Menü
Fokozott izzadás, Hyperhydrosis
Fokozott izzadás, Hyperhydrosis


Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 30 perc

Kezelés igénybevehető: Egész évben

Hány alkalmas a kezelés: 1

Kezelés ára: 

130.000 ft (női izzadásgátlás) / terület*

160.000 ft (férfi izzadásgátlás) / terület*

*A női - és férfi izzadásgátlás árai a kiiktatandó verejtékmirigyek eltérő száma miatt eltérőek.

Előkezelés: Nincs

Utókezelés: Nincs

 

 

FOKOZOTT IZZADÁS, HYPERHYDROSIS

 

A túl erős, vagy fokozott izzadás a lakosság 3%-át érinti, a serdülőknek azonban 48%-a érzi úgy, hogy az izzadás problémát jelent számára. Társaik gyakran megszégyenítik őket, negatív megjegyzéseket tesznek, kizárják őket a baráti körből, mivel számos esetben az izzadást rossz szag is kíséri. A fokozott izzadással küszködők 90%-a számolt már be arról, hogy társaik megjegyzéseket tettek emiatt. De sokan kipróbáltak már helyi izzadásgátló szereket, sőt néhányan már szájon át szedhető gyógyszerrel is próbálkoztak, hasztalanul.

 

Az érintettek 77%-ánál a fokozott izzadásra való hajlam 21 éves kor előtt kezdődik, és az esetek nagy részében a serdülők szégyellik ezt az állapotot. 

 

hiperhidrózis kezelése
A botox hosszú évek óta nyújt eredményes megoldást az erős izzadás ellen

Hiperhidrózis a hétköznapokban

Járjunk egy kicsit azok cipőjében, akiknek a hiperhidrózis megnehezíti a mindennapjaikat és lássuk milyen problémákkal kell megküzdeniük. A fokozott izzadás leggyakrabban tenyéren, talpon és a hónaljban jelentkezik, ami nem csak a ruházaton hagyhat foltot, hanem erősebb szag is kísérheti.

Van, aki nem meri felemelni a karját, nehogy feltűnő legyen a hónalján jelentkező izzadtságfolt.

Van, aki nem szívesen fog kezet másokkal, mert kínosnak érzi, hogy folyamatosan izzad a tenyere.

Van, akit szorongással tölt el, ha le kell vennie a cipőjét, mert tudja, hogy miként reagálnak mások a kellemetlen szagokra.

Ez pedig csak néhány példa azokra a hétköznapi kellemetlenségekre, amely mindennapos önbecsülési problémákat generál a túlzott izzadás kezelése nélkül. Ehhez szerencsére nem kell hozzászokni, hiszen az izzadás ellen alkalmazott botox évtizedek óta segít már megszüntetni ezeket a tüneteket.

Mikortól számít a fokozott izzadás hiperhidrózisnak?

Természetes, hogy mindenki izzad, hiszen szervezetünk így gondoskodik a megfelelő hűtésről,  az ideális testhőmérséklet fenntartásáról. Egy bizonyos szint felett azonban az erős izzadás már zavaróvá válhat és rontja az életminőséget, számtalan kellemetlen szituációt okozva. A hiperhidrózisban szenvedők rengeteg módszert kipróbálnak a tünetek enyhítésére, ezek azonban a legtöbb esetben csak nagyon keveset vagy egyáltalán nem enyhítenek a problémán. A túlzott izzadásnak többféle oka lehet, ez alapján elkülöníthető az elsődleges (primer) hiperhidrózis és másodlagos (szekunder) hiperhidrózis. Elsődleges változat esetében a verejtékmirigyek kóros túlműködésének következtében termelődik jelentős mennyiségű verejték, míg a másodlagos fajta általában valamilyen betegség vagy hormonális probléma mellékhatásaként jelentkezik. Egy azonban közös bennük: mindkét esetben érdemes szakemberhez fordulni az izzadás csökkentése érdekében. Izzadás ellen már régóta sikeresen alkalmazott az érintett területre befecskendezett botox, amellyel normalizálható a túlzott izzadás és ezáltal javítható az életminőség.

Sajnos még mindig bevett tévhit, hogy a fokozott izzadás oka a rossz személyi higiénia, azaz a nem nemfelelő vagy nem elég gyakori tisztálkodás, ami miatt egyeseket megbélyegeznek. Van, aki naponta két-három alkalommal is zuhanyozik, mert egy átlagos napon is többször leizzad, ami hosszútávon nem fenntartható állapot. Előfordul, hogy hormonális változás vagy új gyógyszer hatására indul be túlzott izzadás, amelyet valahogy orvosolni kell. Emellett nem csak a ruhán megjelenő nedvességfoltok lehetnek zavarba ejtőek, hanem az izzadtságszag is. A verejtéknek alapvetően nincs szaga, az akkor keletkezik, amikor a jelenlévő baktériumok elkezdik lebontani azt. A botox kezelés izzadás ellen minden esetben hatásos, hiszen a problémát kiváltó ok ellenében, helyileg kezeli a verejtékmirigyek túlműködését, hogy visszatérhessünk a normális életünkhöz.

Mi az a botox?

A botox egy tisztított fehérje, a Botulinum toxin A típusa, amit egy anaerob baktérium, a Clostridium botulinum termel. Bár egy neurotoxinról van szó, negatív hatásaitól nem kell tartani, hiszen az izzadás csökkentése érdekében alkalmazott botox befecskendezését szakember égzi, így csakis a szükséges mennyiség kerül a szervezetbe. Az anyag gátolja az ingerületátvitelt az idegvégződés és - fokozott izzadás esetében - a verejtékmirigy között, míg a többi esetben az idegvégződés és az azt beidegző izom között. Szemészeti betegségek kezelésében használják, továbbá izomgörcsök oldására. Az indikációk között a fokozott izzadás is szerepel, sőt ránctalanítás esetében is nagyon hatékony.

Előzetes felmérés és konzultáció

Mint minden bőrgyógyászati kezelés esetén, itt is elengedhetlen a páciens állapotfelmérése, hiszen a kezelőorvosnak meg kell bizonyosodnia számos tényezőről, mint az esetleges idegrendszeri  vagy izomműködési problémák, vagy valamilyen bőrbetegség. Amennyiben nincs olyan tényező, amelyet befolyásolhat a botox, máris megkezdhető a kezelés az erős izzadás ellen. Persze lehetőség van egy, a konzultációt követő későbbi időpontot is kijelölni a beavatkozásra, hogy a páciens jobban felkészülhessen. Várandósság és szoptatás esetén botox kezelés nem végezhető el.

Hogy történik a fokozott izzadás kezelése?

A botox kezelés izzadás ellen napjainkra egy olyan műtétmentes rutinbeavatkozássá vált, ami rövid idő alatt kivitelezhető, mégis hosszútávú hatást nyújt. A hiperhidrózis kezelés bár minimális kellemetlenséggel jár, kifejezetten biztonságos eljárás, amely már milliók életminőségét hozta rendbe a túlzott izzadás kezelése során.

A kezelés megkezdése előtt a terület szőrtelenítésére van szükség, majd ezt követi a bőr sterilizálása. Hónaljizzadás kezelésének esetében nem szükséges helyi érzéstelenítés, de ha kéri a páciens, akkor természetesen lehetséges. Átlagban 15 injekciót adunk egy nagyon vékony tűvel a bőrbe hónaljanként. A kezelésben részesülők kis része számol be valódi fájdalomról. Ezt az is bizonyítja, hogy azok, akik kipróbálták, 90%-ban visszatérnek a hatás elmúltát követően, és ismét kérik a kezelést. A botox kezelés hatására az izzadás vagy normális mértékre csökken, vagy csaknem teljesen megszűnik addig, míg a botoxnak hatása van. A hatást már az első néhány napban kezdjük érezni, de maximumát csak egy hét múlva éri el.

Talp- és tenyérizzadás botox injekcióval történő kezelése esetén mindenképpen szükséges helyi érzéstelenítés.

hiperhidrózis kezelése
A test több területén tehetünk az erős izzadás ellen, ez alól a tenyér sem kivétel

Mennyire hatékony a botox izzadás ellen?

Amennyiben a hiperhidrózis kialakulását hormonális változás, betegség vagy gyógyszer okozza, úgy a tüneti kezelés mellett a probléma okának megszüntetésére is koncentrálni kell, hogy hatékonyabb legyen a túlzott izzadás kezelése. A hónalj izzadás ellen alkalmazott botox kezelés az egyik leggyakoribb eset, ami egyértelműen igazolja hatékonyságát. A test többi területén is éppen ennyire sikeresen kezelhető a hiperhidrózis, ami az injekciózás pillanatnyi kellemetlensége után hosszú hónapokra legyűri az erős izzadás problémáját. A botox kezelés a hétköznapokba jól beilleszthető orvos-esztétikai beavatkozás, hiszen területtől függően csupán 20-40 percet vesz igénybe, utána pedig nyugodtan folytathatók a mindennapi tevékenységek. Mivel helyi beavatkozásról van szó, így kizárólag az érintett bőrterület verejtékezését fogja csökkenteni, a test többi területén lévő verejtékezést nem befolyásolja. A botox nem károsítja a verejtékmirigyeket, hanem egyszerűen blokkolja azok működését. Mindössze egy kezelés és máris felveszi a harcot az izzadás ellen, és a beavatkozást követő napokban fokozatosan kifejtve hatását jelentősen csökkenti a hiperhidrózis tüneteit. A túlzott izzadás kezelése botoxszal nagyjából 6-8 hónapra nyújt megoldást, akkor a verejtékmirigyek már visszanyerik eredeti működésüket, a beavatkozás viszont körülbelül fél évente biztonságosan ismételhető. A hiperhidrózis ilyen típusú kezelése a 18 és 65 év közötti korosztály által vehető igénybe.

Mire számítsunk a botox kezelés után?

Amennyiben érzéstelenítéssel történik a túlzott izzadás kezelése, úgy a páciens szinte semmit nem érez a kezelés alatt. Érzéstelenítés nélkül sem kibírhatatlan a procedúra, inkább csak kellemetlen érzetet nyújt, hiszen annyira vékony tűvel kerül befecskendezésre a botox. A szúrások helyén kialakulhatnak bevérzések, enyhe duzzanatok, ami teljesen normális reakció, valamint előfordulhat a kezelést követően zsibbadás és fejfájás is. Ezek a tünetek maguktól elmúlnak néhány napon belül, a beavatkozásnak nincs jelentős kockázata, hiszen rutineljárásnak számít. A szer pontos adagolása és hígítása szakember dolga, amelyet a pácienshez mérten és személyre szabottan határoz meg a hatásos végeredmény elérése érdekében.

Az érintett területre vigyázzunk a beavatkozást követő napokban, lehetőleg kerüljük a kozmetikumok (parfümök, dezodorok) használatát. Emellett mellőzendők a magas hőmérsékletű környezetek, néhány napig nem szabad például szaunázni, szoláriumozni, napozni vagy forró fürdőt venni. Tilos a kezelt bőrfelületet nyomkodni, masszírozni vagy vakarni, lehetőleg hozzá se érjünk, hadd fejtse ki a botox lassan a jótékony hatását az erős izzadás ellen. A folyamatot siettetni amúgy sem lehet, hiszen emberfüggő, hogy kinél mikor éri el végleges hatását, legyen az három nap vagy egy hét.

hiperhidrózis kezelése
Az erős izzadás ellen felhasznált botox árát több szempont határozza meg, az árkalkuláció mindig személyre szabottan történik

Az izzadás elleni botox kezelés árának meghatározása és kategóriái

Az izzadásgátló botox kezelés árát legfőképpen a felhasznált botox mennyisége határozza meg, ebből adódóan következik az, hogy minél több verejtékmirigyet kell inaktívvá tenni, annál több gátlószerre van szükség. A probléma jellege egyénenként változó, de jellemző tendencia, hogy a férfiak esetében nagyobb adag botoxra van szükség, ezért a férfi és a női izzadásgátló botox kezelés ára eltér egymástól. Pontos árat meghatározni azonban csak az előzetes konzultáció során lehet, amikor is meghatározzuk a szükséges botox mennyiségét és a kezelni kívánt terület nagyságát.

FOKOZOTT IZZADÁS, HYPERHYDROSIS

 

Áraink
A női - és férfi izzadásgátlás árai a kiiktatandó verejtékmirigyek eltérő száma miatt eltérőek
Női izzadásgátlás (Hónalj mko, tenyér mko, talp mko)
130.000 ft
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Férfi izzadásgátlás (Hónalj mko, tenyér mko, talp mko)
160.000 Ft
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Bőrgyógyászati konzultációs/vizsgálat
20.000 Ft
A konzultációt követő azonnali kezelés esetén a vizsgálat díjtól eltekintünk.
Receptírás
2.000 ft
Időpontfoglalás
Fokozott izzadás, Hyperhydrosis
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!