Menü

Férfi ránctalanítás - tippek, trükkök, kezelések

2022. augusztus 26
0
3355
Férfi ránctalanítás - tippek, trükkök, kezelések

Az idő múlása nem csak a hölgyek testén hagy nyomot, hanem előbb-utóbb a férfiak is észreveszik az egyre mélyülő ráncokat a tükörben. Míg az a mondás járja, hogy a férfiak ahogy öregszenek, úgy lesznek egyre sármosabbak, sokakat mégis zavarnak a szemük környékén a szarkalábaik vagy a sok homlokráncolás következtében elmélyülő vízszintes bemélyedések. Napjainkra nem csak a kozmetikai kezelések népszerűsége emelkedik az erősebb nem körében, hanem az orvosesztétikai beavatkozásoké is egyaránt. Ennek érdekében szót ejtünk a férfi bőrápolás aspektusairól és részletezzük milyen kezelés a legoptimálisabb ránctalanítás férfiaknak.

Miért tér el nagy mértékben a férfi bőrápolás a hölgytársaikétól?


Napjainkban a férfi bőrápolás egyre nagyobb teret nyer, nem véletlenül készítenek a nagyobb kozmetikai márkák már külön termékeket az urak számára is. A nemek közötti eltérés több nézőpontból is eltérő, ezek közül a legszembetűnőbb az arcszőrzet megléte és annak ápolása. A rendszeres borotválásnak kitett bőr nagyobb igénybevétellel néz szembe, ezért fontos, hogy a bőrápolás férfiaknak erre a szempontra is kitérjen. Azok a férfiak, akik borotválják az arcukat, életük során legalább 10.000 alkalommal teszik ezt meg, ezért a bőrük is érzékenyebbé válhat. Ezeknek az embereknek körülbelül fele találkozott már irritáció által kiváltott problémával – legyen az vágás, kisebesedés vagy éppen szőrbenövés. Ugyan a borotva segít eltávolítani az elhalt hámsejteket is, azonban ennek gyakori megvalósítása elvékonyítja a bőrt, ezért válik egyre hangsúlyosabbá a férfi bőrápolás.
Tény, hogy a férfiak bőre alapvetően vastagabb, és fokozottabb a faggyútermelődése is, ezért például a ránctalanító vagy éppen hidratáló krémeknek mélyebbre kell hatolniuk. Az évek előrehaladtával a kollagéntartalma folyamatos csökkenésen megy keresztül, így az megereszkedik és a ráncok is mélyülnek. Általában 40 éves kor körül szokott eljönni az a pont, amikor felvetődik a kérdés, hogy miért fontos a bőrápolás férfiaknak, és megszületik a ránctalanító kezelés gondolata. Ugyan az öregedés jelei később mutatkoznak, azonban a változások gyorsan lezajlanak, ez főként a szemek környékét érinti. Ez gyakran hatással van az önbizalomra, a saját magunkról alkotott képre. Ezzel az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum munkatársai is tisztában vannak, ezért részünkről a ránctalanítás férfiaknak teljes diszkrécióval párosul.

 
férfi ránctalanítás a legjobb férfi arckrém és kezelések segítségével
A bőrünkkel való törődés nem köthető nemhez, egyszerűen az egészség az elsődleges szempont

Férfi ránctalanítás plasztikai műtét nélkül


Megannyian már egyből a végletekben gondolkoznak, nem akarnak szike alá feküdni, pedig a ránctalanítás férfiaknak nem kell, hogy ennyire drasztikus legyen. A cél elsősorban a férfias arckontúr megőrzése úgy, hogy visszaadjuk annak fiatalosságát és rugalmasságát. Számos bőrmegújító beavatkozás és ránctalanító kezelés képes akár 10 évet is lefaragni a külső megjelenésből, miközben természetesek maradnak az arc vonalai. Talán a leghangsúlyosabb testrészekhez a nyak és az állkapocs íve tartozik, de legfőképp a szemek körüli ráncok öregítenek sokat viselőjükön. Ahogy a hölgyek esetében, a férfi ránctalanítás során a legjobb eredményeket a kollagénindukciós terápiák hozzák, ugyanis ezek képesek szerkezetileg megújítani a bőr mélyebb rétegeit is.

A nők általánosságban sokkal odafigyelőbbek bőrüket illetően, és nagyobb hangsúlyt fektetnek a ráncok megelőzésére (például fényvédő és hidratáló krémekkel). Megfigyelhető az a statisztikai pont, miszerint a hölgyek már a harmincas éveik környékén belevetik magukat az orvosesztétikai ránctalanításba. Ezzel szemben a férfi bőrápolás javarészt az urak negyvenes évei táján kezdődik el, amikor a ráncok is elmélyültebbek és zavaróbbak, az arc pedig kezd megereszkedni. Szerencsére a manapság alkalmazott legsikeresebb kezelések képesek felvenni a harcot ezekkel a makacs ráncokkal is.

Terápiák, amelyekkel a legjobb férfi arckrém sem veheti fel a versenyt


A finomabb kezelésektől haladva a komolyabb beavatkozásokig szeretnénk megismertetni jónéhány terápiát leendő férfi vendégeinkkel, hogy átlátható és informatív tájékoztatást kapjanak arról, mikből is áll a ránctalanítás férfiaknak.

Savas hámlasztás

Halványabb, kevésbé beékelődött ráncok, egyenetlen arcbőr, tág pórusok, pigmentfoltok ellen kellemes megoldás lehet a savas hámlasztás. A terápia során erősebb savak váltják egymást, amelyek eltávolítják a felső elhalt hámréteget, valamint stimulálják a bőrt. Fokozottabbá válik a sejttermelődés, ami tovább gerjeszti a bőr mélyebb rétegeit is, ezáltal a stimulált terület megújul. A bőrhibák fokozatosan elhalványulnak, miközben az arc textúrája feszesebb lesz, kevesebb ránccal.

 

Savas hámlasztás

 
férfi ránctalanítás bőrápolás férfiaknak a fiatalos bőrért
A kémiai peeling bőrmegújító hatása nem csak ránctalanító, de frissítő hatással is bír

Dermaroller, dermapen

Hasonló alapokra épülő bőrterápia a dermarolleres vagy dermapenes ránctalanítás férfiaknak, melynek során apró, a bőr felső rétegébe hatoló tűkkel stimuláljuk a sejteket. Érzéstelenítő krémmel és anélkül is kivitelezhető attól függően, kinek mennyire érzékeny a bőre. A sebgyógyulási folyamatok által szintén feszesebbé és üdébbé válik az arc, hetek alatt fokozatosan látható a változás. Javul a kezelt terület vérkeringése, valamint a rugalmasságért felelős kötőszövetes állomány is megnövekszik. Emellett a megnyitott csatornácskákon keresztül sokkal hatékonyabban szívódnak fel a szérumok és hatóanyagok. Gyakran alkalmazott módszer a hajhullás megállítására is.


Dermarolleres kezelés

 

Lézeres bőrmegújítás

A lézerrel történő férfi ránctalanítás biztos kezeket és kellő szakmai tudást igényel, ugyanis a ráncok eltüntetésére használt fénytartomány hatással lehet az arcszőrzetre is. Míg a hölgyek esetében nem gond, ha néhány oda nem illő szőrszál kihullik a lézeres kezelés során, addig az urak esetében ez nem lehet mellékes. A frakcionált lézerfényt kizárólag a ráncos területre korlátozva szabad használni, hogy a bőrön mikropórusokat nyitva indítsa el a kollagénindukciót. Mélyebb szintű sejtregenerációs folyamatokat idéz elő, a bőr kollagénszintje megnövekszik a sejt közötti állományban, ami által karakteresebbé válik az arcbőr. Tökéletes választás, ha valakinek kevésbé szimpatikusak a tűs megoldások.


Lézeres arcfiatalítás

 

Mezoterápia

Az alkalmazott terápiák másik fele már inkább a hatóanyagok és töltőanyagok injekciós tűvel való bejuttatásán alapszik, hiszen célzottan és belsőleg sokkal hatékonyabban érhető el a ránctalanítás férfiaknak. Ezek általában érzéstelenítő alkalmazásával történnek, illetve nagyon vékony tűvel juttatjuk be a szükséges anyagokat. Mezoterápia során a test számos pontjába fecskendezünk például zsírbontó vagy cellulitisz eltávolító szereket, valamint a hyaluronsavas készítmények vagy hajhullás elleni vitaminkomplexek is igen népszerűek. Az arcon kívül más testrész is ránctalanítható ezzel a módszerrel, például az állkapocs ív vagy a nyak területe, de a kézfejek sem képeznek kivételt ezalól. Hatékony kiegészítő kezelése a botoxnak, így jött létre a mezobotoxos férfi ránctalanítás is.

 

Mezoterápiás kezelés

Botox kezelés

Ha már szóba került, beszéljünk a már jól ismert botoxos ránctalanításról is. Egy baktérium által termelt neurotoxin orvosi- és orvosesztétikai használatáról van szó, ez pedig a botulinum toxin, közismertebb nevén botox. Azért olyan közkedvelt a dinamikus ráncok eltüntetésében, mert az évek során kialakult izommozgás által elmélyülő ráncokat is képes kisimítani. A célzott izmokba juttatott kis mennyiségű botox megszüntetni az ingerületátvitelt, így hiába próbáljuk ráncolni a homlokunkat, az nem fog felugrani a szemöldökünk felett. A férfi ránctalanítás egyik alapkövét képező kezelés, az orvos utasításait betartva pedig egészen látványos fiatalodásnak lehetünk részesei.

 

Botox kezelésünk

 

ránctalanítás férfiaknak
Botoxos ráncfeltöltéssel jó néhány évet letagadhatunk majd életkorunkból

Hyaluronsavas ránctalanítás férfiaknak

A másik elképesztően népszerű töltőanyag a hyaluronsav, amely szervezetazonos töltőanyag révén nem okoz allergiás reakciót és azonnal látható a hatása. A szérumokkal és krémekkel való bőrápolás férfiaknak is gyakran tartalmazzák ezt az anyagot, mert kívülről és belülről is látványosan hidratál. A ráncok alá fecskendezve komolyabb mennyiségű vizet képes megkötni, amelynek köszönhetően lassan, de biztosan emeli meg a ráncok alatti hámszövetet. Ennek köszönhetően az arc frissebb, feszesebb és ráncmentesebb lesz rövid időn belül.


Hyaluronsavas ránctalanítás

 

Profhilo kezelés

100%-os tisztaságú hyaluronsavval modellezzük újra a bőrt az áhított fiatalos megjelenésért. Mit jelent ez pontosan? A Profhilo kezelés hidratálja, tónusossá teszi, rugalmasságot ad a bőrnek, ami még a mélyebb ráncok esetén is hatékonynak bizonyul. Nem csak megelőzni képes az öregedés jeleit, hanem annak visszafordításában is jeleskedik. Kiválóan alkalmazható önálló terápiaként, vagy kiegészítő kezelésként más férfi ránctalanítás hatásosabbá tételéhez.

 

Profhilo kezelés

Vivace kezelés

Ez egy viszonylag új módszerű ránctalanítás férfiaknak, amely a bőr mélyebb rétegeinek stimulálásán alapszik a mély ráncok ellen. Csökkenti a faggyútermelődést, így nem fénylik annyira a bőr, valamint kollagénindukciót idéz elő. Ennek köszönhetően fokozódik a kollagén és elasztin rostok termelődése, aminek hatására fokozatosan feszesedik, tónusosodik az arc. Összetett kezelés révén a bőr minden rétegére hatással van, ennek ellenére nem kell kifejezett regenerálódási idővel számolni.

 

Vivace kezelés

Bioszálas arcfelvarrás

Megereszkedett, érett bőrtípusok esetén javasolni szoktuk a kollagénindukciós terápiák mellé néhány bioszál behelyezését is. Ezek a finom szálak megtartják a bőrt, elősegítik a sejtosztódást, valamint hozzájárulnak a még több kollagénrost képződéséhez. Idővel felszívódnak, ám de hatásukból ezután sem engednek, hiszen az újrakontúrozott arcbőr megtartja formáját. Az arcfelvarrás a mechanikai férfi ránctalanítás kiemelkedő módszere, amelyet főként középkorú pácienseinknek ajánlunk.


Szálbehúzásos arcfiatalítás

 

ránctalanítás férfiaknak a legjobb férfi arckrém mellé
Bioszálakból nem kell sok – oldalanként 2-4 is elegendő szokott lenni

Hosszútávú bőrápolás férfiaknak – a tartós eredmény fenntartása érdekében


A férfi ránctalanítás kezelései után érdemes odafigyelni néhány dologra, hogy minél hosszabb ideig élvezhető legyen a terápiák jótékony, fiatalító hatása.

Egyrész nem csak érdemes, hanem kifejezetten ajánlott betartani az orvos utasításait az utókezelésekkel (ha van) kapcsolatban. Ilyen lehet a napfény elkerülése fényvédő krémmel, a vízben való áztatás, vagy a forróságnak való kitétel mellőzése (szauna, szolárium). A legtöbb kezelést követő egy hétben a fokozott fizikai megerőltetés is kerülendő, valamint a különböző kozmetikumok használata, vagy éppen a borotválkozás.

A megfelelő bőrápolás férfiaknak sem másodlagos kritérium, bőrazonos hidratáló krémekkel sokat lehet javítani az arcbőr minőségén. Ez segíthet akár évekkel eltolni az öregedés látható jeleinek megjelenését. A külső hidratáláson kívül figyelmet kell fordítani az elegendő belső hidratálásra is, hiszen már egyszerűen nagyobb mennyiségű vízfogyasztással is feltölthetjük sejtjeinket. Emellett néhány beavatkozásnál, például hyaluronsavas férfi ránctalanítás esetén kifejezetten ajánlott a fokozott vízbevitel.

Az életmódon való változtatással is érhetünk el pozitívumokat, ugyanis megfelelő étkezéssel (nem kell, hogy diéta legyen) és dohányzást, valamint alkoholt nélkülözve is megőrizhető a fiatalos külső.

Amennyiben további kérdésed van fiatalító kezeléseinkről, vagy csak szimplán érdeklődsz a férfi ránctalanítás iránt, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi készséggel segítünk!


Elérhetőségeink

 

címkék: