Menü

Férfi szőrtelenítés lézerrel

2019. május 29
0
11467
Férfi szőrtelenítés lézerrel

Némiképp még szokatlannak tűnhet, azonban egyáltalán nem meglepő az a tény, hogy a férfiak is igényt tartanak a sima bőrre. Ez nem csak az önbizalmuk növelése vagy hiúságuk miatt van így, de korunk trendje is ezt a szépségideált sugározza. Az erősebbik nem többsége – előbb vagy utóbb – rendszeresen végzi, de legalábbis egyszer biztosan kipróbálja valamelyik testrészük szőrtelenítését.

Vannak, akik ezáltal egyszerűen csak önmaguknak vagy a környezetüknek akarnak megfelelni, vannak, akik a partnerük elvárásait igyekeznek teljesíteni, de nagyon sok esetben a munka vagy a hivatás követeli meg a test részleges vagy teljes szőrtelenségét. Egy testépítő, egy modell, egy sportoló vagy például egy táncos nem engedheti meg magának, a nem kívánatos szőrzet jelenlétét a nagyközönség előtt.

A szőrtelen test ápoltságra és igényességre utal, mely ízléses külsővel és kiváltképp vonzó megjelenéssel bír. Nem csak az esztétikai, de a higiéniai okok is arra ösztönzik a férfiakat, hogy váljanak meg a nem kívánatos szőrzetüktől. Ugyanis, akik hajlamosak az izzadásra, azoknál sok kényelmetlenséget tud okozni a szőrszálakon megtelepedő izzadság és baktériumok, amik kellemetlen szaggal járnak. Ez legfőképp a hónalj területén jellemző, de intim tájékon is előfordulhatnak ilyen problémák. A szőrzet eltávolítása sokat javít ezen a kihíváson és lényegesen komfortosabb közérzetet biztosít.

 

Lézeres szőrtelenítés szolgáltatásunk >>

 

Az erősebbik nemnél is megvannak azok a tipikus területek, amelyeket rendszeresen lecsupaszítanak. Míg a nők esetében 90%-ban elmondható, hogy a hónalj, a lábszár és az intim részek szőrtelenítése a legáltalánosabb, addig a férfiaknál ez nagyon változó.

Elsősorban az arc, nyak és hónalj játssza a főszerepet, amit az intim terület, a mellkas és a hát követ. Bár az arcszőrzet a férfiasság jelképe, mégis akad olyan, akinek ez nem túl előnyös vagy egyáltalán nem tart rá igényt. A sima hónalj sokkal kelendőbb látványt nyújt és sokkal inkább csábító egy nő számára, mint a természet adta társa.

   
Korábban természetes és elfogadottabb volt a szőrös férfi mellkas, ami mára már megváltozott. Egy sima, izmos mellkas szinte már szexszimbólummá nőtte ki magát, pontosan ezért döntenek sokan a szőrtelen típus mellett.    A magas tesztoszteron szint, a hormonális problémák következtében a háton is erős szőrzet jelenhet meg, ami zavaró és önbizalom romboló lehet a legtöbb férfi számára.

Nem olyan ritka a láb és a kar szőrtelenítés férfiaknak sem, mint, ahogy azt gondolnánk. Ezt leginkább egy sportág vagy munka határozza meg, ahol a sima végtagoknak jelentős szerepük van.

 



Milyen szőrtelenítési módszert használnak a férfiak?


Hiába széles skálán mozog ennek az esztétikai korrekciónak az eszköztára, a hímneműek körében az elsődleges és a leggyakrabban használatos megoldás a borotva. Előnye, hogy egyszerű, gyors, és ami a legfontosabb, hogy fájdalommentes, de korántsem rendelkezik tartós hatással. Ez nagy hátránynak számít, főleg olyannál, akinél napi szintű elvárás a tökéletes megjelenés.

A gyakori használat során a pengék gyorsan elhasználódnak, ami irritációt és a bőr megsértését okozhatják. A bőr ezért kipattoghat és sokszor a szőrbenövéssel is meg kell utána küzdeni.

 
A biztonságos borotválkozáshoz szükséges borotvahab vagy gél használata, főleg az arcon, amivel felpuhítható a szőr, így könnyebben el is lehet azt távolítani. Nem árt azonban a borotvát is gyakran cserélni, hogy a sérüléseket elkerüljük és az éles pengéknek köszönhetően elérhető legyen a teljes simaság.

A hosszan-tartó hatás érdekében legtöbbször a gyantázásra esik a választás. Hiába a férfi szőrtelenítés egyik fájdalmas alternatívájaként van jelen, mégis az állandó borotválkozás hosszú távon egy idegesítő napi szintű feladattá válik.

A gyantázást elég havonta, másfél havonta alkalmazni, hiszen tartóssága 4-5 hétig kíméli a megjelenésünket a nem kívánatos szőrzettől. Ez annak köszönhető, hogy a gyantába beletapadt szőrszálakat a papír csík segítségével a gyanta a szőrtüszővel együtt távolítja el, ezért el kell telnie bizonyos időnek, míg a szőr újra kinő. Természetesen minden egyes gyantázáshoz szükséges, hogy a szőrzet pár milliméteres legyen, hogy a gyanta úgymond meg tudja fogni.

Ennek a szőrtelenítési eljárásnak több típusa is van, amiből mindenki a saját igényének megfelelően tud választani.

Az egyik legáltalánosabban és legszélesebb körben ismert, a hagyományos gyanta. A megfelelő hőfokra felmelegített gyantát egyenletesen felvisszük a kezelendő felületre, majd a lehúzó csíkokat jól rásimítjuk, hogy megfelelő legyen a tapadás. Ezután egy gyors mozdulattal lerántjuk. Fontos, hogy csakis tiszta és száraz bőrfelület esetén alkalmazható sikerrel. Ez egy jól bevált arc, hónalj vagy intim szőrtelenítés férfiaknak.

A cukorpasztás gyanta bár egy nagyon régi módszer a tartós szőrtelenítésre, most újra fénykorát éli. Népszerűsége a természetességében rejlik. Nem okoz irritációt, ezért a férfi felsőtesten előszeretettel használják. Egyszerű az alkalmazása, mivel a terület kezeléséhez elég, ha a gyanta szoba-hőmérsékletű és a felkent anyag utána szabad kézzel eltávolítható.

A leggyorsabban alkalmazható gyantázási típus a patronos gyanta. Csak egyes területeken alkalmazható, pl. férfi háton, vagy lábszáron. A gyantát egy patron tartja folyamatosan melegen, ami várakozás nélkül, rögtön felvihető a kezelt felületre és a papír csíkkal eltávolítjuk. Míg előnye, a gyorsaság, addig hátránya, hogy a lágy, érzékeny területen sérülést okozhat.

Bármelyik féle gyantázásról legyen is szó, fontos, hogy utána a bőrt erre specializált krémmel nyugtassuk meg.

 

 

Végleges leszámolás a szőrszálakkal     

 


Szerencsére létezik egy valóban tartós és fájdalommentes megoldás a szőrtelenítésre, melyet a férfiak is előszeretettel vesznek igénybe. A lézeres technológiának köszönhetően az állandó szőr problémák szinte varázsszerűen megszűnnek. Nincs többé szőrbenövés, bőrirritáció vagy a legrosszabb pillanatban felbukkanó szőrszálak.

Egy-egy ilyen kezelés egy konzultációval kezdődik, mely során kiderül, hogy a páciens pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkezik és ezáltal alkalmas-e a lézeres szőrtelenítés igénybevételére. Mivel nem okoz nagy fájdalmat, ezért az alacsony fájdalomküszöbbel rendelkező férfiaknak ez egy kiváló lehetőség arra, hogy bőrüket simává varázsolják.

Ez a módszer a lézer technológiáját használja, amivel a szőrszálak által elnyelt lézerfény a szőrtüszőben összpontosul, és ott megakadályozza, hogy további új szőr termelődjön, növekedésnek induljon. Lényegében a test minden területén alkalmazható. A leggyakoribb a hát, mellkas, a hónalj és az intim szőrtelenítés férfiaknak. Mindemellett azonban az arc, a nyak, valamint a lábszár és az alkar is felkerül a kezelendő felületek listájára, ugyanis, a fent említett okokból kifolyólag erre is szükség van.

Testterülettől és annak adottságától függően néhány percig, de akár egy óráig is eltarthat egy ilyen kezelés kivitelezése. A rendszeres kezelés alkalmával időről időre csökken a szőrszálak mennyisége. Minden páciens esetében változó, azonban a sikeres eljáráshoz általában 6-10 alkalomra van szükség. Két lézeres szőrtelenítés között egy-másfél hónapnak kell eltelnie.

Hosszú folyamatnak tűnik, de ha arra gondolunk, hogy utána évekig nem kell a szőrtelenítéssel foglalkozni, úgy gondoljuk, megéri, hiszen legalább egy mindennapi gondtól elköszönhetünk és sokkal kényelmesebb életet élhetünk!

 

Lézeres szőrtelenítés szolgáltatásunk >>