Menü
Kövess minket Facebookon
Kémiai hámlasztás
Kémiai hámlasztás

 

Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 30 - 60 perc

Kezelés igénybevehető: Ősszel, télen, tavasszal

Hány alkalmas a kezelés: 3 - 8 

Kezelés ára: 18.800 Ft/alkalom - 24.000 Ft/alkalom

A kezelést végzi: Nagy Andrea kozmetikus, Dr. Békés Annamária

Előkezelés: Van

Utókezelés: Van

Kémiai hámlasztásPeelingelje le az éveket!

kémiai hámlasztás Debrecen


- A Peelingek új generációja, az IMAGE Skincare a hámlasztással egy időben kezeli a bőrhibákat és feltölti a bőrt aktív hatóanyagokkal.

- A bőr sejtjei a peeling alatt aktívabbá válnak, és az anyagcsere felgyorsul.

- Ezért a kezelések hatékonysága messze meghaladja a hagyományos kozmetikai kezelések eredményeit.

- Fiatalítás, pigmentfoltkezelés és aknekezelés végezhető fél óra alatt, kiemelkedő hatékonysággal.

 

Az Image 3 szintű peelinget kínál, lehetővé téve a személyre szabott kezelési sorozat kialakítását, kezdve a felszíni kezelésektől, haladva a mélyebb peeling szintig.

  • Az 1. szint felszíni hámlasztás, a páciens számára relaxáló, bőrfiatalító és helyreállító hatással.

  • A 2. szint a közepes peeling, melynek célja a feszesítés, világosítás és ragyogó bőr.

  • A 3. szint a mély peeling, az orvosi szintű beavatkozás. Hiszünk abban, hogy a peelingezés olyan, mint amikor létrára mászunk. Mindig az enyhe peelingekkel indulunk, és fokozatosan haladunk a 3. szintig.


A bőr peelingje nagyon hasonlít az edzőtermi munkához.

Senki nem tudja lefutni a maratont, ha előtte nem futja végig az utcát. Ugyanez a filozófia igaz a kémiai hámlasztásra. Nem kezdhetünk TCA savazással, ha előtte nem készítettük elő a bőrt a napi szinten használatos készítményekkel, illetve a felszíni peelingekkel.


 
peeling a kémiai hámlasztás hatékony módja


Mire jó a peeling?

Napjainkban világszerte ismert bőrkezelési technika a peeling, azaz magyar nevén hámlasztás. Ezen folyamat során a bőr felső rétegét távolítják el különböző módszerekkel, annak érdekében, hogy az elhalt hámsejtek ne maradjanak a bőr felszínén, valamint az új bőrszövet gyorsabban regenerálódhasson. Az új szövetregenerációnak köszönhetően több kollagén termelődik, ami a bőr rugalmasságáért felelős, így üde és friss megjelenést kölcsönöz az arcnak. A peeling különböző módszerekkel és különböző mélységben történhet, amelyeket a kezelni kívánt felület problémájától és a bőr érzékenységétől függően alkalmaznak. Jelen esetben a kémiai hámlasztás folyamatát kívánjuk részletezni, melynek lényege, hogy gyenge savval történik az elhalt hámsejtek eltávolítása az alaposság érdekében. Nem kell megijedni a sav hallatán, hiszen bőrünk pH értéke is gyengén savas kémhatású, egyben szervezetünk elsődleges védelmi vonala.


Mit kell tudnunk a kémiai hámlasztás folyamatáról?

Kémiai hámlasztás során a már említett gyenge savval dolgozunk, név szerint TCA hámlasztás (triklórecetsavas peeling), amely segítségével közepes mélységű hámlasztást hajtunk végre. A beavatkozást kizárólag orvos végezheti el, hiszen nem csak a bőr felső rétege kerül eltávolításra, hanem a kötőszöveti réteget is érinti, ahol kollagén termelődést indukál. Ezáltal a bőrben intenzív regenerálódási folyamatok indulnak meg, a fakó szín helyett üdévé és élettel telivé válik, valamint sokkal rugalmasabb és fiatalosabb lesz. Természetesen a savas hámlasztás nem elsődleges kezelés, esetleg finomabb peeling vagy meghatározott készítményekkel történő otthoni előkezelés szükséges megelőzőleg. A beavatkozás előtt a páciens egy konzultáción vesz részt, amely során megállapítják a kezelendő felület problémáit és megtervezik a kezelés lépéseit, illetve ezek függvényében alakulnak a kémiai hámlasztás árak is. A felmérést követően az érintett bőrterületet a megadott szerrel és/vagy kenőccsel kell kezelni, valamint kerülni kell a szoláriumot és aktív napozást.


kémiai hámlasztás folyamata
A mechanikai peeling, vagyis az arcradírok könnyen mikrosérüléseket okozhatnak

Milyen bőrhibák esetén használható a savas hámlasztás?

A savas hámlasztás szinte az összes korosztály számára ajánlott peeling kezelés, amely segítségével tartós javulás érhető el a bőrszövetet illetően. Tinédzser korban gyakori az akné megjelenése a hormonális változások hatására, ami egyes esetekben nyomot hagy maga után kisebb-nagyobb mélyedések és foltok formájában. Az akné idővel enyhül, azonban a hátramaradt hegek nagyon hosszú ideig nem múlnak el, viszont kémiai hámlasztás segítségével sokszorosára gyorsítható ez a folyamat, valamint redukálódik a pattanások és mitesszerek száma is. A fogamzásgátló szerek, terhesség, valamint a bőr természetes öregedése során pigmentfoltok jelenhetnek meg testszerte, amelyek főként esztétikai szempontból jelentenek hátrányt. A TCA hámlasztás segítségével ezekben az esetekben is igen jó eredményt érhetünk el. A bőr öregedésével is jelennek meg nem kívánt elváltozások, hiszen a csökkenő kollagén eredményeként veszít rugalmasságából, így jelennek meg a ráncok. A hosszantartó, nagy dózisú napsugárzás UV tartománya köztudottan károsítja a bőrt, elősegítve az említett ráncok kialakulását és elmélyülését. Savas hámlasztást alkalmazva ezek a ráncok könnyűszerrel csökkenthetők, az apróbbak hatékonyan meg is szüntethetők ismételt kezelésekkel. A TCA hámlasztás nem kizárólag a hölgyek kiváltsága, férfiak számára is ajánlott kezelési mód, hiszen segít csökkenteni az aknét, a szőrbenövéseket, illetve az ezek által generált gyulladt pattanások kialakulását. A kémiai hámlasztást követően azonnal érzékelhető változást tapasztalunk majd, bőrünk hidratáltabbá és egészségesebbé válik, felszíne kisimul és a bőrhibák láthatóan elhalványulnak.


Hányszor ajánlott ismételni a kezeléseket, meddig tart a hatása?

Ahogyan a kezelés előtt szükséges előkezelni a bőrünket, úgy a hámlasztást követően is nagyon oda kell figyelnünk a megfelelő utókezelésre. A savas hámlasztást követően bőrünk érzékenyebb lesz a külső behatásokra, jobban mint azelőtt, ezért bánjunk gyengéden vele. A kezelés maga körülbelül fél órát vesz igénybe alkalmanként, amelyet a kezelt felület nagysága és érzékenysége befolyásolhat, illetve ettől függ a kémiai hámlasztás ára is. A kezelést követő pár napban (ez körülbelül 3-5 nap szokott lenni) a bőr lehámlik és egy teljesen új bőrréteg kerül felszínre, amit nem érhet erős sugárzás vagy mechanikai sérülés. Ezért fokozottan ügyeljünk rá, hogy ne használjunk arcpakolást, főleg ne arcradírt, és ne napozzunk vagy szoláriumozzunk. Amennyiben kimozdulunk otthonról, használjunk nagy faktorú fényvédő krémet, valamint ne vigyünk fel alapozót vagy korrektort arcbőrünkre. Az arcon történő hámlasztásos kezelést körülbelül négy alkalommal ajánlott megismételni, a kezelések között 1-2 hét kihagyással a bőrszövet megfelelő regenerálódása érdekében. A test többi részén történő savas hámlasztást követően a bőr lassabban hámlik le, ezért hosszabb szüneteket kell tartani két kezelés között. Amennyiben szükséges ismételni a kúrát, azt legalább 6 hónap elteltével tegyük majd meg.


peeling férfiaknak is

A férfiak számára is üde megújulást nyújthat

Mik a kémiai hámlasztás veszélyei, mennyire fájdalmas eljárás?

Az interneten számos weboldalon fellelhető tippeket találunk az otthoni kémiai hámlasztás kivitelezéséhez, illetve nagyon sok termék közül válogathatunk. Azonban nem érdemes egyből fejest ugrani a savas hámlasztás hogyan és mikéntjébe, pláne akkor ha még sohasem csináltuk. Amennyiben nem a legmegfelelőbb savat választjuk, vagy túl sokáig hagyjuk hatni, a bőrünk szó szerint égni fog, durván bevörösödik és hámlani kezd, ezt hívjuk túlhámlasztásnak. Az sem utolsó szempont, hogy a webszerte fellelhető szerek más és más kiszerelésben kaphatóak, van ahol mindent ígérnek, ezért a kémiai hámlasztás ára a csillagos égig rúghat. A biztonságos és számunkra legmegfelelőbb peelinget erre képzett szakember segítségével találhatjuk meg konzultáció keretein belül, így elkerülhetőek a kémiai hámlasztás veszélyei. A részletes felmérést követően higiénikus körülmények között, szakember keze által kezdődik meg a savas hámlasztás, így nem kell esetleges komplikációktól tartanunk. A klinikai kezelés érzéstelenítés nélkül történik, ugyanis fájdalommentes az eljárás. A hámlasztás megkezdését követően, pár perc elteltével csipkedő-csípő-égető érzés jelentkezhet, illetve az arc feszülése tapasztalható, ami maximum egy nap elteltével enyhülni kezd. A kezelés után sok esetben pirosodás látható az érintett területen, amely fertőtlenítést követően otthoni utókezeléssel ápolható, amely legtöbb esetben az orvos által felírt nyugtató- és hidratálókrémekkel történik. A peelinget követően az arcbőr nagyon sérülékeny, ezért fokozottan óvjuk más kémiai behatásoktól, illetve fényvédő krémmel védekezzünk a nap káros sugaraival szemben. Éppen ezért a kémiai hámlasztás veszélyei közül a fokozott fényérzékenységet és az emiatt könnyebben bekövetkező napégést fontos kiemelni. Ezt követően fog néhány nap alatt, kisebb lemezekben lehámlani a bőrfelület, majd megkapjuk a várva várt üde és egészséges arcbőrünket.


Kinek nem ajánlott a kémiai peeling?

Annak ellenére, hogy a savas hámlasztás szinte bárki számára elérhető bőrmegújító kezelési módszer, sajnos akadnak olyan kivételek, amikor a páciensnek el kell tekintenie tőle. Ilyen kizáró ok lehet például bármilyen fertőző bőrbetegség (herpesz, ekcéma, szemölcsök), valamint gyulladások és sebek a hámlasztani kívánt bőrfelületen. Gondoljunk csak bele, egy pattanás sebe mennyire lehet fájdalmas, ha savval borítjuk. Egyes esetekben előfordulhat, hogy a páciens keloidképzésre hajlamos (azaz a hegszövetek abnormálisan túlnövekednek), ami nem feltétlenül zárja ki a kémiai hámlasztást, de szigorúan szakemberrel való konzultációhoz kötött. Továbbá nem végeztethető el a kezelés, amennyiben az illető bőrvékonyító vagy fényérzékenységet előidéző szereket szed, valamint kismamák számára sem ajánlatos a hámlasztás. A kémiai peelinget főként napsütésmentes hónapokban szokták elvégezni, annak érdekében, hogy a kezelt bőrfelületet minél kevesebb napsugárzás érje. Éppen ezért lehetőleg a nyári hónapokban kerüljük a bőrfiatalító és bőrsimító kezeléseket.


fényvédelem a kémiai hámlasztás esetén is

Fokozottan figyeljünk a fényvédelemre a nap káros sugaraival szemben


Mitől függnek a kémiai hámlasztás árak?

Orvosesztétikai centrumunkban számos savas peeling közül választhatnak vendégeink, így ebből adódóan a kémiai hámlasztás árak is eltérnek egymástól. Amennyiben a páciens nem érkezik konkrét elképzeléssel, szakkonzultációt követően számba vesszük a kezelni kívánt területet és a problémát, hogy a legmegfelelőbb kezelést javasolhassuk számára, ezért a kémiai hámlasztás ára változó lehet. Jónéhány gondra, köztük akár évek óta tartó esztétikai problémára nyújthat kiváló megoldást.KÉMIAI HÁMLASZTÁS

 

 

Áraink
Ormedic lift:
24.000 Ft/alkalom
C-vitaminos hámlasztás:
24.000 Ft/alkalom
Oxigénes frissítő kezelés:
1.800 Ft/alkalom
Signature facelift:
24.000 Ft/alkalom
Lightening lift:
24.000 Ft/alkalom
Wrinkle lift:
24.000 Ft/alkalom
Acne lift:
18.800 Ft/alkalom
Perfection lift:
24.000 Ft/alkalom
Wrinkle lift forte:
24.000 Ft/alkalom
Lightening lift forte:
24.000 Ft/alkalom
Konzultációs díj
15.000 ft
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Kémiai hámlasztás
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!