Menü
Fülakupunktúra
Fülakupunktúra

Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 20 perc

Kezelés igénybevehető: Egész évben

Hány alkalmas a kezelés: 5-7 naponta kell új tűket behelyezni a másik oldali fülbe! A kezelés általában 3-5 hónap NADA program esetében. 

Akut problémák kezelésénél 1 alkalom, krónikus betegségek fennállásának 3 hónap az ajánlott kezelési idő

Kezelés ára:  5.000 Ft 1 db tartós tű behelyezéssel

Fülakupunktúra

 

A hagyományos kínai orvoslás alapja az akupunktúra, – mely több mint 5000 éves múltra tekint vissza, – az emberiség egyik legősibb gyógymódja. Az orvostudomány megfigyelésen – empírián – alapul, az akupunktúra is empirikus tudomány. 

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) a 70-es években hivatalos gyógymódnak ismerte el az akupunktúrát, ezt a felbecsülhetetlen értékű hagyományos kínai gyógymódot. Több mint 40 betegségcsoport gyógyítására ajánlotta és azóta számos országban a társadalombiztosítás szolgáltatásai közé sorolták. Tudományosan is alátámasztották ennek az ősi rendszerterápiának az összefüggéseit és működési elveit. Az akupunktúra gyakorlati alkalmazása során beigazolódott, hogy a gyógyítót egy elmélyültebb gondolkozásra készteti és mélyebb összefüggések keresésére ösztönzi. 

A fül kezelésének története egyidős a hagyományos kínai orvoslással, erre utaló leírásokat régi selyemre írt orvosi fel- jegyzések is tartalmaztak. A „Sárga Császár”orvosi könyvében külön fejezet foglalkozott a füldiagnosztikával, annak tűkkel való kezelésével és a fülakupresszúrával. Ebben az összefoglaló és magyarázó műben a fület a test egy olyan részének tartották, amely az energia-vezetékek által kapcsolatban állt az egész szervezettel és a belső szervekkel 

Miután az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az 1970-es években elismerte hivatalos gyógymódnak az akupunktúrát, Európában és Amerikában széles körben elterjedt és sikeresen alkalmazott orvosi módszer lett a szenvedélybetegek kezelésében. 

 

NADA fülakudetox pontok 

NADA fülakudetox pontok fülakupunktúraAz akudetox módszer 5 fülakupunktúrás pont steril tűkkel, az aszepszis szabályainak alapos betartása mellett történő kezelést jelent, amely a leghatékonyabbnak bizonyult a szenvedélybetegek gyógyításában. 

A NADA eljárás során a fent leírt 5 pontot kell megszúrni az egyik fülkagylóban, majd a kö- vetkező kezeléskor a másikban. A kezelésnek vannak kontra indikációi és ellenjavallatai, melyek egyrészt a kezelendő pontok helyi elváltozásai, pl: sebhely, heg, pattanás, anyajegy szeplő, véraláfutás, vastagabb ér kitüremkedés a pont területén, másrészt fertőző betegségek, daganatos megbetegedések, szívbetegség, vérszegénység, abortuszhajlam, éhezés vagy túlevés, a fülkagyló lokális gyulladása. 

A fülakupunktúrával kezelhető betegségek sora igen hosszú, ugyanakkor tudnunk kell, hogy eredményesen használható megelőzésre, egészségfenntartásra, állapotfelmérésre, betegségek diagnosztizálására, műtéti érzéstelenítésre, szenvedélybetegek leszoktató terápiájában, mentálhigiénés problémák esetén. Megelőzéssel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a gyermekkori fertőző betegségek, a mumpszjárványok (más néven járványos fültőmirigy-gyulladás, parotitis epidemica) idején két fülakupunktúrás pont megszúrása megóvhatja a gyermeket a betegségtől, vagy enyhébb lefolyásúvá teheti azt. Influenzás, fertőző megbetegedések idején pár pont kezelésével aktivizáljuk a szervezet immunitását, saját védekező rendszerét. 

Segíthetünk az allergiás tünetek enyhítésében, mely tünetek attól függően alakulnak ki, hogy az allergén a szervezet melyik részével érintkezett. Így a szénanátha (más néven allergiás rinitisz) szem- és orrtüneteket – többek között orrfolyást, szemviszketést, könnyezést, torokirritációt, orrdugulást – vált ki. Allergiás kontakt dermatitisz (bőrgyulladás, melyet a bőr és az allergén – pl. nikkel – érintkezése vált ki) esetén bőrvörösség, hámlás, viszketés alakulhat ki azon a ponton, ahol a bőr és az allergén érintkezett. Étellel, rovarcsípéssel szembeni allergia esetén csalánkiütés (viszkető hólyagok és bőrvörösödés) jelentkezhet. A felsorolt esetekben a fülön lévő megfelelő pontok szúrása csökkenti a szervezet túlérzékenységét enyhíti a tüneteket, erősíti az immunrendszert. 

 

A fülakupunktúra hasznos lehet hosszú autóval, hajóval és repülőgéppel tett utazások előtt, ugyan- is az erre érzékeny egyéneknél a hányinger, émelygés, rosszullét tüneteit lehet enyhíteni vagy teljesen megszüntetni. 

A fülön különösen eredményesen kezelhetők a funkcionális betegségek, az idegrendszerben és a hormonháztartásban fellépő zavarok, például: álmatlanság, neuraszténia (ideggyengeség), fokozott stressz állapotok és azok tünetei (izzadás, verejtékezés, heves szívdobogásérzés), pánikbetegség, pajzsmirigy működési zavarai, vérnyomás ingadozás, menstruációs zavarok, klimaxos tünetek, az emésztőrendszer, ezen belül is a gyomor-bél traktus gyulladásai, a vizeletkiválasztó rendszer és a belső elválasztású mirigyek működészavarai. 

A fülakupunktúra legáltalánosabb felhasználási területe mégis a fájdalomcsillapítás. 

Külső, mechanikai sérülést követően fellépő fájdalom csillapításától, egészen a műtéti beavatkozás után jelentkező fájdalmak enyhítésére jól bevált módszer. 

Sikeresen alkalmazható ízületi, izomproblémák, gerinccsigolya-, ülőideg-fájdalmak esetén, vala- mint az arcot beidegző háromosztatú ideg (Nervus Trigeminus) működési rendellenességeiben. Pl.: szem-, fül-, fog-, arcüreg-, állkapocs fájdalmak. 

A kezelés sikeressége érdekében a betegnek minden tűszúrás után mozgatnia, tornáztatnia kell az adott problémás testrészét vagy izomcsoportját. 

Krónikus, több évig elhúzódó, hosszú lefolyású, visszatérő betegségek, mint pl. derék- és lábfájás, váll- és egyéb ízületi gyulladás esetén a fülszúrás enyhíti a fájdalmat, csökkenti a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatokat, de a végleges gyógyulás érdekében a kezelés hosszadalmas és az életmódban is gyökeres változásokra van szükség. 

Említést kell tenni a műtétei érzéstelenítés során tapasztalt eredményekről, melyek azt mutatják, hogy elsősorban fül-, orr-, gégészeti beavatkozásoknál, strúma (pajzsmirigy-megnagyobbodás) műtéteknél, valamint tüdő-, és szívműtétek esetén bizonyult használhatónak. Évente több százezer műtétet hajtanak végre fül akupunktúrás érzéstelenítéssel, melynek előnyeit operáló orvosok, aneszteziológusok igazoltak. Bebizonyosodott, hogy a tűszúrás a vegetatív idegrendszerre pozitív hatással van, mű- tétek során jobban stabilizálja a vérkeringést, elkerülhetőek a beavatkozás alatt gyakran fellépő sok- kos állapotok és jóval kisebb a vérzés is. Akupunktúrás érzéstelenítés szóba jön olyan esetekben, ahol a beteg allergiás a helyi vagy általános érzéstelenítéshez használt gyógyszerre. Áldott állapotban lévő nők operációja, császármetszés, elhúzódó vajúdás, sőt a természetes szülés során is kitűnő fájdalom- csillapító módszer. Szülés után hormonális úton serkenti a kismamák tejelválasztását. Természetesen azt hozzá kell tenni, hogy egyéni eltéréseket mutat az érzéstelenítés hatásfoka, mely nagymértékben függ a beteg idegi-hormonális alkati sajátosságaitól, az adott válaszreakcióitól. 

fülakupunktúra az öregedés lassításához

A fülakupunktúrát a szépségipar is előnybe részesíti. Manapság egyre több kozmetikai céllal végzett, öregedési folyamatokat lassító beavatkozás módja a fül megfelelő pontjainak ingerlése. 

 

A FÜLAKUPUNKTÚRA ELLENJAVALLATA 

A fülakupunktúra nagyon biztonságos módszer, a legtöbb esetben nincs ellenjavallata, de egyes esetek fokozott elővigyázatosságot igényelnek a gyógyítótól. A legfontosabb minden egyes terápia megkezdése előtt az alapos kikérdezés, tájékozódás a beteg állapota felől. A következő tanácsokat szigorúan tartsuk be. Súlyos szívbeteget nem szabad, TILOS kezelni! Lassú lefolyású, súlyos, elhúzódó kórképek esetén, ha a beteg legyengült állapotban van mellőzük a tűvel való kezelést, inkább alkalmazzunk akupresszúrát a kiválasztott kezelési pontokon. Ilyen betegségek a rosszindulatú daganatos kórképek, a vérzékenység, a vérszegénység, a fertőző betegségek egyes stádiumai. Állapotos nőknél az első 6 hét–3 hónapig TILOS szúrni, az 5. hónap után is csak ha nagyon indokolt, de fokozottan vigyázni kell, hogy a vizelet kiválasztó rendszert, a petefészek és hormonszabályzó központot NE kezeljük. Az abortuszra, vetélésre hajlamos nőknél TILOS az akupunktúra. 

A fülakupunktúra kezeléshez ismerni kell a kontraindikációkat, melyek a következők: a fülön jelentkező összes bőrbetegség és a kezelendő pontok helyi elváltozásai, mint pl.: hámlás, pattanás, véraláfutás, seb, heg, kelés, hólyag, szemölcs, anyajegy és az akupunktúrás ponton jelentkező helyi gyulladás, illetve a pont területén vastagabb ér fut, TILOS szúrni! 

 

 

Időpontfoglalás
Fülakupunktúra
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!