Menü

Nem tetszik a tetoválásod? Szabadulj meg tőle!

2021. július 10
0
2639
Nem tetszik a tetoválásod? Szabadulj meg tőle!

A divat velejárója, hogy időről időre felkapottá válnak a tetoválások, melyeket sokan bevállalnak, majd néhány éven belül meg is bánják döntésüket. Emellett előfordulnak rosszul kivitelezett, vagy csak egyszerűen nem esztétikusan gyógyuló minták, melyektől a viselő mihamarabb szeretne megszabadulni.

 

A tetoválás egy életre szól… vagy mégsem?


Nagyon sokáig ezzel a jeligével próbálták rémisztgetni a fiatalokat, hogy jól gondolják meg, mit varratnak magukra, sőt, egyáltalán ne is tetováltassanak, mert az egy életre szól. Napjainkban azonban már rengeteg mindent jelenthet egy tetoválás, hiszen az emlékek bőrön történő megőrzésén túl sok esetben esztétikai céllal is alkalmazzák. A tartós szemöldök és szájkontúr elterjedésével rengeteget fejlődtek az esztétikai tetoválások, mára már külön képzéseket szentelnek annak, hogy minél szebb és valódibbnak tűnő szemöldökök készüljenek. Azonban ennek a folyamatnak is ára van, hiszen eleinte csak a tömött, sötét, varrott szemöldökök voltak megvalósíthatók, ezek legtöbbje manapság is hamvas kékes-szürkés színekben pompázik. A szájkontúrok erős, eltérő színű vonalai pedig – ha időközben nem korrigálták – már messziről nézve is elütnek a száj eredeti színétől. Szerencsére Budapest városában lévő orvosesztétikai rendelőnkben ezekre a problémákra már olyan korszerű megoldást kínálunk, amely segít megszabadulni az arcvonásokat torzító, megkopott tintavonalaktól: ez nem más, mint a lézeres tetoválás eltávolítás.

 

Mit kell tudni a lézeres kezelésről?


A YAG lézer erős energiájú, de nagyon rövid ideig tartó impulzusokat bocsájt ki, amelyet a bőr legsötétebb pigmentjei – a tetoválás festékszemcséi – nyelnek el . Az impulzusok következtében ezek darabjaira hullanak, a festékmaradványokat pedig a szervezet bizonyos fehérvérsejtjei hordják el, így távoznak a testből. Mivel minden bőr más és más, ezért a lézerfény beállítása egyedileg történik, hogy minél kisebb fájdalom mellett minél hatékonyabb eredményt lehessen elérni. A kezelést megelőző napokban érdemes hidratáló és testápoló krémekkel puhítani a tetoválás területét, hogy rugalmas legyen a bőr, illetve javasolt a felület leborotválása. Közvetlenül a lézeres kezelés előtt a tetovált bőr érzéstelenítőkrémet kap, hogy a kellemetlen érzés tényleg minimális legyen. A beavatkozást követően a kezelt terület érzékeny lesz a külső behatásokra, ezért óvni és hidratáló- és fényvédő krémekkel megfelelően kezelni kell. A kezelések gyakorisága számos tényezőtől függ, ilyen a tetoválás nagysága, színe, vagy a bőr típusa.

 

Tetoválás eltávolítása Budapesten
Lézeres tetoválás eltávolítás Budapest városában: lehetőséget nyújt a nem tetsző, tartós sminkek eltüntetésére is

 

Mit tegyünk a gyors regenerálódás érdekében?


A bőr hűsítése és hidratálása a komfortérzetet segíti elő, míg a fényvédőkrém a nap sugarai ellen védi a kezelt területet. A hámsérülésekre és égésre ajánlott kenőcsök használata elősegíti a gyorsabb gyógyulást. Kerülni kell az erős fényt (szolárium, napozás), illetve az erős fizikai és kémiai behatásokat (kozmetikumok, hámlasztás, masszázs, szauna).

 

 

Lézeres tetoválás eltávolítás Budapest



címkék: