Menü

Így hoz bikiniformába az injekciós zsírbontás

2023. május 24
0
1023
Így hoz bikiniformába az injekciós zsírbontás

Az injekciós zsírbontást nem szabad összekeverni egy diétával, az edzéssel leadott nagy mennyiségű súlyvesztéssel, vagy a plasztikai műtétekkel sem.
Ez a beavatkozás annak lesz ideális akinek van egy kisebb makacs zsírpárnája, amitől semmilyen módszerrel nem tud megszabadulni.

 

Hogyan történik pontosan a kezelés?

Az injekciós zsírbontás a nyirokrendszer segítségével üríti ki a felhalmozódott méreganyagokat a szervezetből, ami a májon keresztül fog kiválasztódni.

Ezért nagyon fontos, hogy még a kezelést megelőzően megnézzük a májenzimek értékét. A kezelés csak jól működő enzimek esetében lesz hatékony. A nem megfelelően működő májenzimek terhelése nagymértékben befolyásolná az egészséget. 

Érdemes még a kezelés előtt vérvételt kérni.

A megfelelő májenzim eredmények után egy konzultációt tartunk, ahol megnézzük a páciens zsírrétegének vastagságát. Abban az esetben, hogyha ez eléri a 2 cm-t - tehát egy 2 cm-es réteget össze tudunk csípni - nagyon hatékonyan és jól lehet kezelni az adott területet.

Mindig álló helyzetben rajzoljuk be azt, hogy mely területet fogjuk kezelni. Egy alkalommal 4 ampulla használható fel, egy ampulla pedig egy 10x10-es területre elegendő. Ez alapján például egy alkalommal a négy ampullát a has területére fel lehet használni. Körülbelül egy-egy pontból indulnak a szúrások és sugárirányban, retrográd módon adagoljuk be az Aqualyx ampullákat.

A kezelés egy hosszú tű segítségével történik, ami miatt egyetlen szúrás elegendő egy 10x10 cm-es területen, ahol aztán legyezőszerűen adagoljuk az ampullát anélkül, hogy kihúznánk a tűt. A kanül bevezetésének pontjaiba érzéstelenítőt adunk be. A lidokain csíp és feszít, de a páciensek elmondása alapján ez inkább kellemetlen mint fájó érzés.

Ahogy beindul a zsírsejteknek a bontása, a terület kipirosodhat, és ez néhány napig meg is maradhat. Számolni kell azzal is, hogy bevérzések jönnek létre, hiszen a zsírszövetben is találhatóak pici erek, amik szétesnek a kezelést követően, illetve a tűvel is megsérthetjük ezeket az ereket. Ezek a mellékhatások szerencsére gyorsan felszívódnak.

 

Mire kell odafigyelni otthon az injekciós zsírbontás után?

Nagyon fontos, hogy a kezelést követően megduplázzuk a napi folyadékmennyiség bevitelét, de igyunk meg minimum 3 liter cukormentes folyadékot. 

Bizonyos esetekben számolnunk kell azzal, hogy a bőr meg fog ereszkedni. Ilyenkor előre javasolni szoktuk, hogy a kezelést követően valamilyen szorítóruházatot viseljenek a vendégek. Ezzel a bőrt egy kis megtartással, egy kis alátámasztással tudjunk segíteni a regenerálódásban. Hogyha olyan mértékű volt a zsírbontás, hogy a bőr mégis megereszkedne nagyon jól kombinálható ez a kezelés a bioszálas feszesítéssel.

Önmagában egy típusú kezelés nem biztos, hogy a problémát teljes körűen tudja orvosolni, és célszerű ilyenkor kombinálni ezeket a kezeléseket.

Ahogy más kezelések esetében, úgy most sem szabad szoláriumba, szaunába járni, napozni, meleg fürdőket venni, illetve néhány napig a túlzott testmozgást is kerülni kell. De ezt követően lehet és kell is mozogni, hiszen az támogatni fogja ezt a folyamatot.

 

Mely területeket érdemes kezelni?

Általánosságban elmondható, hogy a tokával nem szoktak a hölgyek elégedett lenni. Ezen kívül a hasi zsírpárnák, a csípő területe, a fenék, a bricsesznadrág területe, illetve nagyon problematikus szokott lenni még, az a térd feletti kis zsírpárnáknak a megjelenése, amivel nem igazán lehet mit kezdeni még edzéssel sem. 

A tokakezelés viszont egy sarkalatos pont, és leggyakrabban nem is egyedül az Aqualyx injekciós zsírbontással szoktuk megszüntetni a problémát, hiszen az arc megereszkedése is súlyt helyez a toka területére, elősegítve a szövetek megereszkedését. Illetve ezen a területen sokkal könnyebben tud felhalmozódni a zsír is.

A jó hír, hogy a tokánál általában elegendő kettő, maximum három a zsírbontó injekciós kezelés, és egy-egy alkalommal nem is szükséges egy egész ampulla. Viszont emellett ajánlott a terület megtámasztása és a feszesítése is a tökéletes eredményhez. 

Javasolni szoktuk a zsírbontó injekciós kezelést követően az állak felfáslizását éjszakára, hogy ezáltal egy kicsit megtámasszuk a bőrt. Hogyha a kezelést követően is úgy ítéljük meg, hogy nem megfelelő a bőrnek a feszessége vagy frissessége, akkor bioszálas feszesítéssel szoktuk megtámogatni ezt a rendszert. Ebben az esetben van egy azonnali emelőhatás is, illetve beindítjuk a kollagén stimulációt is, ami további fokozódással még több feszesítést fog elérni.

A férfiak kezelése során a has szokott előtérbe kerülni, de ami ennél is gyakoribb, az a melleknek a kezelése. A legnagyobb problémát a mellizomzat nem megfelelő minősége és kinézete jelenti, ami pszichésen is negatív hatással lehet.

 

Milyen gyakran kell kezelni a területeket?

A zsírbontás gyakorisága nagyban függ a zsírréteg vastagságától. Egy vékony zsírréteg eltávolításához akár egyetlen kezelés is elegendő lehet, de nagy általánosságban elmondható, hogy 3-4 kezelésre szükség van ahhoz, hogy tökéletes eredményt tudjunk elérni. 

Egy adott területet 3-4 hetes időintervallumban lehet kezelni. Ez idő alatt folyamatosan kerül felszínre az Aqualyx, a mikrozselatinos volta miatt. Ezáltal lesz folyamatos a zsírszöveteknek a bontása is.

A vendégek általában érzik is, hogy dolgozik az anyag. Nagyon gyakran azt a visszajelzést kapjuk, hogy izomlázszerű érzésük van az adott területen. Ez jelzi a zsírbontás hatását. Előfordulhat, hogy csak öt hétre végezzük el a következő kezelését, mert még fennáll ez az érzés, még mindig van hatékony bontó enzim az adott területen.

Különböző területeket egy hetes eltérésekkel már lehet újra kezelni.

A kezelések számát nagymértékben befolyásolja a vendég életmódja. Valószínűleg kevesebb kezelés is elegendő lesz annak, aki diétázik és sportol. Emellett “rásegítő” hatása lehet a nyirokdrenázsnak, azaz a nyirokrendszer gépi megdolgoztatásának.

 

Milyen anyag végzi a zsírbontást?

Többféle anyag létezik a piacon erre a módszerre. Mi az Aqualyx-szel dolgozunk, ennek van FDA engedélye is.

Ez egy nagyon biztonságos, bevált mikrozselatinos ampulla, amiben az anyag gyakorlatilag olyan, mint a szervezetünkben lévő epesav. Ez segít szétbombázni a zsírsejtek falát, ami miatt véglegesen megszüntethető a zsírlerakódás.

 

Mitől lesz végleges a zsírbontás?

Azáltal, hogy a zsírsejt fala széthullik - és mivel a zsírsejtek nem szaporodnak - így a lerakódás örökre megszüntethető.

Azt tudni kell, hogy attól még, hogy egy területen ezzel a módszerrel véglegesen megszüntetjük a zsír lerakódását, még egy hízás következtében más területeken kialakulnak a zsírpárnák.

 

Milyen eredmény várható?

A hölgy vendégek beszámolói alapján a kúra végeztével akár két ruhamérettel is csökken a derék, illetve a csípőtájék. Nyilván az első alkalomnál nem mindig egyértelmű a változás, de a második kezelést követően már szemmel látható az az eredmény, amit el tudtunk érni ezzel a kezeléssel. 

Ugyanez igaz a férfiak esetében. A változás a mellszövet kezelésének második szakaszában lesz igazán jól kivehető.

 

A striákra is működik?

Nem, ez a kezelés a striákat nem fogja befolyásolni, hiszen a stria a megszakadt bőr miatt keletkezett hegszövet amit ezzel a módszerrel nem lehet kezelni. 


címkék: