Menü

Az otthoni arcápolás alapjai – a Hialuronsav

2023. január 18
0
1534
Az otthoni arcápolás alapjai – a Hialuronsav

z otthoni arcápolás az edzőtermi edzésekhez hasonlítható. Mindig elmondják a fitnesz edzők, hogy a mozgás a cél eléréséhez 30%-ot tud hozzáadni, a maradék 70% az étrenden múlik. Ugyanez igaz az esztétikai beavatkozásokkal is, ami szintén 30%-ot ad. Ahhoz, hogy hosszú távon élvezhessük a beavatkozás eredményét, illetve, hogy az minél tovább legyen tartós, azt bizony az otthoni kozmetikumokkal is ki kell egészíteni.

És éppen ezért fontos az otthoni protokollokra nagy figyelmet fordítani.

Ezt a témát dolgozza fel az IdealMed podcast második adása is, ami már elérhető a legnépszerűbb lejátszókon:

Spotify

Apple Podcast

Google Podcast

YouTube


Arcfiatalító arcápolási termékek és használatuk módja 

Az a legjobb, hogyha azt termékcsaládot használja a páciens otthoni arcápoláshoz, amivel a beavatkozást is elvégezték. Így lehet maximális eredményt elérni. Mi a Teoxane termékeivel dolgozunk ezért leginkább ezt a márkát javasoljuk.

Teoxane – Svájci minőségű bőrápolás

A dermális fillereket a svájci Genfben található laboratóriumban kezdték el gyártani, és ennek hatására alapították meg, illetve fejlesztették ki a Teoxane arcápolási kozmetikumokat is.  Ezekben a termékekben ugyanaz a keresztkötött rugalmas hialuronsav található meg, mint a dermális fillerekben. 

A keresztkötött rugalmas hialuronsav bőrregeneráló komplexeket, aminosavat, illetve antioxidánsokat tartalmaz. Ennek köszönhetően könnyebben be tud szívódni, azonnali hidratáltságot eredményez az arcbőrnek és a kollagén szintézist is segíti. Ez a száz százalékban nem állati eredetű biokompatibilis keresztkötött hialuronsav minden termékben megtalálható a lemosótól egészen a szérumon keresztül az éjszakai arcápolási rutinig.

Elsősorban közvetlenül az esztétikai kezeléseket követően érdemes az otthoni arcápolási rutinba beleépíteni. Mi elsősorban kéthetes vagy 28 napos otthoni arcápolási programokat szoktunk javasolni. 

Ezzel egyrészt meghosszabbítjuk a kezelések eredményeit, hidratáljuk és revitalizáljuk az arcbőrt, illetve csökkenthetőek az esetleges kisebb szövődmények, duzzanatok. A kiemelkedő antiaging hatásnak köszönhetően pedig azonnali eredményt lehet elérni a bőröregedés látható jelei ellen, mint a hidratáltság, fénytelen, vagy fakó arcbőr.

 

A másik fontos érv a Teoxane mellett az, hogy mi is kipróbáltuk és használjuk ezeket a termékeket!

Könnyű alkalmazni, nincs allergiás reakció és még a színezett szemkörnyék ápolót is könnymentesen lehet használni. Ez különösen fontos érv bizonyos kor felett, illetve a kontaktlencsét viselő pácienseknél.

Hogy segítsük a döntést, a legtöbb terméket a rendelőben is ki lehet próbálni.

 

Útmutató az otthoni arcápoláshoz

Az arcápolás alapja a rendszeres és minőségi arclemosás reggel és este is! Ennek ellenére általában pont ez szokott a legtöbb vendégnél kimaradni, pedig az „út porát” le kellene mosni ahhoz, hogy megfelelő hatóanyagokat tudjunk bevinni a termékekkel.

Az arclemosás után jöhet a nappali krém, ami legyen fényvédős (akár tél van, akár nyár), végül éjszakára egy tápláló, sokkal magasabb hatóanyag tartalmú szérummal zárjuk a napot.

Kollagén vagy hialuronsavas tabletták használatát is szoktuk javasolni. Itt arra az egy dologra érdemes odafigyelni, hogy az adott tabletta, amit használni kívánunk felszívódjon és be is tudjon épülni a szervezetbe. Fontos, hogy ez klinikai vizsgálatok alapján bizonyítható legyen.

Bőrradírt azonban ne használjunk, mert a bőrradírok megnyújtják a bőrt, ezáltal sokkal könnyebben lehet ráncosodni! Ennél már sokkal hatékonyabbak az enzimmaszkok. 

Az otthoni arcápolás alapja tehát az arclemosás, a szérum, illetve valamilyen tápláló hidratáló krém használata.

Minél fiatalabb korban kezdesz el foglalkozni az arcoddal, annál hosszabb távon tudod megőrizni annak fényét és üdeségét. Ha csak idősebben, akkor már valószínűleg szükséges lesz valamilyen orvos-esztétikai beavatkozást is, de ezeknek az összegzéséből létrejövő eredmény egy nagyon komoly és hosszú távú befektetés lehet.

 

Otthoni arcápolási csomagok

A Teoxane ajánlatai közt megtalálható egy nappali arcápolási rutin, illetve egy éjszakai csomag is, de fontos a bőrtípusoknak megfelelő termékek kiválasztása ezért mi elsősorban azt szoktuk kérni a páciensektől, hogy mindenképp először a bőrgyógyász kollégákkal konzultáljanak.

Ezen felül minden esztétikai kezelést követően ajánlott egy-egy terméket is igénybe venni, mert csökkenti a kezelések szövődményeit, rögtön hidratálják a bőrt vagy az adott területet, és meghosszabbítják a kezelés hatását. Ilyen például egy szájfeltöltést követően a 3D Lip használata, egy szemkörnyék rejuvenációt követően egy szemszérum, vagy akár a hőterápiás kezelések, lézeres beavatkozások után a Deep Repair Balm.

A termékeket már 25 éves kortól ajánljuk, de felső korhatár nincs, így bárki nyugodtan válogathat a széles termékpalettából.

 

Férfi arcápolás

A férfiak arcápolása is fontos, bár az ő bőrük egészen más, mint a hölgyeké. Legnagyobb különbség a borosta, ami csak megváltoztatja, de nem nehezítheti meg az arcápolási rutint! A különböző speciális szérumok és krémek ráadásul mind kipróbálhatóak a rendelőben, így a férfiakat is könnyebben meg lehet ismertetni az otthoni arcápolás módjáról és előnyeiről.


címkék: