Menü
Lézeres körömgomba eltávolítás
Lézeres körömgomba eltávolítás

Kezelés megnevezése:  Lézeres körömgomba eltávolítás
Kezelés helyszíne: Budapest
Kezelés időtartama: hozzávetőlegesen 15 perc
Kezelés igénybe vehető: évszaktól függetlenül bármikor

Hány alkalmas a kezelés: általában 6-8 alkalom szükséges 1 hetes időintervallumokban. Ezt követően havonta, majd 2 havonta történik a kezelés.
Konzultációs díj: 15.000 Ft*
A kezelést mindig konzultáció előzi meg. Ezen alkalommal történik meg a körömből, illetve a köröm alól származó mintavétel is (ezt nálunk minden esetben orvos végzi).
Kezelés ára: 15.000 ft/ alkalom - 25.000 ft/ alkalomig, a kezelendő körömbombás körmök számától függően

Előkezelés: A kezelés megkezdése előtt a vendég távolítson el a kezelni kívánt körömről minden körömlakkot, körömdíszt, műkörmöt.
Utókezelés: kezelést követően a kezelt körmöt 24 órán át szabadon kell hagyni, ezt követően lehet lakkozni!

Lézeres körömgomba kezelés


Mi a körömgomba?

A körömgomba (onychomycosis) okozója az esetek több, mint kétharmadában a Trichophyton rubrum gomba, egy mikroszkopikus méretű organizmus, melynek elszaporodását a meleg és nedves környezet nagymértékben elősegíti. Hogyan kerül be a körömgomba a szervezetbe? A gomba a felhám apró, szinte láthatatlan sebein át kerül be a szervezetbe, vagy a köröm és a körömágy közti réseken, ha pedig már bekerült, akkor kiirtani roppant nehéz, mert a köröm sajnos maga is védőréteget von a burjánzó gombák köré.

Mi okozza a körömgombát?

A körömgomba kialakulásának – az egyéni hajlam mellett – minden olyan tényező kedvez, ami a bőr természetes védekezőképességét segítő baktériumflóra egyensúlyát felborítja:
 • az immunrendszer betegsége, amelyek a szervezetet legyengítve könnyebbé teszik a fertőzés bejutását a körömbe, mint pl. a cukorbetegség;
 • a köröm gombás megfertőződését kiválthatja a már meglévő egészségügyi elváltozás pl. a pikkelysömör megléte, amely a körömlemez megbontását okozza, ezzel is növelve a felülfertőződés veszélyét;
 • az alsó végtagi keringési zavarok kiemelt rizikófaktort jelentenek;
 • akárcsak a fokozott lábizzadás;
 • fentieken túlmenően a bőrt érő egyes traumák, a manikűr/pedikűr okozta hámsérülések;
 • a tartós, pl. munkahelyi előírások miatti zárt cipő hosszantartó viselése; (pl. túl szoros, műszálas, nem szellőző lábbeli);
 • valamint bizonyos gyógyszerek (pl. antibiotikumok, szteroidok, citosztatikumok) szedése;
 • a termálfürdők rendszeres látogatása, ahol a fürdőzés mellett közös zuhanyozót használunk a többi vendéggel;
 • de aggodalmas a közös törölköző vagy a közös papucs használata is.

lézeres körömgomba kezelés Budapest

Hogyan ismerjük fel a körömgombát?

A körömgomba több típusban létezik, ezért a megjelenése is sokféle lehet.
DE: általánosságban elmondhatjuk, hogy ha a köröm megvastagodik, eldeformálódik, elszíneződik, törmelékessé válik sárga vagy zöld elszíneződéssel, akkor joggal gyanakodhatunk, hogy körömgombával állunk szemben.
Az ilyen problémákra nyújt tökéletes megoldást a lézeres körömgomba eltávolítás.

A fertőzött köröm nehezen vágható, esetleg elválik a körömágytól. Előfordulhat az is, hogy az ujjbegyek fájdalmassá válnak, a gombás ujj és köröm pedig kellemetlen szagot is áraszthat. Fontos tudnunk, hogy a körömgomba nem múlik el magától, és az orvosi beavatkozás hiányában súlyosbodhatnak a tünetek, aminek következtében az addig egészséges körmök is megfertőződhetnek! Emiatt a lézeres körömgomba kezelést semmiképpen sem érdemes halogatni.

Milyen körömgomba fajták léteznek?

Az egyes körömgomba típusok más-más megjelenéssel bírnak.
Disztális típusú körömgombáról beszélünk, ha a fertőzés a köröm szabad széle felől terjed a körömágy felé, ezt a típusú fertőzést a legtöbbször valamilyen fonalas gomba okozza.
Candida gomba fertőzésről beszélünk, ha a fertőzés a körömágy gyulladását követően a köröm széle felé indul el, amelyet a legtöbbször sarjadzó gombák okoznak.
Előfordul, hogy odafigyelés hiányában - vagy a beteg mozgásképtelensége miatt - a gombás fertőzés a teljes körömlemezt érinti, akkor az egész köröm egy egységes, megvastagodott szaru masszává válik.

A lézeres körömgomba eltávolítás segítségével bármely típusú körömgomba kezelhető, de a körömgomba típusának meghatározásához szakember és a konzultáció során levett minta szakszerű megvizsgálása szükséges.

A körömgomba súlyosan fertőző!

Fontos tudni, hogy a körömgomba súlyosan fertőző, a fertőzött személlyel, környezettel való érintkezést követően a gombaspórák hónapokig fertőzőképesek maradnak a cipőben, nem megfelelően tisztított zokniban, fürdőhelyiségekben, szőnyegekben. 
Ezen okok miatt a körömgomba négyszer olyan gyakran jelentkezik a lábujjak körmén, mint a kéz ujjain. A betegség a tapasztalatok szerint kétszer gyakoribb férfiak, mint nők esetében, és a kor előrehaladtával növekszik a fertőzési hajlam. A gombásan fertőzött köröm ráadásul a bőr továbbfertőződését, rosszabb esetekben pedig olyan betegségeket is okozhat, mint pl. az ekcéma, az orbánc, vagy a nyirok- és visszérgyulladás.


gyors lézeres körömgomba kezelés Budapest


Hogyan szabadulhatunk meg a körömgombától?!


A körömgomba otthoni kezeléséről - amit NEM ajánlunk

A körömgombát a legtöbb esetben a kiterjedtsége miatt nem lehet eredményesen otthon kezelni.
Gyakran találkozhatunk a televíziós reklámokban különféle vény nélkül kapható lakokkal, és ecsetelőkkel, de ezek használata a szakorvos által felírt gyógyszerek szedése mellett csak mint kiegészítő kezelés javallott.
Ha Ön diabéteszben szenved, úgy feltétlen ajánljuk szakorvos felkeresését a körömgomba kezelésével kapcsolatosan, hiszen a szájon át szedhető gyógyszerek interakcióba léphetnek más, a cukorbetegségekre szedett gyógyszerekkel, ezért fontos a komplikációk megelőzése érdekében a vizsgálatokon való személyes részvétel, és a laborvizsgálatok elvégzése.

Ha felmerül a körömgomba gyanúja, akkor az első lépés minden esetben az orvosi konzultáció.
Ugyanis nem minden körömgomba, ami annak látszik!
A pontos diagnózis felállítása érdekében szükség van a körömből, vagy a köröm alól vett minta laboratóriumi tenyésztésére. A mintavétel már a konzultáció során megtörténik, a tenyésztés pedig pontosan képes meghatározni a gombafajt, mely alapján kialakítható a körömgomba kezelésének leginkább célravezető terápiás módszere. 

Hogyan kezelhető a körömgomba a lézeres körömgomba eltávolítás segítségével?

A lézeres körömgomba eltávolítás nem jár a gyógyszereknél megismert mellékhatásokkal, gyorsan, és hatékonyan, fájdalommentesen kezeli a gomba különböző típusait is. A lézeres körömgombakezelés akkor hatásos, ha a páciens már azelőtt megjelenik a kezelésen, hogy a köröm túlságosan megvastagodna. Extrém köröm megvastagodás esetén ugyanis akár még a körömlevétel is felmerülhet - a sikeres körömgomba eltávolítás érdekében.

Amennyiben a diagnózis alapján egyértelművé válik, hogy a beteg köröm gyógyítható lézerrel, a kezelőorvos a második találkozáskor megkezdi a YAG lézeres terápiát. A kezelendő bőrt és körmöt lefertőtlenítjük, majd nagy energiájú lézerfénnyel, sérülés és fájdalom okozása nélkül kezeljük a gombás körmöt és a környező lágyrészt. A körömgomba eltávolítás során a köröm és annak környezete a lézer hatására felmelegszik. A kezelendő terület lézeres megvilágítását addig folytatjuk, amíg kellő energia éri el a körömágyat, amiben a gombatelepek elpusztulnak. Az ismételt lézeres körömgomba kezelés sorozatnak köszönhetően nincs visszafertőződés, az érintett köröm pedig biztonságban regenerálódhat.

 

Attól függően, hogy hány köröm érintett, a lézeres körömgomba kezelés Budapest belvárosában található rendelőnkben átlagban 15 percig tart.


Esetleges mellékhatások:

A lézeres körömgomba eltávolítás teljesen biztonságos, mellékhatásoktól vagy szövődményektől mentes. A páciensek jelentős része fájdalommentesnek érzi a kezelést, kis meleg csipkedéshez hasonlító érzést tapasztal a lézermegvilágítás során, amely érzés a kezelés végén teljesen megszűnik. Érzéstelenítés az eljárás során nem szükséges. A páciens a kezelést követően azonnal visszatérhet a napi tevékenységéhez, mivel a beavatkozás a napi rutint nem gátolja.


lézeres körömgomba eltávolítás

A lézeres körömgomba eltávolítás a garantált gyógyulást jelentiLézeres körömgomba kezelés előtt…

 • a kezelés előtt az érintett körmökről el kell távolítani a rajtuk lévő lakkot, és dekorációs elemeket;
 • nem szabad a körmöket rövidre vágni;
 • nem szabad alkalmazni a kezelendő felületen krémeket, ecsetelőket, házi praktikákat.

Lézeres körömgomba kezelés után…

 • a visszafertőződés veszélyét elkerülendő, elengedhetetlen a kesztyűk, harisnyák, zoknik, cipők rendszeres fertőtlenítése;
 • viseljen jól szellőző, száraz holmit és lehetőség szerint kerülje a nedves, párás, meleg környezetet;
 • javasolt szakavatott pedikűrös rendszeres igénybevétele, aki a túl vaskos, deformált körömlemezek elvékonyításával az orvosi kezelést hatékonyabbá, a köröm regenerálódását gyorsabbá teheti;
 • az egészséges körömlemez képződésének elősegítése érdekében javasolt köröm-bőr-hajregeneráló vitaminkomplexek kúraszerű fogyasztása néhány hónapon át. 

Hány kezelés szükséges a teljes gyógyuláshoz?

A körömgomba kiirtása hosszadalmas folyamat, amely türelmet és nagy odafigyelést igényel mind a páciens, mind a kezelőorvos részéről. A lézeres körömgomba kezelés gyakoriságát – a páciens körmének természetes növekedéséhez igazodva – eleinte általában 1-2 hetente, majd fenntartó kezeléssel 4-6 hetente, a köröm teljes lenövéséig végezzük.

A kéz körmének teljes regenerálódása általában 2-3 hónap, a láb körmöké 4-6 hónap.

A lézeres terápia hatékonysága:

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a körömgombát kezelő hagyományos eljárásokkal – krémekkel, ecsetelőkkel, gyógyszerekkel – szemben a lézeres terápia jóval eredményesebb: a gyógyulás esélye ezzel a módszerrel 80-90%-os.

lézeres körömgomba kezelés Budapest városában
Lézeres körömgomba kezelés Budapest belvárosában, ahol nyom nélkül eltüntetjük a gombát


Lehetséges a körömgomba gyors eltávolítása?


Ezt a kérdést érdemes kicsit részletezni, hiszen mi számít gyorsnak? A gombák elpusztulása? Az egészséges kinézetű köröm elérése?
A körömgomba gyors eltávolítása a legújabb lézeres technológia segítségével érhető el, azonban a károsodott körömnek idő kell a regenerálódáshoz. Mivel a lábujjkörmök kétszer lassabban nőnek, mint a kéz körmei, így a köröm helyreállásához is több idő kell, a javulás azonban már hamarabb észlelhető. Általában 4-6 kezelés szükséges a körömgomba végleges eltávolítása érdekében, amelyre hetente kerül sor, figyelembe véve a körmök természetes növekedését. Minél hamarabb észleljük és diagnosztizáljuk a problémát, annál hamarabb veheti kezdetét a lézeres körömgomba kezelés, így megelőzhető a köröm többi részének, vagy a szomszédos körmök károsodása. A lézeres körömgomba kezelés önmagában egy gyors beavatkozás, amely során rövid mozdulatokkal irányítja a kezelőorvos a kéziegységet, így mindössze 10-15 percig tart egy köröm esetében (a köröm megvastagodás mértékétől függően).


Miért jobb a lézeres körömgomba kezelés a hagyományos módszereknél?


A helyi ecsetelők, krémek és lakkok csak azokra a gombafonalakra vannak hatással, amelyekkel közvetlenül érintkeznek, így igazából csak szinten tartják a fertőzést, megszüntetni nem fogják. A lézeres körömgomba kezelés vélemények szerint is sokkal hatékonyabb megoldás, hiszen a lézerfény több rétegen is képes keresztülhatolni. A belsőleg alkalmazott, gyógyszeres kezelés számos mellékhatással járhat, míg a lézeres körömgomba eltávolítás maximum pár perces kellemetlenséget okozhat. A megvastagodott köröm vágása, reszelése rengeteg gombát szabadít ki és elősegíti a többi egészséges köröm fertőződését, ezért fontos mihamarabb a körömgomba eltávolítás. A lézeres körömgomba kezelés további nagy előnye, hogy a gomba fajától függetlenül alkalmazható, minden érintett kórokozót elpusztít. Az alkalmankénti lézeres körömgomba kezelés biztosítja, hogy az egészségesen növekvő köröm ne fertőződhessen, miközben a károsodott rész fokozatosan lenő. A lézeres körömgomba kezelés vélemények és visszajelzések alapján is kiváló megoldás a legtöbb körömgombás megbetegedésre.


Keressen meg minket még időben a körömgomba kezeléssel kapcsolatosan, annál is inkább, hogy míg a gyógyszerek csak 1-1 adott típusú gomba ellen hatásosak, addig a lézeres körömgomba eltávolítás az összes körömgomba esetén hatásos! 

 

Áraink
1-3 köröm kezelése esetén egy ülésben
15.000 Ft/alkalom
4-6 köröm kezelése esetén egy ülésben
19.000 Ft/alkalom
7-10 köröm kezelése esetén egy ülésben
22.000 Ft/alkalom
10 feletti számú köröm kezelése egy ülésben
25.000 Ft/alkalom
Konzultációs díj
15.000 ft
*A kezelést mindig konzultáció előzi meg. Ezen alkalommal történik meg a körömből, illetve a köröm alól származó mintavétel is (ezt nálunk minden esetben orvos végzi), melyből laboratóriumban állapítják meg, milyen típusú gombával állunk szemben.A tenyésztés alapján egyértelművé válik, hogy valóban gombás betegségről van szó, vagy csupán az azonos kinézetű pikkelysömörrel, traumás elváltozással vagy köröm alatti szemölccsel kell megküzdeni.
Időpontfoglalás
Lézeres körömgomba eltávolítás
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!