Menü

Vágásmentes arcformázás - A hialuronsavas kezelés

2023. március 22
0
1784
Vágásmentes arcformázás - A hialuronsavas kezelés

Az egyik legnépszerűbb arcformázási eljárás a hialuronsavas kezelés, amely egy hatékony és biztonságos megoldás az arc kontúrjainak javítására. A hialuronsavas arcformázás során a hialuronsavat apró injekciókkal juttatjuk az arc bizonyos területeire, így „plumpoljuk” fel a bőrt és segítjük kiemelni az arc vonalait.

A hialuronsavas arcformázásnak azonnal látható az eredménye, hosszú távon hat és a minimális kellemetlenséggel jár. 

Ebben a blogbejegyzésben részletesen bemutatjuk a hialuronsavas arcformázás folyamatát és előnyeit. Az idealMed ehhez kapcsolódó podcast adásában pedig még azon pácienseink véleményét is bemutatjuk, akik már átestek a kezelésen.


 

Ezt a témát dolgozza fel az IdealMed podcast negyedik adása is, ami már elérhető a legnépszerűbb lejátszókon:

Spotify

Apple Podcast

Google Podcast

YouTube

 

Mi a hialuronsav?

A hialuronsav egy természetes poliszacharid (cukor), amelyet a testünkben szinte minden szövetben megtalálhatunk, például az ízületekben vagy a bőrben. A hialuronsav különleges tulajdonsága, hogy nagyon jól köti a vizet, és így képes megőrizni a bőr nedvességtartalmát és feszességét. Ez azt jelenti, hogy egy hialuronsavas kezelés képes hidratálni és feltölteni a bőrt, így csökkentheti a ráncokat és javíthatja az arc kontúrjait. 

A hialuronsavas kezelés azért vált az egyik legnépszerűbb eljárássá a kozmetikai iparban, mert gyors, biztonságos, hatékony és természetes megoldást nyújt a bőr megfiatalítására. Széles körben használják ráncfeltöltésre, ajakfeltöltésre vagy arcformázásra is.

Milyen területeket lehet kezelni?

A hialuronsavak nem egyforma keménységűek, ezért fontos tisztában lenni azzal, hogy az arc melyik területére milyen mélységben, milyen anyagot adunk be. Vannak keményebb töltőanyagok, amik nem fognak megmozdulni az arc mozdulásával együtt, míg vannak dinamikus töltőanyagok, amik az arc izomzatával együtt mozognak. dinamikus töltőanyaggal ezért sokkal természetesebb, lágyabb hatást tudunk kiváltani.

Habár az arcon gyakorlatilag bármit lehet kezelni, a mosolyránc orvosi szempontból is egy sarkalatos terület. A legtöbb esetben nem a nazolabiális redőt töltjük föl, hanem a megereszkedett részeket emeljük fel más módszerekkel.

Mitől különleges a hialuronsavas kezelés?

Nagyon szeretik a páciensek ezeket a beavatkozásokat. Egyrészt azért, mert villámgyors. Azonnali és látványos eredménye van, főleg a vizuálisan fontos területeken.

Például egy szögletes női áll a hölgyeknél általában kevésbé előnyös. Ennek a lágyítása, gömbölyítése már az első alkalom után olyan drasztikus eredményt ad, ami még lélektanilag is pozitív változást hoz a páciensek életébe.

Hogyan zajlik a kezelés?

Az arckezelés során egy vékony tű segítségével injektáljuk a hialuronsavat a bőrbe, az arc különböző mélyebb rétegeibe. Az eljárás minimális kellemetlenséggel járhat a tűszúrások miatt, azonban a töltőanyagok lidokaint tartalmaznak, így egy kis érzéstelenítést már maga a töltőanyag bevitele is jelent.

Az eljárás időtartama általában 30 perc és egy óra között van, tehát ez is a „lunchtime surgery”, az ebédidőben elvégezhető beavatkozások kategóriájába esik.

Mennyi ideig tart a hatás?

A hialuronsavas kezelés hatása attól függ, hogy a szervezetben milyen aktívan működik a hialuronsav bontó enzime. Normál körülmények között ez az enzim lebontja a meglévő hialuronsavat – ugye az öregedéssel ez okozza a ráncosodást is.

Vannak páciensek, akiknek egy-egy töltés nagyon sokáig tart, másoknak pontosan a hialuronsav bontó enzim túlműködése miatt sokkal rövidebb ideig áll fenn a hatása. Emiatt lehet szükséges a töltések megismétlése is.

A kezelés utáni mellékhatások

Amellett, hogy esztétikai beavatkozás végzünk, ez egy orvosi beavatkozás is, ezért a biztonság és a páciensek egészsége mindennél fontosabb. Prémium minőségű hialuronsavakat használunk, amikben alacsony az endotoxin tartalom így sokkal kevésbé alakulhatnak ki a különböző mellékhatások.

A tűszúrások következtében bőrpír alakulhat ki főleg azoknál a pácienseknél, akiknek könnyebben sérülő érfalaik vannak és hajlamosak a bevérzésekre. Hüvelykujj szabályként elmondható, hogyha kisebb sérülések miatt véraláfutás keletkezik rajtunk, akkor várható, hogy ennél a beavatkozásnál is előfordulhatnak bevérzések. Szerencsére ezeket a bevérzéseket sminkkel könnyen el lehet fedni.

Fontos még számolni a hialuronsav vízmegkötő képességével. Ennek következtében előfordulhat, hogy az arcformázáshoz beadott hialuronsav másnap reggelre ödémával jelentkezik és egy kissé megduzzad az arc. Ezt jegelni és hűteni kell.

Hialuronsavval szembeni allergiát még nem tapasztaltunk, de érdemes ezt is kivizsgálni a beavatkozás előtt.

Bármilyen probléma adódik, bármilyen mellékhatás alakul ki fel vagyunk készülve arra, hogy ezeket biztonságosan és a vendég számára megnyugtató módon tudjuk kezelni. 

A Különböző kezeléseket kombináltok?

Igen, sőt sok esetben az a legjobb, hogyha kombináljuk a kezeléseket és nem egyféle módszerrel próbáljuk megoldani a páciensek problémáját. 

Például gyakori eset, hogy nazolabiális redő esetében szálbehúzást alkalmazunk, azzal felemeljük az arc megereszkedett bőrét, majd hogyha szükséges még, akkor hialuronsavval kiegészítjük. Ennek következtében kevesebb hialuronsav injektálására is van szükség.

Kinek érdemes igénybe venni?

Bármilyen korosztálynak lehet alkalmazni hialuronsavas feltöltést. 

Arcformázást általában a fiatalabb korosztály veszi igénybe. Itt a karakteresebb arcív, vagy a szögletesebb állvonal egy tipikus igény. A finom ráncok eltüntetését és bőrfrissítést viszont szinte bármilyen korosztály esetében alkalmazunk. Az idősebbeknél a mélyebb ráncok eltüntetése a cél, de ez inkább egy kombinált megoldási módszert kíván.

Hialuronsavas arcformázás férfiaknak

A kezelés a férfiak körében is népszerű, főleg manapság az úgynevezett „Texas look” elérése. A westernhősökre hasonlító álvonal és a szögletesség gyakori kérés.