Menü
Fogszabályozás
Fogszabályozás


Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 1-3 év

Kezelés igénybevehető: Egész évben

Kezelés ára: 70.000 - 1.500.000 Ft/fogív

Előkezelés: Van

Utókezelés: Van

Fogszabályozás


fogszabályozás az egészséges mosolyért

 

A mai világban szinte kötelezővé vált a megnyerő külső, az önbizalmat sugárzó fogazat. Ugyanakkor örömünk egyik legkifejezőbb kimutatása is a mosoly. A nyugati társadalmakban is kiemelkedően meghatározó a mosoly-kultusz. Vannak szerencsések, akiknek a természet megadta a hibátlan gyöngy fogsort,ugyanakkor nagyon sokan vannak, akik elégedetlenek mosolyukmegjelenésével.

Emberek milliói azonban nem mernek felhőtlenül mosolyogni, mert nincs önbizalmuk szabálytalan fogazatuk miatt. A fogszabályozás tehát egy lehetőség, mely utat jelent egy boldogabb, sikeresebb élet felé.
MIRE JÓ A FOGSZABÁLYZÓ KEZELÉS?


A fogszabályozó kezelés célja a fogazat és az állcsontok esztétikai és funkcionális helyreállítása. Az esztétika ma már nem csak fogesztétikát, hanem arcesztétikát is jelent, és nagyon fontos, hogy ezek figyelembevételével tervezzük meg a kezelést.

Orvosi szempontból a funkcionális célok az esztétikánál előrébb valók, ezek megvalósítása azonban sokkal nehezebb, mint a tökéletes fogív és a szép mosoly kialakítása.

Az elsődleges cél a korai fogelvesztést okozó tényezők kiiktatása. Így a torlódott fogak miatti fogszuvasodás, illetve a rossz harapás miatt létrejövő fogágybetegség, más néven fogínysorvadás megelőzése. A harmadik funkcionális tényező az álkapocs-ízület, amely a nem megfelelő harapás miatt túlterhelődhet, és ebből kifolyólag alakulhatnak ki problémák. Mindegyik funkcionális kórképnél a cél a prevenció, tehát a kialakulás megelőzése.

fogszabályozás Budapest


Mikor alkalmas elvégeztetni a fogszabályzó kezelést?


Célszerű legkésőbb 6-8 évesen elvinni a gyermekeket az első fogszabályozó vizsgálatra. Ebben a korban ugyanis már látszódnak az állcsont és harapási eltérések, ha nem kezdődik el a kezelést, rendszeres – pár havonkénti - kontrollal követni lehet a fogváltás folyamatát, a harapási eltérések korán felismerhetőek, így a legoptimálisabb időpontban kezdhető meg a kezelés.

A kezelést célszerű befejezni 15-16 éves korig, mert eddig van intenzív növekedés és fejlődés a szervezetben. Természetesen felnőtt korban is megkezdhető a kezelés, de az előbb említett életkorhoz képest a fogszabályozás lassabb, illetve a csont átépítése révén érhető el a kívánt fogszabályozási eredmény!

 


Mit kell tudni a fogszabályzó kezelés folyamatáról?

 

A rögzített fogszabályzó kezeléseknél – ritka kivételektől eltekintve - minden esetben egyszerre a felső és alsó fogíven végzünk kezelést, hiszen mivel szinte mindenkinek van valamilyen harapási eltérése másképpen ennek beállítása nem lehetséges. A rögzített fogszabályozó készülékekkel általában 100%-os eredmény érhető el.

Amennyiben a Páciens kifejezetten csak az egyik fogív kezelését kéri, úgy tisztában kell lennie azzal, hogy ez csupán esztétikai kezelési célt szolgál. Mivel így a 2 fogív egymáshoz való viszonya nem állítható be, ezért a fogív esztétikai megjelenése megfelelő lesz ugyan, de a rágás, harapás tökéletes végbemeneteléhez szükséges érintkezés sok esetben nem tud megvalósulni. Ez akár többek között elégtelen rágást, gyomorpanaszokat, ortopédiai eltéréseket, hátfájást, ízületi problémákat eredményezhet. Tehát a fogszabályozás nem csupán esztétikai, de funkcionális kezelést is jelent!

 

fogszabályzó készülék a nyelv felöl

 


FOGSZABÁLYZÓ KÉSZÜLÉKEK TÍPUSAI:


A fogszabályzó készülék típusait két nagy csoportba oszthatjuk: kivehető fogszabályzó készülék és rögzített fogszabályzó készülék.


Kivehető fogszabályzó készülékek:


 • ModernClear: A kivehető sínes rendszer a maradó fogak mozgatására!

 

Régóta zavarját kusza fogai, de még nem mert belevágni  a fogszabályzó kezelésbe? Vagy zavarják a fogakra ragasztott tappancsok? Fél, hogy nem tudja tökéletesen tisztán tartani a készüléket és fogait sem? 

ModernClear fogszabályzó egy kivehető készülékes sínrendszer, amely rendkívül nagy együttműködést követel a pácienstől a kezelés során. Önfegyelem szükséges, hiszen a síneket a nap 20-22 órájában kell hordani, mindez azt jelenti, hogy csupán az étkezésekhez lehet kivenni. Ennél rövidebb hordási idő ugyanis eredménytelenséghez vezet. Fontos megértenie a páciensnek, hogy a kezelés eredménye csak és kizárólag rajta múlik!

A lenyomatvételt követően a speciális fogtechnikai laboratóriumban 3D-s kezelési tervet készítenek, melyen virtuálisan látható a kezelés során a fogak mozgása és a várható végeredmény. Ezt követi a sínes gyártása, páciensnek történő átadása. Ezen alkalommal aprólékosan átbeszéljük még egyszer a kezelés menetét. A páciensnek 2 hetes időintervallumokban kell a síneket cserélnie meghatározott sorrendben. Hozzávetőlegesen fél évente mindenképp visszarendeljük a pácienseket, és lenyomatvétel útján a fogak elmozgását kontrolláljuk (és ha kell módosítjuk) a 3D-s tervhez képest.

 

Miért a legkényelmesebb ez a kezelés? 

Mert:

 

 • Mindössze max. 2 órát tölt a rendelőben a teljes kezelés alatt
 • Ingyenes mobil applikációt biztosítunk a készülék mellé, mely figyelmezteti a készülék behelyezésére is!
 • Fix ára az összes költésget tartalamzza

 

láthatatlan fogszabályzó ár
ModernClear: a láthatatlan fogszabályozás

 

Kivehető, „éjszakai” fogszabályzó készülék:

Ezt a kivehető fogszabályzó készüléket szokták éjszakai fogszabályzónak is nevezni – nagyon helytelenül. Nem csak éjszakára kell ugyanis a készüléket behelyezni, hanem naponta legalább 10-12 órát kell viselni, ami jóval túlmutat az éjszakán.

Ezen kivehető fogszabályzó készülékkel a kezelést döntően a vegyes fogazat időszakában végezzük, amikor tejfogak és maradó fogak is vannak a szájban. Felnőttek esetében a kivehető fogszabályzó készülékek ezen fajtája csak minimális korrekció elvégzésére alkalmas csupán.

Ezen típusú fogszabályzó készülékek fém és műanyag kombinációjából készülnek lenyomatvételt követően speciális fogtechnikai laboratóriumban. A műanyag rész szín- és mintavilágában hűen tükrözheti a készülék viselőjét, hiszen a kreativitásnak semmi nem szabhat határt, nyugodtan szárnyalhat a gyermek fantáziája – legalább még szívesebben viseli a kivehető fogszabályzó készüléket! Fogtechnikusaink pedig a Dekadent Fogtechnikán (https://www.facebook.com/Dekadent-Fogtechnika-733123630136460/) a legnagyobb örömmel készíti el a legmerészebb kívánságokat is!

A készülék tisztításához nélkülözhetetlen fertőtlenítő tabletta:
Myo Clean 24 Tabs

kivehető fogszabályzó készülék

 

 • Myofunkciónális trénerek:

A myofunkcionális trénerek alptézise az az elméletet veszi alapul, hogy a normális fogív kialakítását a szájban lévő (nyelv) és a száj körüli izmok erejének egyensúlya határozza meg. Bármelyik izom gyengesége (vagy éppen túlműködése) engedi az ellentétes oldalon lévő izomnak, hogy a fogakat elnyomja a normál helyzetből. A készüléket nem elegendő éjszaka hordani, feltétlenül fontos a napi 1 órás aktív izomtréning is. Mivel ez hosszú idő, elfáradnának ennyi idő alatt a száj izmai, így általában a 6x10 perces tornát javasoljuk. Ezen iső alatt minden páciens (és a szüleik is) oda tudnak figyelni a megfelelő feladatok elvégzésére!

Ezek a kivehető fogszabályzó készülékek egy rugalmas anyagból készülnek, melyek felxibilisek, de mégis formatartó memóriával rendelkeznek. Alsó és felső ívük van, tehát mindkét fogívet együttesen, egyszerre kezelik, segíteni kialakítani azok egymáshoz viszonyított normális helyzetét.

Legjobb eredmény a tej-, illetve vegyes (tej – és maradó fogak is vannak a szájban) fogazat idején érhető el vele. Megfelelő helyzetbe vezetik az áttörő maradó fogakat, pozícionálják az állkapcsokat, és myofunkcionális (izom) tréninget végeznek, ezzel pedig megszüntethetőek a rossz szokások. Segítenek kialakítani a megfelelő rendszert: orrlégzés, korrekt nyelvpozíció és helyes nyelés.

Mivel a készülékek különböző, előre gyártott méretekben készülnek, így nem szükséges lenyomatot venni (valljuk be őszintén, ezt mindenki utálja!). Ez a tény pedig segít abban, hogy akár 3 éves korban elkezdhessük a fogszabályozást, rossz szokásokról való leszoktatást! A tréner használatával az esetek döntő többségében csökkenthető - szerencsés esetben akár meg is szüntethető - a rossz szokások, javítható az arc változása, minimalizálható a foghúzások szükségessége, csökkenthető, jó esetben pedig elkerülhető a rögzített készülék viselése. Amennyiben szükségessé válik a rögzített fogszabályzó készülék viselése, úgy annak hordási ideje lecsökkenthető.

A készülékhez speciális tisztító tabletta használata javasolt, hogy az rugalmasságából ne veszítsen:
Myo Clean 24 Tabs

 

trainer fogszabályzó a tökéletes mosolyértRögzített fogszabályzó készülék(ek):

Sokan kérdezik egy-egy konzultáció alkalmával, hogy milyen típusú készüléket válasszanak. Ha élhetek hasonlattal, akkor én a fogszabályozó készüléket leginkább egy-egy autótípushoz tudnám hasonlítani.
Vegyünk egy Trabantot és egy minőségi limuzint. Mindkettővel el lehet jutni A-ból B-be, de más minőségben és más időintervallumban.

 • A hagyományos fogszabályozó:

A fogszabályozó készülékeknél sincs ez másképp, hisz egy hagyományos „Sztk-s” fogszabival is el tudjuk érni a kívánt fogsort, de az út a célig hosszú és rögös: az alkalmazott technika kényelmetlen és macerás mind a páciens, mind a kezelőorvos számára, a több éves hordási időtartamról nem is beszélve.

 

 • Damon Clear: lágy erőkkel történő fogszabályozás

Na már most egy Damon Clear-rel ez az idő minimálisra csökken (akár fél év alatt látványos eredmények érhetők el), a csúcstechnológia és kényelem pedig nagyban megszépíti az „utazás” élményét. Arról nem is beszélve, hogy az esztétikus készülékek rendkívül diszkrétek és finomak (már ami a kivitelezést illeti)!

Miben különbözik a Damon-rendszer a hagyományos fogszabályzási kezeléstől?
- A Damon fogszabályozó rendszer egy forradalmi technológia, mely jelentős mértékben lerövidíti a kezelési időintervallumot. 
- Passzív önligírozó rendszer, melynél kis zárral rögzül a breketthez a drótív. Ezáltal nincs gumigyűrű használat, ami elszíneződne és kellemetlen szagok forrása lehetne.
- A legtöbb esetben ezen fogszabályzó rendszer segítségével elkerülhető a foghúzás (90%-ban nem kell fogat húzni a kezelés megkezdése előtt. Ez alól a bölcsesség fogak kivételt jelentenek!)
- A fogat érő nyomás jóval kisebb a hagyományos technikákhoz viszonyítva, ezáltal kisebb a kezelés során fellépő fájdalom.
- Rendkívül kíméletes a fogakat körülvevő csonthoz is, ami pedig az esetleges recidíva (kezelés befejezte utáni visszamozdulás) kockázatát csökkenti le.
- Nagyobb kényelmet biztosít a fogszabályzó készülék viselőjének, hiszen a brekettek legömbölyítettek.
- A high-tech íveknek köszönhetően ritkábban kell felkeresnie bennünket, de ez nem jelenti a kezelés elhúzódását. A fogak mozdulásának megfelelően aktiválódik az ív következő szakasza, ezáltal a „fogai mondják meg” a kezelés időbeni lefolyását, ezáltal pedig kevesebb a visszarendelések száma!

 

fogszabályás damon-rendszerrel

 

 • Inspire Ice:

Amennyiben igazi luxusra vágyik, ajánlom figyelmébe az Inspire Ice készüléket, melyet leginkább egy gyönyörű kabrióhoz tudnék hasonlítani – hogy az autóknál maradjak -, biztos lehet benne, mindenki Önt fogja irigyelni érte.

Az Inspire Ice fogszabályzó készülékekkel az egyedülálló átlátszóságuk révén diszkrét megoldást kínál, hiszen egyedülálló zafír kristályai lehetővé teszik, hogy a brekett felvegye a fog saját színét, így beszédtávolságból a készülék gyakorlatilag láthatatlan! A technológiai előnyös tulajdonsága továbbá, hogy a fogakra ragasztott tappancsok nem színeződnek, nem piszkolódnak el, még a kezelési idő leteltekor is ugyanolyan színűek, mint felhelyezéskor. Kifejezetten kényelmes, ugyanis maximálisan lekerekített, ezáltal kevésbé sérti ki a készülék a páciensek szájának belső oldalát

 

 • STB készülék:

Ha pedig egyáltalán nem szeretné mások orrára kötni, hogy került A pontból B-be, akkor egyértelműen a fogak belső felszínére ragasztott STB készülék az ideális választás!

Miután a lenyomat a laboratóriumba megérkezik, hozzávetőlegesen egy hét szükséges a teljesen egyénre szabott fogszabályzó készülék elkészítéséhez.

A fogszabályzó szakorvosunk pedig egy sor precíz művelettel a készüléket a fogsor belső oldalára rögzíti. Miután a készülék felkerül további ellenőrzések szükségesek a kezelés befejezéséig, általában 6 hetente.

Ennek a belső fogszabályzó készüléknek nagy előnye, hogy láthatatlan, teljes mértékben egyénre szabott és egyedi csakúgy, mint a készülék viselője.

Ezt az egyedülálló készüléket a legkorszerűbb technológiával gyártják, a lehetőségekhez képest maximálisan elvékonyítva, hogy a leszűkített térben minél kevésbé sérüljön a nyelv. 
Ezen típusú belső fogszabályzó készülék esetében számolni kell azzal, hogy a kezelési idő hozzávetőlegesen fél évvel hosszabbodik meg a külső fogszabályzó készülékekhez képest.

 

Mik a fogszabályzó kezelés esetleges veszélyei: 


• ínysérülés a brekettek miatt
• nyelv sérülése
• ínygyulladás
• fogszuvasodás
• mobilissá váló fogak
• gyökércsúcs felszívódás
• álkapocs ízületi fájdalom
• kattogó ízület

fogszabályozás Budapest árak

Fogszabályzó kezelés helyszíne:

Budapest

Fogszabályzó kezelés időtartama:

Aválasztott készülék típustól, kiindulási állapottól és életkortóljelentősen függ! Erre pontosabb kalkulációt csak a kezelési tervkészítésekor tudunk mondani, de általában 1,5 éves kezelési idővel lehetszámolni!

Milyen életkorban vehető igénybe a fogszabályozó kezelés?

Akezelést gyakorlatilag bármilyen életkorban el lehet végezni. Azalsókorhatárnál a gyermek kooperációs készségének meg kell lenni,hiszenekkor általában még csak kivehető készüléket ajánlunk. Arögzítettkészülék felhelyezésének 90%-ban feltétele, hogy a maradófogak (6-ostóla másik oldali 6-osig) előtörjenek. A fogszabályozásfelső korhatárátnehéz megmondani (mi már kezdtünk fogszabályozás 47éves korban is),deáltalánosságban elmondható, hogy a fogágyegészségét vesszükfigyelembe,van-e csontpusztulás…

Hány alkalmas a fogszabályzó kezelés?

Mind a kivehető fogszabályzó, mind pedig a rögzített fogszabályzóesetébenkezelési terv felállítását követően kerül sor a készülékátadására/ragasztására. Ezt követően a fogszabályzó készülék típusátólfüggően vannak meghatározva a kontroll időpontok (6 hét-3 hónapközöttiidőintervallumokban).

A fogszabályzó kezelést végzi:

Dr. Békés Annamária

Előkezelés a fogszabályozást megelőzően:

A fogszabályzó kezelésbe csak egészséges parodontium (fogakat körülvevő csont és ínyállapot), valamint szanált fogazat (lyukas fogakat be kell tömetni) mellett lehetséges. A készülék viselése így is elősegíthet a fogak lyukasodását és az ínygyulladást a megnehezített tisztíthatóság miatt.

Utókezelés a fogszabályozást követően:

A rögzített készülékes fázist legalább ugyanannyi ideig tartó helyfenntartós (kivehető készülékes) fázis követ. Ekkor a kontrollok már jóval ritkábbak, de a napi 12 órás helyfenntartó viselés kötelező az elhagyási szakaszig. Fontos, hogy az elhagyás sem egyik napról a másikra történik, hanem annak is fokozatosan kell végbe mennie – általában ez is több hetet vesz igénybe!

Meddig tart a fogszabályzó kezelés hatása?

Amennyiben a páciens pontosan megjelenik a kontrollokon és a helyfenntartó fázis előírásit is pontosan betartja, abban az esetben élethosszig tartó a fogszabályozás eredménye.

 


A fogszabályzó kezelés mellékhatásai:


Nagy általánosságban elmondható, hogy valamennyi készülék esetében az alábbi, lehetséges, ritkán előforduló mellékhatásokkal lehet számolni:

 • a sínek nem megfelelő tisztítása, ill. nem kielégítő szájápolás esetén azok elszíneződhetnek
 • túlzott feszegetés, erőltetés hatására a sínek eltörhetnek
 • foggyökér felszívódás-főleg gyökérkezelt fogak esetén
 • a kezelés eredményének visszarendeződése a retenciós készülék viselésének elhanyagolása következtében, mivel a HappySmile-rendszer viszonylag rövid időn belül rendezi a fogakat, hosszabb idejű retenciós fázis szükséges az elért eredmény megtartásához
 • késői visszarendeződés, egyéb hatások következtében (pl.: fogágy pusztulása, állcsont növekedése)
 • ízületi fájdalmak, panaszok kialakulása a kezelés során vagy után
 • a fogak átmeneti érzékenysége és mozgathatósága a kezelés alatt
 • a kezelési idő elhúzódása

 

Ezek után mindenki eldöntheti, „mivel” szeretne „utazni” fogai rendbetétele alatt.

 

Áraink
Fogszabályozó kezelési terv készítése:
120.000 Ft
Amennyiben a fogszabályozást nálunk történik a kezelési terv árát jóváírjuk a készülék árából.
Kivehető fogszabályozó készülékek:
95.000 Ft
Kivehető fogszabályozó készülék dupla:
145.000 Ft
Tréner:
75.000 Ft
Kontroll kivehető készüléknél:
10.000 Ft/alkalom
Damon fém készülék/fogív:
370.000 Ft/fogív
Damon esztétikus készülék/fogív:
420.000 Ft/fogív
Inspire Ice készülék:
420.000 Ft/fogív
STB készülék (belső fogszabályzó) teljes alsó vagy felső fogívre:
760.000 Ft/fogív
Social 6 (belső fogszabályzó csak esztétikai céllal):
500.000 Ft/fogív
Külső rögzített készüléknél kontroll:
25.000 Ft/alkalom
Belső rögzített készüléknél kontroll:
35.000 Ft/alkalom
Fogszabályzó eltávolítás + helyfenntartók kontrollal
120.000 Ft/fogív
ModernClear fogszabályozó készülék
990.000 Ft/fogív
ModernClear fogszabályozó készülék 2 fogívre
1.480.000 Ft/mindkét fogív
ModernClear plusz sín rendelése
50.000 Ft/alkalom
Panoráma röntgen:
6.500 Ft
Konzultációs díj
20.000 ft
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Fogszabályozás
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!