Menü

Hajhullással küzdesz? Van rá megoldásunk!

2021. október 29
0
1881
Hajhullással küzdesz? Van rá megoldásunk!

Mezoterápia során egy hajszálvékony tű segítségével kerülnek befecskendezésre különböző anyagok a bőr irharétegébe, ahol a legmagasabb arányban tudják kifejteni jótékony hatásukat. Ezt a kezelést előszeretettel alkalmazzák bőrfiatalításra; hegek, striák, pigmentfoltok eltávolítására, különböző arckezelésekre, illetve nem utolsó sorban hajhullás kezelésére is.

 

A belső megerősítés hatása


A hajunk éppúgy megérdemli az ápolást és törődést, mint a bőrünk. A hirtelen jött vagy régóta fennálló hajhullás egyaránt elkeserítő és kétségbeejtő lehet mind a nők, mind pedig a férfiak számára. Ekkor kezd el mindenki hajmegerősítő samponok, ecsetelők és olajok után kapkodni, melyektől már az első felkenés után csodát várnak, és hát lássuk be, ez az esetek többségében nem igazán működik. A másik próbálkozás a vitaminok és étrendkiegészítők beszerzése, ami már egy fokkal jobbnak mondható, hiszen ha vitaminhiány okozza a hajhullást, az könnyen orvosolható. Azonban sok esetben, még ha tudjuk a probléma okát, akkor sem feltétlen lehet egyszerű módszerekkel kezelni a fejbőrt úgy, hogy újra dús hajkorona növekedjen rajta. Ha azonban a szükséges vitaminkomplexeket közvetlenül a hajhagymákhoz juttatjuk, az jó eséllyel segíthet megállítani, sőt visszafordítani a hajhullást. Erre szolgálnak a mezoterápiás kezelések. A fejbőrben lévő szőrtüszők nagyjából 2-3 mm mélyen helyezkednek el, itt a legintenzívebb az anyagcsere, ezért ide kerül befecskendezésre a hatóanyag is egy vékony tű segítségével. A vitaminkomplex száz százaléka a kezelendő területbe kerül és ott fejti ki hatását, míg a szájon át szedhető étrendkiegészítők felszívódását követően csak a hatóanyag töredéke ér el a fejbőrig. Az értékes tápanyagok hatására a hajkorona dúsabbá és erősebbé válik, gyorsabb növekedésnek indul. A hajszálak láthatóan ellenállóbbak és egészségesebbek lesznek.

 

Hatóanyagkészítmény több dózisban


A mezoterápia során alkalmazott hatóanyagok és vitaminkomplexek palettája napjainkra igencsak kiszélesedett, hiszen a test minden pontja kezelhető ezzel a terápiás módszerrel. Hajhullás kezelésére is többféle tápanyagkoktél létezik, ezek a páciens panaszainak ismeretében egyéni módon kerülnek összeállításra, hogy a legjobb végeredmény szülessen. A hatóanyagok között nem csak vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok találhatók meg, hanem minden esetben tartalmaznak hajképződést elősegítő anyagokat is. A kiválasztott vitaminkoktélt vékony tűvel juttatjuk a fejbőrbe, egymástól nagyjából 1-1.5 cm-es távolságban. A fájdalomérzet ennek ellenére minimális, inkább csak kellemetlen érzés tapasztalható. A bejuttatott anyag térfogatából adódóan kissé megnöveli  a szőrtüszők területét, ezzel javítja a vérkeringést és a hajhagymák megerősödését. Az eljárás genetikai eredetű hajhullásnál éppúgy alkalmazható, mint a hormonális változások okozta hajvesztés esetében, ráadásul nők és férfiak esetében egyaránt hatásos.

 

hosszú és egészséges haj
Az egészséges haj nemcsak az önbizalomhoz járul hozzá, hanem ragyogóvá tesz!

 

Kiváló elő- és utókezelés hajbeültetésnél is!


A mezoterápiás hajhullás kezelés nagyon sok esetben részét képezi a hajbeültetés folyamatának, lássuk is, hogy miért ennyire népszerű:

  • Hajbeültetést megelőzően megerősítheti a donorterületet (ahonnan a hajhagymák átkerülnek majd a hajtalan területre), ennek köszönhetően pedig látványosabb lesz a végeredmény.
  • Megemeli a hajhagymák területét ezzel javítja a vérkeringést és a tápanyagellátást.
  • Lassítja a hajhagymák pusztulását és ezáltal a hajhullást is.
  • Hajbeültetést követő hónapokban is javasolt egy megerősítő mezoterápiás kúra, amely vitaminlöketet ad a beültetett hajhagymáknak, így azok még életerősebbé válnak.
  • Elősegíti, hogy minél több életképes hajszál maradjon meg és minél kevesebb hulljon ki a regenerálódás során.

 

Sokszor adódott már problémád a hajaddal? Láthatóan nem növekszik, töredezik, esetleg nagyon hullásnak indult? Akkor itt az ideje kipróbálnod a mezoterápiát!


címkék: