Menü

A botox kezelés ára – miért annyi amennyi?

2019. február 28
0
61541
A botox kezelés ára – miért annyi amennyi?

Az idő előre haladtával feltesszük magunkban a kérdést: hogyan őrizhetem meg bőröm fiatalosságát? Szerencsére manapság erre számos jobbnál jobb módszer létezik. Kezdjük is az egyik legismertebb beavatkozással, amely a 2000-es évek nagy divatja: a botox kezelés. A hatóanyag mikrobiális eredetű, klinikai használata több, mint 100 évre nyúlik vissza, amikor még kizárólag gyógyászati célra alkalmazták. Szépészeti beavatkozások alapanyagaként mindössze 30 évvel ezelőtt kezdték bevetni, hiszen a tökéletes végeredményhez nagyfokú szakértelmet igényel. A botox kezelés népszerűségének titka a rövid kezelési idő és ezzel fordítottan arányos sikerességi ráta, hiszen a ’mérges’ ráncokat is könnyedén megszelídíti.

A ráncok kisimítására alkalmas botox kezelést igénybe vehetjük, ha nem vagyunk teljesen megelégedve önmagunkkal, ha nem tudjuk elfogadni a ráncok kialakulásának tényét, akkor gyors és hatékony megoldást jelenthet ez az eljárás. Botox kezeléssel gyönyörűen kisimíthatóak az arcmimika által létrejött ráncok. Az alkalmazott területen a bőr alá juttatott botulin toxin fehérje hatására gyengül az izomműködés, a ráncok kisimulnak, mélységük csökken, megszűnteti a ránc keletkezését azáltal, hogy blokkolja a kezelt izom működését, így megszűntetheti az arcmimikánknak azon berögződéseit, amelyek a ráncok kialakulásáért felelősek. Az alkalmazott anyag nagymértékben hígított és legyengített formában kerül a bőrbe, nincs negatív hatással a szervezetre.   

Különböző betegségek vagy valamilyen állandó és kellemetlen tünet enyhítése céljából, orvosi javaslatra is alkalmazható a botox, hiszen nem csak a ráncok ellen nyújt segítséget. A migrénes fejfájás, az erős izzadás és az inkontinencia tünetei is mérséklődnek az ellenőrzött és megfelelő rendszerességgel végzett botox kezelés után.   

Bármilyen célból is válasszuk ezt a kezelést, szerencsére könnyen hozzájuthatunk, mivel országszerte elérhető és megfizethető áron áll a rendelkezésünkre.

 

botox kezelés ár

 

 

 

Hány éves kortól és az arc mely területeit kezeljük botox injekcióval?


A botox használatát fiatalabb korban is alkalmazzák, főként a szemöldök között, illetve a homlok területein. Azoknak ajánlott, akiket zavarnak a mimikai ráncaik, és szeretnének látványosan 5-10 évet fiatalodni. Általában a 30-40-50 éves korosztály veszi igénybe. Fontos, hogy akkor érdemes elkezdeni, amikor még nincsenek igazán mély, bevésődött ráncok.   

Az egyéni arcmimikánktól függ, hogy hol jelennek meg az első zavaró ráncok, tehát a botox alkalmazását nem egyértelműen a korunk, sokkal inkább a mimikánk határozza meg. Kis mennyiségű hatóanyag bejuttatásával természetes hatás érhető el, így a ránc kisimul, a páciensnek pedig megmarad a természetes arcjátéka.   

A mogorva tekintet, a szem körüli szarkalábak vagy a homlok ráncai kitűnően kezelhetők a botox segítségével. Főként a két szemöldök közötti területen kialakuló függőleges, ún. mérgesráncok, a homlokon keresztül futó vízszintes ráncok és a szem környéki szarkalábak tüntethetőek el diszkréten.
Sok páciens, aki korábban ránctalanítás miatt kereste fel intézetünket, őszintén bevallotta, hogy legalább ilyen fontos számára az, hogy a ránctalanítás után megszűnnek a rendszeres és kínzó fejfájásai. Amennyiben Önnek a fejgörcsei azon a ponton jelentkeznek, amelyeket kezelni szoktunk az arcon-nyakon, akkor lehetőség van egyúttal a komoly panaszokat okozó migrénes panaszok kiiktatására is.

 

Időpontot foglalok botox kezelésre >>

 

 

Mitől függ egy ránckisimító beavatkozás ára?


Egy botox kezelés ára nem csak országon belül változik, de még egy adott városon belül a rendelőintézetekben is eltérő díja van. Nincs meghatározott ár, hiszen több tényező is befolyásolja, hogy mennyiért lehet igénybe venni. Egy 20 000 - 30 000 Ft-os kezeléstől, akár 200 000 – 500 000 Ft-ig elrugaszkodhatnak az árak. Annyi viszont biztos, hogy olcsóbb, kényelmesebb és fájdalom mentesebb megoldást jelent a magasabb árakon elérhető plasztikai sebészeti beavatkozásoknál. További előnyökkel is jár a kezelés igénybevétele, mert nem kell hónapokat várni, hogy élvezhessük az eredményt, természetesebb hatást nyújt.

 

botox kezelés ár a kezelendő felülettől függően

 

A botox kezelés ára a kezelendő terület állapotától, a felhasznált anyag mennyiségétől illetve sok esetben a női és férfi nem különbségéből származó bőr- és izomszövettől is függ. Minden esetben azonban egyénre szabott árak is fellelhetőek, mivel minden páciens más-más problémával, genetikával rendelkezik, így csak egy személyes konzultáció során derül ki, hogy pontosan mennyibe is fog kerülni az eljárás.

 

Időpontot foglalok botox kezelésre >>

 

Egy terület hatékony és tartós kisimításához több kezelésre van szükség, melyet néhány havonta meg kell ismételni. Egy botox kezelés után 6-9 hónapig élvezhetjük a simább bőr látványát.
Az arc egyes részei, mint például a szarkalábak, a glabella (szemöldök közti rész) vagy a homlok kezelése 20-30 000 Ft-tól kezdődnek és ezen régiók kombinált botoxolása 150 000 Ft-ig is terjedhetnek. Ettől magasabb árakon érhető el a fokozott izzadás, a migrénes fejfájás és az inkontinencia kezelése. Az izzadásnál is különböző területek orvosolhatóak, mint a hónalj, a tenyér vagy a talp, melyek szintén befolyással vannak az díjak alakulására. Amikor a beavatkozás költségét nézzük, ne ijedjünk meg a számoktól. Ezek általában tájékoztató jellegűek és a pontos díj meghatározásához szükséges, hogy egy szakember is megvizsgálja a kezelni kívánt területet.    

Bármelyik kezelésről is legyen szó, fontos, hogy mindig profi rendelőt válasszunk és inkább fizessük meg a magasabb árat, de a beavatkozás legyen biztonságos, tapasztalt orvosok által végzett, hiszen ellenkező esetben egy botox kezelés után nem várt eredmény hatását viselhetjük magunkon. Vigyázzunk az olcsó ajánlatokkal, mert egy helytelen beavatkozás a legrosszabb esetben bénuláshoz vezethet. Figyeljünk oda, hogy egy ilyen ránckisimító eljárásnak mindig kell tartalmaznia előzetes konzultációt, melynek fontossága a tényekkel alátámasztott szakvéleményen alapszik.

 

ránckisimítás botox kezeléssel

 

 

Hogyan történik a beavatkozás és milyen várható következményei vannak?


Egy ilyen kezelésnek nincs gyógyulási ideje, a korrekció után nyugodtan folytathatjuk a napi tevékenységünket, munkánkat. A kezelés után azonban nem ajánlott a szolárium, a napozás, a szaunázás, az arcmasszázs, illetve semmilyen olyan tevékenység, ami a kezelt terület melegedésével járhat, mert gyengíti a botox hatását, ami az idegvégződésekben blokkolja az ingerületátvitelt az izmokra, ezért az izom nem tud összehúzódni, így a bőr ráncai kisimulnak. Célszerű viszont azt a területet többet mozgatni, ahol a botox kezelést alkalmaztuk. A speciális tornagyakorlatokat a kezelést végző személyzet mindig megmutatja a páciensnek.   

Viszonylag gyors beavatkozás, ezért nincs szükség érzéstelenítésre. A szakorvos kijelöli a megfelelő beadási pontokat, majd finom tű segítségével bejuttatják a botoxot a mimikai izmokba. Például hónaljbotox esetén hónaljanként 15-20 ponton szúrnak felszínesen a bőr alá, megakadályozva ezzel a verejtékmirigyek működését és az izzadást. A kezelés eredménye 3-7 nap múlva látható. A hatás általában 4-6 hónapig tart, ezután megismételhető. Többszöri kezelés után a két beavatkozás közötti időintervallum fokozatosan nő.
Bizonyos esetekben nem szabad ezt a korrekciót igénybe venni. Speciális ideg- és izombetegségek vagy botoxallergia esetén, az arcon lévő akut fertőzéskor, lázas állapotban, illetve terhesség vagy szoptatás alatt kerülendő ez a fajta beavatkozás.   

Ritka a komplikáció felmerülése. Leggyakoribb eset az apró erek bevérzése, elvétve viszont előfordulhatnak influenzaszerű tünetek, magától pár hét alatt helyreálló szemhéjcsüngés, szemöldökmegereszkedés és –asszimetria.

 

Időpontot foglalok botox kezelésre >>

 

 

A botox kezelés nem csak az arcra jó

A botoxot elsőként szinte mindenki az arc ránctalanításával társítja. Azonban sok más problémára is megoldást jelent, az arc ráncai mellett a test más területei is kezelhetők botoxszal. Cikkünkben sorra vesszük, mekkora segítséget nyújthat az életminőség javításában egy jól kivitelezett botox kezelés. 

 

botox kezelés árak kedvezően a feszes bőrért

 

„Nagy mértékben méreg, kis mértékben orvosság”

Tartja a régi mondás, ami nemcsak, hogy igaz, de rengeteg dolog esetében bizonyítottan működik is. A botoxra például kifejezetten érvényes, ugyanis orvosi és orvosesztétikai célokra a Clostridium botulinum által termelt botulinum toxint is kis mennyiségben alkalmazzák. Az anyag több mint 30 éve engedélyezett gyógyszer, amely számos elváltozást képes megállítani és visszafordítani. 

Eleinte csupán a szem izmainak rendellenes működései – pl. a kancsalság vagy az akaratlan szemhéjmozgás (TIC) - normalizálására alkalmazták. 

A túlzott izzadásra való hajlam is sajnos sokaknál megfigyelhető, ráadásul időnként zavarba ejtő lehet és nagyon nehéz házi módszerekkel tenni ellenne. A nagymértékű verejtékezés azonban szerencsére 2004 óta biztonsággal és sikeresen kezelhető a botox segítségével. 

Emellett megfigyelték azt is, hogy azon páciensek, akik migrénre hajlamosak és botox injekciót kaptak az arc-fej-nyak területére, azok fejfájásos tünetei enyhültek, illetve volt, akinél teljesen meg is szűntek. Hölgyek esetében olyan problémákat is hatásosan kezeltek a botox segítségével, mint a méhnyak izomgörcse, vagy a szülés után gyakran fellépő inkontinencia. 

Más kezelések mellékhatásaként fedezték fel a botox azon tulajdonságát is, hogy az anyag képes a glabella (két szemöldök közötti terület) ráncait  kisimítani. Ez lett az alapja a különféle ránckezeléseknek, a mérges ráncok eltüntetésére pedig a mai napig alkalmazzák a szert.

 

Szarkalábak, mély ráncok és mellemelés

A haragos ráncok botox kezeléséről ódákat lehetne zengeni, hiszen nem véletlenül ez az elsőszámú ránctalanító beavatkozás világszerte. Legtöbbször a 30-as éveikben járó nők vetik alá magukat ennek a kezelésnek még azt megelőzően, hogy ráncaik jelentősen elmélyülnének. A szemöldökök mozgásának következtében kialakuló vízszintes homloki ráncok, a glabella ráncai, valamint a hunyorgás okozta szemszéli szarkalábak jelennek elsőként meg az arcon. A dohányzás, a kialvatlanság, a túlzott napsugárzás (vagy szolárium) és összességében a stresszes életmód aztán jelentősen hozzájárul ezen ráncok elmélyüléséhez és megsokszorozódásához. Botox befecskendezése után azonban az érintett izmok ellazulnak, vagyis kevésbé feszíthetők meg, mint azelőtt, így a bőr nem fog redőződni és a ráncok is hamar elsimulnak. A kezelés hatékonysága természetesen a páciens életvitelétől is függ, de általában 4-6 hónap a hatóidő, ezt követően ismétlő kezelés javasolt az elért eredmény fenntartása érdekében.

 

kisimult ráncok, fiatalos bőr botox kezelés ára budapest
Az eredmény: kisimult bőr és üde tekintet

 

A botoxos mellemelés egy igen érdekes téma, amelyet egyelőre Amerikában alkalmaznak kisebb kosármérettel rendelkező nők esetében. A mellizomba juttatott botox mérsékelten képes a megereszkedett melleket megemelni és feszesebbé tenni. Hatásmechanizmusa a tartásjavításon alapul, amelyet hosszútávon tornáztatással és odafigyeléssel lehet fenntartani.

 

Az örök fiatalság széruma


A számtalan felhasználási mód mellett napjainkban még mindig a ránctalanító botox kezelés a legnépszerűbb. Bár egyesek számára a botox szónak negatív kicsengése lehet, ám egy jól kivitelezett beavatkozással természetes és szép végeredményt lehet elérni. Bár hónapokkal később a kezelt felület visszanyeri eredeti állapotát, a fenntartó kezeléseket korlátlan számban el lehet végeztetni. 

Ne feledd, az életminőséged javítása csak rajtad áll, kérj mihamarabb konzultációs időpontot!

 

Bejelentkezés Botox kezelésre >>

 


Botox kezelés a migrén ellen!


A migrén nem egy egyszerű fejfájás, számos fajtája létezik, azonban egy közös bennük: időközönként jelentkezik és képes pillanatok alatt ledönteni az embert a lábáról. Aki tapasztalt már migrénes fejfájást, bizonyára már sok mindent kipróbált annak enyhítésére több-kevesebb sikerrel. Azonban létezik egy olyan szépészeti beavatkozás, amely képes enyhíteni és egyes esetekben megszüntetni a görcsös fejfájást, ez pedig a botox kezelés.

 

bőrfiatalítás botox kezelés árak budapest
A szépészeti botox kezelés nem csak megfiatalít, de a görcsös fejfájást is megszünteti

 

A migrén tünetei, fajtái


Ahány ember, annyi féle görcsös fejfájás létezik, sőt néha nem is egyértelműek a migrén tünetei. A lüktető fájdalom elég gyakori tünetnek bizonyul, azonban érdekes módon előfordul fájdalom nélküli migrén is, ami leginkább az utótünetekben nyilvánul meg. Ilyen fejfájás nélküli típus az aurás migrén, amikor látászavar jelentkezik, például beszűkült látótér általi csőlátás, vagy homályos látás szédüléssel. Ezek a jelenségek viszonylag rövid időn belül elmúlnak, viszont elég ijesztőnek hathatnak.

Az agyban korábban kialakult vagy veleszületett rendellenességek (például epilepsziára való hajlam) nagyobb valószínűséggel idéznek elő migrént. A szövődményes migrén az agy egy területének működési zavara során jelentkezik. Súlyosabb tünetekkel járhat, ezért kifejezetten ajánlott szakorvos által kivizsgáltatni.

Nők esetében létezik egy nemrégiben elkülönített fajta, a menstruációs migrén, amely során a görcsös rohamok rendszerint a menstruációs ciklushoz kapcsolhatók.

Beszélhetünk még a klasszikus migrénről is, amely a leggyakrabban jelentkező migrénfajta. Általános tünetei a fej egy pontján vagy féltekéjén jelentkező lüktető, görcsös, szúró vagy tompa fejfájás. Ezzel párhuzamosan jelentkezik a külvilág ingereire való fokozott érzékenység, például a fények, a zajok vagy akár az illatok is felettébb zavaróvá válhatnak. Egyeseknél korábban, másoknál később jelentkeznek más jellegű tünetek is, mint az étvágytalanság, a hányinger és a hányás. A rosszullét esetenként enyhíthető, ha a beteg nyugodt, csendes és sötét környezetbe tud kerülni, illetve görcsoldó és fájdalomcsillapító szereket is bevesz.

 

Hogyan segít a botox kezelés?


A botoxot eredendően nem esztétikai célokra kezdték el alkalmazni, hanem főként neurológiai és szemészeti beavatkozások során használták. Valójában egy toxinról van szó, amely az izmok és az idegek károsítása nélkül képes gátolni az ingerületátvitelt. Ennek hatására az izommozgás enyhül vagy megszűnik, ezáltal a környező szövetek nem húzódnak vagy nyomódnak össze, így például a bőr ráncai is ki tudnak simulni. Azonban számos – eredetileg szépészeti beavatkozáson átesett – páciens számolt be arról, hogy az arcán végzett botoxszal történő beavatkozást követően nem csak fiatalosabb külsővel távozott, hanem plusz egy jótékony következménnyel. Sokaknak teljesen megszűntek vagy jelentősen enyhültek a migrénes tünetei és amíg tartott a botox hatása, ezek vissza sem tértek.

 

gyönyörű fiatalos bőr botox kezelés ára Budapest
A botox kezelés segítségével a homlokráncok eltűnnek, ahogyan a migrén is

 

A migrénes fejfájás mellett előszeretettel használják a botoxot például erős izzadás megszüntetésére, vagy a szem tikkelése ellen is. A botox egy nagyon vékony tűvel kerül befecskendezésre az optimális helyre szakértő kezek által, így biztonságosan fejti ki hatását. Ennek köszönhetően nem csak a bőr ráncai tűnnek el, de az egész megjelenés fiatalosabbá válik, valamint a korábban migrének során jelentkező görcsök is elmaradnak. Manapság ezt a fajta kezelést sokkal inkább az igények és problémák határozzák meg, mintsem az életkor.

Amennyiben többször jelentkezett már nálad migrénes fejfájás az elmúlt időszakban, vagy elkezdett gyakoribbá válni, érdemes lehet elgondolkozni egy botox kezelésen. Jótékony hatása rövid időn belül jelentkezik, lehet a következő migrén már ki sem fog alakulni. Emellett pedig megszabadítunk egy-két ránctól vagy szarkalábtól is, hogy üde tekintettel élvezhesd a fejfájásmentes életet!


 

címkék: