Menü

Happy Smile: élen a fogszabályzásban

2022. január 25
0
2008
Happy Smile: élen a fogszabályzásban

A fogszabályozási technológiák rohamosan fejlődnek, így ma már a minőségi szolgáltatáson túl az esztétikus megjelenés is kifejezetten hangsúlyos. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy sorra jelennek meg a láthatatlan vagy átlátszó fogszabályozó készülékek.

 

 

Szabályos fogsor, észrevétlenül


Sokszor halljuk, hogy a szép fogsort még gyermekkorban kell elkezdeni kialakítani, amikor még rugalmasan változtatható a fogak helyzete, napjainkra azonban rengeteget fejlődött a kifejezetten felnőtteknek szóló fogszabályozás. A régi, megszokott, fémszínű készülékektől is nyugodt szívvel elköszönhetünk, hiszen a láthatatlan fogszabályozás ma már külön ágazat, és épp azokat szolgálja, akiket feszélyeznek a felragasztott tappancsok. A Happy Smile rendszer olyan sínekből áll, amelyek teljesen áttetszőek és egyáltalán nem feltűnőek, emellett viszont hatékonyan végzik a feladatukat. Esztétikai megjelenésük mellett higiénikusak is, könnyn tisztíthatók, így a baktériumok sem rekednek meg bennük.

Könnyű kezelhetőségének és diszkrét megjelenésének köszönhetően a láthatatlan fogszabályozó elképesztően népszerű, azonban magasfokú önfegyelmet is követel. A hatékony változás elérése érdekében napi legalább 20-22 órán át hordani kell, egyedül az étkezések során szabad kivenni és megtisztítani a síneket. Ha azonban valaki becsületesen és odafigyeléssel viseli, a végeredmény magáért beszél majd: gyönyörű mosoly, szabályos és egészséges fogakkal.

 

Az esztétikus és elégedett mosoly mindig az elhatározásnál kezdődik!

 

Fogszabályozás

 

 

Mi történik az előzetes konzultáció és tervezés során?


Az egyéni kezelésterv kialakításához több előkészület is szükséges, úgy is mint röntgenképek készítése, lenyomatvétel, majd ezek alapján az egész fogsor kiértékelése. A szabálytalanságok megállapítását követően készülhet el az első sínpár. Fontos tudni, hogy mindig párokban történik a kivitelezés, hiszen a két fogsornak egymáshoz mérten is illeszkednie kell a megfelelő harapás kialakításához. A sínek majdnem tökéletesen illeszkednek a páciens fogaira, de minimális eltérés azért lehet, hogy a sínek jól illeszkedjenek és ne essenek le, de ami még fontosabb, hogy apránként korrigálják a rosszul álló fogat vagy fogakat. Pontosan ezért nagyon fontos, hogy minél hosszabb időn át hordja a tulajdonosa a fogszabályozót, mert az eszköz így képes optimális nyomóhatást kifejteni a fogakra. A sínek cseréje nagyjából kéthetente történik meg, mindig apró módosításokkal, míg végül egyenesen a helyére nem kerül az összes fog.

A Happy Smile fogszabályozó viselése az új sínek felhelyezésekor eleinte kellemetlen érzés lehet, azonban hamar hozzá lehet szokni, sokkal könnyebben, mint a hagyományos fogszabályzókhoz. Az átlátszó fogszabályozás ezen típusának ára a szükséges sínpárok számától függ leginkább. Időben pedig körülbelül egy-két év alatt formálja át teljesen a fogsort.

 happy smile a tökéletes fogsor kialakításához
A szükséges sínpárok száma mindig a páciens fogazatától függ

 

 

Az átlátszó fogszabályozók előnyei


Vannak olyan élethelyzetek, amikor nem engedhetjük meg magunknak a feltűnő fogszabályozót, de a tökéletlen fogsor is visszaveti az önbizalmat. Vannak olyan munkakörök vagy alkalmak, amikor fontos a jó külső megjelenés, de nem szeretnénk lemondani a fogainkat illető hosszú távú változtatásról sem. Ilyenkor „életmentő” lehet egy diszkrét és feltűnésmentes fogszabályzó készülék, amely megjelenése ellenére megfelelő hatékonysággal működik. Lássuk milyen előnyöket kínálhat még a Happy Smile fogszabályozás:

  • Gyorsan és hatásosan érhető el vele az áhított végeredmény, a síncserék közti 2 hét pedig gyorsabban eltelik, mint gondolnánk.
  • Fájdalommentes megoldás, egyedül az új sínek felhelyezésekor fordulhat elő diszkomfort érzet, ami hamar észrevétlenné válik.
  • Diszkrét és esztétikus megjelenésű, így ha valaki nem kifejezetten azt nézi közelről, hogy van-e valami a fogainkon, nem fog senkinek feltűnni.
  • Bármikor kivehető és könnyedén tisztítható, és orvosi műanyag lévén, nem egykönnyen tapad meg rajta a szennyeződés.

Ha sokszor megfordult már a fejedben, hogy felnőttként szeretnéd rendbe hozatni fogaidat, de a feltűnő fogszabályozók miatt nem mertél eddig belevágni, akkor a Happy Smile átlátszó fogszabályozó készüléket neked találták ki!

 

Fogszabályozás