Menü

Gyors, esztétikus anyajegy eltávolítás lézerrel

2020. október 15
0
9301
Gyors, esztétikus anyajegy eltávolítás lézerrel

Anyajegyekkel szinte mindenki rendelkezik kisebb-nagyobb számban, amelyek eredetüket tekintve lehet velünk született vagy idő közben kialakult. Az egy csomóban összegyűlt pigmentet termelő sejteket könnyű kiszúrni, hiszen általában sötét színűek és legtöbbször nem okoznak bajt. Azonban előfordulhat, hogy egyes anyajegyeknek megváltozik a ’viselkedése’ valamilyen külső behatás eredményeként, éppen ezért érdemes ellenőriztetni őket legalább évente.

 

Káros és zavaró anyajegyek


Alapvetően rengetegféleképp nézhet ki egy anyajegy, mind színre, formára vagy kiterjedésre, azonban egyik tulajdonság sem meghatározó egészségügyi szempontból. A ’jó’ anyajegy addig számít jónak, amíg változatlanul pihen a bőrünkön és nem zavar vagy gátol semmiben. A ’rossz’ anyajegyek azonban fizikálisan is zavarnak, testhajlatban helyezkednek el és/vagy a ruhaneműktől állandóan kidörzsölődnek. Ha feltűnően megváltozik minőségében, az melanoma kialakulására is utalhat, amivel mihamarabb keressünk fel egy bőrgyógyász szakorvost. Ezeket a gyanús elváltozásokat kizárólag szikés beavatkozással lehet eltávolítani annak érdekében, hogy az érintett szövet egészét eltávolítsák, valamint szövettani vizsgálatra lehessen küldeni. Ez nagyobb terület kivágásával jár, illetve varratokkal illesztik össze a hámot, ami általában nyomot hagy maga után.

 

 

Jelentkezés konzultációra

 

 

Szabadulj meg tőlük!


A kizárólag esztétikai célból zavaró pigmentációk egy gyors, fájdalommentes és a lehető legkisebb sebet hátrahagyó kezeléssel eltávolíthatók, ez pedig a lézeres anyajegy eltávolítás. Elsőre ijesztően hangozhat, azonban manapság egy nagyon gyakran alkalmazott és biztonságos eljárás. Mint minden bőrgyógyászati beavatkozást, ezt is egy előzetes felmérés előzi meg szakorvos által. Amennyiben nem áll fenn elváltozás veszélye, nyugodtan elvégeztethető a lézeres kezelés. Első anyajegy levételénél általában egy kerül eltávolításra próbaképpen, hogy kiderüljön hogyan reagál rá a szervezet, milyen hamar gyógyul a seb, illetve hajlamos-e a szervezet keloid képzésre (hegszövet túlburjánzására). Ezt követően alkalmanként már 3-4 anyajegy is eltávolításra kerülhet, ha szükség van rá. A lézer használatának egyik nagy előnye, hogy a keletkezett seb az anyajegy nagyságával lesz egyenlő, így a legkisebb sérült felszín ezzel érhető el. Ezen felül az égés következtében a seb környékén lévő hajszálerek egyből lezárulnak, ezért nem tapasztalható vérzés a kezelés során. Természetesen ebben az esetben is helyi érzéstelenítéssel kezdődik a procedúra, amelynek köszönhetően semmit nem érzünk majd az anyajegy eltávolítás folyamatából. A legkellemetlenebb része talán csak a tűszúrás lesz az elején.

 

Lézeres anyajegy eltávolítás heg nélkül

 

Gyorsabb gyógyulás heg nélkül


A lézeres anyajegy eltávolítás után hátramaradó seb hamarabb és szebben gyógyul, mint a szikés beavatkozás által összevarrt seb. Méretét tekintve minimális heg keletkezik, pont akkora, mint amekkora az anyajegy átmérője volt. A megfelelő utókezelések mellett (szakorvos által felírt kenőcs, kötözés) nagyon hamar elhalványul a nyoma, esetleg árnyalatnyi eltérés figyelhető meg az alap bőrszínhez képest. A kezelést követően sebgyógyulásig nem érheti víz az érintett bőrfelületet, valamint kímélni kell a direkt napsugárzástól és a hidegtől is (nyári és téli időszakok alatt). Ennek fejében a legideálisab időszak anyajegy eltávolítás beavatkozásra az ősz, ugyanis ilyenkor gyógyul a legszebben a kezelés utáni heg. Ez persze nem azt jelenti, hogy más évszakban nem érdemes belevágni, hiszen megfelelő óvintézkedésekkel ugyanazt az eredményt érhetjük el, mint ősszel. Emellett a már említett módon nem érheti víz, ezért kerülni kell a strandot, uszodát, szaunát és a szoláriumot is. A begyógyult seb, miután beilleszkedett a környező szövetek közé, a későbbiekben képes lesz lebarnulni a napon, azaz követi a bőrünk színét és így láthatatlanná válik a heg.

Anyajegyeken túl fibrómák (puha tapintású, barna szemölcsök) kezelésére is bevett módszer a lézeres kezelés, ami mivel kicsi kinövésekről van szó, már a beavatkozást követően is alig látszódik a helyük. A kor előrehaladtával egyre több jelentkezik, ami nem csak esztétikailag, de komfortérzet szempontjából is igen zavaró lehet. Ezek a szemölcsök HPV (humán papillóma vírus) hatására keletkeznek testszerte a bőrön, ezért fontos, hogy eltávolításuk szakszerűen történjen, megakadályozva ezzel a vírus terjedését. Előfordulhat, hogy feltűnő helyen, például az arcon keletkeznek ilyen sejtburjánzásos kinövések, ami érzékenyebb lehet mint a test többi része. Azonban arcról is könnyűszerrel levetethetők lézer segítségével, ami aztán hegesedés nélkül gyógyulhat majd be. Nem érdemes tovább várni vele, hiszen amíg tervezgetjük a lézeres kezelést, addigra már gyógyulhatna is az anyajegy vagy szemölcs helye.

 

 

Időpontfoglalás lézeres kezelésre

 

címkék: