Menü

Milyen csodákat tehet a mezoterápia az arcunkkal?

2021. március 25
0
3802
Milyen csodákat tehet a mezoterápia az arcunkkal?

A mezoterápia egy közel 60 éve felfedezett és széles körben alkalmazott bőrfeszesítő és zsírbontó eljárás, amely mint sok más kezelés, a hagyományos orvoslástól jutott el az orvosesztétikáig. Legfőbb célja a különböző hatóanyagok és vitaminok bejuttatása a bőr alá, hogy ott többszörös hatékonysággal fejthessék ki előnyös tulajdonságaikat.


Miért kellenek a mezoterápiás tűk?

Mivel a bőr maga fizikai védelmi vonalként szolgál a szervezet számára, egyértelmű, hogy csak minimális mennyiségű anyag kerül át rajta a környezetből. A mezoterápiás kezelés során pontosan ezt a gátat lépjük át tűk segítségével, hogy steril körülmények között juttathassunk be különböző anyagokat az irharétegbe. Páciense válogatja, hogy kinek milyen minőségű bőre van, ezáltal milyen típusú és összetételű anyag bejutattására van szüksége. Napjainkra már rengeteg féle-fajta ampullából lehet válogatni, attól függően milyen célt és végeredményt szeretnénk elérni. 

Egy egyszerű C-vitamin kúrától kezdve, a hyaluronsavas bőrfeszesítésen át akár még műtét nélküli zsíreltávolítás is kérhető. Ezen felül a tűk által létrehozott mikrosérülések is az előnyök közé sorolandó, mégpedig azért, mert készteti a szövetet az intenzív regenerációra. A gyógyulási folyamatok során fokozódik a kollagéntermelés, jobb lesz a vérellátás, ennek eredményeképp pedig az arcbőr sokkal rugalmasabbá és élettel telibbé válik. A hatóanyagok ezen felül fejtik ki további jótékony hatásukat. A tűk hajszálvékonyak, a beavatkozás steril körülmények között zajlik, illetve érzéstelenítés is kérhető, hogy alig érződjön belőle valamit.

mezoterápiás kezelés

Milyen problémák megoldásában segíthet a mezoterápiás kezelés?

Az egyik legkitettebb bőrfelület az arcon található, hiszen szinte sosincs teljes mértékben takarva és számtalan környezeti hatás éri nap, mint nap. Az állandó napsugárzás, a szél és a hideg szárító hatása, valamint a stressz is leginkább az arcon ül ki. A megjelenő pattanások és az általuk hátrahagyott foltok és bemélyedések nagyon lassan, időnként egyáltalán nem múlnak el maguktól. A vízhiány, a cigaretta okozta vagy egyszerűen az idő múlásával megjelenő ráncok az évek során is egyre mélyülnek, egyre több van belőlük és úgy tűnik, nincs kiút. Szerencsére a mezoterápia komplexitása lehetővé teszi ezen problémák viszonylag egységes kezelését, csupán a hatóanyagot vagy vitamin-utánpótlást kell megfelelően kiválasztani. A szervezet fokozott regenerációját kiegészítve látványos javulás érhető el, már az első kezelést követően látható különbségek jelennek meg az arcon. 

A mélyebb rétegekbe juttatott anyagok helyileg fejtik ki hatásukat, a hyaluronsav például lassan és fokozatosan vizet vesz fel, megnövekszik a térfogata és alulról tölti fel a ráncokat. Száraz és megviselt arcbőr esetén egy mélyhidratálás csodákat tehet (a megfelelő vízbevitel mellett), hiszen a simán felvitt hidratálókrémeknek csak a töredéke szívódik fel és az is csak a bőr felsőbb rétegébe. A tág pórusok minimalizálását is könnyedén el lehet érni mezoterápiás kezelés segítségével, így az arcbőr egységesebbé válik. A téli hónapok során a kevés természetes fény következtében a bőr fakóvá válik, veszít feszességéből, mezoterápiával azonban hamar felkészíthetjük arcunkat a tavaszra.

mezoterápiás kezelés a fiatalos bőrért
Az aknés hegek és tág pórusok is jelentős javulást mutatnak már az első kezelést követően


A napsütés mellett érdemes más hatóanyagokat is a bőrünkbe szívni, legyen szó egy hyaluronsavas feszesítésről vagy akár egy egyszerű vitaminkoktélról. Frissítsd fel bőröd egy mezoterápiás kezeléssel és ragyogjon üdén az arcod, hogy magabiztosan mosolyoghass!


Időpontot foglalok >>

 

 

címkék: