alkalmazzák a bőrgyógyászati kezelések során. Emellett számos új tartozék is kiegészítette ezt a szőrtelenítési módszert, úgy mint a bőrhűtéses technológia, ami szintén a páciens kényelemérzetét hivatott kielégíteni. A kezelés során és azt követően felléphet enyhe viszkető érzés, valamint mérsékelten kis kipirosodás, ami teljes mértékben normális reakció, hiszen a szőrtüszők stimulációt kapnak. Ezek az enyhe tünetek, amennyiben egyáltalán jelentkeznek, egy-két napon belül el is múlnak. Végsősoron aranyszabály, hogy a tartós szőrtelenítés elvégzésének helyét sose az árak alapján válasszuk meg, hanem orvosesztétikai centrumban bízzuk magunkat szakértő és gyakorlott kezekre.

A test mely területein végeztethető végleges szőrtelenítés?

Szerencsére a fejlett technológiának és biztonságos alkalmazási módjának köszönhetően a lézeres szőrtelenítés a test bármely pontján gond nélkül alkalmazható. Ez azt jelenti, hogy a teljes arc vonalán (legyen az bajusz eltávolítás, vagy csak pár kósza szőrszál) épp olyan hatékony kezelést kaphatunk, mint a bikinivonalnál. Férfiak esetében leggyakrabban szőrteleníteni kívánt terület a két szemöldök közötti terület, a hát, a nyak és a felkarok. Fontos azt is megjegyezni, hogy azokon a területeken, ahol sűrű és/vagy erős szőrszálak nőnek, nem érdemes epiláló géppel vagy gyantával próbálkozni, mert bevérzéseket és apró sebeket okozhatnak. Azonban míg a lábaink mindennapos szőrtelenítéséhez hozzászoktunk, addig a test kényesebb részei problémát okozhatnak, pláne ha tartós szőrtelenítés a cél. Éppen ezért elsősorban az érzékeny területeken népszerű a lézeres szőrtelenítés, hiszen ahol nagy fájdalmat okozna – mint a hónalj vagy az intim gyanta – azt könnyűszerrel véglegesen simává varázsolhatjuk fájdalommentesen is. A sűrű szőrzet nagy kihívást jelenthet, és nem sokan rendelkeznek akkora fájdalomtűrő képességgel, hogy havonta kitépdessék az újra növekvő szőrszálaikat. Ezen felül az arc végleges szőrtelenítés szokott általános kérés lenni, hiszen nők esetében a puha arcbőrön megjelenő durva szőrszálak jelentős önbizalomhiányt generálnak. Ebből kiindulva kezeltethetjük csupán egyetlen testrészünket is, vagy akár kombináltan egyszerre többet. A lézerrel történő szőrtelenítési kezelés hossza attól függ, mekkora területet szeretnénk lecsupaszítani egyszerre. Ez az időintervallum alkalmanként minimum 10, de nagyon maximum 60 percet vesz igénybe, ami igen gyorsnak számít. Összességében tehát nem csak időt és pénzt spórolhatunk meg, ha végleges szőrtelenítés kezelésbe fektetünk, hanem a megjelenésünkön és közérzetünkön is felettébb sokat javíthatunk.

 

lézeres szőrtelenítés a fájdalmas epilálás és gyantázás helyett

Felejtsük el végleg a fájdalmas gyantázást és epilálást!

 

Miért nem lehet egy alkalommal kezelni az összes szőrszálat?

Erre a válasz a szőr növekedési fázisaiban rejlik, hiszen nem minden szőrtüsző aktív egy időben, ugyanis előfordul, hogy egyesek csak akkor kezdenek el szőrt termelni, ha valamilyen erős behatás éri őket. Az elpusztított szőrtüszők már nem lesznek erre képesek, viszont a nyugvó állapotban lévők még igen. Hormonális változások esetén gyakran megfigyelhető, hogy az addig gyenge szőrzet, mondjuk a karokon hirtelen megerősödik, vagy szokatlan helyen (arcon, állon) kezd el növekedni egy-két nemkívánatos szőrszál, ami felettébb zavaró lehet. Persze egy nő életében azért sok ilyen változás bekövetkezik csakúgy, mint a serdülőkor, gyermekvállalás vagy akár a klimax, ami nem jelenti azt, hogy egy kis segítséggel ne érezhetnék jól magukat a bőrükben. A lézeres szőrtelenítés által egy életre megszabadulhatunk ezektől a nem szívesen látott szőrszálaktól, mellékhatások nélkül. Személyes konzultáció alkalmával megtörténik az egyéni jellegek felmérése, mint a bőr állapota és a szőr erőssége, mennyisége, amelyből nagyjából meg lehet határozni, hogy 4 vagy akár 10 kezelésre lesz szükség.

 

Több kezelésre lehet szükség, ha:

Az inaktív illetve nyugvó állapotban lévő szőrtüszők különböző hatásokra újra aktiválódhatnak, mint például a hormonális egyensúly megváltozása, terhesség, klimax, bizonyos betegségek, gyógyszerek szedése, elhízás vagy ismeretlen eredetű okok. Ennél fogva nem lehet azt garantálni, hogy az összes szőrtüsző működését meg lehet szüntetni a kezeléssorozattal egy adott területre vonatkozóan.
A szőrtüszők szoros kapcsolatban állnak a bőrrel és a szervezettel, és válaszolnak a belső, élettani változásokra. Ezért fontos kezelőorvosát tájékoztatnia, ha bármilyen változás történik a fentiekben.  A túlzott szőrnövekedés (hirsutizmus) szintén hatással van a szőr növekedési ciklusaira. Ezen páciensek gyakran több kezelést igényelnek.

 

lézeres szőrtelenítés vágások nélkül

Lézeres szőrtelenítéssel nincsenek többé vágások és borosta

 

Kinek ajánlott a tartós szőrtelenítés?

Mindazoknak, akiknek a hagyományos szőrtelenítési módszerek bosszúságot okoznak és sok időt elvesznek a mindennapokból. Ha nem szeretnénk tovább bíbelődni a borotválkozással, hogy aztán rákövetkező nap újra szúrjon a borosta, vagy ha túlságosan fájdalmas és körülményes a gyantázás. Ha az arcon feltűnő helyen van egy-két növekvő szőrszálunk, esetleg láthatóak a bajuszszálak, ne gondolkozzunk tovább, milyen eszközhöz nyúljunk. A lézerrel történő tartós szőrtelenítés megoldja ezeket a problémákat, éves szinten pár órát kell csak rászánni, hogy aztán az év minden napján bársonyos simaságú lábakkal büszkélkedhessünk. Ha fontos alkalmat megelőzően gondolkozunk lézeres szőrtelenítésben, érdemes minél hamarabb belevágni, hogy például az esküvő napján már bársonyos simaságú lábakkal sétálhassunk be.  Sokak számára nagyon elkeserítő tud lenni, ha az amúgy szép bőrét szőrbenövések tarkítják, ami időnként be is gyulladhat. Végleges szőrtelenítés után mivel kikopnak a szőrszálak, nem lesz minek visszanőni, a kellemetlen kis dudorok sem jönnek elő. Nem lesz többé borotválkozás utáni száraz bőr, véletlen vágások, allergiás reakció a szőrtelenítő krémekre, epilálás utáni bevérzések, sem pedig gyantázás utáni kipirosodás. Ezen felül fontos megjegyezni, hogy a tartós szőrtelenítés a legbőrkímélőbb szőrtelenítési módszer, ugyanis az a néhány lézeres kezelés nem befolyásolja a bőr állapotát. Ezzel szemben viszont például gyantázás során az adott területet (szemöldök alatti vékony bőr, bajuszgyantázásnál az ajkak környéke) számtalan behatás éri. Az esetleges forró gyanta már önmagában égési sérüléseket okozhat, ezen felül pedig a csík lerántásának ismétlésével az érintett bőrfelület petyhüdtebbé válik idővel. Végül, de nem utolsó sorban azok számára is kifejezetten ajánlott a végleges szőrtelenítés, akik hosszútávon szeretnének spórolni. Hihetetlenül hangzik ugyan, de éves szinten többet költünk hagyományos szőrtelenítő eszközökre, mint a lézeres szőrtelenítő kezelés egyszeri ára.

lézeres szőrtelenítés kezelés

A kezelés eredményeként a szőrmennyiség fokozatos csökkenése figyelhető meg, és a szőrsűrűség egyre csökken.
Ha a két kezelés között vissza is nő egy-egy szőrszál, idővel ezek a szőrszálak egyre gyengébbek lesznek és mennyiségük is csökken.
Már az első kezelést követő hetekben a kezelt területen lévő anagén fázisban lévő szőrszálak nagy mennyisége kihullik, de azután továbbra is nőni fog szőr a kezelt területen, bár egyre kisebb mennyiségben.
Mindenképpen személyes konzultáció szükséges, hogy a szőrszálak színének, erősségének megfelelően személyre szabott kezelési tervet állíthassunk fal a maximális eredmény érdekében!

A kezelés lehetséges mellékhatásai:

A kezelésnek ritkán és átmenetileg lehetnek mellékhatásai. Amennyiben bármilyen mellékhatást észlel, azonnal értesítse kezelőorvosát!
A kezelés ideje alatt illetve nem sokkal a kezelés elvégzése után a következő mellékhatások jelentkezhetnek: 

  • kellemetlen érzés, kismértékű fájdalom a kezelés alatt
  • bőrvörösség (erythema) és /vagy duzzanat 
  • a természetes bőrszerkezet károsodása, felhámsérülés (pörkösödés, hólyag, égés, heg, a kezelt terület bemélyedése)
  • megváltozott pigmentáció (bőr sötétebb illetve világosabb színűvé válik a kezelt területen, ami hetek/ hónapok alatt normalizálódik)

A kezelés után:

  • A kezelés után tapasztalható bármely kényelmetlenség érzet enyhíthető hűsítő készítményekkel, jegeléssel.
  • A kezelést követő két nap során a vendég ügyeljen arra, hogy ne érje semmilyen irritáló behatás, trauma a kezelt területet, a tisztálkodásnál legyen nagyon körültekintő, ne használjon a bőrt bántó, dörzsölő stb. eszközöket, anyagokat, ne tegye ki hőnek a kezelt felületet!
  • A kezelést követő 4 hét során a kozmetikai és egyéb beavatkozások (ide értve: tisztítás, masszírozás, pakolások kezelt területre felvitele, gyantázás, radírozás, hámlasztás, stb.) végzése szigorúan TILOS!!


LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

 

Minden csütörtök délelőtt 20% kedvezmény lézeres kezeléseink árából.

Áraink
Teljes arc:
55.000 Ft
Bajusz:
15.000 Ft
Áll
18.000 Ft
Áll+bajusz:
30.000 Ft
Hónalj (mko):
25.000 Ft
Felkar (mko):
25.000 Ft
Alkar (mko):
35.000 Ft
Teljes kar:
50.000 Ft
Vállak:
25.000 Ft
Bikinivonal:
25.000 Ft
Teljes fanszőrzet:
35.000 Ft
Anus környéke:
20.000 Ft
Gluteus (farpofák):
35.000 Ft
Comb:
55.000 Ft
Térd:
15.000 Ft
Lábszár:
45.000 Ft
Lábujjak:
18.000 Ft
Teljes láb:
95.000 Ft
Mellkas:
45.000 Ft
Mellbimbó körül:
15.000 Ft
Has:
35.000 Ft
Hascsík a köldök alatt:
15.000 Ft
Hát:
80.000 Ft
Áraink alkalmantként értendők. Több terület kezelése esetén egyéni kedvezményeket biztosítunk.
Minden csütörtök délelőtt 20% kedvezmény jár a lézeres kezelésünk árából!
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Konzultációs díj
15.000 ft
Bikinivonal+hónalj lézeres szőrtelenítés
50.000 ft
Időpontfoglalás
Lézeres szőrtelenítés
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!