Menü

A legkényesebb terület: arc szőrtelenítés lézerrel

2020. február 07
0
16827
A legkényesebb terület: arc szőrtelenítés lézerrel

A legkellemetlenebb terület, ahol szőrszálak jelentkezhetnek testünkön az mindenképpen az arc és annak környéke, hiszen a lehető legláthatóbb helyen vannak. Amellett, hogy aláássa önbizalmunkat a mindennapokban, a megszabadulásuktól való küzdelem is nehézkes lehet, ugyanis érzékeny területről van szó, ahol bőrünk is vékonyabb. Mit tehetünk annak érdekében, hogy azok az utálatos szőrszálak arcunkon örökre a múlté legyenek?

Az arcon jelentkező szőrszálak megjelenését tekintve nagyon sok kiváltó okot sorolhatunk fel, ami a hölgyek önhibáján kívül történik. Ilyen lehet például a hormonháztartás felborulása, ami életünk során többször jelentkezhet: tinédzser korszak, terhesség és szülés, klimax, illetve a hormonrendszert érintő megbetegedések. Ezen impulzusok hatására egyes szőrtüszők túlságosan aktívvá válnak és a korábbi pihéket felváltják a sötét szőrszálak az arcon. Ekkor üti fel a fejét először a gondolat, hogy miként történjen az arc szőrtelenítés nőknél, annak érdekében, hogy visszanyerjék önbizalmukat.


Otthoni praktikák rövid távra


Eleinte otthoni megoldásokat keres szinte minden érintett hölgy, úgy mint a szemöldökcsipesz használata pár zavaró szál esetén. Azonban a megszokottá vált tépkedésen túl, a nagyobb mennyiségű, sötétebb szőrzet megjelenése esetén már más eszközökhöz nyúlnak: ilyenkor veszi kezdetét a gyanta- és epilátor hadjárat. Ebben az esetben meg kell jegyezni, hogy a hadművelet sikeressége nagyon sok tényezőtől függ női arc szőrtelenítés során. Legfontosabb talán az a szempont, hogy a szőrszálak kitépkedése akármilyen formában és mennyiségben is igen fájdalmas dolog – pláne az idegvégződésekkel sűrűn ellátott – vékony arcbőr esetében. Aki ezt az áldozatot meg is hozza a szépség oltárán, az sem biztos, hogy elégedett lesz a végeredménnyel. A gyantázott felület ugyanis kipirosodik, néha apránként bevérzik, ezért kezelése után nyugtatni, pihentetni kell.

Az arc szőrtelenítés nőknél másik lényeges tényezője a szőrbenövés. Ez az a faktor, amivel sokan csak a szőrtelenítés utáni héten találkoznak, hiszen előre senki nem tudja, hogy fognak viselkedni a növekvő szőrszálai a bőr alatt. Rosszabb esetben elkezd visszafordulni a bőr felső rétege alatt, ahogy begyulladva égő, viszkető, vörös foltot hoz létre és még jobban elcsúfítja az összképet. Végül, de nem utolsó sorban ejtsünk szót a legradikálisabb „megoldásról” is, amely szóba sem kéne, hogy jöjjön női arc szőrtelenítés alkalmával: a borotválás. Általában már az elkeseredés generálja, hogy valaki borotvához nyúljon az arcán megjelenő makacs szőrszálak ellen, azonban ezzel saját maga ellen vét. Nagyon rövidtávon szünteti csak meg a problémát, illetve idővel az érintett szőrszálak sokkal erőteljesebben térnek vissza. Amennyiben lehetőségeink engedik, ne alkalmazzuk ezt a módszert. Lássuk azonban milyen lehetőségek vannak azok számára, akik végleges arc szőrtelenítés után áhítoznak.

 

Végleges arc szőrtelenítés nőknek, mint hosszútávú megoldás


A fentebb említett otthoni praktikákkal ellentétben mit tehetünk, ha tényleges és hosszútávú megoldást szeretnénk találni? A lézeres arc szőrtelenítés évek óta hiánypótló kezelésként használható a kellemetlen és zavaró szőrszálak nyom nélküli eltüntetésére. Hatékonysága a működési elvén alapszik, miszerint minél sötétebb a szőr (tehát minél több festékanyagot tartalmaz), annál nagyobb hatékonysággal képes elnyelni a lézerfényt. Mivel a lézerfény hőt termel, ez a szőrszálon keresztül a szőrtüszőbe lejutva fejti ki hatását, így az nem fog többé szőrszálakat termelni. Fontos megemlíteni, hogy minél szebb végeredményt szeretnénk elérni végleges arc szőrtelenítés során, úgy több kezelésre lesz szükségünk. Ennek oka, hogy a szőrszálak milyen növekedési fázisukban vannak éppen a lézeres arc szőrtelenítés alkalmával.

 

arc szőrtelenítés nőknél

Gyorsan és eredményesen lézerrel


A hagyományos szőrtelenítő eszközökkel szemben egyik nagy előnye, hogy teljességgel fájdalommentes, maximum a meleget érezhetjük, ahogy a gép halad. Nem kell gyulladásoktól, szőrbenövéstől, kiszáradástól tartanunk, illetve a kezeléseket követően már foglalkoznunk sem kell az egész procedúrával. Nem csak a pénztárcánkat kíméljük meg az apránként összeadódó kozmetikai szerek költségétől hosszú időre, de a pár naponta szőrtelenítésre szánt időt is másra fordíthatjuk. Éppen ezért végleges arc szőrtelenítés nőknek egyértelműen lézeres kezeléssel javasolt, hiszen rengeteg pozitív tulajdonsága mellett mellékhatások nélkül, biztonsággal alkalmazható. Szabaduljon meg arcán megjelenő szőrszálaktól gyorsan és fájdalommentesen örökre, és szerezze vissza magabiztosságát!

 

Tovább a lézeres szőrtelenítésre