Menü
Pigmentfoltok eltávolítás lézerrel
Pigmentfolt eltávolítás lézerrel


Kezelés helyszíne: Budapest

Kezelés időtartama: 15 - 60 perc

Kezelés igénybevehető: Ősszel, télen

Hány alkalmas a kezelés: 4 - 8

Kezelés ára: 30.000 Ft /alkalomtól

Előkezelés: Nincs

Utókezelés: Van

 

Pigmentfoltok eltávolítása lézerrel
lézeres pigmentfolt eltávolítás

A pigmentfoltok eltávolítás lézerrel egy rendkívül hatékony orvos-esztétikai eljárás, mely egészséges, szép és esztétikus bőrt eredményez.

Sokunkat zavarnak a bőrünkön megjelenő pigmentfoltok, melyek kialakulhatnak akár túlzott napozás, UV-sugárzás vagy vegyi anyagok hatására is.

Emellett számos, egyéb eredetű pigmentfolt létezik:

 

 • szeplő;
 • májfolt;
 • időskori pigmentfolt.
 • Az elszíneződés típusát, mértékét, kiterjedését és mélységét is figyelembe véve, leghatásosabb módszert tudjuk alkalmazni.


 

Időpontot foglalok >>

 

 

Hogyan zajlik a lézeres pigmentfolteltávolítás?

A bőrbe hatoló többszáz lézerfény-nyaláb eltávolítja (szétbontja) a pigmentsejteket,  közben gyógyulásra, regenerálódásra készteti a bőrfelületet, így gyorsan újra képződik a hámréteg.
A hő hatására a bőr összehúzódik és fokozódik a kollagéntermelés.

A kezelés ideje:

A kezelés ideje pár perctől fél-egy óráig tarthat, ez szintén a bőrfelület nagyságától függ.

 

Szeplő? Májfolt? Már a múlté!


Környezetünkben napi szinten találkozunk olyan emberekkel, akik bármiféle pigmentációs elváltozással rendelkeznek – legyen az anyajegy, szeplő, májfolt vagy pigmentfolt arcon – sőt, saját bőrünkön is biztosan van néhány. Ezek javarészt ártalmatlan foltok formájában jelentkeznek, azonban jelenlétük nagyon zavaró lehet, ha feltűnő helyen vagy nagy mennyiségben tűnnek föl.

májfolt eltávolítás az esztétikus szép bőrért
 A hiperpigmentáció legfőképpen a világosbőrű nőket érinti


Miért jelennek meg pigmentfoltok a bőrön?

A kérdést több részre bontva érdemes megválaszolni, hiszen rengeteg befolyásoló tényező okozhat színbeli elváltozásokat testszerte. A pigmentfolt arcon is igen gyakori. Döntő többségében viszont elmondható, hogy főként világos bőrű nőknél fordul elő leggyakrabban ez a jellegű probléma. Az érzékeny bőr egyes esetekben ugyanis nem egységesen termel melanint napfény hatására (helyesbítve az UV sugárzás kivédésére), hanem csak foltonként. Ezek az apró, olykor halványan, olykor erőteljes és sötét színben megjelenő foltocskák lesznek a szeplők. A szeplő kialakulása már egészen fiatal korban megfigyelhető, de főként a nyári, napfényes hónapokban jelentkezik látványosan a fedetlen bőrfelületeken. Idővel színük intenzívebbé válhat, ami sokakat zavar és mindent megpróbálnak elkövetni pigmentfolt eltávolítása céljából, több-kevesebb sikerrel.

Tinédzserkorban sokan (vannak, akik ezt követően is) pattanásokkal küzdenek a hormonháztartás megváltozásának következtében. Persze erre már rengeteg megelőző- és utókezelés vethető be, hogy megszabaduljunk a bosszantó piros dudoroktól, néha mégis kitart egy-egy makacs pattanás. Ezek gyakran a bőr mélyebb rétegeiben is gyulladást okoznak, lassabban gyógyulnak, mint társaik és előfordulhat, hogy nem tűnnek el nyomtalanul. A pattanások elmúlása és hegesedése során is sérülhet a szövet, főként az erős UV sugárzás fejti ki rájuk negatív hatását, elősegítve a hiperpigmentáció kialakulását. A gyulladás elmúltával az érintett bőrfelület sötétebb marad, mint a környező szövetek, ami feltűnő és zavaró lehet, ebben az esetben szóba jöhet lézeres pigmentfolt eltávolítás.

Másik hiperpigmentáció a szeplőhöz hasonló, de mégsem azonos megjelenésűek: a májfoltok. Megjelenésük oka sokkal szerteágazóbb a szeplőkénél, hiszen egyes esetekben akár egészségügyi problémára is figyelmeztethetnek bennünket. A szeplőnél nagyobb kiterjedésűek, összefüggőek is lehetnek és főként hormonális változásra reagálnak. Leggyakrabban kismamák tapasztalhatják megjelenésüket terhességük során, de ugyanúgy jellemző fogamzásgátlót szedő nőknél és hormontartalmú gyógyszereket szedők esetében is. Az időskori májfolt is közismert jelenség, ez az évtizedek során a bőrt ért behatások – dohányzás, stressz, napsugárzás – káros utóhatásának tudható be. A májfoltok kialakulásának legkisebb, azonban létező hányadát valamilyen belsőszervi, emésztőszervrendszeri megbetegedés okozza, nevéből adódóan májbetegségek jeleként is megjelenhet. Az esztétikai pigmentfolt kezelés és májfolt eltávolítás mellett javallott szakorvos segítségével kivizsgáltatni a probléma okát.


terhesség utáni májfolt eltávolítás
A kismamák bőrén gyakori a májfoltok megjelenése a hormonháztartás megváltozása miatt


Pigmentfolt eltávolítása házilag, avagy miért hagyjuk inkább szakértőkre?

A világhálón rengeteg jobbnál jobb házi megoldást ígérnek számos pigmentfolt eltüntetése érdekében, amellyel sokan megpróbálkoznak, főleg ha a pigmentfolt arcon található. Jobb esetben nem érünk el vele semmilyen látható változást, azonban rosszabb esetben sokat ronthatunk bőrünk állapotán. Legfőképp háztartási növények nedveivel vagy gyógynövény kivonatokkal ámítanak, amelyeket otthon is könnyen elérhetünk és elkészíthetünk. Azonban mielőtt belevágnánk egy ilyen volumenű dologba pigmentfolt eltüntetése céljából, érdemes tisztában lenni a használt anyagok hatásmechanizmusával. Legtöbbször kihangsúlyozzák, hogy az eleve halvány foltokat halványítják tovább valamilyen szinten úgy, hogy a bőr egy rétegét savval maratják. Vannak olyan szépészeti beavatkozások, ahol savat használnak a bőrfelszín megújítása céljából. Azonban ezek a beavatkozások ellenőrzött körülmények között, szakember keze által történik, illetve nem almaecettel vagy citromlével hajtják végre a kezelést. Másrészt a pigmentfolt eltávolítás valamilyen gyógynövény alkalmazásával igényel némi természettudományos ismeretet, valamint azt se felejtsük el, hogy nagy koncentrációjú kivonat allergiás reakciót válthat ki. Vegyük például a kamillát, ami gyulladáscsökkentő hatásáról ismerten híres, ezért széles területen használják, szinte már megszokásból. Azonban ne felejtsük el azt sem, hogy erősen szárítja a bőrt, valamint nagy dózisban irritációt, szemduzzanatot és hasonló tüneteket okozhat. Mindezek mellett pedig pigmentfolt eltüntetése céljából mit sem érünk vele, így nem érdemes otthon hasonló módszerekkel kísérletezni, külöösen ha a pigmentfolt arcon található.Mire (nem) képesek a világosító krémek?

Manapság rengeteg reklám épül olyan szerekre és kenőcsökre, amelyeket pigmentfolt eltávolítása céljából forgalmaznak. Azonban ezek csupán felületi kezelést biztosítanak, ideiglenes hatást érhetünk el velük, a negatívumokról nem is beszélve akár a pigmentfolt arcon vagy egyéb területen van jelen. Számos hámlasztó és világosító gyógyszert kaphatunk problémánkra, azonban ezek nem megfelelő alkalmazása esetén épp az ellenkező hatást érhetjük el. Hámlasztás során ugyanis túlhámlaszthatjuk a bőrfelületet, amely kisebesedve hosszú gyógyulást igényel. Májfolt eltávolítás világosító szerek segítségével más veszélyeket is hordozhat magában. Rövidtávon a pigmentációk halványodhatnak, azonban a készítmény fényérzékennyé tehet bennünket. Kevesen szeretnének egész nyáron a lakásban ülve tengődni, mert utcára lépve szinte azonnal megégnének.

Az érzékeny bőrűek bizonyára így is jól tudják mennyi bosszúság származik egy nyári napon  a szabadban töltött hosszú órákból. A fényvédő krémek használata azonban nem csak számukra kötelező a házból való kilépés előtt, de a szerencsésebb bőrűeknek is. Napjainkban már szinte az összes nappali hidratálókrém tartalmaz bizonyos faktorú fényvédőt, hiszen napsugárzás nem csak nyáron ér minket. Az arcbőr a legkiszolgáltatottabb ebből a szempontból, ugyanis mindig szabadon éri az UV sugárzás az év minden napján. Éppen ezért fontos a kellő fényvédelem biztosítása bőrünknek, ami nem csak az idő előtti ráncok kialakulásától óv meg, de a kellemetlen pigmentációk megjelenésétől és erősödésétől is.


 pigmentfolt eltüntetése otthon nem járható út
Az otthoni megoldások jobb esetben nem használnak, rosszabb esetben viszont árthatnak


Hogyan zajlik a lézeres pigmentfolt eltávolítás?

Mint minden orvosesztétikai kezelés, így a pigmentfolt kezelés és májfolt eltávolítás műveletét is minden esetben szakember általi konzultáció előzi meg. A beavatkozás megkezdhető amennyiben a páciens nem rendelkezik kizáró kritériumokkal, mint például gyulladt bőr, bármilyen aktív fertőzés, rákos megbetegedés vagy terhesség. A lézeres pigmentfolt eltávolítás első lépése a bőrfelület megtisztítása és lefertőtlenítése. A beavatkozás idejét tekintve meglehetősen hamar elvégezhető, befejeztével előfordulhat bőrpirosodás és érzékenység, amely tünetek azonban hamar elmúlnak. Egyes esetekben a bőr hámlása is tapasztalható, ami egy teljes mértékben természetes reakció. A bőr ezt követően 1-2 héten belül ledobja a felső hámréteget, így valósággal teljes mértékben megújul, üde és ragyogó külsőt kölcsönözve az arcnak. A pigmentfolt kezelés általában nem egy alkalmas procedúra, a hiperpigmentáció teljes mértékű eltüntetéséhez több – 6-8 hetes eltéréssel megismételt – beavatkozásra van szükség.


lézeres pigmentfolt eltávolítás árak bárki által megfizethetők
Lézerrel biztonságosan és nyom nélkül eltüntethetők a sötét pigmentfoltok


Mire számíthatunk pigmentfolt eltávolítás után?

Közvetlenül a kezelés befejeztével a fentebb említett mellékhatások jelentkezhetnek, mint bőrpír és hámlás. Otthoni bőrápolás során az első pár nap során kerülni kell a kozmetikai szerek használatát, ugyanis bőrirritációt válthatnak ki. A bőr eleinte érzékeny mindenféle külső behatásra, ezért kíméljük a forró fürdőtől, így a szaunától és végső soron az áztatástól is. További ellenjavallat a szoláriumozás, amely felettébb károsan hat a szervezetre a kibocsájtott UV sugárzás következtében. Ennek tekintetében óvjuk bőrünket a túlzott napsugárzástól is, ha elhagyjuk a házat, akkor se menjünk ki fényvédőkrém használata nélkül. Pigmentfolt eltávolítás előtt és után sem szabad epilálni vagy gyantázni, így ha szükségét érezzük szőrtelenítésnek, azt mindenképpen borotvával tegyük. Továbbá ebben az időszakban ha a pigmentfolt arcon jeletnkezett, akkor kerüljük az arckezeléseket (mint a peeling), ne próbáljuk világosító krémekkel otthon továbbkezelni az adott területet. Bármilyen probléma jelentkezése esetén feltétlenül keresse fel a kezelést végző szakembert!

Mi alapján változnak a lézeres pigmentfolt eltávolítás árak?

Ahogyan a két probléma sem lehet egyforma, úgy a beavatkozás összege is változik, hiszen a személyre szabott kezelések során egyéni megoldást nyújtunk. Természetesen a tájékoztató jellegű irányárat megtalálhatja weboldalunkon, azonban a pontos végösszeget a személyes konzultációt követően tudjuk elkészíteni. A lézeres pigmentfolt eltávolítás árak a hiperpigmentációk fajtájától és kiterjedésétől függnek, ugyanis a halvány szeplők nem vethetők össze egy nagyobb és sötétebb májfolttal. Azért is fontos elkülöníteni ezeket, mert a különböző problémák kezelését eltérő mennyiségű ismétléssel lehet eltüntetni.

A kezelés lehetséges mellékhatásai:

A kezelésnek ritkán és átmenetileg lehetnek mellékhatásai. Amennyiben bármilyen mellékhatást észlel, azonnal értesítse kezelőorvosát! A kezelés ideje alatt illetve nem sokkal a kezelés elvégzése után a következő mellékhatások jelentkezhetnek: 

 • kellemetlen érzés, kismértékű fájdalom a kezelés alatt
 • bőrvörösség (erythema) és /vagy duzzanat 
 • a természetes bőrszerkezet károsodása, felhámsérülés (pörkösödés, hólyag, égés, heg, a kezelt terület bemélyedése)
 • megváltozott pigmentáció (bőr sötétebb illetve világosabb színűvé válik a kezelt területen, ami hetek/ hónapok alatt normalizálódik)

A kezelés után:

 • A kezelés után tapasztalható bármely kényelmetlenség érzet enyhíthető hűsítő készítményekkel, jegeléssel.
 • A kezelést követő két nap során a vendég ügyeljen arra, hogy ne érje semmilyen irritáló behatás, trauma a kezelt területet, a tisztálkodásnál legyen nagyon körültekintő, ne használjon a bőrt bántó, dörzsölő stb. eszközöket, anyagokat, ne tegye ki hőnek a kezelt felületet!
 • A kezelést követő 4 hét során a kozmetikai és egyéb beavatkozások (ide értve: tisztítás, masszírozás, pakolások kezelt területre felvitele, gyantázás, radírozás, hámlasztás, stb.) végzése szigorúan TILOS!!

 

PIGMENTFOLTOK ELTÁVOLÍTÁSA LÉZERREL


 

Áraink
Pigmentfolt kezelés
30.000 Ft-tól
Az ár a pigmentfolt kiterjedésének függvényében változik.
Konzultációs díj
20.000 ft
Figyelem!
Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Pigmentfoltok eltávolítás lézerrel
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!

Pigmentfolt eltávolítás gyorsan és egyszerűen


Számtalan okból jelenhetnek meg pigmentfoltok a bőrön, illetve kinézetre sem egységesek ezek a pigmentációk, egy azonban közös bennük: a lézeres pigmentfolt kezelés mindegyik esetben hatásos és szép végeredményt biztosít.

 

pigmentfolt eltávolítás lézerrel biztonságosan
A lézeres pigmentfolt eltávolítás biztonságos és hatékony módja a hibátlan bőr kialakításának

 

Pigmentfoltok megjelenésének okai


Eredetüket tekintve számos oka lehet a bőrpigmentációk megjelenésének, melyek közül az egyik meghatározó tényező az életkor. Fiatalabb korban szoktak megjelenni először a szeplők az erős napsugárzás hatására, majd az évek során színük halványulhat vagy sötétülhet. A szeplők általában kis méretű, viszonylag kerek és lapos foltok, melyek közel szimmetrikusan helyezkednek el testszerte. Bár napjainkra egyre divatosabbá válnak a szeplők – van, aki konkrétan szeplőt tetováltat az arcára –, egyeseket mégis inkább frusztrál a jelenlétük. Ezek mellett pedig a pattanások okozta színelváltozások is önbizalomhiányt okozhatnak. Pigmentfolt kezelés által látványosan eltávolíthatók ezek a pigmentációk, hiszen mindenki mást lát szépnek.

Várandós hölgyeknél megfigyelhető a májfoltok fokozottabb megjelenése a bőrön, amely a megváltozott hormonháztartással hozható összefüggésbe. Sajnos sok esetben ezek a foltok a gyermek születését követően is megmaradnak, amelytől az édesanyák szeretnének megszabadulni. A túlzásba vitt napozás vagy szoláriumhasználat során is kialakulhatnak hasonló pigmentációk, úgynevezett napfoltok. Ezek főként a bőrtől sötétebb foltokként jelentkeznek, az arcon, a kezeken és a dekoltázson pedig feltűnőek tudnak lenni. Továbbá időskori pigmentfoltok is megjelenhetnek az idő múlásával, amelyek több kisebb, vagy kevesebb, de nagyobb elszíneződések formájában jelentkeznek. Pigmentfolt kezelés segítségével ezek mind-mind precízen eltávolíthatóak, emellett a lézerfény hatására a bőr finomabb textúrájúvá válik.

 

A pigmentfolt kezelés menete


A pigmentsejteket a bőrbe hatoló több száz lézerfény-nyaláb távolítja el, mindeközben gyógyulásra, regenerálódásra késztetve a bőrfelületet, ezáltal gyorsan újra képződik a hámréteg. A hő hatására a bőr összehúzódik és fokozódik a kollagéntermelés. A bőrpír és a hámlás 1-2 hétig teljesen természetes folyamat, ezt követően a bőr szinte megújul, üdébbé válik. A beavatkozás időtartama mindössze 5 perctől maximum egy órát igényel a problémás bőrfelület nagyságától és színintenzitásától függően. Erősebb tónusú pigmentációk esetén sincs mitől tartani, azonban érdemes azzal is számolni, hogy ezek a pigmentfoltok valószínűleg több kezelést igényelnek majd, mire teljesen elhalványulnak. Az érintett bőrfelületet óvni kell az erős környezeti hatásoktól, mint a napsugárzás, a szaunázás vagy a gyantázás. Ezen felül a fényvédő krémek használata a szabadban kötelezően ajánlott. A regenerálódási folyamatok végeztével pedig nincs más dolgod, mint élvezni az egységes bőrszín nyújtotta magabiztosságot.

 

pigmentfolt kezelés lézerrel
Egyenetlen nagyságú és színű szeplőkre is létezik egységes megoldás: pigmentfolt eltávolítás lézerrel

 

Régóta éktelenkedik egy-egy májfolt a karodon vagy a dekoltázsodon? Pattanások után sötét foltok maradtak vissza az arcodon? Halogatás helyett kérj időpontot és szabadulj meg a zavaró pigmentfoltoktól, hogy bőröd egyenletesen ragyoghasson!