Menü

Tüntesd el apró ráncaidat!

2021. augusztus 25
0
2283
Tüntesd el apró ráncaidat!

Az idő múlása, a környezeti behatások és a különböző életesemények mind-mind nyomot hagynak testünkön, főként annak első számú védelmi vonalán: a bőrön. Csupán néhány évtizednyi mosolygás is nevetőráncokat eredményez a szemek és a száj körül, ami pozitív dolog, de sokan emellett is megőriznék fiatalos külsejüket. Az apró ráncok hatékony eltüntetésével megjelenésünk akár évekkel fiatalosabb lehet.

 

A bőr jelzései, öregedése és kezelése lézerrel


Bőrünk hozzánk tartozik és testünk védelmét szolgálja, sajátos jelzőrendszere pedig a legkisebb változást is jelzi számunkra. Melegben verejtékezik, hidegben libabőrös lesz, azonban nem minden külső hatásra alakul ki ilyen gyors válaszreakció. A napból érkező UV-sugárzás folyamatosan éri a bőrt és ha nincs megfelelő védelemmel ellátva (fényvédő krémek), bizony sokkal hamarabb kiszárad és ráncosodni kezd. 

Az életmódbeli változások, rossz szokások éppúgy megjelenhetnek a bőrön, sőt leginkább az arcon: mély szem alatti karikák és kisebb-nagyobb ráncok formájában. A dohányzás, a stressz, a kialvatlanság és a nem megfelelő hidratáltság is mind hozzájárulnak a bőr korai öregedéséhez. Kellő odafigyelés mellett azonban ez a folyamat még kezelhetőnek számít, mégpedig a lézeres arcfiatalítás segítségével. Az apró, száj körül megjelenő úgynevezett cigarettaráncok éppúgy kezelhetők lézerrel, mint a szemet körülvevő kisebb szarkalábak, amelyek akár éveket is öregíthetnek megjelenésünkön. A lézer a másodperc tört része alatt hatol be a bőr mélyebb szöveteibe, impulzuslöketet adva, mindezt teljesen biztonságos keretek között.

 

Mire számíthatunk a lézeres arcfiatalítás során?


A helyi érzéstelenítést követően a lézer bőrbe hatolásával a szövetek egy pillanatra hősokkot kapnak, a kollagénrostok azonnal összehúzódnak, azonban ez egyből be is indítja a szervezet regenerációs képességét. A mélyebben fekvő, új bőrsejtek előállítása rohamosan megindul, ami fokozott kollagéntermelődéssel egészül ki. Már a beavatkozást követően is közvetlenül megfigyelhető a változás, illetve bőrpír és duzzanat is jelentkezhet, amelyet hűsítő krémmel lehet enyhíteni. Ezek a reakciók biztosítják a ráncok kisimulását és az új hámsejtek termelődését, melyek belülről töltik fel és teszik életteltelivé az arcot. A ránckisimító tevékenységen túl a lézer rendelkezik egy olyan jótékony hatással is, hogy jelentősen elhalványítja a bőrhibákat, ezzel pedig összességében elképesztően simává és üdévé varázsolja az arcbőrt. A kezelés utáni napokban gyakran előfordul bőrszárazság és hámlás, ami egy teljesen természetes folyamat, és hidratálókrémmel gond nélkül orvosolható. A hámsejtek leválásával pedig az új, élettel teli bőrréteg kerül felszínre, amely bársonyosan puha érzést nyújt.

 

Lézerrel az apró ráncoktól is könnyedén megszabadulhat
A lézer hatékonyan stimulálja, ezzel pedig fokozott kollagéntermelésre készteti a bőr mélyebb rétegeit

 

A lézeres beavatkozás időtartama a probléma kiterjedésétől függően körülbelül 30-60 perc. A kezelés ismétlésének szükségessége páciensenként változó, mivel a bőrtípus és a ráncok száma, mélysége és elhelyezkedése a fő meghatározó szempontok, de általában 5 alkalom szükséges. Emellett a kúra befejeztével érdemes fenntartó kezeléseket végeztetni fél-egy éves szünetekkel, ugyanis általában 3-6 hónapig tapasztalható a kollagén nagy mennyiségű újratermelődése. Éppen ezért, hogy a természetes öregedés látványa ne térjen vissza, érdemes fenntartani a bőr folyamatos megújítását.

 

Ránckezelés és utókezelés


Természetesen nem csak az arcon jelennek meg kisebb-nagyobb ráncok, hanem a test különböző pontjain, főként a dekoltázson és a nyakon. A lézerrel történő arcfiatalítás mellett lehetőséget kínálunk ezen testrészek ránctalanító és bőrmegújító kezelésére is. A beavatkozást követő hetekben kerülni kell az intenzív behatásokat, mint a napozás vagy szoláriumozás, de a szauna vagy bőrradírozás is kifejezetten árt az érzékeny bőrnek. Amennyiben kerüljük a káros hatásokat és az irritációt okozó kozmetikumokat, az érintett bőrfelület hamar megnyugszik és nyugodt körülmények között gyorsan képes lesz regenerálódni. Az arcot hűsíteni, jegelni szabad, amíg a kényelmetlen érzet fennáll. A bőr pigmentáltsága és hajszálereinek kinézete ideiglenesen megváltozhat, ez azonban kis idő múltán nyomtalanul eltűnik és visszaáll a normális állapot. Kellő időt kell hagyni arra, hogy a szervezet elvégezze a dolgát és ezután már nem is lesz más dolgunk, mint élvezni a lézeres kezelés nyújtotta üde megfiatalodás élményét!

 

Lézeres arcfiatalítás kezelés


címkék: