Menü
Vírusos szemölcs kezelés
Vírusos szemölcs kezelés -HPV futószemölcs eltávolítás

Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 20 perc

Kezelés igénybevehető: Egész évben

Hány alkalmas a kezelés: Az esetek 80%-ban egyetlen kezelés elegedő lehet.

Kezelés ára: 

Vírusos szemölcs eltávolítás 4 mm méretig:  30.000 ft/db

Vírusos szemölcs eltávolítás 4 mm fölötti méretnél:  35.000 ft/db

Előkezelés: Nincs

Utókezelés: Van

 

VÍRUSOS SZEMÖLCS KEZELÉS

A VÍRUSOS SZEMÖLCSÖK


hpv szemölcs eltávolítás Budapest Vírusos szemölcs kezelés

 

Mi okozza a vírusos szemölcsöt?

A vírusos szemölcsök bőrünkön leggyakrabban a humán papilloma vírus (HPV) nevű kórokozó fertőzése révén alakulnak ki.

A közönséges szemölcs

Leggyakoribb formája a közönséges szemölcs, orvosi nevén verruca vulgaris, mely tipikusan a kéz-és lábujjakon, kézháton 2-5mm átmérőjű, szurkált, tagolt felszínű, tömött tapintatú csomóként jelenik meg. Körömágyban ritkábban jelentkezik, azonban ha megjelennek az nem csak fájdalmas, de a köröm károsodását is okozhatják deformitás és elszíneződés formájában. Közönséges szemölcs nőhet a talpon is, ilyenkor a bőr mélyebb rétegei felé terjed, járáskor nagy fájdalmat okozva. Elhelyezkedésükből adódóan ezen kinövések eltávolítása elengedhetetlen, hiszen akadályozzák a normális, kényelmes járást. 

Lapos szemölcs, futószemölcs

A HPV miatt alakul ki a lapos szemölcs is. Bármilyen életkorban, de elsősorban középkorúak nyakán, hónaljában, a mellek alatt szaporodnak el a futószemölcsök, más néven papillomák. Férfi és női nemi szerveken, a húgycső és végbélnyílás körül jelennek meg a jellegzetes 2-3 mm-es, vagy nagyobb bőr színű, fájdalmatlan vírusos szemölcsök , szintén HPV fertőzés következményeként. A fertőzés emberről emberre testi kontaktus útján jön létre, de tárgyakkal is lehetséges.

Uszodaszemölcs

A vírusos szemölcsök egy másik fajtája a molluscum contagiosum, ismertebb nevén az uszodaszemölcs. Nevét arról kapta, hogy leggyakrabban uszodába járó gyermekek törzsén, végtagjain jelentkezik, de felnőtteken is előfordul.

Hogyan alakulnak ki a szemölcsök?

A szemölcsök kialakulásáért felelős vírussal könnyedén kapcsolatba lehet kerülni, azonban az ép bőrszöveten nem képes keresztüljutni. A hám mikrosérülésein át azonban behatolhat a bőrbe, ahol az érintett sejteket megfertőzi és fokozott sokszorozódásra készteti. A felszaporodott sejtek fizikálisan is láthatóvá válnak, ezt a kidudorodást nevezzük szemölcsnek. Amennyiben folyamatos irritációnak (például ruha okozta dörzsölődésnek vagy állandó vakarásnak) van kitéve, úgy a lehámló fertőzött sejtek újabb szemölcsöket tudnak kialakítani, így terjednek a futószemölcsök. Előfordulhat az úgynevezett mozaikosság jelensége is, amikor több szemölcs helyezkedik el szorosan egymás mellett. Ahhoz, hogy sikeres legyen a szemölcs eltávolítás, minden környező darabtól meg kell szabadulni, hiszen akár egyetlen megmaradt példány is visszafertőzheti a megtisztított bőrfelületet. Legyengült immunrendszer esetén (például immunszupresszáns gyógyszerek hatására) szintén gyakori a szemölcsök tömeges megjelenése.

 

szemölcs fagyasztás végtagokon futó szemölcs eltávolítás
A végtagokon a legvalószínűbb a futószemölcsök megjelenése

Miért fontos a szemölcs eltávolítás?

A legtöbbeknek azért szokott elsődleges cél lenni a HPV szemölcs eltávolítás, mert esetleg rossz helyre nőtt vagy folyamatos irritációnak van kitéve, ezért zavaróak a mindennapokban. Kezelésük valójában azért nagyon fontos, mert a szemölcs elég magas fertőzőképességgel rendelkezik és akár hetek alatt képes megsokszorozni a darabszámát. A kezelési formáknak elég széles spektruma ismert, azonban fontos olyan módszert választani, ami hatékonyan elpusztítja a fertőzött sejteket. Ilyen eljárás a lézeres szemölcs eltávolítás is, amelyek neve ellenére korántsem számít drasztikus vagy fájdalmas eljárásnak.

Mi történik a szemölcs eltávolítás során?

Az előzetes konzultáció során megtörténik a szemölcsös elváltozások felmérése egyenként, hogy megfelelő összképet kapjunk a páciens állapotáról. A helyi érzéstelenítést követően a lézerfény az eltávolítani kívánt szemölcs sejtjeiben lévő nedvességet szó szerint elporlasztja. A beavatkozás során a páciens semmilyen fájdalmat nem érez. Az eljárás gyors és  az égetésnek köszönhetően a környező sejtek steril körülmények között lezárulnak. A lézeres szemölcs eltávolítás nagy segítség abból a szempontból is, hogy ne alakuljanak ki újabb szemölcsök a kezelt területen.

 

futószemölcs eltávolítás lézerrel
A lézeres futószemölcs eltávolítás gyors, precíz és tartós megoldást nyújt szemölcsök ellen

Szemölcs eltávolítás utáni sebkezelés és gyógyulás

A beavatkozást követően, ha minden rendben van, a páciens azonnal távozhat. A szemölcs eltávolítás után visszamaradt seb méretétől függően körülbelül 4-6 hét alatt gyógyul be. Csípő, égő érzés esetén a kezelőorvos által javasolt vagy felírt fájdalomcsillapító alkalmazható. A szemölcsök kiújulásának megelőzése érdekében megadott idő elteltével kontrollvizsgálat lehet szükséges. Gyermekek és felnőttek számára is javasolt a lézeres szemölcseltávolító módszer, amely gyorsan és hatékonyan szünteti meg a kellemetlen kinövéseket, valamint jól gyógyuló és szép végeredményt biztosít. Szemölcseltávolítással nem csak a saját életminőségünk javítható, de megelőzhetjük, hogy akár egyetlen érintéssel is átadjuk a vírust szeretteinknek. A szemölcsöktől történő megszabadulás igazán egyszerű, bízza magát szakértő kezekre! 

 

VÍRUSOS SZEMÖLCS KEZELÉS

 

 

Áraink
Bőrgyógyászati konzultáció/vizsgálat:
20.000 Ft
A konzultációt követő azonnali kezelés esetén a vizsgálati díjtól eltekintünk.
Vírusos szemölcs kezelés 4mm-ig:
30.000 Ft/szemölcs
Vírusos szemölcs kezelés 4mm felett:
35.000 Ft/szemölcs
Receptírás:
2.000 Ft
Konzultációs díj
20.000 ft
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Vírusos szemölcs kezelés
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!