Menü

Mikrodermabrázió kezelés hatásai

2017. augusztus 17
0
6190
Mikrodermabrázió kezelés hatásai

A bőr hámlása egy általános és mindennapi folyamat, hiszen többrétegű bőrszövetünk újabb és újabb sejteket termel, míg a hámszövetben lévő sejtek fokozatosan elvékonyodnak, majd elhalnak. Ezek az elhalt bőrsejtek idővel leválnak egymásról és legtöbbször észrevétlenül el is hagyjuk őket. Azonban az emberek többségénél ez a hámlás tökéletlenül megy végbe, amelynek külső jelei is lehetnek. Szerencsére kiváló megoldások léteznek erre a problémára, amelyek közül a mikrodermabrázió előnyeit szeretnénk ismertetni.

 

Hámlás és hámlasztás

 

Hámlásról szinte kivétel nélkül a nyári, megégett bőr fokozott leválása jut eszünkbe, azonban ez a hétköznapokban sokkal kevésbé drasztikusan megy végbe. Dehidratált azonban nem csak nyáron lehet a bőrünk, hanem a téli hideg és szeles idő is éppúgy megviselheti arcunkat. Ezen nem csak belső folyadékutánpótlással javíthatunk, de külsőleg is érdemes felvértezni bőrünket. Azonban a hidratálókrémek csak fél megoldást nyújtanak, hiszen a felszívódásukat rengeteg tényező befolyásolhatja. Ahhoz, hogy a lehető legjobban felkészítsük arcunkat a különböző krémek, hidratálók és szérumok befogadására, érdemes megelőzően egy mikrodermabrázió kezelés vagy kémiai hámlasztás elvégeztetése. A kezelés során egy gyémántfejes gép csiszolja le az érintett bőrfelületet, majd fel is szívja az elhalt sejteket. Ez leginkább egy intenzív bőrradírozáshoz hasonlítható, azonban nagy előnye, hogy irányított és egyenletes a kivitelezése, illetve fájdalommentes és fertőzésmentes kezelés. Gyorsaságának köszönhetően munka után, de akár ebédszünetben is beugorhatunk egy bőrcsiszolásra!

A fentebb említett módon tehát, ha eltávolításra kerül a felső, elhalt hámréteg, az alatta lévő friss és üde bőr kerül felszínre. Ez már önmagában arra készteti a mélyebb bőrréteget, hogy újabb sejteket termeljen, tehát felgyorsítjuk a regenerációs folyamatokat, így élettel teli és puha bőrt kapunk végeredményül. Ennek fényében nem csak önálló kezelésként állja meg a helyét, de számos arckezelés megelőző lépése a mikrodermabrázió. Persze felvetődik a kérdés: miért fontos a bőrcsiszolás, ha úgy is kezeljük az arcot? Nos, a válasz egyszerű. Az élő sejtekből álló, egyenletes bőrfelületre és bőrfelületbe bevitt hatóanyagok többszörös hatékonysággal szívódnak fel, mintha kezeletlen felületen alkalmaznánk őket. A kötőszövetet érintő beavatkozások is mélyebbre hatolhatnak, így közvetlenül a célsejtekbe jutnak, és eredményesebb kezelést kaphatunk csupán egy alkalmat követően is. A bőrfelületre felvitt krémeket és hatóanyagokat értelemszerűen az élő sejtek veszik fel, ezért kevesebb is elég a jobb felszívódáshoz, ha nem akadályozzák az elhalt hámsejtek a folyamatot.


mikrodermabrázió a mimikai ráncok ellen

Tüntessük el a kisebb-nagyobb mimikai ráncokat természetes módon!

 

A bőrhibák a múlté


Azon túl, hogy a mikrodermabrázió kezelés segíti fokozni a bőr felszívóképességét, az ismételt kezeléseknek köszönhetően látható javulást tapasztalhatunk. A hámszövetre serkentőleg hat a bőrcsiszolás, beindul a sejtek újratermelődése és regenerációja, melynek eredménye a hibátlan és egyenletes arc. Ezért is nyújt kiváló megoldást akné által hátrahagyott pigmentfoltokra és hegek eltüntetésére, a tág pórusok összehúzására vagy akár a szemkörnyék és a szájnál megjelenő mimikai ráncok halványítására. A nap által károsodott, durva bőr is ugyanúgy igényli a törődést, amelyet mikrodermabrázióval könnyedén megadhatunk számára, hogy újra tónusos és fiatalos megjelenésű legyen. Az egyedi technológiának köszönhetően a csiszológép nem csak és kizárólag arcon alkalmazható, hanem akár a test bármely pontján. Ez azt jelenti, hogy akár hegkezelésben vagy striák (hízási csíkok) halványításában és eltüntetésében is nagy szerepet játszik.

Akár egyetlen kezelést követően is jelentős különbséget érezhetünk arcbőrünkön, hiszen az szinte fellélegzik, könnyedebb érzést biztosít, mintha csak maszkot húztunk volna le magunkról. A fakó, szürkés megjelenésű arcról eltűnnek az egyenetlenségek, elindulnak az öntisztulási folyamatok, hogy selymesen sima, ragyogó külsőt kölcsönözzön számunkra. A tág pórusok összehúzódnak és olyan egyenletes lesz bőrünk, mint az újszülötteké. Erőteljesebb problémák esetén egy több alkalmas bőrcsiszoló kúra javasolt, hogy biztosan azt a végeredményt kapjuk, mint szerettük volna. A kezelés teljes mértékben fájdalommentes még az érzékenyebb bőrtípussal rendelkező páciensek esetén is, így egyáltalán nem kell tartanunk tőle. Mivel szakképzett kollégák keze által történik a terápia, valamint az alkalmazott gyémántfejes bőrcsiszoló is a legmodernebb gépek közé sorolható, így a kezelés maga is professzionális és nyugodt körülmények között zajlik.

A szép bőr egy elhatározással kezdődik. A kezeléssel kapcsolatos kérdéseivel keressen minket bizalommal!