Menü
Kövess minket Facebookon

A botox kezelés ára – miért annyi amennyi?

2019. február 28
0
46551
A botox kezelés ára – miért annyi amennyi?

A ráncok kisimítására alkalmas botox kezelést igénybe vehetjük, ha nem vagyunk teljesen megelégedve önmagunkkal, ha nem tudjuk elfogadni a ráncok kialakulásának tényét, akkor gyors és hatékony megoldást jelenthet ez az eljárás. Botox kezeléssel gyönyörűen kisimíthatóak az arcmimika által létrejött ráncok. Az alkalmazott területen a bőr alá juttatott botulin toxin fehérje hatására gyengül az izomműködés, a ráncok kisimulnak, mélységük csökken, megszűnteti a ránc keletkezését azáltal, hogy blokkolja a kezelt izom működését, így megszűntetheti az arcmimikánknak azon berögződéseit, amelyek a ráncok kialakulásáért felelősek. Az alkalmazott anyag nagymértékben hígított és legyengített formában kerül a bőrbe, nincs negatív hatással a szervezetre.   

Különböző betegségek vagy valamilyen állandó és kellemetlen tünet enyhítése céljából, orvosi javaslatra is alkalmazható a botox, hiszen nem csak a ráncok ellen nyújt segítséget. A migrénes fejfájás, az erős izzadás és az inkontinencia tünetei is mérséklődnek az ellenőrzött és megfelelő rendszerességgel végzett botox kezelés után.   

Bármilyen célból is válasszuk ezt a kezelést, szerencsére könnyen hozzájuthatunk, mivel országszerte elérhető és megfizethető áron áll a rendelkezésünkre.

 

botox kezelés ár

 

 

 

Hány éves kortól és az arc mely területeit kezeljük botox injekcióval?


A botox használatát fiatalabb korban is alkalmazzák, főként a szemöldök között, illetve a homlok területein. Azoknak ajánlott, akiket zavarnak a mimikai ráncaik, és szeretnének látványosan 5-10 évet fiatalodni. Általában a 30-40-50 éves korosztály veszi igénybe. Fontos, hogy akkor érdemes elkezdeni, amikor még nincsenek igazán mély, bevésődött ráncok.   

Az egyéni arcmimikánktól függ, hogy hol jelennek meg az első zavaró ráncok, tehát a botox alkalmazását nem egyértelműen a korunk, sokkal inkább a mimikánk határozza meg. Kis mennyiségű hatóanyag bejuttatásával természetes hatás érhető el, így a ránc kisimul, a páciensnek pedig megmarad a természetes arcjátéka.   

A mogorva tekintet, a szem körüli szarkalábak vagy a homlok ráncai kitűnően kezelhetők a botox segítségével. Főként a két szemöldök közötti területen kialakuló függőleges, ún. mérgesráncok, a homlokon keresztül futó vízszintes ráncok és a szem környéki szarkalábak tüntethetőek el diszkréten.
Sok páciens, aki korábban ránctalanítás miatt kereste fel intézetünket, őszintén bevallotta, hogy legalább ilyen fontos számára az, hogy a ránctalanítás után megszűnnek a rendszeres és kínzó fejfájásai. Amennyiben Önnek a fejgörcsei azon a ponton jelentkeznek, amelyeket kezelni szoktunk az arcon-nyakon, akkor lehetőség van egyúttal a komoly panaszokat okozó migrénes panaszok kiiktatására is.

 

Időpontot foglalok botox kezelésre >>

 

 

Mitől függ egy ránckisimító beavatkozás ára?


Egy botox kezelés ára nem csak országon belül változik, de még egy adott városon belül a rendelőintézetekben is eltérő díja van. Nincs meghatározott ár, hiszen több tényező is befolyásolja, hogy mennyiért lehet igénybe venni. Egy 20 000 - 30 000 Ft-os kezeléstől, akár 200 000 – 500 000 Ft-ig elrugaszkodhatnak az árak. Annyi viszont biztos, hogy olcsóbb, kényelmesebb és fájdalom mentesebb megoldást jelent a magasabb árakon elérhető plasztikai sebészeti beavatkozásoknál. További előnyökkel is jár a kezelés igénybevétele, mert nem kell hónapokat várni, hogy élvezhessük az eredményt, természetesebb hatást nyújt.

 

botox kezelés ár a kezelendő felülettől függően

 

A botox kezelés ára a kezelendő terület állapotától, a felhasznált anyag mennyiségétől illetve sok esetben a női és férfi nem különbségéből származó bőr- és izomszövettől is függ. Minden esetben azonban egyénre szabott árak is fellelhetőek, mivel minden páciens más-más problémával, genetikával rendelkezik, így csak egy személyes konzultáció során derül ki, hogy pontosan mennyibe is fog kerülni az eljárás.

 

Időpontot foglalok botox kezelésre >>

 

Egy terület hatékony és tartós kisimításához több kezelésre van szükség, melyet néhány havonta meg kell ismételni. Egy botox kezelés után 6-9 hónapig élvezhetjük a simább bőr látványát.
Az arc egyes részei, mint például a szarkalábak, a glabella (szemöldök közti rész) vagy a homlok kezelése 20-30 000 Ft-tól kezdődnek és ezen régiók kombinált botoxolása 150 000 Ft-ig is terjedhetnek. Ettől magasabb árakon érhető el a fokozott izzadás, a migrénes fejfájás és az inkontinencia kezelése. Az izzadásnál is különböző területek orvosolhatóak, mint a hónalj, a tenyér vagy a talp, melyek szintén befolyással vannak az díjak alakulására. Amikor a beavatkozás költségét nézzük, ne ijedjünk meg a számoktól. Ezek általában tájékoztató jellegűek és a pontos díj meghatározásához szükséges, hogy egy szakember is megvizsgálja a kezelni kívánt területet.    

Bármelyik kezelésről is legyen szó, fontos, hogy mindig profi rendelőt válasszunk és inkább fizessük meg a magasabb árat, de a beavatkozás legyen biztonságos, tapasztalt orvosok által végzett, hiszen ellenkező esetben egy botox kezelés után nem várt eredmény hatását viselhetjük magunkon. Vigyázzunk az olcsó ajánlatokkal, mert egy helytelen beavatkozás a legrosszabb esetben bénuláshoz vezethet. Figyeljünk oda, hogy egy ilyen ránckisimító eljárásnak mindig kell tartalmaznia előzetes konzultációt, melynek fontossága a tényekkel alátámasztott szakvéleményen alapszik.

 

ránckisimítás botox kezeléssel

 

 

Hogyan történik a beavatkozás és milyen várható következményei vannak?


Egy ilyen kezelésnek nincs gyógyulási ideje, a korrekció után nyugodtan folytathatjuk a napi tevékenységünket, munkánkat. A kezelés után azonban nem ajánlott a szolárium, a napozás, a szaunázás, az arcmasszázs, illetve semmilyen olyan tevékenység, ami a kezelt terület melegedésével járhat, mert gyengíti a botox hatását, ami az idegvégződésekben blokkolja az ingerületátvitelt az izmokra, ezért az izom nem tud összehúzódni, így a bőr ráncai kisimulnak. Célszerű viszont azt a területet többet mozgatni, ahol a botox kezelést alkalmaztuk. A speciális tornagyakorlatokat a kezelést végző személyzet mindig megmutatja a páciensnek.   

Viszonylag gyors beavatkozás, ezért nincs szükség érzéstelenítésre. A szakorvos kijelöli a megfelelő beadási pontokat, majd finom tű segítségével bejuttatják a botoxot a mimikai izmokba. Például hónaljbotox esetén hónaljanként 15-20 ponton szúrnak felszínesen a bőr alá, megakadályozva ezzel a verejtékmirigyek működését és az izzadást. A kezelés eredménye 3-7 nap múlva látható. A hatás általában 4-6 hónapig tart, ezután megismételhető. Többszöri kezelés után a két beavatkozás közötti időintervallum fokozatosan nő.
Bizonyos esetekben nem szabad ezt a korrekciót igénybe venni. Speciális ideg- és izombetegségek vagy botoxallergia esetén, az arcon lévő akut fertőzéskor, lázas állapotban, illetve terhesség vagy szoptatás alatt kerülendő ez a fajta beavatkozás.   

Ritka a komplikáció felmerülése. Leggyakoribb eset az apró erek bevérzése, elvétve viszont előfordulhatnak influenzaszerű tünetek, magától pár hét alatt helyreálló szemhéjcsüngés, szemöldökmegereszkedés és –asszimetria.

 

Időpontot foglalok botox kezelésre >>

 

 

címkék: