Menü
Lézeres tetoválás eltávolítás
Lézeres tetoválás eltávolítás, eltüntetés

Kezelés megnevezése:  Lézeres tetoválás eltávolítás
Kezelés helyszíne: Budapest
Kezelés időtartama: 20-40 perc a tetoválás méretétől függően
Kezelés igénybe vehető: ősztől kora tavaszig

Hány alkalmas a kezelés: 4-8 alkalom nagy átlagban, melyet 4 hetes időintervallumokban végzünk.
Kezelés ára:
Ajakkontúr: 16.000 Ft/alkalom
Szemöldök mko: 16.000 Ft/alaklom
Testtetoválás: 20.000 Ft-tól/alkalom (a tetoválás mérete határozza meg)

Előkezelés: A kezelést megelőző napokban használjon testápoló krémet a kezelni kívánt területen, hogy a bőr rugalmasabbá váljon. A kezelendő területet aznap reggel le kell borotválni és már azon a napon TILOS a kozmetikumok, testápoló használata.
Utókezelés: borogatás, hűtés, Panthenol hab használata valamint javasolt 48 órán át a Dermasin gél+fólia alkalmazása. Fényvédő krém használata!

LÉZERES TETOVÁLÁS ELTÁVOLÍTÁS


 

Megválnál egy régi emlék mementójától? Megbántad, hogy magadra varrattál egy mintát, vagy esetleg nem sikerült jól? Semmi probléma, eltüntetjük rólad!

Legyen szó színes vagy fekete-fehér ábrákról, vagy kozmetikai tetoválásról, a legkorszerűbb lézeres tetoválás eltávolítás technológiák számára nem probléma az eltüntetésük.  


Mit jelent a lézeres tetoválás eltávolítás?

A lézeres tetoválás eltávolítás egy kíméletes kezelés, amely hegszövet hátra hagyása nélkül teszi lehetővé a nem kívánt tetoválások eltávolítását. A YAG lézeres tetoválás eltávolítás egy új és eredményes lézeres tetoválás eltüntetés típus, melynek köszönhetően a már régóta bosszúságot okozó tetoválást látványosan halványítani, eltüntetni lehet.


A lézeres tetoválás eltávolítás működési elve:

A tetoválás eltüntetése során a lézer rövid ideig tartó, nagy energiájú impulzusokat bocsát ki, mely során a lézerfény a tetoválás festékszemcséiben elnyelődik, így „robbantva” apróbb darabokra a festékanyagot.

Az így keletkezett kisebb festékszemcséket a szervezet saját falósejtjei már be tudják kebelezni, ezzel segítve elő a festék kiürülését a testből. A lézeres tetoválás eltávolítás fényimpulzusainak energiája olyan gyorsan robbantja szét a festékszemcséket, hogy a bőr nem melegszik túl, a festékanyag semlegesítése pedig nem károsítja a bőr felszínét, magyarán a tetoválás eltüntetés hegmentes.

Az első orvosi vizit során konzultáció történik. A kezelőorvos – amennyiben nincs ellenjavallat – a kezelni kívánt bőrfelület egy kis részén lézeres sminktetoválás eltávolítás tesztkezelést hajt végre, hogy tapasztalható legyen a tetoválás eltüntetés beavatkozás hatékonysága, melynek alapján meghatározható lesz a tetoválás eltávolítására irányuló terápia várható időtartama és költsége. Egy nagyobb méretű tetoválás eltüntetése természetesen idő- és pénzigényesebb, mint például egy kisebb lézeres szemöldök tetoválás eltávolítás.

A páciens mindezek fényében dönthet a tetoválás eltüntetés terápiájának lefolytatásáról.

A témakört podcast adásunkban is körbejártuk  dr. Békés Annamáriával az Ideál Med Orvos Esztétikai Centrum vezetőjével, Karda Jázmin tetoválóművésszel és Kiss Ágnes, a Tatoomed magyarországi képviselőjével.


A lézeres tetoválás eltávolítás menete:

A tetoválás eltávolítást helyi érzéstelenítés (a kezelendő felület krémezése) előzi meg. A tetoválás eltüntetés lézeres kezelése során a páciens meleg, minimálisan szúró érzést fog tapasztalni. A hatékonyság érdekében a kezelőorvos minden alkalommal azt az erősséget, paramétert alkalmazza a tetoválás eltüntetése során, amely a leginkább megfelel a páciens bőrtípusának és a tetoválásnak.

Amennyiben a kezelés alatt erőteljes fájdalmat, égő érzést tapasztal, azt kérjük azonnal jelezze orvosának. Kérésre a kezelés közben mindig lehetőség van a bőrfelület hűtésére, nyugtatására.
Alkalmanként maximum 20x20 cm-es bőrfelület kezelhető.

Egy kezelés kb. 15-20 percet vesz igénybe.

 

Lézeres tetoválás eltávolítás

 

Mennyi időbe kerül egy tetoválás eltávolítása?

A kezelés időtartama a tetoválás méretétől függően 20-40 perc. A tetoválás eltávolítása 4-8 alkalmat is igénybe vehet, a kezeléseket 4 hetes intervallumokban végezzük. A lézeres tetoválás eltávolítás ár is a szükséges alkalmak alapján kerül kiszámításra.

 

A lézeres tetoválás eltávolítás előtt…

 • tilos napozni, szoláriumozni;
 • javasolt a kezelendő bőrfelület alaposabb hidratálása, testápolózása, hogy a bőr – a vérzés, hegesedés elkerülése érdekében – minél puhább legyen a lézeres kezelés során;
 • fontos a szőrrel fedett tetoválási terület leborotválása, mivel a szőr a kezelés eredményességét negatívan befolyásolja.


A lézeres kezelés után…

 • általánosan elmondható, hogy az első kezelés során drasztikusabb reakciók jelentkezhetnek, mint azt azután következő kezelésekkor.. A beavatkozást követően a kezelt területen hamuszerű, fehéres elszíneződés jelentkezik, melyet bőrpír, égő érzés, duzzanat, hólyagosodás, pontszerű vérzés követhet, ez azonban 3-4 napon belül elmúlik. A bőr nyugtatására néhány napig alkalmazható antibiotikumos vagy ezüst-kolloidos krém (pl. laluset). Ezen túlmenően a kezelés után három napig kerülni kell az erős hőhatást (forróvíz, szauna, fürdő, jacuzzi); helyette a bőrt hideg vagy langyos vízzel kell öblíteni, minimális mennyiségű szappan vagy tusfürdő használata mellett;
 • három napig kerülni kell az erős, intenzív izzadással járó sporttevékenységeket;
 •  a bőr a gyógyulás során erősen javasolt a kezelt terület gyengéd hidratálása,
 • regenerálódásának elősegítésére Bepanthen használata;
 • a bőr teljes gyógyulásáig szigorúan tilos a napozás és a szolárium, továbbá a bőr radírozása, hámlasztása, dörzsölése, masszírozása, kozmetikai kezelése, borotválása, gyantázása, kaparása, piszkálása;
 • kiemelten fontos a bőr fényvédelme (50+ faktoros krém);
 • a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a tetoválás halványodása a kezelést követő első 2 hétben a legjelentősebb. Az ezt követő időszakban a melanin újraépül a szervezetben, és a bőr textúrája ennek köszönhetően normalizálódik;
 • a halványodás mértéke leginkább a bőrben lévő falósejtek aktivitásán múlik, így mindenkinél egyéni az eredmény.

 

Mi a tetoválás eltávolítás ár összege?

A tetoválás eltávolítás ár az eltávolítandó tetoválás méretétől függ.

A tetoválás eltávolítás ár nem függ az eltávolítandó tetoválás színétől, legyen az fekete-fehér, vagy színes testtetoválás, vagy kozmetikai tetoválás.

Pontos árkalkuláció konzultáció során adható.

 

Lézeres tetoválás eltávolítás

 

Hány alkalom szükséges a tetoválás elhalványításához?

A tetoválás eltávolító lézeres kezeléseket – amennyiben szükséges – 6-8 hetente lehet ismételni mindaddig, amíg a festék fokozatosan elhalványul, majd végül eltűnik a bőrből. A végleges eredmény és a szükséges kezelésszám függ a bőrben lévő tetoválófesték mennyiségétől, a minőségétől, a bevitel mélységétől. Így az első alkalommal nem tudjuk megállapítani, hogy hány kezelésre lesz szükség a kívánt eredmény eléréséhez. A lézeres tetoválás eltávolítás ár ebből adódóan az indokolt kezelések számából adódik majd össze.

 

Milyen tetoválás eltávolítását nem vállaljuk a lézeres tetoválás eltávolítás kezelés segítségével?

A 2005 előtti tetoválások eltávolítását nem vállalja Orvos-Esztétikai Centrumunk, ugyanis ekkor zömében vas (és még ki tudja milyen tartalmú) tartalmú festéket használtak, mely eltávolítás során fellépő mérhetetlen fájdalmon túl fennáll a veszélye az elrákosodsának!

 

 

Áraink
Ajakkontúr
16.000 Ft/alkalom
Szemöldök mko
16.000 Ft/alkalom
Testtetoválás
20.000 Ft-tól/alkalom (a tetoválás mérete határozza meg)
Konzultációs díj
15.000 ft
Figyelem! Áraink tájékoztató jellegűek, pontos árkalkulációt személyes konzultációt követően tudunk készíteni.
Időpontfoglalás
Lézeres tetoválás eltávolítás
Foglalj időpontot!
Lepd meg kedvesed
Ajándékozz szépséget és egészséget
Rendeld meg
most!
Kérj utalványt!

Már nem kell, hogy a varrás egy életre szóljon, a tetoválás eltávolítás elérhető opció!

Megannyiszor hallani ezt a szállóigét, természetesen abból a célból, hogy mindenki jól gondolja meg mit és hová varrat magára, mert ha megbánja, az bizony ottmarad és a tetoválás eltüntetése nem egyszerű.

A lézeres tetoválás eltávolítás azonban ma már egy olyan rutin eljárás, akár egy kozmetikai kezelés. A tetoválás eltávolítás lehetőséget nyújt a megunt, rosszul sikerült, kikopott teljes varratoktól megszabadulni, de ha a részleges tetoválás eltüntetés a cél, akkor is érdemes ezt választani. A legkorszerűbb technológiát alkalmazva a lézeres tetoválás eltávolítás fokozatosan halványítja el a bőr festékpigmenttel ellátott részét egészen addig, míg az újra egységes színű nem lesz. Tetoválás eltávolítás után nem marad heg a bőrön, illetve bármely testrészen biztonsággal alkalmazható

Mi történik a bőrben a lézeres tetoválás eltávolítás során?

Joggal vetődik fel a kérdés, hogy mit tud a lézeres sminktetoválás eltávolítás, ami miatt elhalványul a tinta, és hová kerülnek a pigmentszemcsék tetoválás eltávolítás alkalmával? A tetoválás készítése során a bőr mélyebb rétegeibe kerülnek a különböző színű festékek, ami idegen anyagként jelentkezik a szervezet számára, ezért is indul be hámlás varratás után. Ezek a pigmentszemcsék azonban lényegesen nagyobbak, mint a szervezet által termelt fehérvérsejtek, ezért ezek az úgynevezett falósejtek nem tudják bekebelezni és kiválasztani a bejuttatott festéket. Idővel azonban töredeznek, és az apróbb darabokat képes lesz az immunrendszer eltávolítani, ezért halványodhat a felrajzolt minta, azonban ilyen módon nem megy végbe az egész tetoválás eltüntetése. Mivel ezek a festékszemcsék sötétebbek, mint a bőr által termelt pigmentek, a lézerfény ezekben fog elnyelődni a tetoválás eltávolítás alkalmával. A tetoválás eltüntetése céljából felhevített festékszemcsék apró darabokra robbannak, ezt a falósejtek már képesek lesznek apránként elszállítani, így fokozatosan történik a tetoválás eltüntetése. A lézeres tetoválás eltávolítás ezt a mechanikát használja ki, valamint a piszkos munka elvégzését az immunrendszerre hagyja, egészen addig ismételve a tetoválás eltüntetés folyamatot, amíg az összes pigmentszemcse apró darabokra nem törik. Sokan tartanak a tetoválás eltüntetése okozta fájdalomtól, mert például negatív kicsengése lehet a lézer szónak, azonban az érzet sok mindentől függhet: a tetoválás helye (például egy lézeres sminktetoválás eltávolítás során bőrünk érzékenyebb lehet), kiterjedése, színe, a bőr típusa. A legtöbben kevésbé komfortos melegérzetről számolnak be a lézeres tetoválás eltávolítás során. Van, akinek csipkedő érzésre vagy apró tűszúrásra hasonlít a tetoválás eltüntetése, egyet azonban biztosan állíthatunk: a tetoválás eltüntetés semmivel sem rosszabb, mint annak felvarratása volt.

tetoválás eltüntetése lézerrel
A tetoválás eltüntetése nem jár akkora fájdalommal, mint a tetováltatás volt

Hogyan kezeld bőröd a lézeres tetoválás eltávolítás alkalmak között?

Arról már írtunk korábban milyen mellékhatásokkal kell számolnod tetoválás eltüntetés után, hogy elkerüld a kisebesedést és a fertőzéseket, azonban pár plusz dologgal növelheted a komfortérzetet két tetoválás eltávolítás kezelés között. Az ezüstkolloidos és antibakteriális krémeket elég néhány napig alkalmazni, azonban a tetoválás eltüntetés miatt bekövetkező hámlást, viszketést is enyhíteni kell valahogy. Sokan egyből testápolóra gondolnak a tetoválás eltüntetése után, ami nem is rossz ötlet, azonban csak természetes, illatmentes összetételűt és lehetőleg gyorsan beszívódót lehet alkalmazni, hogy ne ázzon fel a bőr.

A tetoválás eltávolítás sikeressége érdekében a kezelt testrészt is úgy kell hűteni, hogy lehetőleg ne legyen vizes a bőr. Például jegeléssel, egy hűtőbe tett kanállal ugyanezt a hatást érhetjük el a tetoválás eltüntetése után. A különböző meleg hatások kifejezetten ártanak a lézeres tetoválás eltávolítás kezelés után, így sem napnak, sem meleg levegőnek vagy víznek nem szabad kitenni az érzékeny bőrt. Fokozott folyadékbevitellel elősegítheted a gyorsabb regenerációt tetoválás eltüntetés folyamán, hiszen így a szervezet keringése és anyagcseréje felgyorsul.

Mennyire látványos a tetoválás eltüntetése kezelésről kezelésre?

Fontos leszögezni, hogy a tetoválás eltávolítás alkalmankénti eredményéről csak általános következtetéseket szabad levonni, mert minden ember más és más, ezért a folyamat is eltérő lehet. Tapasztalat szerint az első lézeres tetoválás eltávolítás a leglátványosabb kezelés, mert ekkor látszik a legerőteljesebben a festék, így a halványulás is szembetűnőbb. Ezt követően a tetoválás eltüntetés intenzitása kevésbé feltűnő, azonban ez nem azt jelenti, hogy kevésbé lenne hatásos, csupán a mélyebb rétegekben lévő festék kerül aprításra. Ebből adódik, hogy első ránézésre nem lehet pontosan megállapítani hány tetoválás eltávolítás kezelésre lesz szükség, ez mindig a folyamat során derül ki.

Az utókezelések betartása nem csak a sikeres és szépen begyógyult tetoválás eltüntetés szempontjából fontos, hanem főként a páciens egészsége érdekében. A tetoválás eltávolítás során lézerrel kezelt bőr sérülékenyebb, változások mennek végbe, amelyeket nem csak elősegíteni kell, hanem megóvni is. Ezért lényeges például, hogy napsütéses időszakban fedetlenül, fényvédő krém (SPF 50) nélkül nem szabad kimenni, vagy meleg hatásoknak kitenni a lézeres tetoválás eltüntetés által kezelt bőrt.

lézeres tetoválás eltüntetés
A lézeres szemöldök tetoválás eltávolítás segíthet korrigálni a torzulásokat és hibákat

Lézeres sminktetoválás eltávolítás, ha megszabadulnál az esztétikátlan kozmetikai kontúroktól

Az elmúlt két évtizedben hazánkban is nagy divattá váltak a kozmetikai tetoválások, hiszen tartósak, vízállóak, cserébe pedig nem kell lemosni vagy újra felfesteni őket. Az arc vonásaihoz, pigmentáltságához mérten kerülnek kivitelezésre, kiemelve a szemeket vagy szájat természetesnek ható módon. Azonban ahogy a technológia fejlődésével egyre szebb és jobb sminktetoválások születnek, úgy a régebbi kivitelezések hibái egyre inkább láthatóvá válnak, egyre égetőbbé válik a tetoválás eltüntetés iránti vágy.

 • Ki ne találkozott volna már kikopott, kékesszürkés szemöldöktetoválással, ami rosszabb esetben nem is a szemöldök eredeti vonalát követi. A lézeres szemöldök tetoválás eltávolítás pont ennek a problémának a megoldására született. 
 • A végleges ajakkontúrok is szembetűnőek lehetnek, ha nem az ajkakhoz közeli színnel vannak kivitelezve, ettől pedig a legkevésbé sem lesznek csábosak az ajkak, amin egy korrekciós lézeres sminktetoválás eltávolítás javíthat.

A régebbi sminktetoválások esztétikátlan öregedése a kezdetleges technológiának és a helyes kivitelezés ismeretének hiányának köszönhető, azonban lézeres sminktetoválás eltávolítás segítségével orvosolható. A modern sminktetoválások az irharéteg és hámréteg között helyezkednek el, míg a régebbi tetoválásokat sokkal mélyebbre ütötték, ezért nem halványulnak vagy tűnnek el maguktól. A lézeres szemöldök tetoválás eltávolítás lehetőséget nyújt ennek korrigálására anélkül, hogy károsodnának a szemöldökszálak. A lézeres tetoválás eltávolítás ár eltérő attól függően, hogy sminktetoválás eltávolítás a cél, vagy pedig egy nagyobb, testen lévő tetoválás eltüntetése.

Újratetováltatnád vagy természetesen hagynád arcod sminktetoválás eltávolítás után?

Ha például természetesnek ható szemhéjtetoválást szeretnél, más színben és más ívvel, érdemes előtte „letisztítani” a területet lézeres sminktetoválás eltávolítás által. Szépen begyógyult, festékpigment nélküli bőrön sokkal szebben mutat majd az új sminktetoválás. Ha túllóg a tetovált szemöldök az eredeti ívén, érdemes lézeres szemöldök tetoválás eltávolítás mellett dönteni, akár újra tetováltatjuk, akár marad természetesen. Az egybesatírozott, magas ívű, már messziről is kiszúrható szemöldöktetoválás nemcsak, hogy divatját múlt, de befolyásolja az arc harmóniáját. Az idő múlásával nem csak a divat változik, de az arc formája, karakterisztikája is, ezért szükségessé válhat a régi kontúr tetoválás eltüntetése.

A legújabb szemöldöktrendek a szálas megoldások köré körvonalazódnak, ami színben és alakban is harmonizál az arccal, azonban a korábbi sminktetoválás eltávolítás nélkül nem megoldható. A lézeres szemöldök tetoválás eltávolítás már rutin kezelés, minimális kellemetlenséggel, gyors kezeléssel. Van, aki tartós sminkkel érzi jobban magát a hétköznapokban, azonban érdemes figyelembe venni, hogy a sminktetovált arcot sokkal nehezebb sminkelni. Ezt érdemes mérlegelni, hiszen sminktetoválás eltávolítás után, ha szeretnéd természetesen hagyni az arcod, több lehetőséget hagysz magadnak az egyedi megjelenésre. Bárhogy is döntesz, a lézeres tetoválás eltávolítás ár nem nagy kiadás, ha újra természetes megjelenésre vágysz.