Menü
Lézeres szőrtelenítés
Lézeres szőrtelenítés


Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 15 - 90 perc

Kezelés igénybevehető: Ősszel, télen, tavasszal

Hány alkalmas a kezelés: 4 - 8

Kezelés ára: 25.000 Ft/alkalomtól, részletes árlistáért görgess lejjebb!

Bikinivonal+hónalj lézeres szőrtelenítés: 65.000 ft

Előkezelés: Nincs

Utókezelés: Van


 

Lézeres szőrtelenítés

 


 

Felejtse el a borotvát, a fájdalmas epilátorokat, gyantákat és szabaduljon meg örökre a nem kívánt szőrszálaktól.

 

lézeres szőrtelenítés budapest

A lézeres kezelés gyors, biztonságos, teljesen steril és hosszútávú megoldást jelent.


A tartós szőrtelenítés menetének megértéséhez először is szükség van arra, hogy megismerje a szőrzet növekedésének fiziológiáját.

A szőrszálak növekedési ciklusa három szakaszból áll:

  • Anagén (növekedési) fázis: ekkor a szőrszál szorosan kapcsolódik a szőrtüszőhöz.
  • Katagén (átmenetei) fázis: megszűnik a kapcsolat a szőrtüszővel, a szőrszál elkezd vándorolni a szőrtüsző nyílása felé.
  • Telogén (nyugvó) fázis: a szőrszál a szőrtüsző nyílásán keresztül kihullik.

Hogyan működik a lézeres szőrtelenítési eljárás?

A lézeres szőrtelenítő eljárás kizárólag az anagén fázisban lévő szőrszálakra hat. A lézerfényt a szőrszál a hozzá szorosan kapcsolódó szőrtüszőhöz vezeti, ami a keletkezett hőenergia révén elpusztítja azt. Az ily módon elpusztított szőrtüsző soha többé nem képes újabb szőrszálat növeszteni. 

Mivel a test különböző részein lévő szőrszálak növekedési ciklusa eltérő, illetve a test felületén több millió szőrtüsző található, ezért nem lehet azt remélni, hogy már egy kezelés hatására a kezelt területen lévő összes szőrtüsző elpusztul.

Több kezelésre van szükség testtájanként eltérő időközönként, hogy a kezelési területen lévő szőrtüszők mind abbahagyják működésüket.

A végleges szőrtelenítés során alkalmazott lézerfény sajátos tulajdonságának köszönhetően minél sötétebb és pigmentáltabb felületeken nyelődik el a legjobban. Ezért a legszebb végeredményt világos bőrön lévő sötét szőrszálakon lehet elérni, ugyanis a szőr pigmentáltságából adódóan fogja elnyelni a lézerfény nagy százalékát. Szerencsére professzionális gépek használatánál optimalizálható a kibocsátott fény intenzitása, így egyénileg szabályozható a lézeres szőrtelenítés során. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kezeléssorozat háromnegyedénél már a szőrszálak közel 80%-a nem jelenik meg újra, a maradék 20%-át hivatott eltüntetni a fennmaradó 1-2 kezelés. Lézeres beavatkozás előtt az ideális állapot eléréséhez pár milliméteres szőrszálak a legmegfelelőbbek, mint amilyenek pár nappal borotválkozást követően lenni szoktak. Két beavatkozás között is érdemes a előnyben részesíteni a borotvát, hogy a rákövetkezendő alkalommal is minél több szőrszál legyen célozható állapotban. Az érintett szálak a lézerimpulzust követően pár napon belül maguktól kihullanak. Fontos, hogy lehetőleg napfénymentes időszakot válasszunk a kezelésre, vagy legalábbis az érintett bőrfelületet megfelelően takarjuk a napsugárzástól. Ez azt is jelenti, hogy nem csak ne napozzunk, de a szoláriumot is kerülni kell lézeres szőrtelenítés előtt.

 

lézeres szőrtelenítés a tartós eredményért

Selymesen sima bőr az év minden napján

 

Mennyire fájdalmas a lézeres szőrtelenítés?

Az olyan nem hagyományos szőrtelenítési módszerek, mint a gyantázás és epilálás – mint sokan tapasztalják – tényleg fájdalmas procedúrák. Ha mérlegelnünk kellene, hogy melyik a kisebb rossz – ha egyesével tépkedik ki a szőrszálakat, vagy ha egyszerre nagyobb területeken – valószínűleg mindenki mást mondana. Azonban egy valamiben egyetértünk: pár hétnyi sima lábakért nem biztos, hogy megéri órákat szenvedni. Ehhez képest a végleges szőrtelenítés lézerrel szinte leányálom, leginkább apró, elhanyagolható érzésű csipkelődésként írható le. Ez persze függ a páciens fájdalomérzetétől és bőrtípusától, viszont napjainkban a lézerek már nagyon személyre szabhatóan állíthatók be, hogy ez se jelentsen problémát. Biztonsággal mondható, hogy nincs semmilyen összefüggés a lézeres szőrtelenítés és a bőrrák vagy egyéb bőrkárosodás kialakulása között. Egyrészt már közel harminc éve használják a lézerfényt különböző orvosi beavatkozásokra, másrészt pedig pont, hogy elváltozások eltávolítására alkalmazzák a bőrgyógyászati kezelések során. Emellett számos új tartozék is kiegészítette ezt a szőrtelenítési módszert, úgy mint a bőrhűtéses technológia, ami szintén a páciens kényelemérzetét hivatott kielégíteni. A kezelés során és azt követően felléphet enyhe viszkető érzés, valamint mérsékelten kis kipirosodás, ami teljes mértékben normális reakció, hiszen a szőrtüszők stimulációt kapnak. Ezek az enyhe tünetek, amennyiben egyáltalán jelentkeznek, egy-két napon belül el is múlnak. Végsősoron aranyszabály, hogy a tartós szőrtelenítés elvégzésének helyét sose az árak alapján válasszuk meg, hanem orvosesztétikai centrumban bízzuk magunkat szakértő és gyakorlott kezekre.

A test mely területein végeztethető végleges szőrtelenítés?

Szerencsére a fejlett technológiának és biztonságos alkalmazási módjának köszönhetően a lézeres szőrtelenítés a test bármely pontján gond nélkül alkalmazható. Ez azt jelenti, hogy a teljes arc vonalán (legyen az bajusz eltávolítás, vagy csak pár kósza szőrszál) épp olyan hatékony kezelést kaphatunk, mint a bikinivonalnál. Férfiak esetében leggyakrabban szőrteleníteni kívánt terület a két szemöldök közötti terület, a hát, a nyak és a felkarok. Fontos azt is megjegyezni, hogy azokon a területeken, ahol sűrű és/vagy erős szőrszálak nőnek, nem érdemes epiláló géppel vagy gyantával próbálkozni, mert bevérzéseket és apró sebeket okozhatnak. Azonban míg a lábaink mindennapos szőrtelenítéséhez hozzászoktunk, addig a test kényesebb részei problémát okozhatnak, pláne ha tartós szőrtelenítés a cél. Éppen ezért elsősorban az érzékeny területeken népszerű a lézeres szőrtelenítés, hiszen ahol nagy fájdalmat okozna – mint a hónalj vagy az intim gyanta – azt könnyűszerrel véglegesen simává varázsolhatjuk fájdalommentesen is. A sűrű szőrzet nagy kihívást jelenthet, és nem sokan rendelkeznek akkora fájdalomtűrő képességgel, hogy havonta kitépdessék az újra növekvő szőrszálaikat. Ezen felül az arc végleges szőrtelenítés szokott általános kérés lenni, hiszen nők esetében a puha arcbőrön megjelenő durva szőrszálak jelentős önbizalomhiányt generálnak. Ebből kiindulva kezeltethetjük csupán egyetlen testrészünket is, vagy akár kombináltan egyszerre többet. A lézerrel történő szőrtelenítési kezelés hossza attól függ, mekkora területet szeretnénk lecsupaszítani egyszerre. Ez az időintervallum alkalmanként minimum 10, de nagyon maximum 60 percet vesz igénybe, ami igen gyorsnak számít. Összességében tehát nem csak időt és pénzt spórolhatunk meg, ha végleges szőrtelenítés kezelésbe fektetünk, hanem a megjelenésünkön és közérzetünkön is felettébb sokat javíthatunk.

 

lézeres szőrtelenítés a fájdalmas epilálás és gyantázás helyett

Felejtsük el végleg a fájdalmas gyantázást és epilálást!

 

Miért nem lehet egy alkalommal kezelni az összes szőrszálat?

Erre a válasz a szőr növekedési fázisaiban rejlik, hiszen nem minden szőrtüsző aktív egy időben, ugyanis előfordul, hogy egyesek csak akkor kezdenek el szőrt termelni, ha valamilyen erős behatás éri őket. Az elpusztított szőrtüszők már nem lesznek erre képesek, viszont a nyugvó állapotban lévők még igen. Hormonális változások esetén gyakran megfigyelhető, hogy az addig gyenge szőrzet, mondjuk a karokon hirtelen megerősödik, vagy szokatlan helyen (arcon, állon) kezd el növekedni egy-két nemkívánatos szőrszál, ami felettébb zavaró lehet. Persze egy nő életében azért sok ilyen változás bekövetkezik csakúgy, mint a serdülőkor, gyermekvállalás vagy akár a klimax, ami nem jelenti azt, hogy egy kis segítséggel ne érezhetnék jól magukat a bőrükben. A lézeres szőrtelenítés által egy életre megszabadulhatunk ezektől a nem szívesen látott szőrszálaktól, mellékhatások nélkül. Személyes konzultáció alkalmával megtörténik az egyéni jellegek felmérése, mint a bőr állapota és a szőr erőssége, mennyisége, amelyből nagyjából meg lehet határozni, hogy 4 vagy akár 10 kezelésre lesz szükség.

 

Több kezelésre lehet szükség, ha:

Az inaktív illetve nyugvó állapotban lévő szőrtüszők különböző hatásokra újra aktiválódhatnak, mint például a hormonális egyensúly megváltozása, terhesség, klimax, bizonyos betegségek, gyógyszerek szedése, elhízás vagy ismeretlen eredetű okok. Ennél fogva nem lehet azt garantálni, hogy az összes szőrtüsző működését meg lehet szüntetni a kezeléssorozattal egy adott területre vonatkozóan.
A szőrtüszők szoros kapcsolatban állnak a bőrrel és a szervezettel, és válaszolnak a belső, élettani változásokra. Ezért fontos kezelőorvosát tájékoztatnia, ha bármilyen változás történik a fentiekben.  A túlzott szőrnövekedés (hirsutizmus) szintén hatással van a szőr növekedési ciklusaira. Ezen páciensek gyakran több kezelést igényelnek.

 

lézeres szőrtelenítés vágások nélkül

Lézeres szőrtelenítéssel nincsenek többé vágások és borosta

 

Kinek ajánlott a tartós szőrtelenítés?

Mindazoknak, akiknek a hagyományos szőrtelenítési módszerek bosszúságot okoznak és sok időt elvesznek a mindennapokból. Ha nem szeretnénk tovább bíbelődni a borotválkozással, hogy aztán rákövetkező nap újra szúrjon a borosta, vagy ha túlságosan fájdalmas és körülményes a gyantázás. Ha az arcon feltűnő helyen van egy-két növekvő szőrszálunk, esetleg láthatóak a bajuszszálak, ne gondolkozzunk tovább, milyen eszközhöz nyúljunk. A lézerrel történő tartós szőrtelenítés megoldja ezeket a problémákat, éves szinten pár órát kell csak rászánni, hogy aztán az év minden napján bársonyos simaságú lábakkal büszkélkedhessünk. Ha fontos alkalmat megelőzően gondolkozunk lézeres szőrtelenítésben, érdemes minél hamarabb belevágni, hogy például az esküvő napján már bársonyos simaságú lábakkal sétálhassunk be.  Sokak számára nagyon elkeserítő tud lenni, ha az amúgy szép bőrét szőrbenövések tarkítják, ami időnként be is gyulladhat. Végleges szőrtelenítés után mivel kikopnak a szőrszálak, nem lesz minek visszanőni, a kellemetlen kis dudorok sem jönnek elő. Nem lesz többé borotválkozás utáni száraz bőr, véletlen vágások, allergiás reakció a szőrtelenítő krémekre, epilálás utáni bevérzések, sem pedig gyantázás utáni kipirosodás. Ezen felül fontos megjegyezni, hogy a tartós szőrtelenítés a legbőrkímélőbb szőrtelenítési módszer, ugyanis az a néhány lézeres kezelés nem befolyásolja a bőr állapotát. Ezzel szemben viszont például gyantázás során az adott területet (szemöldök alatti vékony bőr, bajuszgyantázásnál az ajkak környéke) számtalan behatás éri. Az esetleges forró gyanta már önmagában égési sérüléseket okozhat, ezen felül pedig a csík lerántásának ismétlésével az érintett bőrfelület petyhüdtebbé válik idővel. Végül, de nem utolsó sorban azok számára is kifejezetten ajánlott a végleges szőrtelenítés, akik hosszútávon szeretnének spórolni. Hihetetlenül hangzik ugyan, de éves szinten többet költünk hagyományos szőrtelenítő eszközökre, mint a lézeres szőrtelenítő kezelés egyszeri ára.

lézeres szőrtelenítés kezelés

A kezelés eredményeként a szőrmennyiség fokozatos csökkenése figyelhető meg, és a szőrsűrűség egyre csökken.
Ha a két kezelés között vissza is nő egy-egy szőrszál, idővel ezek a szőrszálak egyre gyengébbek lesznek és mennyiségük is csökken.
Már az első kezelést követő hetekben a kezelt területen lévő anagén fázisban lévő szőrszálak nagy mennyisége kihullik, de azután továbbra is nőni fog szőr a kezelt területen, bár egyre kisebb mennyiségben.
Mindenképpen személyes konzultáció szükséges, hogy a szőrszálak színének, erősségének megfelelően személyre szabott kezelési tervet állíthassunk fal a maximális eredmény érdekében!

A kezelés lehetséges mellékhatásai:

A kezelésnek ritkán és átmenetileg lehetnek mellékhatásai. Amennyiben bármilyen mellékhatást észlel, azonnal értesítse kezelőorvosát!
A kezelés ideje alatt illetve nem sokkal a kezelés elvégzése után a következő mellékhatások jelentkezhetnek: 

  • kellemetlen érzés, kismértékű fájdalom a kezelés alatt
  • bőrvörösség (erythema) és /vagy duzzanat 
  • a természetes bőrszerkezet károsodása, felhámsérülés (pörkösödés, hólyag, égés, heg, a kezelt terület bemélyedése)
  • megváltozott pigmentáció (bőr sötétebb illetve világosabb színűvé válik a kezelt területen, ami hetek/ hónapok alatt normalizálódik)

A kezelés után:

  • A kezelés után tapasztalható bármely kényelmetlenség érzet enyhíthető hűsítő készítményekkel, jegeléssel.
  • A kezelést követő két nap során a vendég ügyeljen arra, hogy ne érje semmilyen irritáló behatás, trauma a kezelt területet, a tisztálkodásnál legyen nagyon körültekintő, ne használjon a bőrt bántó, dörzsölő stb. eszközöket, anyagokat, ne tegye ki hőnek a kezelt felületet!
  • A kezelést követő 4 hét során a kozmetikai és egyéb beavatkozások (ide értve: tisztítás, masszírozás, pakolások kezelt területre felvitele, gyantázás, radírozás, hámlasztás, stb.) végzése szigorúan TILOS!!


LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

 

Áraink
Teljes arc:
55.000 Ft
Bajusz:
25.000 Ft
Áll
25.000 Ft
Áll+bajusz:
40.000 Ft
Hónalj (mko):
40.000 Ft
Felkar (mko):
45.000 Ft
Alkar (mko):
35.000 Ft
Teljes kar:
65.000 Ft
Vállak:
45.000 Ft
Bikinivonal:
35.000 Ft
Teljes fanszőrzet:
45.000 Ft
Anus környéke:
30.000 Ft
Gluteus (farpofák):
55.000 Ft
Comb:
65.000 Ft
Térd:
25.000 Ft
Lábszár:
65.000 Ft
Lábujjak:
28.000 Ft
Teljes láb:
130.000 Ft
Mellkas:
45.000 Ft
Mellbimbó körül:
25.000 Ft
Has:
55.000 Ft
Hascsík a köldök alatt:
25.000 Ft
Hát:
110.000 Ft
Áraink alkalmantként értendők. Több terület kezelése esetén egyéni kedvezményeket biztosítunk.
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Konzultációs díj
20.000 ft
Bikinivonal+hónalj lézeres szőrtelenítés
65.000 ft
Időpontfoglalás
Lézeres szőrtelenítés
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!

Miért választják olyan sokan a lézeres szőrtelenítést?


Éppen elég időt és energiát igényel időről időre azt megoldani, hogy megszabaduljunk a nem kívánatos szőrszálaktól anélkül is, hogy mellette ezernyi más dologra kell koncentrálnunk. Van, akinek ez mindennapos kihívást jelent, de van, akinél csak néhány hetente kerül rá sor. Ez mind attól függ, milyen szőrtelenítési módot, például borotvát, gyantát vagy epilátort alkalmazunk. Bárhogy is legyen, a szőrszálak újra és újra megjelennek, és az arc, hónalj vagy akár hát szőrtelenítés ismét indokolttá válik. Pontosan ezért, hogy ez az állandó macera, nyűg véget érjen, választják olyan sokan a lézerrel történő szőrtelenítés lehetőségét, mely véglegesen megszabadít a zavaró szőrzettől és hosszú évekre sima, bársonyos bőrt varázsol.

 

Milyen előnyökkel jár?


A lézeres szőrtelenítés az egyetlen olyan kezelés, mely kíméletlenül leszámol a sok bosszúságot okozó szőrszálakkal. Már az első alkalom után lényeges változást tapasztalhatunk. Természetesen ez egyénenként változó, de általánosságban elmondható, hogy a kezelés után kb. 10 nappal a lézerfényt kapott szőrszálak maguktól kiesnek, kifordulnak. A kezeléssorozat végeztével az adott területen a szőrtüszőkből bizonyítottan nem nő tovább a szőr.

Az eddigi tapasztalatok alapján elmondhatjuk egy ilyen arc, láb vagy hát szőrtelenítés igénybevételétől – több tíz évre tekintve – nem csak az időnk térül meg, de a pénztárcánk is fellélegzik. Egy összegben soknak tűnhet, de ha kiszámoljuk, hogy mennyit költünk és fogunk költeni ideiglenes megoldásokra, látni fogjuk, hogy ez a lehetőség égbekiáltóan költséghatékony a számunkra. Nem mellesleg felszabadítja az időnket és az energiánkat, amit a folyamatos arc, kar, hónalj, bikinivonal, láb, mellkas vagy hát szőrtelenítés felemésztett.

Minden kétséget eloszlat, hogy az esztétikai megjelenésünket romboló szőrszálaktól tapasztalt szakember segítségével, orvosi hatékonyságú lézerrel szabadulhatunk meg, mely így teljesen biztonságos és természetes eljárásnak bizonyul. Kíméletes a bőrhöz, tehát nem kell félnünk, nem okoz semmilyen problémát, nincs semmilyen mellékhatása. Mindazonáltal a különböző területek precízen kezelhetőek, nem maradnak ott kósza szőrszálak, csak az egyenletes, sima bőrfelület.

 

lézeres hát szőrtelenítés férfiaknak
A férfiak körében egyre népszerűbb a lézeres hát szőrtelenítés

 

 

Jelentkezés a lézeres szőrtelenítés kezelésre

 


Amit tudni érdemes


Minden ilyen lézeres kezeléssorozatot először is egy személyes konzultáció, állapotfelmérés előz meg. Erre azért van szükség, hogy részletes megismerésre kerüljön a páciens bőrtípusa és szőrszál állaga, típusa, és színe, a kezelendő felület alkalmassága, valamint a páciens egészségi állapota. Minél sötétebb a szőrzet, annál hatékonyabb a kezelés. A legoptimálisabb kombináció a világos bőr és a sötét szőr, ugyanis a barna, sötét bőr ugyanúgy magához vonzza a lézerfényt, ami sérülést okozhat. A nagyon világos, ősz vagy pici pihés szőrzet nem alkalmas a lézeres szőrtelenítés igénybevételére, mert a lézerfény mindig a melanint keresi, a sötét pigmentben nyelődik el. Egy sötétebb bőr és világos szőr kombinációja esetén ezzel a módszerrel nem járunk sikerrel.

Attól függően, hogy milyen egyéni tulajdonságokkal, adottságokkal rendelkezik a páciens, összesen 6-8-10 kezelésre lehet szükség a tökéletes eredmény elérése érdekében. Ezt az indokolja, hogy a szőrtüsző nem mindig aktív, vagyis a szőrszál és a szőrtüsző között nincs kapcsolat, ezért ebből kifolyólag nem lehet kezelni az adott szőrtüszőt, illetve van olyan időszak, amikor úgymond a szőrtüsző pihen, és nem termel szőrszálat. Azonban minden egyes alkalommal területenként eltérő mértékben, de 20-40%-ban a szőrtüszők aktív állapotban vannak.

Egy-egy kezelés 10 vagy akár 90 percig is eltarthat, amit a szőrtelenítendő terület nagysága és a szőrzet sűrűsége befolyásol. Nem mindegy, hogy például arc, hónalj vagy láb, hát szőrtelenítés történik lézerrel. Két kezelés között legalább 4-6 hétnek kell eltelnie, ez az idő viszont kezelésről kezelésre kitolódhat. A kezelések közti időben tilos gyantázni vagy más tartós módszert bevetni, kizárólag borotva használata engedélyezett.

Ahhoz, hogy már az első kezelés is hatékony legyen, nem ajánlott a napozás és a szoláriumozás már a lézerrel történő szőrtelenítés előtt 4 héttel, valamint a szőrszálaknak el kell érniük a néhány milliméteres hosszúságot.

 

a lábak mellett a hát szőrtelenítés is a leggyakoribb testrészek között van
Tartósan sima lábak mindennapjaink kényelméért

 

A lézeres technológia lényege, hogy lézerfényt a sötét színű szőrszálak elnyelik, ahol hőenergiává alakul át. Ezt a hőenergiát a szőrszálak levezetik a szőrtüszőbe, melyben a hő hatására leállítja a szőrtermelő sejteknek a működését. Semmilyen roncsolódás, sérülés nem történik, a szőrtüsző épségben marad, csupán nem termel új szőrzetet. A páciens és a kezelést végző szakember is kap egy védőszemüveget, hogy az esetleges lézersugarak ne okozzanak problémát.

A kezelés feltétele, hogy a szőrszálak legalább 1-2 mm-esek legyenek, hogy a lézerfényt magukba tudják szívni.

A lézeres szőrtelenítés nem jár lényeges fájdalommal, apró, csipkedő érzést érezhetünk, azonban minden egyes alkalommal ez az érzés csökken.

A kezelések után 4 hétig szintén nem ajánlott a napozás és a szolárium, egyébként semmilyen mellékhatással nem jár ez a szőrtelenítési módszer.

A kezelés egyik kizáró oka, hogy a páciens ne legyen menstruációs időszakban, illetve nem végezhető terhesség, fényérzékenység vagy olyan betegség, gyógyszer szedése esetén, ami meggátolja, hogy ezt a fajta szőrtelenítést igénybe vegye.

A lézeres szőrtelenítés 7-8 évig tartós megoldást nyújt, ezután a lappangó sejtekből kinőhetnek szőrszálak, hiszen a hormonális változások ezt befolyásolják, azonban ettől a csekély mennyiségű szőrzettől egy emlékeztető kezeléssel megszabadulhatunk.

 

 

Milyen területeken végeznek leggyakrabban lézeres szőrtelenítést?


Korunk szépség trendje megköveteli azt, hogy szinte teljesen szőrtelenek legyünk mindenhol. Ennek megfelelésképpen testünkön több helyen is érvényesül a tartós szőrtelenítés alkalmazása.

A végtagok mellett az egyik leggyakoribb terület a hónalj. Nem csak esztétikai, de higiéniai szempontból is fontos a végleges hónalj szőrtelenítés mindkét nem számára, ami így nem okoz kellemetlenséget és diszkomfort érzetet a mindennapokban, ráadásul a folytonos eltávolításáról sem kell gondoskodni.

Nem meglepő tény, hogy a listán szinte elsők között szerepel az intim szőrtelenítés is. Ennek a népszerű területnek a kezelése más módszerekkel, pl. gyanta, igencsak körülményes lehet, mivel itt a fenékvonal, a bikinivonal, az alhas és a teljes fazon szőrtelenítése is szóba jöhet. Különösen kényelmes eredményt jelent egy fürdőruha vagy egy fehérnemű viselése esetén, emellett sokkal jobban érezzük magunkat tőle. Az intim szőrtelenítés egy nagyszerű példája annak, hogy a lézeres kezelés még a legérzékenyebb testrészeken is biztonsággal alkalmazható.

 

az intim szőrtelenítés egyre keresettebb a hölgyek körében
Intim szőrtelenítés lézerrel is biztonságosan végezhető

 

Nőként az arcon megjelenő szőrszálak önbizalom pusztítóként tesznek tönkre minden egyes napot. Sajnos vannak, akiknél hormonális probléma miatt itt is megjelenik a szőrzet. Leginkább a szemöldök, a bajusz és az áll alatt nőnek meg erősebb formában. Ebben az esetben egy borotva használata csak ront a helyzeten. Ennek a kényes jelenségnek az orvosolása, a végleges arc szőrtelenítés, ami egy megváltás a páciensek számára. A férfiakkal egyetemben pontosan ezért az egyik leggyakrabban végzett kezelés.

A végleges hát szőrtelenítés kimondottan a férfiakat érinti. A férfi hormonok túlzott működése miatt az egyáltalán nem kívánatos, se nem esztétikus szőrzet borítja be a hát felső részét vagy teljes egészét. Itt a lézeres módszer olyan megoldást nyújt, ami nem csak átvitt értelemben, de szó szerint is leveszi a terhet az ember hátáról.

Összességében a végleges lézeres szőrtelenítéssel egy olyan lehetőség nyílt meg mindenki előtt, ami nem csak sima bőrt, de könnyedebb és önfeledtebb érzést nyújt az életünkben.

 

Időpontot foglalok lézeres szőrtelenítés kezelésre

 

 

Tartós szőrtelenítés ősszel


Itt az ősz, vége a nyári strandszezonnak, így előfordulhat, hogy kisebb hangsúlyt fektetünk a szőrtelenítésre, azonban a sima lábak mára már nemcsak a napsütéses hónapokban, hanem az év minden napján jóleső érzést nyújtanak. Az őszi lézeres szőrtelenítés éppen ezért is népszerű, hiszen a kezeléseket követően már egyetlen napot sem kell a szőrtől való megszabadulásra fordítani. 

 

lézeres végleges szőrtelenítés Budapest
 A végleges szőrtelenítés már nem álom, vágj bele, ha hosszútávra tervezel

 

Miért előnyösebb ősszel?


Felvetődik a kérdés, ha az év minden napján lehet tartós szőrtelenítést végezni, miért pont a nyári időszak után érdemes belevágni? Nos, a lézerfény élettani folyamatokra gyakorolt hatása által kevésbé terheli meg a bőrt, ha nincs kitéve erős fényhatásoknak a regenerálódás során. Mivel a lézer hőenergiát szabadít fel a szőrtüszőben, s így elpusztítja azt, a kezelést követően a napsugárzástól és magas hőmérséklettől óvni kell a bőrfelületet. Ősszel jelentősen visszaesik a napsütéses órák száma, a hőmérséklet lehűlésével és a többet takaró öltözködéssel gyorsabban regenerálódhat a bőr is. A napozás, szoláriumozás nem csak, hogy rontják a kezelés hatékonyságát, de sérülékenyebbé is teszik a bőrt, ezért a lézerrel történő tartós szőrtelenítések nagy százalékát az őszi és tavaszi hónapokban végezzük. Mivel a kezeléssorozat megtervezése és személyre szabása szőrtípustól és bőrfelülettől függ, így előfordulhat, hogy hosszabb időt vesz igénybe. Éppen ezért érdemes idejében megkezdeni, hogy a nyári időszakra már tökéletesen sima lábakkal léphessünk a medencébe.

 

Milyen előnyökkel számolhatunk?


Elsőre - még akkor is, ha csak kis területet érint a lézeres szőrtelenítés - soknak tűnhet a többszöri kezelés, ez azonban mindig szükséges, mivel a kezelések a szőrszálak fejlődési ciklusának megfelelően követik egymást. A szőrnövekedésnek három különböző fázisa van és a lézerfény csak az anagén fázisú szőrszálakra hat, amíg azok még kapcsolódnak a szőrtüszőkhöz. A szálakon végigfutva a lézer hőenergiájának köszönhetően elpusztítja a szőrtüszőket, amelyek ezt követően már soha többé nem lesznek képesek újabb szőrszálakat termelni. A lézerfény mindemellett nem allergizál, illetve úgynevezett szelektív hatással bír, azaz a szőrt övező bőrszövetet nem károsítja, mint a gyantázás. A kihulló szőrszálak helyén nem növekednek újak, ráadásul az általános szőrtelenítést követő szőrbenövéstől sem kell tartani, a korábbi bőrirritációk és szőrtüszőgyulladások megszűnnek. Végül, de nem utolsó sorban hosszú távon idő- és pénztakarékos megoldásról van szó, hiszen az alkalmi ismétlő és megerősítő kezeléseken kívül nincs szükség további szőrtelenítő eszközökre. Az optimális állapot elérését követően pedig teljesen megszabadulhatunk a nem kívánatos szőrszálaktól.

 

válaszd te is a tartós szőrtelenítést
A test bármely pontjáról látványosan eltüntethetők a kellemetlen szőrszálak

 

Mire figyeljünk a lézeres szőrtelenítés előtt és után?


A kezeléssorozat időtartama alatt csak borotvával szabad szőrteleníteni a bőrfelületet, amelynek több oka is van. Egyrészt a szőrszálnak kapcsolatban kell állnia a szőrtüszővel, hogy a lézerfény lejusson és ott fejtse ki hőhatását, ami a tüsző pusztulásához vezet. Másrészt a kezelés után hagyni kell a szőrszálat magától kihullani, nem szabad kitépkedni, mert az ritkán hegesedéshez is vezethet. Kerülni kell a kozmetikumokat (parfümöt, sminket, de a testápolót és a fényvédő krémet is) a kezelendő felületen, ugyanis ezek fokozott irritációt okozhatnak. Előfordul, hogy a lézerfény kellemetlen, csipkedő érzést kelt, azonban erre is van megoldás helyi érzéstelenítő krémek formájában, illetve a lézergép beépített hűtése is orvosolhatja a problémát.

Légy türelmes! Sokan azonnali teljes szőrtelenséget várnak a lézeres kezeléstől, azonban ez minden esetben a bőrtípustól, a szőr fajtájától és színétől függ. Nem szabad elfelejteni, hogy a növekedési fázisok is eltérőek, így mindig másik szőrszál aktivizálódik. Ez egy hosszútávú befektetés, amely sima és szőrtelen bőrfelület formájában térül majd meg!

 

Jelentkezz be most a kezelésre!