Menü

TCA vagy gyümölcssavas hámlasztás, hogyan válasszunk?

2022. augusztus 26
0
2609
TCA vagy gyümölcssavas hámlasztás, hogyan válasszunk?

A kémiai hámlasztás tulajdonképpen egy összefoglaló névként tartalmazza az összes savas hámlasztást, hiszen ugyanazon a hatásmechanizmuson alapszanak, csak más mértékben. Cikkünkben egy széleskörű áttekintést olvashatsz a savas peelingről, annak hatásairól, hogy milyen esetekben melyik hatóanyagot alkalmazzuk a lehető legjobb végeredmény elérése érdekében, illetve miben különbözik a TCA és a gyümölcssavas hámlasztás.

Hogyan működik a kémiai hámlasztás?


A megtisztított arcbőrre visszük fel egy rétegben a kiválasztott hámlasztót, amelyet még néhányszor megismétlünk pár perc elteltével. A gél állagú anyagot körülbelül 30-60 percig hagyjuk hatni, a páciens eközben bizsergetést érezhet a kezelt területen. A savat nem úgy kell elképzelni, mint az erős vegyszereket, ugyanis kifejezetten az emberi bőrhöz lettek kifejlesztve, kímélő technológiával. A folyamat során a felső hámréteg elhalt sejtjeit oldja le, amelyek szorosan tapadnak az alattuk fekvő egészséges, élő sejtekhez. Ezáltal egy tökéletes hámlási procedúrát viszünk véghez, az arcbőr egységesebb lesz, felfrissül és fellélegzik. Az ép sejtek felszínre kerülésével a vérkeringés is fokozódik, így a bőr megjelenése üdébbé és élettel telibbé válik. Azonban minden esetben konzultáció szükséges, hogy felmérjük bőröd állapotát, ami számodra is lényeges, hiszen például a gyümölcssavas hámlasztás ár ettől függően is változhat.


gyümölcssavas hámlasztás ár
A gyümölcssavas hámlasztás ár valóban megéri, ha szakértői kezek alkalmazzák

Milyen hatásokat érhetünk el savas peelinggel?


A savas hámlasztást főként azoknak szoktuk ajánlani, akik kifejezetten bőrproblémákat szeretnének kezeltetni, megszüntetni. Mivel a felső hámréteget oldjuk le a hámlasztószerrel, egy természetes regenerációs folyamat indul el a szervezetben. Ennek során fokozottabban termelődnek új sejtek, valamint a kötőszövetes állományban is megnövekszik a rugalmasságért felelős fehérjék mennyisége. Lássuk milyen bőrproblémákra milyen hatással van a kémiai peeling:

  • Pattanások: Az elhalt hámsejtek eltávolításával szabadabban lélegezhet az aknés bőr. A javuló vérkeringéssel gyorsabb a gyógyulás, valamint a savas hámlasztó fertőtlenítő hatással is bír a bőrön lévő baktériumokkal szemben. Hámlasztó kúrával fokozatosan csökkenthetjük ezen bőrhibák számát.
  • Pigmentfoltok: Nyáron sokkal fokozottabban jelennek meg pigmentációk a bőrön, azokon is jelentkezhetnek test szerte szeplők, akik amúgy nem szeplősek. Gyümölcssavas hámlasztás segítségével fokozatosan halványíthatjuk el ezeket a bőrszín eltéréseket.
  • Petyhüdt bőr, apró ráncok: A vérkeringés fokozásával és a bőr regenerációjának serkentésével hámlasztás után a bőrnek nem csak a felülete simul ki, hanem maga a textúrája is. Látványra üdébb, élénkebb, ragyogóbb lesz, érzésre pedig feszesebb és rugalmasabb. A termelődő új sejtek alátámasztják a ráncokat, így azok enyhülni kezdenek. A bőr kötőszövetének rugalmas-rostos állományában növekvő fehérjék pedig kontúrosabbá teszik az egész bőr szerkezetét.

TCA vagy gyümölcssavas hámlasztás?


Mivel rengeteg féle készítmény található a kozmetikai piacon, nem csoda, ha nem tudjuk melyik lenne a legmegfelelőbb választás számunkra. Éppen ezért teszünk egy kis kitérőt, hogy bemutassunk két jól ismert savas hámlasztót: a TCA-t (triklórecetsavat) és a gyümölcssavat.

Gyümölcssavas hámlasztás

Kíméletes pórustisztító például mitesszerek ellen, textúrajavító hatással bír. Összehúzza a tág pórusokat, csökkenti a pattanásokat, nem okoz nagy mértékű hámlást, így hamar visszatérhetünk a megszokott hétköznapokhoz. Frissítő kezelés, amellyel láthatóan javítható a bőr textúrája, hatására még heteken keresztül fokozatosan javul a bőr állapota. A gyümölcssavas hámlasztás ár nagyban függ a kezelések számának mennyiségétől.

Triklórecetsavas (TCA) hámlasztás

A komolyabb bőrproblémák esetén, mint a mélyebb ráncok, makacsabb akné, vagy éppen hegek jelenléte erősebb beavatkozást kíván. A TCA nem csak a bőrfelszínt, hanem a mélyebben fekvő kötőszövetet is kezelésbe veszi. Ennek hatására sokkal fokozottabb a hámlás, ami a megújulási folyamat látható jele. Hatékonyan javítja a bőr tónusát már az első kezelés után is.

Meg nem szűnő bőrproblémával küzdesz? Jelentkezz be rendelőnkbe és segítünk a csodás bőr elérésében!

Kémiai hámlasztás kezelésünk

címkék: