Menü

Arctisztítás modern kezelésekkel

2022. február 25
0
2218
Arctisztítás modern kezelésekkel

A hatékony bőrápolás alapja a tápláló- és hidratálókrémek mellett a megfelelő bőrhámlasztás, amelynek számos fajtája létezik. Az esztétikai kezelések körébe tartozó kémiai hámlasztás (peeling)  számos jótékony hatással bír, mivel egyszerre képes több bőrproblémát is kezelni, és bármely életkorban alkalmazható.

Nyugodt körülmények között regenerálódhatsz a savas arctisztítás során is!

 

Teljeskörű arctisztítás – mire képes a savas peeling?


A hámlasztás és a peeling ugyanazt jelentik, bár elsőre furcsán hangozhat, hogy savval végzik a procedúrát. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen ezek az enyhén savas hámlasztószerek teljesen biztonságosan alkalmazhatók, ha az arctisztító kezelést szakértő kezek végzik.

A peelinghez használt szerek különfélék lehetnek: legtöbbször a glikolsav és a TCA (triklórecetsav), amelyek látványosan javítják a bőr állapotát. A glikolsavban jelentős mennyiségű vitamin és ásványi anyag található, amely elengedhetetlen a szervezet által termelt kollagén szintéziséhez. Antioxidáns hatása révén képes semlegesíteni a bőr felületén található toxikus anyagokat, illetve oxigénnel látja el a sejteket. Segítségével az arc energetizáltabbá, megjelenésében frissebbé válik, valamint hatékonyan harcol az öregedés látható jelei ellen. Az arctisztító kezelés után a bőr kissé hámlani kezd, a napi rutin így könnyűszerrel folytatható, akár közvetlenül a kúrát követően is.

A TCA vagyis triklórecetsav már egy fokkal komolyabb haderő a kémiai hámlasztás terén, nem véletlenül ez az egyik leggyakrabban alkalmazott sav. A bőr természetességének és egészségének megőrzése mellett képes elhalványítani és megszüntetni a markánsabb esztétikai problémákat. Felületes ráncokra és tág pórusokra, akné utáni hegek és halvány pigmentfoltok kezelésére is hatékony megoldást nyújthat. A savas arctisztítás közepes mélységben érinti a bőrszövetet, ezért minimális csípő érzés előfordulhat, azonban ez igazán feledhető, hisz az ezt követő változás igen látványos. TCA savas arctisztítás után az arcbőr felső rétege teljesen megújul, ezért 3-4 napon keresztül intenzív hámlás figyelhető meg, ez azonban teljesen természetes folyamat. Ez idő alatt a kötőszöveti rostok is erőteljes regenerálódásnak indulnak, ami azt jelenti, hogy az arc feszesebbé és tónusosabbá válik, a ráncok pedig alulról töltődnek fel. Ezután a felvitt krémek és hatóanyagok is sokkal könnyebben tudnak felszívódni és bejutni a sejtekbe.

 

Milyen problémákon segíthet a kémiai hámlasztás?


A stresszes hétköznapok, az életmód és a környezeti hatások is jelentősen befolyásolhatják bőrünk állapotát, ami egyből meglátszik, főként az arcon. Az áhított egységes színű és textúrájú bőr elérése nem korlátozódik egy-egy korosztályra, hiszen a savas arctisztító kezelés számos problémára nyújt egyidejű megoldást.

Arctisztítás eredménye a selymes fiatalos egészséges bőr
Az akné a gyógyulás után is megkeserítheti a hétköznapokat hegek és pigmentációk formájában, az arctisztító kezelés azonban mindkettőn segíthet

Akné

A pattanásokat a mai napig a tinédzserkort megkeserítő tényezőként tartják számon, akné azonban a felnőtteknél is rengeteg okból kialakulhat (netán el sem múlik). Természetesen ezt felszámolni csak az okozó probléma megoldásával lehet, viszont a károsodott és heges arcbőrt ez nem hozza rendbe. Gyakori, hogy a pattanások elmúlásával pigmentfoltok is hátra maradnak, és a bőrfelszín nagyon lassan vagy szinte egyáltalán nem nyeri vissza eredeti színét. A visszamaradó kitágult pórusok is zavaróak lehetnek, viszont kémiai arctisztítással az arcbőr egységesebbé válhat azzal, hogy kihasználjuk a szervezet saját regenerációs képességét.

Pigmentfoltok

Pigmentfoltokat nem csak a makacs akné hagyhat hátra, hanem számos egyéb okból is megjelenhetnek, ilyen a terhesség, az öregedés, a hormonháztartás megváltozása vagy akár a napsugárzás. Ismerősen csenghetnek a májfolt, öregségi folt, napfolt kifejezések, amelyek közös tulajdonsága, hogy a bőr által fokozottabban termelt melanin nem bomlik le, hanem állandósult pigmentfoltként marad jelen. Mivel a TCA savas arctisztító kezelés során a bőr legfelső rétege lehámlik, így ezek a foltok is el tudnak halványulni. Bőrtípustól és pigmentációtól függően lehet meghatározni a kúra hosszát, kellő időt hagyva két arctisztítás között.

Ráncok

Leggyakrabban a ráncok megszüntetése és halványítása céljából alkalmazzák a kémiai arctisztítást, amely több fronton is felveszi a harcot az arc különböző részein lévő ráncokkal. Míg a hosszú évek során beékelődött „mérges” ráncokhoz nehéztüzérség kell, addig a finomabb ráncokhoz és szarkalábakhoz elegendő lehet egy TCA savas arctisztító kezelés. Az elhalt hámsejtekkel együtt eltávolításra kerül a felső hámréteg, így friss és élettel teli bőrsejtek kerülnek felszínre, ami alapvetően üde és élettel teli megjelenést eredményez már rögtön az arctisztítás után. Emellett az arctisztító kezelés során alkalmazott krémek és szérumok is sokkal nagyobb hatékonysággal képesek felszívódni a bőrbe és ott kifejteni jótékony hatásukat. Az arctisztítás hosszútávú előnye, hogy a szervezet regenerációs képességét felpörgetve jelentős mennyiségű kollagén termelődik, ami rugalmasságot és feszességet ad a kezelt bőrfelületnek.

Hegek

A már említett akné által hátrahagyott hegek és pigmentfoltok mellett más okból is keletkezhetnek egyenetlenségek a bőrön, amelyek nem feltétlenül gyógyulnak a kívánt módon. A TCA savas arctisztító kezelés ezeken a hegeken és foltokon is képes halványítani, hogy egységesebbé és esztétikusabbá váljon az arcbőr.

Arctisztítás modern eszközökkel professzionális arctisztító kezelés segítségével
Élvezd ki az arctisztítás jótékony hatásait és nézz újra vidáman tükörbe!

Szakember által végzett kémiai peeling és arctisztítás


Muszáj hangsúlyozni, hogy mindamellett, hogy amilyen sok bőrproblémára jelenthet megoldást a savas arctisztító kezelés, és amennyire hatékony a terápia, ugyanannyi veszélyt is tartogat, ha tapasztalatlan kéz végzi a kezelést. Míg a fizikai hámlasztást (egyszerű bőrradírozás) mindenki megoldhatja saját maga otthon, addig a kémiai hámlasztáson alapuló arctisztítást kifejezetten ajánlott szakemberre bízni. Bár a bőrradírozás esetén is keletkezhetnek mikrosérülések, a legtöbb esetben mégis csak az elhalt hámsejtek választódnak le, így a hatékonyság ugyan kisebb, de az eljárás kevésbé veszélyes. A kémiai peelinges arctisztítás azonban egységesen oldja le a bőr legfelső hámrétegét, pontosan azért, hogy a kezelést követően minél egységesebb legyen az arcbőr.

A bőrnek legmegfelelőbb sav kiválasztása mellett több tényezőre is oda kell figyelni az arctisztító kezelés során, és ez nem csak a hatékony végeredményt, hanem a sérülések elkerülését is szolgálja. Az eltérő bőrtípusok más és más problémát jelenthetnek, és még azonos sav alkalmazása mellett is páciensenként eltérő módon kell kivitelezni a kezelést. A túlhámlasztás elkerülése céljából pedig szigorúan figyelni kell a hámlasztás időtartamára, hogy arctisztítás után a szervezet nyugodtan regenerálhassa az érintett bőrsejteket. Érzékeny bőr esetén szintén nem javasolt savas hámlasztókkal otthon kísérletezni, mert egy rosszul elsült „házi” peelinget követően a bőr akár még érzékenyebbé válhat.

A szakember által végzett arctisztító kezelés nem csupán egy egyszerű kezelést, hanem teljeskörű bőrdiagnosztikát is jelent, ahol a bőrtípusnak és bőrproblémának leginkább megfelelő terápia kerül kiválasztásra. Emellett a hámlasztás csak az arctisztítás alapját képezi, amely a továbbiakban kiegészíthető számos tápláló krém és szérum alkalmazásával is, hogy a bőr a lehető legnagyobb törődést kapja.

 

Érdekel a kémiai hámlasztás

 

 

címkék: