Menü

Kozmetikai megoldások pattanások ellen

2022. június 14
0
2357
Kozmetikai megoldások pattanások ellen

Napjaid szerves részét képezi a pattanások ellen való küzdelem? Már számát sem tudod azoknak a krémeknek és készítményeknek, amiket kipróbáltál, de mégsem használtak? Ha megelégelted az eredménytelen próbálkozásokat, itt az ideje kipróbálni mire képes a kémiai hámlasztás!

Savakkal a pattanások ellen


Elsőre durva kezelésnek hangozhat, ha már savakra van szükség az akné elleni hadakozás során, azonban egy GYAKRAN ALKALMAZOTT és népszerű bőrmegújító terápiáról van szó. Hámlasztáshoz számos készítmény közül lehet válogatni és kúraszerűen alkalmazni, ezt teljes mértékben a páciens bőrproblémájához és érzékenységéhez igazítjuk. A savas peeling összetetten kezeli a bőrt, hatékonyan lép fel minden pattanás ellen, ugyanis a hámsejtekkel összhangban együttműködve fejti ki hatását.

Mivel a bőr felső rétegének sejtjei folyamatosan osztódnak és elszarusodnak, így a hámlás is a folyamat velejárója, azonban sosem történik tökéletesen. Az akné számára ez egy plusz védőréteget biztosít, amelynek eltávolítása nélkül nehezebb a pattanás ellen küzdeni. Az elhalt és az élő hámsejtek között viszonylag erős kötés van, kémiai peeling által ezt tudjuk gyengíteni, hogy a friss sejtek kerülhessenek a felszínre. Megkülönböztetünk vízben és zsírban oldódó savakat, ezek alkalmazása kissé eltér egymástól, azonban hasznosságuk megkérdőjelezhetetlen. Az elhalt hámsejtek leoldásán kívül több módszerrel is segítenek a pattanások ellen: csökkentik a gyulladást, elpusztítják a kórokozókat, fertőtlenítik a kezelt területet és pórusösszehúzó hatással bírnak. Ezáltal nem csak a meglévő akné jelenlétét csökkentik, hanem azok jövőbeni kialakulásának megelőzésében is jelentős szerepet játszanak.

Orvosesztétikai kémiai hámlasztás


A savas peelinghez használt anyagokat nem csak összetételük alapján lehet csoportosítani, hanem felhasználhatóságuk szerint is, így léteznek kozmetikai és orvosi savak. Az előbbieket kozmetikusok is alkalmazhatják pattanás ellen, míg orvosi savakat csak a megfelelő képesítéssel rendelkező szakemberek. Ennek oka, hogy nem szakavatott kezekben könnyen sérüléseket okozhatnak túlhámlasztás eredményeként, illetve a semlegesítés hiányának következtében. Helyes alkalmazás mellett látható eredményeket hoznak a pattanások ellen, valamint bőrmegújító hatásuknak köszönhetően megindulnak a sejtregeneráló és kollagénindukciós folyamatok. A látható végeredmény pedig megmutatkozik abban, hogy halványodnak az akné okozta foltok, nem alakulnak ki újabb pattanások és feszesebb, tónusosabb lesz az arcbőr.

pattanás ellen
Savas hámlasztással segítünk megküzdeni minden mitesszer és pattanás ellen

A pattanás ellen való küzdelem sajnos a közhiedelemmel ellentétben nem csak a tinédzsereket érinti, hanem a felnőttek körében is gyakori. Ez nem szégyen, senki nem tehet róla, viszont segítséggel lehet küzdeni a pattanások ellen. Bőrgyógyászati szakrendelés keretein belül felmérjük a bőr állapotát, majd a legjobbnak vélt savas hámlasztószerekkel kezeljük, ami általában kúraszerűen hozza rendbe a bőrt. Ez idő alatt segíteni kell a szervezet regenerálódását, mégpedig megfelelő hidratálással és fényvédelemmel, ugyanis tévhit, hogy a napozás leszárítja a pattanásokat, sokkal inkább csak elősegíti a pigmentfoltok kialakulását. Teljesen természetes, ha a kezelés után az arc hámlásnak indul, amit nem szabad kapargatni, csipkedni vagy bármi módon siettetni, valamint lehetőleg kerülni kell a dekorkozmetikumok használatát is. Ha Te is aknés bőrrel küzdesz évek óta, gyere és próbáld ki bőrmegújító terápiánkat, hiszen már az első kezelés is látványos különbséget hozhat!

Próbáld ki a kezelést!