Menü

Milyen bőrhibákra ajánlott a savas hámlasztás?

2021. július 30
0
2495
Milyen bőrhibákra ajánlott a savas hámlasztás?

Testünk sejtjei, így a bőrünké is napról napra megújulnak: az elöregedő sejtek elpusztulnak és leválnak, hogy az újak átvehessék a helyüket. Ez a folyamat a hámlás, amely nem minden esetben megy végbe tökéletesen, ezért nem árt néha egy kis segítség savas hámlasztás formájában.

 

Figyeljünk a bőrünk jelzéseire


A nem megfelelő hámlási folyamatoknak számos jele van, ezekre érdemes odafigyelni és időben, megfelelően kezelni. Ilyen például, ha fakó és fénytelen a bőr, vagy száraz és húzódik, esetleg mitesszerek és pattanások alakulnak ki az arcon. Az élettelen sejtek ugyanis könnyedén eltömítik a pórusokat, amelyek így számos más bőrhibát idézhetnek elő. A megszokottnál (akár csak helyenként is) szárazabb vagy zsírosabb bőrért is okolható a lelassult hámlás. A tág pórusok okozta egyenetlen bőrfelszín is gyakori problémának számít, de ezek szerencsére mind-mind orvosolhatók a savas hámlasztás segítségével. A kémiai hámlasztás legfőbb feladata, hogy az elhalt hámsejtek egyenletes eltávolításával az arcbőr egyensúlyát visszaállítsa, s ezzel felgyorsítsa a bőr természetes megújulását. A fizikai hámlasztókkal (bőrradírok) ellentétben, amennyiben szakértő végzi, az eljárás nem okoz mikrosérüléseket, és kiegyensúlyozottan távolítja el az arcbőr legfelső, elhalt rétegét. Az eredmény pedig az elképesztően sima és puha, élettelin ragyogóarcbőr lesz.

 

Milyen bőrhibák esetén érdemes kipróbálni?


Számtalan olyan bőrproblémával találkozunk nap mint nap, amelyek egy kis odafigyeléssel gyorsan és látványosan kezelhetők. Éppen ezért készítettünk egy listát azokról a bőrhibákról, melyeken a kémiai hámlasztás könnyűszerrel segíthet, hogy bőröd ismét tündökölhessen:

Mitesszerek, tág pórusok: A pórusokba kerülő szennyeződések, extra faggyú és elhalt hámsejtek nem csak eltömítik a pórusok nyílását, de a baktériumok elszaporodásával pattanások alakulhatnak ki. A tág pórusokban sokkal könnyebben gyűlnek össze a szennyezőanyagok, amitől hajlamosabb lesz a bőr az aknéra. A kémiai hámlasztásnak nem csak tisztító, de pórusösszehúzó hatása is ismert.

Aknés bőr, pattanások utáni hegek: Sajnos az akné nem csak a tinédzser korosztályt sújtja, hanem felnőttek körében is jellemző, ráadásul az utánuk maradó nyomok elég sokáig megmaradnak. A hegesen gyógyult bőr és a hátramaradó sötét foltok hámlasztással elhalványíthatók, az eljárás serkenti a bőr regenerációs képességét is, hogy a foltok mihamarabb végleg eltűnjenek.

Pigmentfoltok: A bőr helyenkénti elszíneződése számos okra vezethető vissza, köztük a már említett pattanások utáni nyomok, a terhességi májfoltok, az öregedési foltok, illetve a nap káros hatásaként megjelenő napfoltok is. A bőr kúraszerű hámlasztókezelése során viszont ezek fokozatosan elhalványulnak, míg végül színük belesimul a környező sejtek közé.

 

Könnyed és jóleső kezelés
A kezelés maga egy könnyed és jóleső kúra

 

Enyhe ráncok, szarkalábak: A szemek körül vagy éppen a száj mellett kialakuló nevetőráncok az idő múlásával egyre inkább megsokszorozódnak. Az arcizmok működésének köszönhetően számos más ránc is megjelenik az arcon, ami zavaróvá válhat. Kémiai hámlasztással viszont a hámsejtek termelődése felgyorsul és a látható ráncok halványulni kezdenek, így a tekintet is fiatalosabbá válik.

A felsorolt bőrhibák esetén érdemes adni egy esélyt a savas hámlasztásnak, hiszen egyféle kezeléssel számos probléma orvosolható. Amennyiben a bőrproblémád nincs a felsoroltak között, akkor is gyere el egy konzultációra és segítünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb kezelést!

 

Savas hámlasztás bejelentkezés


címkék: